Veel gestelde vragen

Rubrieken:
Ik zie een ongepaste reactie in het door mij opgerichte register. Wat te doen?
Aan de rechterkant van elk condoleancebericht staat een knop "Dit is niet ok". Ziet u een ongepaste reactie? Druk dan op die knop. Er gaat dan automatisch een waarschuwing naar de beheerders van Condoleance.nl.
Ik heb een (spel)fout gemaakt in de door mij geschreven condoleance. Wat kan ik doen?
Stuurt u een e-mail naar beheerder@condoleance.nl. Wij kunnen geen condoleances wijzigen maar wel uw verkeerde condoleancebericht verwijderen zodat u een nieuwe condoleance kunt plaatsen.
Ik wil mijn Condoleance nalezen. Kan dat?
Ja, normaliter verschijnt uw reactie direct in het betreffende register. Indien het een nationaal register betreft kan het zijn dat u uw reactie niet (direct) ziet. Zie hiervoor het hoofdstuk Nationale registers.
Het lukt mij niet om een condoleance achter te laten
Als het u niet lukt om een condoleance toe te voegen aan een register, dan ligt dat waarschijnlijk aan de instellingen van uw anti-virus software en/of browser. Vaak staan deze ingesteld op maximale beveiliging van uw privacy waardoor het niet mogelijk is om formulieren en reacties te verzenden.

Vermoedelijk gebruikt u dan Norton Antivirus of staan uw privacy-instellingen in uw internetbrowser Explorer op Block All Cookies.
U kunt overwegen om dit aan te passen, maar dat is natuurlijk voor
eigen risico.

U kunt uw browserinstellingen aanpassen door in het menu te kiezen "Tools" vervolgens "Internet Options" en dan "Privacy". Het schuifje kun je dan verplaatsen van Block all cookies naar Medium.
Kunt u na deze aanpassing nog geen condoleance achterlaten, dan belet uw antivirus software dit. Met name Norton AntiVirus kan problemen geven bij het posten van een condoleance. Raadpleeg de handleiding van uw antivirussoftware voor verdere oplossing.

Let op: aanpassing van browserinstellingen of antivirussoftware is voor eigen risico. U kunt uw condoleance ook mailen naar beheerder@condoleance.nl onder vermelding van het register. Dan voegen wij uw condoleance voor u toe.
Ik heb per ongeluk wat berichten 'onzichtbaar gemaakt' is dat nog terug te draaien ?
Ja, na het aanmaken van een register ontvangt u van ons een bevestigingsmail met een link naar de onderhoudsmodule van het register. In deze onderhoudsmodule kunt u reacties verwijderen door op een symbool (twee geopende oogjes) te klikken. Het bericht zal dan van de site verwijderd worden.
Heeft u per abuis een verkeerd bericht onzichtbaar gemaakt, neem dan even contact op met beheerder@condoleance.nl. Wij kunnen verwijderde berichten altijd terugplaatsen.
Als ik Google op mijn eigen naam, zie ik een verwijzing naar Condoleance.nl. Hoe kom ik daar vanaf?
Op uw verzoek kunnen we uw reactie verwijderen van Condoleance.nl. Stuurt u hiervoor een mail met daarin:

- de naam van de overledene cq het register
- uw exacte condoleancetekst
- de naam waarmee u heeft gereageerd.

Dit vergemakkelijkt het zoeken. Wij verwijderen dan uw reactie. Mocht u zichzelf nog vinden in de zoekresultaten van Google, dan moet u vanaf dat moment bij Google zijn. Google maakt kopies van (delen van) sites voor hun zoekresultaten (de Google-cache). Daar hebben we geen invloed op.
Periodiek indexeert Google het hele internet opnieuw dus ook Condoleance.nl maar dan zonder uw reactie. Dat gebeurt vanzelf maar kan even duren.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto