Peter R. de Vries Foto: Wikipedia.nl

Peter R. de Vries

14 november 1956 - 15 juli 2021

Peter R de Vries was vooral een lieve man die zich met ziel en zaligheid inzette voor families die hij bijstond.

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden,


Bron: Wikipedia.nl
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         161 t/m 180 van 37814        Volgende >
Je bent een gouden man, een held, het mooiste mens ter wereld met een hart van goud. Onze grootste wens is dat de moordenaars de doodstraf zullen krijgen. De enige straf voor al deze monsters. Wat zal jij gemist worden. Wij wensen alle dierbaren Gods kracht toe om dit gigantische verlies te kunnen dragen. 
Op 27 juli 2021
om 19:28 getekend door:
E.m.m.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter, je bent en was een voorbeeld om je rug recht te houden, vol te houden, te strijden voor recht en rechtschapenheid, eerlijkheid en het oplossen van onrecht en onduidelijkheid. Je bent en was een vlam in ieders hart in je werk, je liefde, je inzet en mededogen. Mogen velen nog jouw voorbeeld volgen en de innerlijke kracht opbrengen zoals jij ons hebt voorgehouden dat mogelijk was. wellicht kun je vanuit de andere kant van de sluier nog iets betekenen, maar in fysieke vorm zal iedereeen je missen, nationaal en internationaal. Ik wens je alle goeds en zegeningen op deze volgende reis in het hiernamaals. Dank voor alles wat je hebt gedaan en het voorbeeld dat je voor ieder bent en bent geweest. Rust zacht in liefde 
Op 27 juli 2021
om 18:51 getekend door:
M.a.r.i.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter,
Het was zonloos wat ze met je hebben gedaan. Je bent een gouden persoon en man. Dat kan niemand je afpakken.Je zult zo altijd blijven. Ik heb elke dag aan God gevraagd dat je zou ontwaken. Helaas is dat niet gebeurd, ze hebben je zo kapot gemaakt dat je niet bij ons kon blijven. Nu ben je bij God dit zal je beschermen en goed voor je zorgen. Lieve Peter rust zacht in vrede. Iedereen sterkte gewenst.

Astrid van Veen 
Op 27 juli 2021
om 15:38 getekend door:
A.s.t.r.i.d. .v.a.n. .V.e.e.n.
Dit is niet ok
Beste Peter,

Respect voor alles wat jij gedaan hebt.Jij maakte programma's die er toe deden. Dat niet alleen, je loste een hoop zaken ook op. Stond families van slachtoffers bij en was er altijd voor de nabestaanden. Je hield de Nederlandse rechtstaat scherp en was niet bang voor mensen die de wet niet zo nauw namen. Je kwam op voor mensen die jouw hulp nodig hadden en je stond ze met alles bij wat je in je had. Jij was goud waard. Respect voor alles wat je gebracht hebt. Je zult gemist worden. Rust zacht. Sterkte voor al jouw nabestaanden. 
Op 27 juli 2021
om 13:34 getekend door:
N.i.e.k.
Dit is niet ok
Lieve Peter bedank wat je allemaal gedaan hebt Ik hoop dat je op het laaste nog het licht mocht zien ,En ik hoop tot Ziens 
Op 27 juli 2021
om 12:52 getekend door:
A.n.n.e.k.e. .d.e. .j.o.n.g.
Dit is niet ok
Lieve Peter,

Je zult nooit weten hoe zeer je gemist wordt. Wie gaat nu jouw geweldige werk doen? Hopelijk worden de daders hard gestraft, niet in de laatste plaats de opdrachtgevers!

Jouw geliefden wens ik veel sterkte toe.

Je zult nooit vergeten worden. R.I.P. 
Op 27 juli 2021
om 12:43 getekend door:
H.e.l.g.a. .V.u.i.j.s.t.
Dit is niet ok
Deze sterke man had nog een leven voor zich, wij zijn er van ontdaan ondanks we Peter R. De Vries persoonlijk niet kende,
Wens ik de familie van Peter R, veel sterkte met het verwerken van het verlies.
Het had niet zo mogen lopen. 
Op 27 juli 2021
om 12:07 getekend door:
T.e.u.n. .v.a.n. .E.l.b.u.r.g.
Dit is niet ok
Ik wens de familie van Peter R. De Vries sterkte met het grote verlies van deze krachtige persoonlijkheid 
Op 27 juli 2021
om 12:03 getekend door:
H.e.l.l.e.n. .v.a.n. .d.e.r. .R.e.s.t.
Dit is niet ok
One of a kind๐Ÿ’ซ

Woorden schieten te kort๐ŸŒน

Heel veel sterkte en kracht toegewenst aan de nabestaanden, familie, vrienden, collegaโ€™s en iedereen die zich verbonden voelt met Peter.

Rust zacht lieve Peter R. 
Op 27 juli 2021
om 11:53 getekend door:
T.e.s.
Dit is niet ok
Een man die van rechtvaardigheid zijn levenswerk maakte om andere mensen die onrecht werd aangedaan te helpen. Dat zobiemand zo abrupt aan eijn einde komt. Nog lang niet uitgestreden..Je moest het kunnen zien hoe iedereen je hier nu mist. Je zou versteld staan. Maar misschien wist je dit wel al.Je was de troepen steeds ver vooruit..
Laten we samen hier uit leren en steeds de waarheid recht aandoen. Peet zou zelf niet anders willen dan rechtvaardigheid en de waarheid. Tot later Peter. 
Op 27 juli 2021
om 10:34 getekend door:
B.a.r.t. .V.l.a.y.e.n.
Dit is niet ok
Niet te bevatten en oneerlijk.
Sterkte voor iedereen die zich op enige manier verbonden voelt met Peter R de Vries 
Op 27 juli 2021
om 10:25 getekend door:
B.r.i.g.i.t.t.e. .F.r.a.n.k.e.n.
Dit is niet ok
Lieve peter! Een eerlijk op recht mens..die zijn werk met liefde deed..ik volgende jou graag lag aan jou lippen.kapot van verdriet jij gaat zo gemist worden..ik stuur jou geliefde liefde kracht licht..rust zacht lief warm op recht mens..vaarwel..voor altijd in mijn hart..gecondoleerd na bestaande..Catharina meesters โค๐Ÿ™โค 
Op 27 juli 2021
om 2:03 getekend door:
C.a.t.h.a.r.i.n.a.
Dit is niet ok
Dear Peter

I cant express my sorrow enough. It was devestating to hear what happened. You was a very rare gem and a hero. You did so much good for so many people. You certainly didnt deserve this. It was an extremely cowardly act.

Holland has suffered an enormous loss.

โ€˜Revenge is mineโ€™ says the Lord. These people will not go unpunished.

May your soul rest in utmost peace ๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ™๐Ÿผ Goodnight & God bless Peter R. xxx 
Op 27 juli 2021
om 1:29 getekend door:
L.o.r.i.
Dit is niet ok
Wat jammer dat deze man is overleden. We denken terug aan al die televisieavonden over de Puttensemoordzaak, Nicki Verstappen en Christel Ambrosius etc. Wat achter blijft is een gevoel van leegte, maar ook een gevoel van dankbaarheid: hij stond voor het RECHT. Hij schroomde niet om in de bres te springen voor de slachtoffers. Je bent meer waar je was, maar altijd waar wij zijn. Peter, het ga je goed!๐Ÿ€๐Ÿ˜๐Ÿ€๐Ÿ˜๐Ÿ€๐Ÿ˜๐Ÿ€๐Ÿ˜๐Ÿ€ 
Op 26 juli 2021
om 23:00 getekend door:
M.a.r.c.e.l. .K.r.a.m.e.r.
Dit is niet ok
Geen woorden voor wat hier gebeurd is. Ik zat toevallig een dag van te voren op weg van mijn werk naar huis een podcast te luisteren over de Puttense moordzaak. Eenmaal thuis aangekomen dacht ik nog, dit moet Peter doen. Hier is hij goed in. Dit kan hij. Niet te denken aan wat er een dag later gebeurde. Ik vind het onacceptabel!!! Dit is niet iets wat wij moeten accepteren. Ik ben geen mediageil persoon maar Peter kwam al tientallen jaren bij ons in de woonkamer met zijn programma, zijn gewenste en soms ongewenste meningen en visies. Hierdoor voelt het alsof ik een soort van familie lid verloren ben. Als er iets in de wereld gebeurde en vooral in Nederland, dan dacht ik onbewust, wat zou Peter hier nou van vinden en zocht ik een talkshow van die dag waar Peter eventueel in zat om iets bevestigd te krijgen. Een bepaalde orde, zijn mening telde. Die credits heeft hij gewonnen bij het publiek, althans bij mij. Nu stroom ik de zenders af wetende dat hij nergens meer zijn ongezouten mening kan geven en dat vind ik in onze maatschappij onverdraaglijk. Nederland is dan toch niet zo geweldig als het zich voor heeft gedaan. Ik hoop een klein deel van Peter voor altijd in me te dragen. Dat kleine deel wat me een beter mens maakt. Maar als ik me al zo voel, hoe zou de familie en partner zich voelen. Ik wens de familie en alle mensen die het voorrecht hebben gehad Peter echt te hebben leren kennen, heel veel sterkte voor nu en voor altijd... voor altijd in ons hart! 
Op 26 juli 2021
om 22:46 getekend door:
J.e.n.n.i.f.e.r.
Dit is niet ok
Het geweten van Nederland is vermoord.

Ik heb respect voor u werk wat allemaal gedaan heeft.
en keek altijd graag naar uw tv programma's. 
Op 26 juli 2021
om 22:08 getekend door:
D.e.s.i.r.e.e.
Dit is niet ok
Peter,

Ik zag je bijna dagelijks op tv en net als vele anderen ben ik heel erg geschrokken van wat jou was overkomen.Het maakt me zo verdrietig dat jij er niet meer bent.Jij die zo opkwam voor onrecht,slachtoffers van misdaden hielp.Jou als persoon en wat jij allemaal deed om de misdaad te betrijden,om misdadigers aan te pakken,dat mogen we nooit vergeten.Ik hoop dan ook dat jouw werk voortgezet gaat worden want ik weet dat dat is wat jij zou willen.
Dank je wel Peter,ik zal jou nooit vergeten.Ik wens ook al jouw nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe 
Op 26 juli 2021
om 21:41 getekend door:
I...v.a.n. .d.e.r. .S.t.a.a.t.
Dit is niet ok
Het blijft onwerkelijk. Ik hoop dat je nu op een mooiere plek bent Peter maar je wordt hier gemist. Rust in vrede en sterkte voor iedereen die jou liefhad. 
Op 26 juli 2021
om 20:20 getekend door:
C.h.r.i.s.t.e.l.
Dit is niet ok
Peter,Je hebt voor veel mensen een hoop betekent,daardoor was je een uniek persoon.Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden..Rust zacht. 
Op 26 juli 2021
om 20:07 getekend door:
D.i.r.k. .M.o.l.e.n.k.a.m.p.
Dit is niet ok
Nederland heeft een krachtig, rechtvaardig, eerlijk en open mens verloren. Het is stil...
Nederland mist je Peter.

Sterkte voor de familie met dit grote verlies. 
Op 26 juli 2021
om 19:35 getekend door:
J.o.s.รฉ. .R.o.o.s.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 1891      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Anneke
op 15 juli 2021

Contact met beheerder >
Contact met Anneke :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Peter R. de Vries

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto