Veel gestelde vragen

Rubrieken:
Wat kost het aanmaken van een register?
Het aanmaken van registers alsmede het condoleren is 2 maanden lang helemaal gratis. Nadien heeft u de keuze:

* Kosteloos het register uitprinten of bewaren op uw eigen computer

* Een boekje drukken

* Het register tegen betaling online houden

In tegenstelling tot andere condoleancesites spelen we geen persoonsgegevens door aan commerciële partijen zoals uitgevers.
Wat kost het verlengen van een register (na 2 maanden)?
Na de kosteloze plaatsingstermijn van 2 maanden heeft u de keuze.

U kunt de plaatsing van het register op Condoleance.nl verlengen. Hiervoor vragen we een beperkte vergoeding ter dekking van de onkosten:

1 maand, € 5
6 maanden, € 25
12 maanden, € 40
24 maanden, € 70
36 maanden, € 90

Met deze gelden wordt de huur van de server betaald, alsmede het noodzakelijke technische onderhoud.

Wilt u niet betalen voor verlenging van het register, dan kunt u er ook voor kiezen om het register kosteloos te printen en/of te bewaren. Sinds februari 2010 is het ook mogelijk een persoonlijk boekje te laten drukken van elk register. Dit is mogelijk vanaf Eur 19,95. Zo heeft u een tastbare herinnering van alle blijken van medeleven. Kijk hiervoor in de sectie Boekje Maken.
Waarom betalen na 2 maanden?
Uitvaart.Com wil de basisdienstverlening, een gratis condoleanceregiser gedurende 2 maanden, aan iedereen kunnen aanbieden. Als nabestaanden willen dat een register langer dan 2 maanden op Condoleance.nl blijft staan, dan is er niet zo zeer sprake van condoleren maar van gedenken. Het langdurig bewaren van een groot aantal registers brengt extra kosten met zich mee, zoals de huur van (extra) server(s) bij een internet provider, het maandelijks onderhoud en serverbeheer en de investeringen in software. Om die reden vragen we een vergoeding.
Hoe kan ik betalen?
Naast elk register staat precies vermeld tot hoe lang het register op Condoleance.nl aanwezig zal zijn. Zie hieronder een voorbeeld:


Onder deze datum, staat de knop "Verlengen?" met een link naar de betaalmethode Ideal. Wanneer u hier op klikt, kunt u uw bank selecteren en, na keuze van de gewenste verlengingstermijn, het register verlengen.
Kan ik ook anders betalen dan met IDEAL?
Jazeker, u kunt ook het bedrag voor de gewenste verlengingstermijn overmaken op rekeningnummer NL52 RABO 0393 7449 14 ten name van BV Uitvaart.Com te Amsterdam. Vermeld daarbij altijd het registernummer van het register dat u wenst te verlengen. Het registernummer zijn de cijfers in het internetadres van een register. Van het volgende register
http://www.condoleance.nl/12078/arjan--bilstra.html
is het registernummer dus 12078
Ik woon in het buitenland en heb geen IDEAL. Hoe kan ik dan toch een register verlengen?
U kunt een register alsnog verlengen door een internationale bankoverschrijving. Hiervoor heeft u de volgende gegevens nodig:

IBAN
NL52RABO0393744914

BIC
RABONL2U

Het duurt iets langer voordat de termijn van het register wordt opgehoogd. Dit zal niet direct na overmaking te zien zijn maar 1 dag nadat de betaling door ons is ontvangen.
Wie kunnen een register verlengen?
Iedereen die dat wil, kan een bepaald register verlengen. Zo is het mogelijk dat bijvoorbeeld alle kinderen gezamelijk een klein bedrag betalen om het register van hun overleden vader of moeder in stand te houden.
Waarom kan iedereen een register verlengen
Uit de vele jaren ervaring die we nu met Condoleance.nl hebben, is gebleken dat degene die een condoleanceregister voor een overledene aanmaakt, niet altijd de persoon is die het register ook wil of kan verlengen. Denk bij voorbeeld aan een condoleanceregister dat wordt aangemaakt door een school voor een overleden leerling. Na de kosteloze plaatsingstermijn van 2 maanden is het dan niet zo zeer de school maar bv de ouders van de overleden leerling, die prijs stellen op verlenging van het register.

Om te voorkomen dat de ouders een dergelijk register niet zouden kunnen verlengen en het register daarmee zou verdwijnen, hebben we het sinds maart 2009 mogelijk gemaakt voor iedereen om een register te verlengen. Dus ook voor vrienden, kennissen, buren etc van een overledene.
Ik wil niet betalen voor verlenging. Wat nu?
Indien u niet wenst te betalen, zal het door u aangemaakte register automatisch verdwijnen. Voordat dit gebeurt krijgt u nog wel de gelegenheid het register op te slaan en te bewaren op uw computer of uit te printen. Ook bieden we sinds februari 2010 de mogelijkheid een boekje te maken van het register. Zo heeft u een blijvende en tastbare herinnering aan alle blijken van medeleven. Kijk hiervoor in de sectie "Boekje Maken".
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto