Peter R. de Vries Foto: Wikipedia.nl

Peter R. de Vries

14 november 1956 - 15 juli 2021

Peter R de Vries was vooral een lieve man die zich met ziel en zaligheid inzette voor families die hij bijstond.

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden,


Bron: Wikipedia.nl
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         141 t/m 160 van 37785        Volgende >
Een man die van rechtvaardigheid zijn levenswerk maakte om andere mensen die onrecht werd aangedaan te helpen. Dat zobiemand zo abrupt aan eijn einde komt. Nog lang niet uitgestreden..Je moest het kunnen zien hoe iedereen je hier nu mist. Je zou versteld staan. Maar misschien wist je dit wel al.Je was de troepen steeds ver vooruit..
Laten we samen hier uit leren en steeds de waarheid recht aandoen. Peet zou zelf niet anders willen dan rechtvaardigheid en de waarheid. Tot later Peter. 
Op 27 juli 2021
om 10:34 getekend door:
B.a.r.t. .V.l.a.y.e.n.
Dit is niet ok
Niet te bevatten en oneerlijk.
Sterkte voor iedereen die zich op enige manier verbonden voelt met Peter R de Vries 
Op 27 juli 2021
om 10:25 getekend door:
B.r.i.g.i.t.t.e. .F.r.a.n.k.e.n.
Dit is niet ok
Lieve peter! Een eerlijk op recht mens..die zijn werk met liefde deed..ik volgende jou graag lag aan jou lippen.kapot van verdriet jij gaat zo gemist worden..ik stuur jou geliefde liefde kracht licht..rust zacht lief warm op recht mens..vaarwel..voor altijd in mijn hart..gecondoleerd na bestaande..Catharina meesters ❤🙏❤ 
Op 27 juli 2021
om 2:03 getekend door:
C.a.t.h.a.r.i.n.a.
Dit is niet ok
Dear Peter

I cant express my sorrow enough. It was devestating to hear what happened. You was a very rare gem and a hero. You did so much good for so many people. You certainly didnt deserve this. It was an extremely cowardly act.

Holland has suffered an enormous loss.

‘Revenge is mine’ says the Lord. These people will not go unpunished.

May your soul rest in utmost peace 🙏🏼🙏🏼 Goodnight & God bless Peter R. xxx 
Op 27 juli 2021
om 1:29 getekend door:
L.o.r.i.
Dit is niet ok
Wat jammer dat deze man is overleden. We denken terug aan al die televisieavonden over de Puttensemoordzaak, Nicki Verstappen en Christel Ambrosius etc. Wat achter blijft is een gevoel van leegte, maar ook een gevoel van dankbaarheid: hij stond voor het RECHT. Hij schroomde niet om in de bres te springen voor de slachtoffers. Je bent meer waar je was, maar altijd waar wij zijn. Peter, het ga je goed!🍀😍🍀😍🍀😍🍀😍🍀 
Op 26 juli 2021
om 23:00 getekend door:
M.a.r.c.e.l. .K.r.a.m.e.r.
Dit is niet ok
Geen woorden voor wat hier gebeurd is. Ik zat toevallig een dag van te voren op weg van mijn werk naar huis een podcast te luisteren over de Puttense moordzaak. Eenmaal thuis aangekomen dacht ik nog, dit moet Peter doen. Hier is hij goed in. Dit kan hij. Niet te denken aan wat er een dag later gebeurde. Ik vind het onacceptabel!!! Dit is niet iets wat wij moeten accepteren. Ik ben geen mediageil persoon maar Peter kwam al tientallen jaren bij ons in de woonkamer met zijn programma, zijn gewenste en soms ongewenste meningen en visies. Hierdoor voelt het alsof ik een soort van familie lid verloren ben. Als er iets in de wereld gebeurde en vooral in Nederland, dan dacht ik onbewust, wat zou Peter hier nou van vinden en zocht ik een talkshow van die dag waar Peter eventueel in zat om iets bevestigd te krijgen. Een bepaalde orde, zijn mening telde. Die credits heeft hij gewonnen bij het publiek, althans bij mij. Nu stroom ik de zenders af wetende dat hij nergens meer zijn ongezouten mening kan geven en dat vind ik in onze maatschappij onverdraaglijk. Nederland is dan toch niet zo geweldig als het zich voor heeft gedaan. Ik hoop een klein deel van Peter voor altijd in me te dragen. Dat kleine deel wat me een beter mens maakt. Maar als ik me al zo voel, hoe zou de familie en partner zich voelen. Ik wens de familie en alle mensen die het voorrecht hebben gehad Peter echt te hebben leren kennen, heel veel sterkte voor nu en voor altijd... voor altijd in ons hart! 
Op 26 juli 2021
om 22:46 getekend door:
J.e.n.n.i.f.e.r.
Dit is niet ok
Het geweten van Nederland is vermoord.

Ik heb respect voor u werk wat allemaal gedaan heeft.
en keek altijd graag naar uw tv programma's. 
Op 26 juli 2021
om 22:08 getekend door:
D.e.s.i.r.e.e.
Dit is niet ok
Peter,

Ik zag je bijna dagelijks op tv en net als vele anderen ben ik heel erg geschrokken van wat jou was overkomen.Het maakt me zo verdrietig dat jij er niet meer bent.Jij die zo opkwam voor onrecht,slachtoffers van misdaden hielp.Jou als persoon en wat jij allemaal deed om de misdaad te betrijden,om misdadigers aan te pakken,dat mogen we nooit vergeten.Ik hoop dan ook dat jouw werk voortgezet gaat worden want ik weet dat dat is wat jij zou willen.
Dank je wel Peter,ik zal jou nooit vergeten.Ik wens ook al jouw nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe 
Op 26 juli 2021
om 21:41 getekend door:
I...v.a.n. .d.e.r. .S.t.a.a.t.
Dit is niet ok
Het blijft onwerkelijk. Ik hoop dat je nu op een mooiere plek bent Peter maar je wordt hier gemist. Rust in vrede en sterkte voor iedereen die jou liefhad. 
Op 26 juli 2021
om 20:20 getekend door:
C.h.r.i.s.t.e.l.
Dit is niet ok
Peter,Je hebt voor veel mensen een hoop betekent,daardoor was je een uniek persoon.Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden..Rust zacht. 
Op 26 juli 2021
om 20:07 getekend door:
D.i.r.k. .M.o.l.e.n.k.a.m.p.
Dit is niet ok
Nederland heeft een krachtig, rechtvaardig, eerlijk en open mens verloren. Het is stil...
Nederland mist je Peter.

Sterkte voor de familie met dit grote verlies. 
Op 26 juli 2021
om 19:35 getekend door:
J.o.s.é. .R.o.o.s.e.n.
Dit is niet ok
Een uniek, rechtvaardig en goed mens, die ergens voor stond. Nederland houdt van hem en zal hem gaan missen. Mijn gedachten zijn bij zijn kinderen, partner, vrienden collega's en allen die hem dierbaar waren. Veel sterkte en kracht met dit ongelofelijke oneerlijke verlies. 
Op 26 juli 2021
om 18:47 getekend door:
C.a.r.o.l.i.e.n.
Dit is niet ok
U heeft voor heel veel mensen veel betekent. Erg dat zo'n dapper en lief mens is heengegaan. Rust zacht. 
Op 26 juli 2021
om 18:27 getekend door:
E.d.
Dit is niet ok
Lieve, bijzondere man,Peter R. de Vries. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan dit vreselijke wat jou is overkomen en kan het nog steeds niet bevatten, zou willen dat het niet waar is😪, een horror droom, ontwaak en je daar weer bent.
Zal je nooit vergeten Peter. Wat je heb gegaan voor de mensen, altijd strijden in de maatschappij tegen onrechtvaardigheid,je
stak je nek uit waar anderen dit nalieten, als je ergens je mening over gaf had het altijd pas, geen onzin maar klare ware woorden, Straf in verwoording naar diegeen die je najoeg en zo enorm empatisch voor diegeen waar je jouw hart aan had gegeven. Zoveel respect voor wie je was,een prachtig mens met een hart van goud en niet alleen om wat je in 'de misdaad zaken' deed. Peter, je ademde liefde en rechtvaardigheid, een man naar mijn hart en Gods hart. Een liefdevol mens, vader, opa, vriend en partner. Mijn hart gaat uit je zijn nabestaanden. 😪🙏❤

Kracht en heel veel sterkte voor iedereen die zijn gemis ervaart❤🖤🙏 
Op 26 juli 2021
om 18:06 getekend door:
W.e.n. .d.K.
Dit is niet ok
Lieve Peter en Nabestaanden,

Peter is als geen ander en daarom zullen we hem niet snel vergeten.
Ik heb Peter als persoon zeer bijzonder gevonden. Integer en rechtvaardig mens, want daden doen het hart spreken. En daardoor kan ik zeggen dat Peter met een leeuwen hart op kwam voor mensen, die onrecht is aangedaan of moeilijk in het leven hebben ondergaan.

Ik bewonderede eerst Peter als misdaadverslaggever die ontmaskerd, daarna als moslim die het voor ons opnam en vervolgens als laatste redmiddel in uitzichtloze zaken. En daarom is Peter voor mij een Held.

Hoewel ik Peter zal missen, ben ik ook dankbaar en trost dat Nederland een Man als Peter heeft gekend.

Veel sterkte en troost aan de familie.

Groeten,
Abdel 
Op 26 juli 2021
om 18:06 getekend door:
A.b.d.e.l.
Dit is niet ok
Al 3 weken voortdurend in mijn gedachten. Peter…. Of het niet waar is. Het kán niet. Ik wens zijn kinderen, hun moeder en zijn partner en verdere dierbaren heel veel kracht. Wat een verlies en een verdriet. Geen woorden voor. Sterkte! 
Op 26 juli 2021
om 17:18 getekend door:
P.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Beste Peter,

Met mijn hart en hoofd vol fantasie.., hoop ik dat we in een film zitten.. Een soort CSI of iets vergelijkbaars. Een film waarbij alles mogelijk is en jij gewoon veilig in de getuigenbescherming zit… Ik wil hier aan vasthouden. Het kan gewoon niet zijn dat zo’n speciaal mens ineens weg is. Afgenomen van de wereld op gruwelijke wijze. Dit is gewoon niet oké.
Ik zou zo graag willen helpen, steunen en dingen voortzetten…, voor nu zet ik een stuk van jouw gedachtegang en doorzettingsvermogen door naar mijn kinderen. Bedankt en tot in de toekomst! 
Op 26 juli 2021
om 17:11 getekend door:
K.i.m. .C.
Dit is niet ok
Een goede man die dit zeker niet verdiend. Een groot respect voor Peter❤️
Heel veel sterkte en kracht voor de familie en vrienden. 
Op 26 juli 2021
om 17:07 getekend door:
P.i.e.t. .M.i.l.a.n.e.
Dit is niet ok
Wat heeft u vele en vele mensen geholpen en om dan op zo'n verschrikkelijk manier van het leven beroofd te worden ... zo zinloos, woorden schieten te kort!
Heel veel sterkte en kracht voor iedereen die jou zo dierbaar waren om het immens verdriet en leegte die jij achterlaat. 
Op 26 juli 2021
om 16:51 getekend door:
P.a.t.r.i.c.i.a. .v.a.n. .R.i.j.n.
Dit is niet ok
Beste Peter,

Bedankt voor je jaren van toewijding om te proberen Nederland een stukje veiliger te maken.
We hebben meer mensen nodig zoals jij.
Sterkte alle dierbaren en familieleden.
Rust in vrede, Peter. 
Op 26 juli 2021
om 15:28 getekend door:
P.e.t.e.r. .G.o.o.s.s.e.n.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 1890      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Anneke
op 15 juli 2021

Contact met beheerder >
Contact met Anneke :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Peter R. de Vries

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto