Peter R. de Vries Foto: Wikipedia.nl

Peter R. de Vries

14 november 1956 - 15 juli 2021

Peter R de Vries was vooral een lieve man die zich met ziel en zaligheid inzette voor families die hij bijstond.

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden,


Bron: Wikipedia.nl
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         141 t/m 160 van 37823        Volgende >
Peter…
Ik kan het nog steeds niet bevatten dat ik je nooit meer op tv ga zien.. live.. met je markante uitstraling.. je duidelijk zijn.. je oprechtheid.. je kennis….je streven om onopgeloste zaken op te lossen.
Je oprechtheid in wie je was.

Ik kijk geen RTL Boulevard meer. Het gemis is te groot.

En dan het gemis voor je kinderen.l je partner.. je kleinkids… wat is dit een vreselijk verlies en gemis voor hen.

Sterkte voor hen.. 
Op 30 juli 2021
om 22:45 getekend door:
M.i.r.a.n.d.a.
Dit is niet ok
Peter…
Ik kan het nog steeds niet bevatten dat ik je nooit meer op tv ga zien.. live.. met je markante uitstraling.. je duidelijk zijn.. je oprechtheid.. je kennis….je streven om opgeloste zaken op te lossen.
Je oprechtheid in wie je was.

Ik kijk geen RTL Boulevard meer. Het gemis is te groot.

En dan het gemis voor je kinderen.l je partner.. je kleinkids… wat is dit een vreselijk verlies en gemis voor hen.

Sterkte voor hen.. 
Op 30 juli 2021
om 22:43 getekend door:
M.i.r.a.n.d.a.
Dit is niet ok
Dag grote strijder, we missen je nu al zo. 
Op 30 juli 2021
om 19:35 getekend door:
m.a.r.c.
Dit is niet ok
Geachte heer R. de Vries, was een LICHT in de duisternis. Uw programma's volgde ik met respect.Veel sterkte aan de nabestaanden. 
Op 30 juli 2021
om 13:52 getekend door:
E.d.i.t.h. .N.a.b.i.
Dit is niet ok
Een groot verlies van een gerespecteerd man. Sterkte! 
Op 30 juli 2021
om 11:53 getekend door:
C. .B.r.i.n.k.h.o.f.
Dit is niet ok
Lieve Peter, ik ken je niet echt persoonlijk maar toch voelde jij als 1 van mijn vrienden. Er was er ook maar 1 die altijd doorging...waar andere stopte...vreemd dat het gemis van een bijna onbekende toch zoveel met mij doet...omdat jij doorzette, jij vocht voor onrechtvaardigheid... Lieve Peter iedereen mis jou doordat je was zoals jij was. Een mooie stoere sterke man met een gevoelige en gouden hart.Rust zacht... 
Op 30 juli 2021
om 11:41 getekend door:
I.n.a.
Dit is niet ok
Geen mens is zo aanwezig
Als de mens die wordt gemist…

❤️ 
Op 30 juli 2021
om 9:37 getekend door:
S.a.n.d.r.a.
Dit is niet ok
Nog steeds kan ik geen woorden geven aan dit enorme verlies. Je wordt enorm gemist lieve Peter.

♥️ 
Op 29 juli 2021
om 22:17 getekend door:
Ö.z.d.e.
Dit is niet ok
Lieve Peter,
jouw vastberadenheid, doorzettingsvermogen, rechtvaardigheidsgevoel en zorgzaamheid naar de slachtoffers en nabestaanden van misdaden hebben jou tot een uniek en onvervangbaar mens gemaakt die niemand ooit zal vergeten. Waren er maar meerdere mensen zoals jij, wat zou de wereld er dan een stuk mooier uitzien.
Rust zacht, wat zal jij door iedereen worden gemist! Heel veel sterkte toegewenst aan je partner, familie en vrienden. 
Op 29 juli 2021
om 20:17 getekend door:
H.e.t.t.y.
Dit is niet ok
Lieve Peter. Jij bent rechtvaardigheid.jij hebt altijd voor rechtvaardigheid gestreden. Niemand kon jou klein krijgen. Jij tegenover een hele groep ongedierte en kakkerlakken van de maatschappij. Zij konden jou niet klein krijgen. Door een wapen te gebruiken dachten zij dat het zou lukken. Jij leeft voort Peter. Jij leeft voort in onze harten, in onze gedachten. Jou gedachtengoed leeft voort. Heel veel sterkte aan je familie en iedereen die het oprecht met je meende. 
Op 29 juli 2021
om 19:19 getekend door:
N.a.a.z.
Dit is niet ok
Elke dag brandt er hier een kaarsje, met een kaartje voor jou erbij. Elke dag kijk ik naar je, laat ik je zien aan een ander. Hebben we het over je. Zo levendig als je was, moet je blijven. ♡ 
Op 29 juli 2021
om 17:31 getekend door:
E.l.
Dit is niet ok
Beste familie van de wel zeer gewaardeerde Peter R de Vries,

Het is vandaag een week geleden,
dat jullie als Familie samen met
Vrienden, Kennissen, (ex-) Collega's voor de allerlaatste keer afscheid konden nemen van een zeer Geliefde en
onze zeer gerespecteerde Peter.
Ik vind het nog steeds zo vreselijk onwerkelijk en onrechtvaardig wat er is gebeurd. Op 6 Juli is er op peter geschoten, en ook ik had als vele vele mensen de verwachting dat hij ons versteld zou doen staan.
Peter was een strijder een volharder een vechter ... en ik had echt gehoopt dat hij die klote aanslag zou overleven.
Ik wilde vanaf dat moment niet denken aan het feit dat hij zou kunnen komen te overlijden ik wilde daar niet aan denken.
Iedere keer keek ik naar de boulevard met de gedacht hij komt zo binnen misschien ondersteund en misschien in een rolstoel en dat hij zou zeggen "jullie krijgen mij niet klein." Maar de ergste nachtmerrie is werkelijkheid geworden ... peter heeft geknokt tot het einde. Daar geloof ik absoluut. En nu kijk ik iedere keer naar boulevard met gedachte "daar" stond hij voor het laatst aan de desk ... en nu , nu is hij een groot gemis.
En Ja dan denk ik ... ik ben maar een simpele burger en ik mocht Peter heel graag gezien , wat een fantastische man was hij... zo behulpzaam, rechtvaardig, een volharder, een strijder, een grote steun voor velen ... en nu denk ik wat een vreslijk gemis is hij voor jullie ... want we hebben inmiddels ook heel veel mooie liefdevolle dingen gehoord hoe jullie vader, Partner/ex-man en opa was.
Wat een grandioze man.
Ik wens jullie allen heel heel heel veel kracht toe om dit gemis te dragen.Moge alle mooie fijne en liefdevolle herinneringen jullie kracht en moed geven om door te gaan.
Blijf elkaar met liefde omringen dat gun ik jullie allen. 
Op 29 juli 2021
om 17:06 getekend door:
G... .v.a.n. .H.e.e.s.
Dit is niet ok
en nog wat lieve Peter, ben niet gewelddadig, heb ooit een fragment gezien dat je een moord zou willen doen voor de dader van Nicky dat begrijp ik zo goed want nu zou ik een moord willen doen voor jou moordenaars die hopelijk weg rotten in hun cel levenslang, je bent een held en dat zul je altijd blijven je bent als martelaar gestorven, je was niet gelovig maar hoop dat je nu in de hemel bent met al die vermoorde slachtoffers waar jij zo veel voor gedaan hebt zij zullen je met open armen ontvangen hebben, ik ga je nooit vergeten, rust zacht, veel sterkte voor de familie en partner, xxx 
Op 29 juli 2021
om 2:24 getekend door:
l.o.u.i.s.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter,
Op deze aarde was je een soort engel voor alle mensen die je hulp nodig hadden waar justitie niets meer voor deed, jij liet ze niet in de steek en ging door, je was uniek er zal nooit iemand meer komen zoals jij, je zette je leven op het spel voor anderen, vind vreselijk dat je neergeschoten bent, Nederland kan niet zonder jou, je was een lieve geweldige man met een groot hart, rust zacht, we gaan je voor altijd missen xx 
Op 29 juli 2021
om 2:07 getekend door:
l.o.u.i.s.a.
Dit is niet ok
De wereld was een stukje rechtvaardiger met jou. Rust zacht. 
Op 29 juli 2021
om 0:07 getekend door:
N.o.e.l.l.s.
Dit is niet ok
RIP mooie strijder🕊

You made history 🎬⚖

Forever in ons aller hart ❤ 
Op 28 juli 2021
om 22:27 getekend door:
I.n.g.r.i.d. .A.r.e.n.d.s.
Dit is niet ok
Rust in vrede. 
Op 28 juli 2021
om 21:14 getekend door:
J... .B.o.e.r.s.
Dit is niet ok
Ik wens de familie heelveel sterkte en kracht en liefde toe!
Deze komende tijd.
Ik hoop dat ze levenslang krijgen….het is afschuwelijk!!!🙏🕯❤️😇 
Op 28 juli 2021
om 21:10 getekend door:
M.a.r.l.o.u.s.
Dit is niet ok
Ik hoop dat er iets verandert in NL. Ik hoop dat dit niet voor niks is geweest. Het is nog steeds niet te bevatten en niet te accepteren. Wat een verdriet en woede en ongeloof ervaar ik, laat staan Peter zelf, en zijn geliefden. Ik wens hen alle goeds toe🙏❤ Laat ik het over de daders maar niet gaan hebben... 
Op 28 juli 2021
om 21:00 getekend door:
e.u.s.
Dit is niet ok
Lieve Peter R. de Vries,
Wat ben ik verdrietig en nog steeds vol ongeloof. Dat het recht geen zegen viert, hetgeen waar jij altijd zo voor hebt gestreden. Hoe kan dit? Het voelt zo oneerlijk, respectloos en ineens ook onveilig.
Jij hebt mij, onbewust, mijn hele leven (als kind keek ik namelijk al samen met mijn moeder al jouw programma’s) het veilige gevoel in Nederland gegeven dat onrecht wordt aangepakt en dat daar geen ontkomen aan was. Jij ging door waar een ander stopte. En jij liet zien wat volharden en doorzetten opleverde. Jij was voor mij
“Het geweten van Nederland” Beschermend heeft dat voor mij gevoeld. Dat heb ik mij nooit gerealiseerd, maar nu je er niet meer bent voel ik dat heel sterk en huilt mijn hart. Lieve Peter, je bent een groot voorbeeld voor velen en in ieder geval voor mij. Ik zal mijn rug nog rechter proberen te houden en een stap verder zetten, dan ik anders zou doen. Dit, zodat jouw overlijden niet voor niets is geweest. Dankjewel voor wat je voor alle kwetsbare families en mij hebt betekend. Ik wens jouw familie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.
Rust zacht. 
Op 28 juli 2021
om 20:45 getekend door:
H.a.n.n.e.k.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 1892      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Anneke
op 15 juli 2021

Contact met beheerder >
Contact met Anneke :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Peter R. de Vries

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto