Veel gestelde vragen

Rubrieken:
Wie maakt de nationale registers aan?
In veruit de meeste gevallen ontvangt de redactie van Condoleance.nl binnen enkele minuten na het overlijden van een bekend persoon aanvragen van fans of bewonderaars om een register aan te maken. Soms geeft iemand aan wel een register te willen beginnen, maar geen tijd te hebben om de binnenkomende reacties te controleren. In dat geval neemt de redactie van Condoleance.nl die taak over en ziet u als contactadres beheerder@condoleance.nl.
Ik wil me afmelden voor de mailnotificaties maar krijg de melding dat mijn mailadres niet bekend is. Wat te doen?
Vermoedelijk heeft u gedubbelklikt op de afmeldlink.
De eerste click verwijdert uw mailadres dan uit de mailing list.
De dubbele click probeert dat nogmaals maar tevergeefs. Immers, de eerste click heeft al gezorgd voor uw afmelding.

Mocht u desondanks toch nog mail van ons ontvangen, dan kan het zijn dat u met een ander mailadres bent aangemeld destijds en dan het mailadres waarop u nu onze notificaties ontvangt. Zo'n oud mailadres staat dan vaak doorgeschakeld naar het nieuwe. We willen u dan vragen om onze volgende notificatie te bewaren en naar ons door te sturen (beheerder@condoleance.nl). Zo kunnen we precies het oorspronkelijke mailadres achterhalen.
Ik heb spijt van mijn reactie in een nationaal register omdat mijn naam hiermee opduikt in Google. Wat te doen?
Op uw verzoek kunnen we uw reactie verwijderen van Condoleance.nl. Stuurt u hiervoor een mail met daarin:

- de naam van de overledene cq het register
- uw exacte condoleancetekst
- de naam waarmee u heeft gereageerd.

Dit vergemakkelijkt het zoeken. Wij verwijderen dan uw reactie. Mocht u zichzelf nog vinden in de zoekresultaten van Google, dan moet u vanaf dat moment bij Google zijn. Google maakt kopies van (delen van) sites voor hun zoekresultaten (de Google-cache). Daar hebben we geen invloed op.
Periodiek indexeert Google het hele internet opnieuw dus ook Condoleance.nl maar dan zonder uw reactie. Dat gebeurt vanzelf maar kan even duren.
Kan ik meehelpen met het opschonen van (nationale) registers?
Indien u wilt meehelpen de nationale registers zo 'schoon' mogelijk te houden, stuurt u dan een e-mail met uw persoons- en adresgegevens en korte motivatie naar info@uitvaart.nl.
Ik zie een (groot aantal) vervelende reacties in een nationaal register. Wat kan ik doen?
Aan de rechterkant van elk condoleancebericht staat een knop "Dit is niet ok". Ziet u een ongepaste reactie? Druk dan op die knop. Er gaat dan automatisch een waarschuwing naar de beheerders van Condoleance.nl.
Ik zie mijn condoleance nergens terug. Hoe kan dat?
Dat kan verschillende oorzaken hebben:

1. Uw reactie bevat teksten die door Concoleance.nl als ongewenst worden beschouwd. Dat kunnen scheldwoorden zijn, of racistische of politieke uitlatingen. Uw inschrijving wordt dan geweigerd.

2. Uw reactie bevat teksten die door Concoleance.nl als ongewenst worden beschouwd, maar niet direct worden geweigerd. De redactie van Condoleance.nl kan in dat geval uw reactie verwijderen.

3. U gebruik condoleance.nl als chatbox, forum, u provoceert, lokt discussies uit of plaatst andere zaken die niet in een condoleanceregister thuishoren. De redactie kan uw inschrijving in deze gevallen verwijderen.

4. In geval van drukte is het niet mogelijk om alle reacties volledig en direct te tonen. We tonen alleen de laatste X reacties, met een tijdsinterval van rond de minuut. Mogelijk verschijnt uw reactie dus een minuut later, of indien er meer dan X reacties per minuut binnen komen, verschijnt uw reactie in het geheel niet, omdat er na u al meer dan X mensen gecondoleerd hebben.
In dat geval is uw reactie wel opgeslagen in de systemen van Condoleance.nl. Als het rustiger wordt wordt het register weer vrijgegeven, en kunt u onbeperkt door de reacties heen bladeren.
Ik wil een condoleance toevoegen aan een nationaal register maar krijg steeds de melding "Server niet bereikbaar".
Condoleance.nl is geoptimaliseerd voor bereikbaarheid in geval van piekbelasting. Toch kan het zijn dat er een extreme piekbelasting ontstaat na het overlijden van een bekende Nederlander. Het gevolg hiervan is dat de site onbereikbaar wordt. Dit is alleen te voorkomen door meerdere machines in te zetten en de drukte te verdelen (load balancing). De investeringen die daarmee gepaard gaan zijn echter zo hoog dat we de basisdienstverlening, het condoleren in de periode tot 2 maanden na overlijden, niet meer kosteloos zouden kunnen aanbieden.
Daarom kan het soms voorkomen dat de server overbelast raakt. Probeert u het gewoon later nog eens.
Ik wil graag op de hoogte gehouden worden als er een nieuw nationaal register verschijnt. Kan dat?
Ja dat kan. We kunnen u op verschillende manieren informeren.

1. Middels een e-mail
Hiervoor dient u uw e-mailadres achter te laten op deze pagina.

2. Middels een smsje

Stuur dan
CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.


3. U kunt ook op de hoogte blijven via de Twitter-pagina van Condoleance.nl:
www.twitter.com/condoleance


4. Middels de RSS-feed van Condoleance.nl
U kunt de onderstaande link in uw RSS-reader plaatsen.
http://www.condoleance.nl/rss/condoleance.xml
Het gebruik van de RSS feed is gratis via een RSS-feed
Hoe kan ik op de hoogte blijven via e-mail?
Als u in uw condoleance verstuurt, kunt u aangeven dat u op de hoogte wilt worden gehouden via e-mail.
Hoe meld ik me af van de e-mailnotificaties die ik ontvang als er een nieuw nationaal register verschijnt?
In iedere mailnotificatie die u ontvangt naar aanleiding van het verschijnen van een nieuw registe, staat steeds een afmeldmogelijkheid. U hoeft slechts te klikken op de link afmelden.
Ik heb me afgemeld voor de mailnotificaties maar blijf deze ontvangen. Hoe kan dat?
Dat kan alleen als u zich destijds heeft aangemeld met een ander mailadres dan waarmee u zich nu af wilt melden. Vaak gebeurt dat wanneer mensen van mailadres veranderen maar de mail op hun oude mailadres doorsturen naar het nieuwe mailadres. Vervolgens probeert men zich af te melden met het nieuwe mailadres terwijl men zich destijds heeft aangemeld met het oude mailadres. Dat werkt niet. Meldt u altijd af met hetzelfde mailadres als waarmee u zich destijds heeft aangemeld.
Hoe kan ik op de hoogte blijven via SMS?
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan

CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht.
Hoe zet ik deze SMS notificaties stop?
U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
Zijn er kosteloze alternatieven om op de hoogte te blijven in plaats van SMS
Ja, u kunt ook de hoogte blijven van het verschijnen van nieuwe registers via e-mail, RSS en Twitter
Kan ik ook via Twitter op de hoogte blijven van nieuwe nationale registers?
Ja, het twitter-adres van Condoleance.nl is www.twitter.com/condoleance
Ga naar onze Twitterpagina en klik op Follow. Berichten over het verschijnen van nieuwe registers verschijnen nu automatisch in uw tijdlijn.
Waar is de lijst met alle overledenen van dit jaar gebleven?
Het overzicht van registers van personen die dit jaar overleden zijn, alsmede het overzicht van de registers waar dit jaar het meeste op gereageerd is vindt u op de pagina Statistieken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto