Ligia Sanghita  Bahadoersing-Niederhauser

Ligia Sanghita Bahadoersing-Niederhauser

8 maart 1952 - 15 november 2021

Als God je dat verlangen gegeven heeft, gaat ie je zeker helpen om het te realiseren. Don't let anybody steal your dream.

Je was een flamboyante verschijning die iedereen aantrok met haar stralende licht. Mooi van binnen en buiten.
"Ghita roddelt nooit" was de meest gesproken zin op je wake en het was zo. Dat was tegen je principes. Vergeven, vergeten, mensen in nood helpen en genieten van het leven.

Je remigreerde naar je geliefde Suriname, waar je helaas maar 2 weken hebt kunnen doorbrengen voor je stierf in de armen van je geliefde, zorgzame echtgenoot en maatje Felix Niederhauser.

Je was een inspirerende vrouw die liet zien dat je niet in de keuken hoeft te staan om een goede moeder te zijn.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 44        Volgende >
Wat een verdrietig bericht.
De hemel is een ster rijker.
Je bent te vroeg heengegaan.
Je had nog willen genieten van je geboorteland .
Woorden schieten mij te kort.
Rust zacht lieve Ghita.
Alle sterkte en zegen voor
Felix,
Janice , Cher en hun gezin.
Gerda Jodhabier & kinderen. 
Op 20 januari 2022
om 18:57 getekend door:
T.a.n.t.e. .G.e.r.d.a.
Dit is niet ok
“Mila, als je het geloofd of niet ik hou van al mijn zussen en broers….allemaal” ik geloofde jou en heb zei “Ik zal er altijd voor jouw zijn je bent mijn zus” we keken elkaar aan.

Dat was de afsluiting van onze laatste discussie een paar dagen voor jouw overlijden… ik ging naar mijn kamer en jij bleef nog boven op balkon

Uit het niks stuurde je mij op 1 april dit jaar een simpel bericht, jullie willen naar Suriname en of we kunnen bellen.. mijn bericht van 1 regel was “O leuk, ja ik ben in Suriname.. in een app dat duurde van 14.17 tot 14.26 hebben we het besproken en kon het plannen beginnen.

Jullie vanuit India en ik in Suriname… typisch zoals wij waren, we hadden niet veel nodig om te schakelen en wisten dat het goed was.

Aan vrienden die jouw niet kende, en toch benieuwd waren naar mijn zus die nu plotseling van uit India naar Suriname kwam en mij vroegen naar onze band en jou stap om hier te komen, zei ik steevast, we hebben elkaar de laatste 30 jaar amper gesproken ieder een eigenleven en totaal verschillend types… maar het zit goed.

Na 2 telefoontjes en nog een paar apps haalde ik je op 27 oktober op van Zanderij, jij had er super veel zin in en ik was blij verheugd , mijn toch anders dan andere zus bij mij…
in de twee weken kwamen wij er achter dat vooral jij heel vaak moest zeggen “Mila ik ook hoor, zo ben ik ook of dat wil ik ook, we deelden dezelfde voorkeur voor bloemen, fruit, eten, stopten voor de zelfde dingen onderweg maar ook omgang met anderen.. genoten van de rust en hoewel jij een ontzettende prater en verteller bent, genoot je ook van stiltes met mij

Twee totaal verschillende zussen, je schoot in lach en vond het prachtig toen ik je melde laatst melde dat ik al werd ik 80 jaar nooitgrijs zou worden als jij, dat had ik bij Sopia Loren gezien .. je had een big smile en knikte goedkeurend .. we keken samen naar de Suriname rivier..

De dagen na jou overlijden heb ik mij steeds afgevraagd, waarom en hoe jammer ik het voor jou vond. Ik geloof ook in voorbestemd en dat ons lot is bepaald aan ons om de keuzes te maken, of zoals een bevriende kunstenaar mij melde: Mila ze voelde zich veilig bij jou.

Als oudere zus je hebt ons als tiener net als de andere oudere zussen veel vrijheden bezorgd, wij hebben elkaar gesteund en geholpen als het nodig was, wij deelden geheimen en vertrouwden elkaar.

Ghita al spraken, belden of zagen elkaar niet jaren niet, wij wisten dat we er altijd voor elkaar zouden zijn.. ik weet en geloof dat jij mij hebt uitgekozen om jou uitvaart en begrafenis samen met Felix voor jou te regelen op de manier zoals het bij jouw paste, jij kende mij ook … Rust zacht mijn oudste zus, dankbaar voor onze laatste 2 weken samen “La vita è bella” mijn favoriete film en waar wij beide voorstaan. 
Op 11 december 2021
om 16:08 getekend door:
M.i.l.a. .B.a.h.a.d.o.e.r.s.i.n.g.
Dit is niet ok
Lieve Ghita,

Zo triest en verdrietig dat je er niet meer bent. Wij hebben hele mooie herinneringen in Haarlem. De weekenden dat wij (Asha, jij en ik) gingen stappen. The Sound was ons favoriete dancing. Jullie bleven slapen bij ons. De lekkere visballetjes van mijn moeder zondagochtend en nog veel meer mooie herinneringen. Ik zal ze koesteren. Waka boeng sisa❤️ 
Op 30 november 2021
om 10:49 getekend door:
A.g.n.e.s. .B.h.i.e.k.h.a.r.i.e.
Dit is niet ok
Als achterblijver blijft het lastig om te beseffen dat elke einde en nieuw begin is. Alles wat nog gedaan had kunnen worden, alles wat nog gezegd had kunnen worden, het kan niet meer. De vanzelfsprekendheid van Ghita's aanwezigheid is niet meer, maar ooit komen we allemaal weer bij elkaar. Bewustzijn en energie gaan nooit verloren. 
Op 27 november 2021
om 10:11 getekend door:
A.i.k.m.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Ghita,

Het verdrietige bericht van jouw overlijden heeft mij heel erg geraakt..
Woorden schieten mij tekort.. Dankjewel voor al onze mooie momenten samen, ik bewaar ze in mijn hart.
Alle Sterkte voor Felix, Janice, Cher en hun gezinnen, broers, zussen en alle familie en vrienden.
Rust Zacht lieve Ghita.
We will meet again.
Love you 
Op 26 november 2021
om 16:37 getekend door:
M.a.r.s.h.a.
Dit is niet ok
Aan de familie Bahadoersing wens ik heel veel sterkte met het verlies v hun dierbare zus Ligia 
Op 26 november 2021
om 6:31 getekend door:
M.a.u.r.e.e.n. .J.a.n.s.e.n. .C.r.o.n.i.e.
Dit is niet ok
Onze condoleance.Heel veel sterkte .Familie Humbert Belliot 
Op 26 november 2021
om 2:30 getekend door:
H.u.m.b.e.r.t. .B.e.l.l.i.o.t.
Dit is niet ok
Lieve Ghita,

Je bent altijd in mijn hart,we hebben het toen samen leuk gehad in Goa.
Leuke dingen samen meegemaakt,met zijn drieën bij Felix op de scooter😀
Lekker gegeten,veel gepraat en gelachen.
Je bent altijd in mijn hart,ik ga je missen😭
Fijne reis lieve Ghita.
Liefs,
Diana Parsan
Love U❤️❤️❤️ 
Op 25 november 2021
om 21:05 getekend door:
D.i.a.n.a. .P.a.r.s.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Ghita, namens mijn moeder Lilian, broertje Miquel en mezelf wensen wij dat jij in vrede zult rusten… wat een schrik, zo onverwachts. Je was een hele lieve en een sprankelend persoon en we hebben van je genoten. Bedankt dat ik tijdens jouw huwelijk heb mogen zingen en bedankt dat ik jouw neefje mocht zijn lieverd. Rust maar zacht op je favorite plek. 
Op 25 november 2021
om 6:24 getekend door:
D.w.a.y.n.e. .M.o.h.a.m.e.d.j.a.r. .(.B.a.h.a.d.o.e.r.s.i.n.g.).
Dit is niet ok
Geschokt vernamen wij dat Herbalife Nutrition Pionier van het eerste uur, de altijd charmante, enthousiaste en lieve Ghita naar huis, naar de Heer, is gegaan.Volgend jaar zou zij haar 30 jaar jubileum in de business gevierd hebben. Wij zijn enorm dankbaar voor al haar inzet, wilskracht en positieve energie waardoor zij vele levens voor altijd ten goede heeft weten te veranderen. Mede op haar schouders is Herbalife Nutrition Nederland gebouwd. Wij wensen Felix, Janice, Cher, familie & vrienden veel sterkte en kracht om met dit grote verlies om te gaan. 
Op 24 november 2021
om 15:05 getekend door:
B.e.a. .B.o.s.
Dit is niet ok
Your life was a Blessing
Your memory a Treasure
Your are loved beyond Words
And missed beyond Measure

Onze inspirator, onze ongekende bron van positieve energie, onze rust,

Te vroeg heengegaan, nog willen genieten van je geboorteland. Upperwala had je nodig, maar je laat een gat achter voor je dierbare Felix, Cher, Janice en je 5 kleinkids en natuurlijk friends & family, iedereen enorm veel sterkte en kracht toegewenst.

Laten we het in jouw gedachten zeggen: de hemel is nu 1 ster rijker.

You were/are our 'Black Magic Wowan'

We will love you for ever!

With Love,

Manoj & Mala 
Op 24 november 2021
om 7:45 getekend door:
M.a.n.o.j. .&. .M.a.l.a.
Dit is niet ok
I still cant believe that you are gone. But your memories remain. Those evenings spent singing those Old Hindi Songs, digging up the vast repertoire that you had and coming up with old forgotten ones.

Whenever I sat with you and Felix, I always felt warmth and love. You were so full of life. Even if I use to meet you while feeling sad, it was certain that I would walk out of your house feeling alive again.

I will miss you Sanghita. I will miss your vivacity, your charm, your liveliness, your effervescence.

Rest In Peace, Dear Sanghita.

Rohit Bharadwaj 
Op 24 november 2021
om 6:35 getekend door:
R.o.h.i.t. .B.h.a.r.a.d.w.a.j.
Dit is niet ok
Ogen spraken krachtig. Handen gaven rust.
Woorden waren eerlijk, een hart vol levenslust.
Maar de allermooiste sterren, ook die moeten soms gaan.
Te groot voor dit leven, door naar een nieuw bestaan.

Wij wensen alle familieleden veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd, in het bijzonder Felix, Janice, Cher en gezinnen.

Shailendra en Jyoti 
Op 23 november 2021
om 14:48 getekend door:
J.y.o.t.i. .T.o.e.r.a.b.
Dit is niet ok
Hoi Mama, sinds je overlijden (wat een mooi woord eigenlijk hè) word ik rond 4/5 uur wakker van verdriet. De eerste paar dagen sloop ik dan naar beneden om nog even met jou te zijn voor iedereen wakker werd. Ik deed de houtkachel aan en luisterde naar je youtube lijstjes. Een vd nummers is Yeh Raaten uit de film Julie.
Dan zag ik de paralellen tussen ons. Hoe ik in het donker met een klein lichtje van het houtvuur muziek luisterde om te verwerken. En jij vroeger hetzelfde deed toen ik net geboren was en jij met mij bij Nana en Nani aan de Beatrijsstraat woonde. Wanneer iedereen sliep zette jij dan zachtjes muziek op om te verwerken wat je allemaal had meegemaakt. Je had maar geld voor één ding, dus sliep ik in een kinderwagen ipv een bedje. Je had hier een klein glimlachje bij maar ik zag ook je glazige ogen wanneer je dit vertelde.
Ik vond het altijd wel een leuk verhaal. Het paste bij mij om als een klein zigeunerinnetje in een wagen te slapen ipv een bed. Maar nu ik moeder ben, snap ik welke pijn je voelde omdat je mij niet kon geven wat je dacht dat ik verdiende.
Je tobde ook of je mij mijn vader had afgenomen door te scheiden. Dat heb je niet gedaan, zei ik altijd. Je hebt me in veiligheid gebracht. Je moest wel. Wat zou het andere voorbeeld zijn? Dat je als vrouw geslagen mag worden door een man?
Je zei ook dat jij mijn vader en moeder tegelijk was en dat was je zeker. Ik heb het gemis van een vader nooit ervaren en was helemaal verliefd op mijn rock n roll moeder.
Ik heb je vaak gezegd dat jij de perfecte moeder voor mij bent. Dat kon je maar moeilijk accepteren. Bij de laatste omhelzing voor je vertrek naar Su zei ik het weer en voelde ik je voor het eerst ontspannen.
Ik hoop dat je het nu kunt voelen dat we voor elkaar gemaakt waren. Dat je het beste voor me hebt gedaan door me bij Nana en Nani onder te brengen en door me daarna bij jou op te voeden. Jij was geen normale moeder... maar ik ook geen normaal kind. Wie moest me anders leren een filmster te zijn? ;)
I love you mami. Je Sophia
ik ga de plaat omdraaien, want Julie heb ik op plaat. Yeh Raaten... 
Op 23 november 2021
om 10:54 getekend door:
C.h.e.r.
Dit is niet ok
Beste familie,
Geschokt en verslagen heb ik het bericht vernomen van Ghita's overlijden. Na elkaar een hele tijd uit het oog te zijn verloren, was het fijn om elkaar weer te appen.
Het was de bedoeling om elkaar in Su te ontmoeten, maar het verliep helaas anders.
Ghita was inderdaad sinds de kweekschool waar we elkaar hebben leren kennen, een elegante verschijning. Ze wist toen al precies wat ze wilde, kon haar mannetje staan en kon bovendien met iedereen goed overweg. Ik zal mij haar ook als zodanig blijven herinneren.
Ik wil de familie heel veel sterkte toewensen bij de verwerking van dit grote verlies.
Lieve Ligia,Ghita, rust in vrede.

Irma Chocolaad 
Op 22 november 2021
om 22:16 getekend door:
I.r.m.a. .C.h.o.c.o.l.a.a.d.-.L.i.n.g.e.r.
Dit is niet ok
Beste familie,

Het heengaan van Ghita was voor ons allemaal een shock. Al hadden wij elkaar in geen jaren gezien of gesproken, maar onze jeugdherinneringen als buren/familie van mekaar zal ik altijd blijven koesteren.
Heel veel sterkte voor een ieder en in gebed zullen we met jullie zijn.

Murly (ook namens familie Cyrill Tan-A-Kiam) 
Op 22 november 2021
om 15:41 getekend door:
M.u.r.l.y. .T.a.n.-.A.-.K.i.a.m. .&. .f.a.m.i.l.i.e.
Dit is niet ok
I've just closed my eyes again
climbed up on the dreamweaver train
try’in to take away my worries of today
and leave tomorrow behind
Het bericht dat jij er niet meer bent heeft me meer dan wat van de kaart gebracht, niemand heeft dit zien aankomen, taaie rakker als je was, je moest zo veel genieten in Su, alles zaaien en planten wat je uit Goa meegenomen hebt en volgend jaar gewoon met toeters en bellen je 70ste verjaardag vieren.
10 Jaar was jij toen ik op de wereld kwam, als we het over vroeger hadden dan vertelde je altijd hoe blij je was met mijn komst, 10 jaar zal ik nooit vergeten, hoe geweldig het was dat ze dachten dat ik je dochter was toen je me een keer meenam. Als het nodig was stond je klaar voor me, ongeacht je eigen situatie.
In mijn tienerjaren logeerde ik vaak bij je, ik kon je vrije geest erg waarderen, in het weekend bleef ik vaak bij je als ik uit ging, mijn vrienden waren ook welkom om bij je te blijven slapen. Je had een lekkere babbel en als we niet opletten babbelde je de hele avond door tot in de vroege uurtjes, je was gezellig & gastvrij.
Mijn zus tigri, “she lion”, leeuwin, wat kan ik zeggen... lef tante, discreet, integer en betrouwbaar. Dikke lol als je “aan” was, je gaf vaak een gezellige draai aan zaken, soms ook te gezellig. Vrouw van alle tijden. Je kon als de beste verhalen vertellen, als jij na het zien van een film het verhaal terug vertelde dan was het niet nodig om de film te zien omdat je het tot iedere detail precies terug kon vertellen. Toen ik tegen je zei dat ik het zo bijzonder vond dat je dat kon, vertelde je me dat je jezelf dat aangeleerd had omdat je de opdracht van Djint kreeg omdat hij te jong was om naar sommige films te gaan en hij op je bleef wachten tot je thuis was om het filmverhaal te horen.
Je hebt Acha zo vreselijk gemist, en bleef er moeite mee hebben en het onwerkelijk vinden dat ze er niet meer is, hetzelfde heb ik nu ook. Ghita je ontmoet nu zoveel mensen die je zo gemist hebt, je zal ze veel te vertellen hebben en ooit zullen we weer samen zijn en dan moet je me in detail vertellen wat je in de tussentijd allemaal meegemaakt hebt.
Dat je geen keukenprinses was, dat is niet onbekend, maar als je wat klaarmaakte dan was dat niet te evenaren en gelukkig heb je mijn favoriete gerecht ook met mij gedeeld. Ik zal het vaker klaarmaken en bij iedere hap aan je denken. 
Op 22 november 2021
om 8:07 getekend door:
O.e.s.h.a.
Dit is niet ok
So sad to hear of the sudden passing away of my dear friend Ghita.
My deepest sympathy to her loving husband, her daughters, grandchildren and all members of the family.
May her lovely soul Rest In Peace..
Love
Maureen 
Op 21 november 2021
om 23:38 getekend door:
M.a.u.r.e.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Ghita, het was een enorme schok om te horen dat jij er niet meer bent. Onze oudste nicht is er niet meer... We zagen elkaar niet zo vaak, de laatste keer dat wij elkaar spraken was op de uitvaart van jullie moeder. Daar hoorde ik van jullie Suriname plannen. Jullie hadden er zin in om je daar definitief te vestigen. Zo jammer dat je maar zo kort ervan hebt mogen genieten.
Toen wij die dag afscheid van elkaar namen, hebben we covid even gelaten voor wat het is.
"Dang ie kan djiem wan bossie" zei je. Die bossies hebben we uitgewisseld, met een stevige brassa.
Wie had ooit kunnen denken dat het een definitief afscheid zou zijn...
Felix, Janice en gezin, Cher en gezin, broers, zussen en alle andere familie; veel sterkte en kracht komende tijd!
Lieve Ghita, rust zacht, ik zal je missen. 
Op 21 november 2021
om 23:22 getekend door:
R.o.s.s.a.n.o. .R.a.n.c.h.o.r.
Dit is niet ok
Lieve tante Githa🕊

Ik neem met veel pijn en shock afscheid van mijn lieve kalme elegante wijze rustgevende niet beschouwende mooie knappe levensgenietende tante. Men vergeleek mij heel mijn volwassen leven met u tante Githa… dit heb ik altijd als compliment opgevat in welke context dan ook!!! Ik ben trots op u en begrijp door goed te luisteren naar u veel meer!
Gelukkig heeft u de tijd genomen mij “alsof u wist” zoveel wijzer gemaakt in vele opzichten.
Bedankt voor alle liefde en alle privé gesprekjes door de jaren heen.
Ik ga u missen!
Soso lobi❤️ 
Op 21 november 2021
om 21:29 getekend door:
M.a.r.j.o.r.i.e.
Dit is niet ok
       1 2 3       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Cheryl Asruf
op 20 november 2021
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Cheryl Asruf:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Ligia Sanghita Bahadoersing-Niederhauser

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto