Peter R. de Vries Foto: Wikipedia.nl

Peter R. de Vries

14 november 1956 - 15 juli 2021

Peter R de Vries was vooral een lieve man die zich met ziel en zaligheid inzette voor families die hij bijstond.

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden,


Bron: Wikipedia.nl
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         141 t/m 160 van 37814        Volgende >
Lieve Peter. Jij bent rechtvaardigheid.jij hebt altijd voor rechtvaardigheid gestreden. Niemand kon jou klein krijgen. Jij tegenover een hele groep ongedierte en kakkerlakken van de maatschappij. Zij konden jou niet klein krijgen. Door een wapen te gebruiken dachten zij dat het zou lukken. Jij leeft voort Peter. Jij leeft voort in onze harten, in onze gedachten. Jou gedachtengoed leeft voort. Heel veel sterkte aan je familie en iedereen die het oprecht met je meende. 
Op 29 juli 2021
om 19:19 getekend door:
N.a.a.z.
Dit is niet ok
Elke dag brandt er hier een kaarsje, met een kaartje voor jou erbij. Elke dag kijk ik naar je, laat ik je zien aan een ander. Hebben we het over je. Zo levendig als je was, moet je blijven. ♡ 
Op 29 juli 2021
om 17:31 getekend door:
E.l.
Dit is niet ok
Beste familie van de wel zeer gewaardeerde Peter R de Vries,

Het is vandaag een week geleden,
dat jullie als Familie samen met
Vrienden, Kennissen, (ex-) Collega's voor de allerlaatste keer afscheid konden nemen van een zeer Geliefde en
onze zeer gerespecteerde Peter.
Ik vind het nog steeds zo vreselijk onwerkelijk en onrechtvaardig wat er is gebeurd. Op 6 Juli is er op peter geschoten, en ook ik had als vele vele mensen de verwachting dat hij ons versteld zou doen staan.
Peter was een strijder een volharder een vechter ... en ik had echt gehoopt dat hij die klote aanslag zou overleven.
Ik wilde vanaf dat moment niet denken aan het feit dat hij zou kunnen komen te overlijden ik wilde daar niet aan denken.
Iedere keer keek ik naar de boulevard met de gedacht hij komt zo binnen misschien ondersteund en misschien in een rolstoel en dat hij zou zeggen "jullie krijgen mij niet klein." Maar de ergste nachtmerrie is werkelijkheid geworden ... peter heeft geknokt tot het einde. Daar geloof ik absoluut. En nu kijk ik iedere keer naar boulevard met gedachte "daar" stond hij voor het laatst aan de desk ... en nu , nu is hij een groot gemis.
En Ja dan denk ik ... ik ben maar een simpele burger en ik mocht Peter heel graag gezien , wat een fantastische man was hij... zo behulpzaam, rechtvaardig, een volharder, een strijder, een grote steun voor velen ... en nu denk ik wat een vreslijk gemis is hij voor jullie ... want we hebben inmiddels ook heel veel mooie liefdevolle dingen gehoord hoe jullie vader, Partner/ex-man en opa was.
Wat een grandioze man.
Ik wens jullie allen heel heel heel veel kracht toe om dit gemis te dragen.Moge alle mooie fijne en liefdevolle herinneringen jullie kracht en moed geven om door te gaan.
Blijf elkaar met liefde omringen dat gun ik jullie allen. 
Op 29 juli 2021
om 17:06 getekend door:
G... .v.a.n. .H.e.e.s.
Dit is niet ok
en nog wat lieve Peter, ben niet gewelddadig, heb ooit een fragment gezien dat je een moord zou willen doen voor de dader van Nicky dat begrijp ik zo goed want nu zou ik een moord willen doen voor jou moordenaars die hopelijk weg rotten in hun cel levenslang, je bent een held en dat zul je altijd blijven je bent als martelaar gestorven, je was niet gelovig maar hoop dat je nu in de hemel bent met al die vermoorde slachtoffers waar jij zo veel voor gedaan hebt zij zullen je met open armen ontvangen hebben, ik ga je nooit vergeten, rust zacht, veel sterkte voor de familie en partner, xxx 
Op 29 juli 2021
om 2:24 getekend door:
l.o.u.i.s.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter,
Op deze aarde was je een soort engel voor alle mensen die je hulp nodig hadden waar justitie niets meer voor deed, jij liet ze niet in de steek en ging door, je was uniek er zal nooit iemand meer komen zoals jij, je zette je leven op het spel voor anderen, vind vreselijk dat je neergeschoten bent, Nederland kan niet zonder jou, je was een lieve geweldige man met een groot hart, rust zacht, we gaan je voor altijd missen xx 
Op 29 juli 2021
om 2:07 getekend door:
l.o.u.i.s.a.
Dit is niet ok
De wereld was een stukje rechtvaardiger met jou. Rust zacht. 
Op 29 juli 2021
om 0:07 getekend door:
N.o.e.l.l.s.
Dit is niet ok
RIP mooie strijder🕊

You made history 🎬⚖

Forever in ons aller hart ❤ 
Op 28 juli 2021
om 22:27 getekend door:
I.n.g.r.i.d. .A.r.e.n.d.s.
Dit is niet ok
Rust in vrede. 
Op 28 juli 2021
om 21:14 getekend door:
J... .B.o.e.r.s.
Dit is niet ok
Ik wens de familie heelveel sterkte en kracht en liefde toe!
Deze komende tijd.
Ik hoop dat ze levenslang krijgen….het is afschuwelijk!!!🙏🕯❤️😇 
Op 28 juli 2021
om 21:10 getekend door:
M.a.r.l.o.u.s.
Dit is niet ok
Ik hoop dat er iets verandert in NL. Ik hoop dat dit niet voor niks is geweest. Het is nog steeds niet te bevatten en niet te accepteren. Wat een verdriet en woede en ongeloof ervaar ik, laat staan Peter zelf, en zijn geliefden. Ik wens hen alle goeds toe🙏❤ Laat ik het over de daders maar niet gaan hebben... 
Op 28 juli 2021
om 21:00 getekend door:
e.u.s.
Dit is niet ok
Lieve Peter R. de Vries,
Wat ben ik verdrietig en nog steeds vol ongeloof. Dat het recht geen zegen viert, hetgeen waar jij altijd zo voor hebt gestreden. Hoe kan dit? Het voelt zo oneerlijk, respectloos en ineens ook onveilig.
Jij hebt mij, onbewust, mijn hele leven (als kind keek ik namelijk al samen met mijn moeder al jouw programma’s) het veilige gevoel in Nederland gegeven dat onrecht wordt aangepakt en dat daar geen ontkomen aan was. Jij ging door waar een ander stopte. En jij liet zien wat volharden en doorzetten opleverde. Jij was voor mij
“Het geweten van Nederland” Beschermend heeft dat voor mij gevoeld. Dat heb ik mij nooit gerealiseerd, maar nu je er niet meer bent voel ik dat heel sterk en huilt mijn hart. Lieve Peter, je bent een groot voorbeeld voor velen en in ieder geval voor mij. Ik zal mijn rug nog rechter proberen te houden en een stap verder zetten, dan ik anders zou doen. Dit, zodat jouw overlijden niet voor niets is geweest. Dankjewel voor wat je voor alle kwetsbare families en mij hebt betekend. Ik wens jouw familie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.
Rust zacht. 
Op 28 juli 2021
om 20:45 getekend door:
H.a.n.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Een echte man is heengegaan.
De klootzakken! gvd 
Op 28 juli 2021
om 17:25 getekend door:
R.o.s.e.
Dit is niet ok
Lieve Peter..wat zullen wij jou missen !! Het is nog steeds niet te bevatten dat je er niet meer ben.Nog steeds kijk ik naar jou youtube filmpjes.Je ben echt een engel die zoveel mensen had geholpen.R.I.P Lieve Peter 
Op 28 juli 2021
om 16:22 getekend door:
I.r.e.n.e.
Dit is niet ok
'If heaven exists an Angel has emerged'

Bedankt voor al je wijsheden die je in je leven gegeven heb!!

iRaphael 
Op 28 juli 2021
om 15:26 getekend door:
R.a.p.h.a.e.l.
Dit is niet ok
Beste Peter, ik ken jouw niet persoonlijk, naar jouw misdaadprogramma heb jij zo knap gemaakt, los natuurlijk van de boeken, andere media etc. Ik heb jouw 1x mogen ontmoeten bij een theatervoorstelling en ik heb diep respect voor alles wat jij allemaal hebt gedaan en bereikt hebt. Elke dag heb ik een naar gevoel in mijn buik,sinds het neerschieten. Ik kan het nog niet goed geloven. Wat zul jij gemist worden door velen, inclusief mijzelf. Ontzettend veel sterkte en kracht voor alle naasten. 
Op 28 juli 2021
om 8:31 getekend door:
A.n.n.a.m.a.r.i.e.
Dit is niet ok
Lieve Peter, wat jij hebt bereikt is niet in woorden uit te drukken. Jouw heengaan heeft een gat geslagen in de tempel van rechtvaardigheid. Lieve familieleden en dierbaren ik wens jullie alle kracht om dit ongekende verlies te verwerken.

Ruud 
Op 28 juli 2021
om 7:54 getekend door:
R.u.u.d. .W.a.g.e.n.a.a.r.
Dit is niet ok
Lieve Peter, wat een groot gemis dat je er niet meer bent. Zo verdrietig wat jou is aangedaan. Dit had nooit en nooit mogen gebeuren. Je was een uniek mens en vond het altijd leuk om je te volgen op de televisie. Zo verbaal sterk en stond altijd voor rechtvaardigheid. Je licht is groot. Ik hoop dat je rust hebt aan de andere zijde. Dag lieve Peter 
Op 27 juli 2021
om 23:50 getekend door:
G.u.l.
Dit is niet ok
Lieve Peter R. de Vries.
Ik heb u nooit ontmoet maar ik ben zo ontzettend verdrietig door hetgeen er is gebeurd. Ik wil u bedanken voor alles wat u heeft betekent voor mensen die zich geen raad meer wisten. Het maakte u niet uit. Zwart, wit, geel, groen, bruin. Het ging u erom dat daders werden opgepakt en de onschuldigen onschuldig bleven. Taghi en zijn kornuiten moeten publiekelijk aan de schandpaal worden genageld en ik zal op de eerste rij staan. Maar dan denk ik weer “De Vries zou dit zelf niet zo gewild hebben”… Ik kan niet onder woorden brengen hoeveel respect ik voor u heb. U was nog lang niet klaar in Nederland en dat maakt mij zo kwaad. Desalniettemin hoop ik dat u rust vindt en wens uw nabestaanden alle kracht toe.
On bended knee is no way to be free
Love you Peter R. de Vries 
Op 27 juli 2021
om 23:31 getekend door:
E.s.
Dit is niet ok
Peter, nooit gedacht dat ik om jou zou huilen en jou zou missen. Ik zag hoe je naar de filmer keek, toen je daar lag. Je zal vast gedacht hebben dat dat de dader was. Over de dader word trouwens helemaal niks meer gesproken. Ongelooflijk wat jij betekend hebt in dit leven! Je beseft pas hoe belangrijk iemand is als die er niet meer is. We hebben een echte held verloren. Hoe nu verder zonder jou? en wie zou de volgende zijn?
Hopelijk heb je het leuk daar boven. Het ga je goed. 
Op 27 juli 2021
om 22:44 getekend door:
A.n.o.n.i.e.m.
Dit is niet ok
Peter, je was een goed mens. Je deed heel veel goeds voor Nederland. Je pakte en confronteerde mensen die niet thuis horen in een land als Nederland. Bij de zaken die je deed zou je nooit zeggen “nee dit doe ik niet”, dat heb je zelf in een filmpje aangegeven. Veel mensen zouden het dom vinden om op zulke zaken af te stappen maar het is ontzettend moedig. Laten we hopen dat de zaak van Nabil B opgelost mag worden zonder verdere doden.

Peter, je geloofde niet in God, maar hopelijk ben je in de hemel.
🙏🏼❤️😔 
Op 27 juli 2021
om 19:30 getekend door:
H.e.s.s.e.l.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 1891      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Anneke
op 15 juli 2021

Contact met beheerder >
Contact met Anneke :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Peter R. de Vries

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto