Maurice Kip

Maurice Kip

12 juli 1975 - 21 mei 2004

NON SCOLAE SED VITAE DISCIMUS

Maurice Kip was als docent Engels werkzaam op het van Lutterveltplein en was op het Staring College een bekend en geliefd persoon die op geheel eigen wijze met leerlingen en docenten omging.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 1787        Volgende >
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag is een bijzondere dag voor mij. Waarom? Op 3 april 1961 is mijn vader op 42 jarige leeftijd overleden. Dat is nu dus 60 jaar geleden. Het was toen op 3 april Tweede Paasdag. Die dag blijft me mijn hele leven al bij, al was het niet op de zelfde datum.
Of jij mijn vader "daarboven" bent tegengekomen, blijft voor mij voorlopig een vraag. Misschien zal ik er ooit een antwoord op krijgen wanneer we elkaar "later" weer "tegen mochten komen". Op dit moment is deze gedachte in ieder een vorm van "zekerheid" om je mijn berichtjes te kunnen blijven sturen. Simpel gezegd: afwachten dus maar.
Ik herinner me dat het die dag ook mooi weer was en in gezelschap van mijn vriendengroep van toen kwam de buurman mij ophalen om me te vertellen dat mijn vader aan een hartstilstand was overleden. Je hebt dit natuurlijk ook wel van mij gehoord. Ik heb het altijd jammer gevonden dat jij mijn vader nooit hebt gekend.
Vandaag is het 60 jaar geleden, maar als ik de herinnering weer naar boven haal, voelt het weer als de dag van gisteren, omdat het mijn hele leven toch mede heeft bepaald.
Overmorgen, Tweede Paasdag dus, zal ik weer aan mijn vader denken, omdat deze dag altijd ook de dag van mijn vaders overlijden zal blijven.
Maar ik laat je ook weten dat er geen dag voorbijgaat dat ik niet aan jou denk. Soms is het een praten over jou met iemand of nog iets lezen hier over jou, maar in de meeste gevallen is het in mijn gedachten dat je altijd in mijn gedachten bent of blijft. Die gedachten zijn vaak herinneringen die ik op mijn eigen manier koester. Ook zijn er soms gebeurtenissen die ik in mijn gedachten associeer met jou als persoon of met dingen die jij ook deed. En zeker ook als ik hier oud-klasgenootjes van vroeger tegenkom, denk ik gelijk aan jou.

Daarom ook fijn te lezen hoe Helma jou heeft geschreven. Zij had ook haar eigen relatie met jou en in dit geval gaat het om de moeder van je oud-studiegenoot Martijn die op haar manier aangeeft hoe zij ook nog aan je denkt. Als ik zulke dingen lees, ontstaat er gewoon een vorm van ontroering bij me. Zo fijn te lezen hoe mensen toch nog aan je denken.
Liefs en dikke knuffel van ma.
Dag Maurice. 
Op 3 april 2021
om 16:48 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Hallo Maurice.
Vandaag moest ik ineens aan je denken. Waardoor?Ik weet t niet.
Misschien door de verhalen van Martijn, over het lesgeven in corona tijd. Hoe zou jij dit allemaal hebben ervaren?
Lieve groeten uit Hengelo. 
Op 23 maart 2021
om 12:57 getekend door:
H.e.l.m.a.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Ma en ik zijn net weer thuis van een bezoek aan je oom. Dat was erg gezellig. We moeten natuurlijk afstand houden van elkaar als we daar op bezoek zijn. Ik kan me voorstellen dat je geen idee hebt waar het om gaat in dit geval, maar ik heb het er eerder met je over gehad. De hele wereld draait om Corona. Je hebt deze ervaring nooit meegemaakt, omdat het voor verschillende generaties een onbekend fenomeen was. Maar het blijft een vervelende ervaring en gelukkig wordt er nu gevaccineerd en hopelijk brengt dat uitkomst.

Vandaag het begin van de lente en ik hoop dat dit de mensen weer zal opvrolijken. Het is buiten nog wel behoorlijk fris. Volgend weekend wordt de klok weer verzet en dan worden de avonden weer wat langer ook. Voor de jonge mensen zal dit als minder prettig worden ervaren door de instelling van de avondklok. Ook iets wat jij alleen maar kent uit de geschiedenisboekjes over de Tweede Wereldoorlog, maar nu geldend voor ons. Dit is natuurlijk niet helemaal te vergelijken vanwege verschillende situaties, maar de mensen voelen zich toch beperkt in hun vrijheid, al dient het nu een heel ander doel.

Je vriendin uit Borculo heeft nog niet gebeld, maar dat zal zeker nog gebeuren en dat zullen we weer heel wat "nieuwtjes" uitwisselen en ook vaak herinneringen aan jou.
We zullen weer zien.

Heel veel liefs van ons en dikke knuffel en kus van ma.

Ik zou nog zoveel willen zeggen, maar ik hoop dat je telepathische gave hebt om mijn gedachten te lezen.
Dag Maurice, 
Op 21 maart 2021
om 17:34 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste. Het lijkt vandaag op lente. De zon schijnt en de voorjaarsbloempjes steken overal hun kopjes weer boven het maaiveld uit. Dat is een prachtig gezicht. lag vorige week zondag nog overal sneeuw, nu is daar niets meer van te zien en lijkt de strenge winter in een week tijd over te zijn gegaan in de lente. Rondom jouw graf zijn op het pleintje volop voorjaarsbloempjes te zien. Een mooi en positief gezicht. Over de periode waarin we dagelijks leven schrijf ik hier maar niets, want overal en op elk tijdstip is dat bijna het gesprek van de dag. Het is vandaag zondag en dat weet je wel waar we zijn. Daar moeten we ook wat steun verlenen. En omdat ik hier ook wifi heb, kan ik je dit berichtje even sturen. iedereen weet tegenwoordig wat wifi, maar het is zo'n vreemde gedachte dat jij hier niet mee in aanraking bent geweest op de manier waarmee wij er nu mee omgaan. Wat zou je er druk werk van gemaakt hebben en zeker op school. Enorm snelle ontwikkelingen op elektronicagebied. Maar ik heb het daar vaker over gehad.
Erg jammer dat onze kleinzoon dit jaar weer niet kan komen door het coronagedoe. Moeten daarin gewoon berusten, want het is gewoon een vorm van overmacht.
Ik kreeg tussen de regels door hier een telefoon van je broer hier. We hebben ook nog even gelachen om een soort van "telefoonscene". Wat dit inhoudt, vertel ik hier niet, maar ik ga er maar vanuit dat jij het wel snapt en er ook om hebt kunnen lachen. Daar laat ik het maar bij. Vandaag vast nog weer een telefoontje uit De Achterhoek. Dat is zoiets waardevols altijd.
Liefs en dikke knuffel van ma.
Dag Maurice. 
Op 21 februari 2021
om 13:28 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Op de televisie was om 18.45 uur de bekerwedstrijd Heerenveen tegen Feyenoord begonnen. Toen het pauze was, keek ik tussendoor hier op de site en zag daar het berichtje voor je dat Ruben stuurde en dat ook een beetje voor ons was. Ik zat het op mijn telefoontje te lezen en heb het direct aan ma laten lezen. Zij was ook erg verbaasd en vond het net als ik ook prachtig.
Wij danken Ruben voor zijn prachtige woorden die ons als ouders na zoveel jaren nog altijd heel goed doen. Het is geweldig voor ons om te lezen dat jij ook na zoveel jaren nog altijd zo gewaardeerd wordt door een van je oud-leerlingen en daarbij aangeeft dat je zoveel leerlingen geraakt hebt met je eigen manier van lesgeven. Dit is wel vaker gezegd misschien, maar het blijft fijn zo af en toe weer iets van iemand te horen hoe zij jou als mens en docent hebben ervaren.
De voetbalwedstrijd is intussen weer begonnen, maar ik moest dit gewoon eerst even kwijt. Bedankt "Vader Ruben". 
Op 17 februari 2021
om 20:03 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Nog regelmatig denk ik terug aan de meest fijne leraar die ik ooit heb gehad. Nu ik zelf een kleintje heb besef ik me denk ik beter wat een enorme impact het moet hebben gehad op jullie als ouders, toen Maurice overleed. Ik hoop dat de gedachte dat hij in zijn veel te korte leven toch zo veel scholieren heeft geraakt met zijn eigen manier van lesgeven jullie troost geeft. Mij zal Maurice in ieder geval altijd bijblijven. 
Op 5 februari 2021
om 10:50 getekend door:
R.u.b.e.n.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste en weer even bij je kijken. Ik ben net terug van een wandeling bij jou vandaan. Ik was met ma met de auto gekomen en ben lopend teruggegaan. Buurman Klaas was er ook bij.
Wat veel indruk maakte op ma en mij is de aanwezigheid van een roodborstje bij je graf. Die is er vaker en het vogeltje is absoluut niet schuw en vliegt absoluut niet weg en het is heel actief rondom jouw grafsteen. Het voelt gewoon erg fijn bij ma en mij.
Gisteravond heb ik telefonisch een heel lang en fijn gesprek gehad met een oud-leerlinge van mij van wie haar zoon op 18 jarige leeftijd is overleden ten gevolg van een verkeersongeluk. We voelden elkaar heel goed aan wat gevoelens betreft. Heel nadrukkelijk kwam het "heimweegevoel" aan de orde dat door beiden zo sterk wordt gevoeld bij het verlies van je kind. We hebben gelukkig ook nog over andere dingen van vroeger gesproken en het hele gesprek was positief. Na de coronaperiode zullen we elkaar in het echt ontmoeten, hebben we afgesproken.
Nu wachten op het telefoontje uit Borculo dat ongetwijfeld zal komen.
Dikke knuffel van ma. Dag Maurice. 
Op 21 januari 2021
om 16:42 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is een rare tijd hier op aarde. Ze hebben het over het instellen van een avondklok. Ik ken dit alleen maar uit de geschiedenisboeken, maar het komt steeds dichterbij door Corona. Afgelopen zaterdag was mijn verjaardag en we hebben niemand op bezoek gehad. Puur uit voorzorg vanwege besmettingsgevaar. Andere jaren waren deze weken altijd erg druk door de toneelvoorbereidingen. Ook die voorstellingen gaan niet door.
Vandaag ook een extra trieste dag door de regen die de hele dag lang is gevallen. Hopelijk wordt het zo nog even droog.

Maar er was vandaag ook een lichtpunt voor ma en mij. Dat is ook de directe aanleiding tot dit schrijven. Toen ik vanmorgen opstond, bracht ma mij een door haar geopende envelop met daarin twee A4-blaadjes met daarop handgeschreven tekst van iemand die op een wel heel speciale manier over jou schreef. Het ging over haar als meisje van ongeveer zeven jaar dat haar warme herinneringen aan jou aan ons wilde vertellen en dat had voor haar een speciale oorzaak.. Het liefst zou ik de hele brief hier willen publiceren, maar vanwege de privacy kan dat helaas niet.
Dit meisje werd tijdens het sporten als kind gepest door een "pestkop" en jij kwam als kind toen al voor haar op. Jij ging toen tussen dit meisje en deze "pestkop" staan.
Ze schreef o.a.:"Maurice had niet veel woorden nodig om te laten weten aan deze pestkop dat hij kon afdruipen. Ik heb daarna ook nooit weer last gehad van deze jongen. Ik voelde me hierdoor veilig bij Maurice."
Zo vertelt ze allemaal wat jullie als kind op de sportschool van toen beleefden. Daar kan ik dus niet op ingaan, maar ik wil toch nog wel een paar citaten opschrijven die me erg raakten.
"Maurice had een heel fijne uitstraling, energie. Een beschermer, iemand waar je je veilig bij voelt en in mijn herinnering altijd goedlachs."
Een laatste citaat is: "Hij was voor mij een personificatie van veiligheid/bescherming."

Natuurlijk moeten deze uitspraken in de context worden gelezen, maar voor ons als ouders voelde deze brief als een warm bad. Echt zo mooi beschreven allemaal.
Deze brief voelde op deze trieste, druilerige dag als een groot cadeau Maurice. Jammer dat jij het nooit hebt geweten. Het voorval op zich zal ongeveer 40 jaar geleden hebben plaatsgevonden en als je de brief zou hebben gelezen, dan wist jij je het allemaal vast nog wel te herinneren. We zullen de brief bewaren. Helaas jammer dat je het zelf niet meer kunt lezen. Er zou vast een glimlach om je mond zijn verschenen.
Ik hoop niet dat ik de "privacywet" heb geschonden, maar ik wilde je dit zo graag laten weten.
Ma was ook ontroerd door deze brief.
Daarom een dikke knuffel van haar voor jou. Dag Maurice. 
Op 19 januari 2021
om 17:04 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Weer een maand verder. Vandaag 21 december en de kortste daag van het jaar weer. Totaal geen winterweer. De hele wereld staat wel op de kop door het virus dat zoveel op zijn kop zet. Eergisteren is ons "sterretje" al 14 jaar geworden. Onvoorstelbaar gewoon. Een echte jongeman in de dop.
Jammer dat we hem dit jaar ook niet kunnen zien door coronagedoe.
De feestdagen staan weer voor de deur en bij de voorbereiding wat het eten betreft, blijft jouw beeld in "kokskleren" altijd in mijn gedachten komen.
We zullen zien hoe we de komende dagen gaan doorbrengen , omdat er heel veel beperkingen zijn.
Heel veel liefs, dikke knuffel van ma.
Daag Maurice. 
Op 21 december 2020
om 12:21 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste. Nu van november. Het is een echte herfstdag. De bladeren vallen in grote hoeveelheden naar beneden en niet alleen hier bij huis, maar ook bij jou. Ma en ik zijn vanmorgen weer druk bezig geweest om het blad op je graf te verwijderen, maar door de wind was het meer water naar de zee brengen. Moeder had weer mooie bloemen voor je meegenomen en het zicht op de bloemen doet de blaadjes wat vergeten. Morgen zullen we vast wel weer wat blad opruimen.
De zaterdagen zijn anders dan we gewend waren. Vaak even een bezoek aan voetbalwedstrijden van onze club die nu op heel hoog niveau speelt. Gek eigenlijk dat jij nooit veel met voetbal had, zoals ma en ik. Jouw aandacht ging vooral uit naar de zwarte band van judo of aanverwante sport. Voor jou was het nooit een vechtsport, maar een vorm van verdedigingssport. Heb je Hendrik ook al "ontmoet"? Kunnen jullie daar de draad weer oppikken?
Het is fijn dat we op deze wereldse denkwijze kunnen blijven converseren. Het geeft mij in ieder geval een goed gevoel op deze manier contact met jou te hebben en te houden. Hoe het echt zal zijn, weet immers niemand? Jij wel in ieder geval. Velen blijven zich met deze vraag bezighouden en leidt zelfs tot misverstanden en meningsverschillen in de wereld. Maar daar ga ik me hier maar niet mee bezighouden.
Ik ga straks nog een eind wandelen met onze nieuwe buurman die jij ook goed gekend hebt, maar niet als buurman. Als ik hier zo aan denk, merk ik ineens wat er allemaal verandert in de loop van tijd.

Van ma extra dikke knuffel en kus van ma.
Dag Maurice. Tot de volgende keer. 
Op 21 november 2020
om 13:30 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Nu weer een maand verder. Moeder even naar Meppeler ziekenhuis voor klein onderzoekje. Normaal ga ik altijd mee, maar door de coronacrisis is het beter dat ik niet meega en waarschijnlijk mag ik niet eens mee naar binnen. Je hebt geen idee in wat voor wereld wij tegenwoordig leven. Is maar beter ook.
De hele wereld staat min of meer op de kop. Ik ga er maar niet verder op in hier.
Ik zit nu voor het raam met laptop op mijn schoot en als ik naar buiten kijk, zie ik wel veertig vogeltjes die een graantje meepikken van wat andere vogeltjes morsen vanuit een voerbak die aan het vogelhuisje hangt. Het zijn bijna allemaal musjes. Af en toe komen er ook ook Turkse tortelduiven, houtduiven en meesjes. Heel wat kilo's voer gaat er door. Soms is er even geen vogel te bekennen, maar dan weet je dat er bijvoorbeeld een kat in de buurt is geweest of een roofvogel.

Na deze laatste zin getypt te hebben, ging de telefoon en was het je vriendin uit Borculo die ons weer belde vanwege de 21ste. We hebben waarschijnlijk wel een uur gesproken samen. Vele dingen zijn aan de orde geweest. Zowel over Staphorst als Berkelland en over beide families. Esther heeft intussen een baan als lerares Engels. Dat is het enige wat ik er hier maar over schrijf. Dat zal jou ontzettend goed doen. Je zou trots zijn geweest. Al heb je haar alleen maar als klein kind meegemaakt. Wat was het toch mooi geweest als je dit meisje ook nog had kunnen volgen in haar ontwikkeling. Nu een echte jonge dame. Maar zo zijn er zovele mensen bij wie ik jou dat graag had gegund. De tijd staat niet stil. In vroegere jaren hier heb ik het vaker gehad over het begrip tijd. Tijd die alle wonden zou helen bijvoorbeeld. Ik weet nu zeker dat dit voor mij in ieder geval niet geldt. Dat zal voor iedereen anders zijn. Je begrijpt dat we jou nog altijd missen lieve jongen.
Dikke knuffel en kus van ma die waarschijnlijk jou zal bezoeken na haar ziekenhuisbezoek.
Dag Maurice. 
Op 21 oktober 2020
om 16:07 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Nu al weer van september. Het gaat allemaal zo snel. Vandaag het begin van de herfst, maar ma en ik zitten nog lekker buiten onder de nieuwe overkapping met heerlijk schijnende zon erbij. Vanmorgen heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij de voetbalclub. Ik ga daar vaker heen en het is er vaak gezellig. Je weet vast wel welk soort gezelligheid ik bedoel.
Voor je vriendin was het een moeilijke tijd in verband met het overlijden van haar vader die jij vast ook hebt gekend, maar zeker weten doe ik dat niet, maar ik kan me haast niet voorstellen dat dit niet zo is , maar zal het zeker vragen.
Dit jaar geen toneelrepetities. Heel vreemd, eerlijk gezegd.Voor jou zal het moeilijk voor te stellen zijn wat bedoeld wordt met coronaperiode. Maar goed ook.
Voor ma en mij een rustige periode dit jaar wat het toneelgebeuren betreft. Hopelijk kan dit het volgend jaar weer.
Ik sluit nu eerst af en je krijgt dikke knuffel en kus van ma.
Dag Maurice. Tot de volgende keer. 
Op 21 september 2020
om 13:17 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Op dit moment zit ik in de wachtkamer van een dermatoloog in Assen. Je oom was er ook bij, maar die heeft zijn behandeling achter de rug en is met ma nu ergens gaan koffiedrinken. Moeder mocht vanwege corona niet mee naar binnen en heeft een paar uur in de auto gewacht. Ik moet in totaal vier uur blijven wachten vanaf 9 uur vanmorgen. Met ongeveer vijftig minuten ben ik aan de beurt voor een tweede behandeling.
Waarom ik hier nu even zit te schrijven aan je, is dat jij ons hier in de wachtkamer "vergezelde" vanmorgen. Toen Fokke en ik hier gingen zitten en er verder niemand in de wachtkamer zat, klonk opeens "Angels" door de wachtkamer. We wisten allebei niet wat we hoorden. Bestaat toeval? Ik heb het er vaker over gehad, maar het horen van "Angels" deed ons jouw "aanwezigheid" voelen in ieder geval en voelde als een vorm van hulp en steun.
Dat wilde ik je even laten weten.
Ik wacht nu op mijn beurt voor de verdere behandelingen en wacht verder ook maar op de dingen die nog komen.
Liefs, knuffel en kus van ma.
Dag Maurice. 
Op 31 augustus 2020
om 12:17 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste. Ongelooflijk, wat gaat de tijd snel en wat is er weer veel gebeurd hier. De laatste weken waren we hier bezig met een nieuwe overkapping en het was heet en Corona speelde een rol. Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven, maar het enige wat ik er nu van zeg, is, dat we de overkapping sinds gisteravond kunnen gebruiken en op dit moment zit ik er heerlijk onder te typen om jou dit berichtje te sturen. We hopen in ieder geval dat we vanaf nu van ons "buitenverblijf" in ons achtertuintje kunnen genieten. Er moet nog weer geverfd worden en de ruimte moet nog voorzien worden van lampen en dat soort dingen, maar het voelt goed in ieder geval.
Vorige week kreeg ik de Stentor van de achterbuurvrouw met daarin een grote foto en een uitgebreid verslag van je oud-leerlinge Francien Regelink die haar tweede boek heeft geschreven. Het eerste droeg ze op aan jou en dit boek gaat over ADHD. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar deze vorm van "drukte" bij haar, heb jij wel meegemaakt in ieder geval, maar ik weet niet of dit verschijnsel in jouw tijd wel als zodanig werd benoemd. Het artikel was leuk om te lezen.

Gisteravond troffen we bij jouw graf de vader van een vroegere sportvriend van jou uit Zwartsluis. Zijn vrouw kwam uit Stadskanaal en was een vroegere straatgenoot van mij en zij was twee jaar geleden overleden. Hij vertelde ook dat wanneer jij bij hen binnenkwam thuis, je haar altijd flink in je armen sloot en stevig beetpakte en haar begroette met de woorden: "Hallo mijn lieverd". We hebben heel wat verhalen gehoord wat er in de loop van de jaren allemaal gebeurd was daar.

Ik ga nu koffiedrinken met je moeder die net teruggekomen is van de fysio.
Veel liefs en een dikke knuffel van ma.
Dag Maurice. 
Op 21 augustus 2020
om 11:41 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste. Drukke dag hier. En waarmee? Opruimen van de garage en dan komt er wat los. Zo ook weer spulletjes van jou nog. Dat hebben we natuurlijk bewaard. Waar ik maar snel fotootjes van heb gemaakt i.s de correspondentie die we vonden over je prijs bij Edwin Evers met de kuikensloffen. Ik ontdekte twee krantenartikeltjes en een brief met de mededeling van de KRO dat jij met je 2F klas de hoofdprijs had gewonnen. Voor jou een parachutesprong en met klas 2 F naar de studio om radioprogramma bij te wonen. Heel leuk weer te lezen hoe jij en de klas dat hebben ervaren. Ook was het leuk te lezen dat jij Ruud van Big Brother Engelse les gaf wat betreft zijn uitspraak bij een liedje dat hij zong. Jammer dat ik het documentje hier niet kan plaatsen.

Voordat ik hier aan mijn berichtje wilde beginnen, werd ik erg geraakt door Wilma's verhaaltje aan jou gericht. Zo fijn te lezen dat Annelies deze opmerking maakt met betrekking tot Robbie Williams met zijn Angels.
Zo meteen krijg ik vast nog weer telefoontje uit Borculo en ik zal je vriendin vertellen over de weer tevoorschijn gekomen krantenberichtjes en de brief van de KRO. Dat was gedateerd van januari 2000. Dus al 20 jaar geleden ondertussen. Jouw leerlingen waren toen 13-14 jaar en ik realiseer me nu dat die nu al tegen de 34 jaar zijn en al zes jaar ouder zijn dan jij werd.

Ik ga nu nog weer even aan het werk en wacht het telefoontje maar rustig af. Maar dat ze zal bellen, is zeker voor mij.

Heel veel liefs en dikke knuffel en kus van ma.
Dag Maurice. 
Op 21 juli 2020
om 18:45 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Vakantie!
Een beetje anders dan anders. Laatste weken steeds met een stuk of 10 leerlingen in de klas, rest thuis. Nog steeds ook online... ik wil er niet aan wennen hoor. Ik had me al voorgenomen om na 1 juli ervoor te zorgen dat we als mentorklas weer als geheel elkaar zouden ontmoeten. En dat lukte. Dinsdag in het klimbos in Ruurlo en vrijdag bij het uitreiken van het rapport. Vanwege een dankbrief uit Engeland van één van de twee nog levende veteranen. Jack is 100 inmiddels en had een persoonlijke noot voor de kinderen. Ik had ze eind maart verhaaltjes laten schrijven voor de veteranen omdat ze niet naar Lochem konden komen.
Vrijdagochtend reed ik in mijn auto, omdat ik van alles mee te nemen had, naar het Canadese restaurant. Op de parkeerplaats stonden, inmiddels oud-collega's, Annelies Borggreve en Frans van Dijk al te wachten. De laatste 100m werd ik via de autoradio vergezeld door jou. Althans dat bedavbedacht ik me zo: Angels van RW klonk... ik deed de deur open en Annelies zei: "ach, is ie er ook weer even bij"?

Natuurlijk was je erbij! Vaak en op bijzondere en onverwachte momenten.
Blijf dat doen hoor! 
Op 19 juli 2020
om 9:01 getekend door:
W.i.l.m.a.
Dit is niet ok
Lieve mensen,

12 juli,

De geboortedag van jullie lieve zoon.
We denken aan Maurice en jullie.

Lieve groet,
Jouk en Trees 
Op 12 juli 2020
om 12:37 getekend door:
J.o.u.k. .e.n. .T.r.e.e.s.
Dit is niet ok
Lieve Maurice, 45 jaar vandaag! Zou je nog altijd op het Staring hebben rondgelopen als het anders was gelopen? Zou je dan over een paar jaar mijn kinderen in de klas krijgen? Zou willen dat het zo zou zijn! 
Op 12 juli 2020
om 11:41 getekend door:
S.t.a.r.i.n.g. .L.o.c.h.e.m.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag is het je verjaardag. Daarom mijn felicitatie voor jou. Gisteren heb ik al verteld wat ik voor nu graag kwijt wilde.
Liefs van ons en dikke knuffel en kus van ma. 
Op 12 juli 2020
om 8:20 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Morgen is het weer een speciale dag. Je verjaardag. 12 juli 1975 ben je geboren en op 28 jarige leeftijd overleden. Voor ons blijf je altijd 28, maar als je rekenkundig gaat denken, wordt het je 45ste verjaardag. In jouw geval blijven we het laatste beeld dat we van je hebben, ons altijd herinneren, maar we zien bijvoorbeeld aan je broer wel hoe hij in de loop van de jaren ook veranderd is en dat zal ook in mijn eigen geval zo zijn.
Vanavond kreeg ik van mijn jongste broer een berichtje met daarop een afbeelding van de achterkant van een kaartje dat jij hem vanaf Ameland had verstuurd. Dat je alles thuis al had voorbereid, was te zien aan de stickers van zowel de geadresseerde als van de afzender. Het stickertje van de afzender stond ook nog op de kop. Dus het moest wel snel allemaal gebeuren. Ik moest wel wat glimlachen toen ik het zo zag. Van Ameland kan ik me herinneren dat je daar ooit was toen je in de laatste klas van de basisschool zat en daar op schoolreis was. Voor het gemak zal ma wel wat stickers voor je hebben laten printen, zodat de familie er zeker van kon zijn dat ze een kaartje van je konden krijgen.
Maar dat dit kaartje vandaag bij het opruimen tevoorschijn kwam, beschouwen we maar als een vorm van een verjaardagscadeautje.
Behalve dat ze in Stadskanaal aan het opruimen waren, deed ik dat hier zelf ook maar weer eens vandaag. Tot mijn grote verbazing trof ik van jouw kamer ook een soort wandschilderijtje aan met daarop een soort van gedichtje in het Engels dat je mee had genomen uit Engeland waar je een poos hebt gestudeerd aan de universiteit van Bedford als onderdeel van je studie hier in Nederland. Het is handgeschreven en er staan ook wat leuke tekeningetjes bij ter illustratie, maar die ik hier helaas niet kan toevoegen.

Aan de achterkant van het schilderijtje staat op een klein stickertje.

22-3-1996

To Maurice,

True friends are very
hard to find.
Keep in touch.
Lots of love from Sarah xxx

Aan de voorkant staat als tekst geschreven:

a poem about

FRIENDS

Some people think that it's great
to be rich.

To be cool and keep up with
the trends

But riches looks just
don't matter at all

Cos what really counts is your friends

Jammer genoeg kan ik de illustratie met bijbehorende tekst niet overbrengen, maar de tekst zegt al veel voor me en dit schrijf ik dan voor jou ook maar als een symbolisch verjaardagscadeau.

Je echte verjaardagscadeau hebben ma en ik vandaag al bij je gebracht in de vorm van mooie bloemen. Ook van de buren kregen we alvast een mooi boeket voor je mee. Die hebben we vandaag ook maar bij je neergezet en we verwachten dat er morgen nog wel meer bloemen bij komen.

Tot dusver hebben we je verjaardag samen met veel mensen kunnen vieren die ons dan met een bezoek vereerden, maar door de huidige coronacris hebben we dit maar afgezegd, net als op 21 mei. Mensen mogen uit voorzorg niet te dicht bij elkaar zitten en om problemen te voorkomen moesten we van bezoek afzien.
Vandaag ook kwamen er weer kaarten via de post van familie en vrienden die ons daarmee een hart onder de riem steken. Natuurlijk ervaren ma en ik dit als heel erg waardevol.

Het is nu zaterdagavond tegen 21 uur. Ik eindig nu mijn bericht en morgen zullen we vaak aan je denken. Gelukkig hoef ik niet uit te leggen welke gedachten allemaal bij me boven kunnen komen. Maar op dit moment weet ik dat nu gelukkig ook nog niet.
Mocht je "hierboven" ook nog een "feestje" hebben, maak er maar wat moois van met alle bekenden die intussen ook al bij je "boven"zijn.

Heel veel liefs en extra kus en knuffel van ma.
Dag Maurice. 
Op 11 juli 2020
om 20:58 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 90      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Staring College
op 23 mei 2004
en blijft zichtbaar tot:
1 januari 2026
Contact met beheerder >
Contact met Staring College:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto