Peter R. de Vries Foto: Wikipedia.nl

Peter R. de Vries

14 november 1956 - 15 juli 2021

Peter R de Vries was vooral een lieve man die zich met ziel en zaligheid inzette voor families die hij bijstond.

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden,


Bron: Wikipedia.nl
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         81 t/m 100 van 37805        Volgende >
Woorden schieten in dit geval zeker te kort.
Bedankt Peter wat jij voor ons Nederlanders heeft betekent
Sterkte voir amilie en vrienden 
Op 8 augustus 2021
om 9:14 getekend door:
O.l.g.a. .G.e.l.e.i.j.n.
Dit is niet ok
Beste Peter en familie.
Woorden schieten te kort. Peter je was een fijne man die rechtvaardigheid wilde.
Je vocht tegen het kwaad, maar helaas. De criminelen hadden het laatste woord. Ik wens de familie, bekenden, vrienden en co9llega's heel veel sterkte. 
Op 7 augustus 2021
om 20:19 getekend door:
E.d.i.t.h. .Z.e.g.w.a.a.r.d.-.V.o.s.
Dit is niet ok
❤️🌺 Beste Peter🌺❤️

Wat ben jij een lieve en bijzondere mens. Dank voor alles wat je voor de medemens hebt gedaan. Wat jij voor de medemens hebt gedaan dat zal niemand maar dan ook niemand evenaren. Nooit maar dan ook nooit had ik gedacht dat deze laffe daad zou gebeuren. Ik kan en wil het niet geloven dat je er niet meer bent. Ik kijk elke dag naar jou video’s zodat ik weer zo aandachtig naar je kan luisteren & het gevoel dan hebben dat je dan bij ons bent.Nog enorm veel sterkte voor de nabestaande. RIP Held. In ons hart blijf je altijd leven!🥲🌺❤️ 
Op 6 augustus 2021
om 21:55 getekend door:
F.a.d.i.l.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter,lieve nabestaanden,

Wat is dit verdriet groot. De woede en onmacht. Nog meermalen per dag flitst het door m'n hoofd...dit had nooit mogen gebeuren. Hoe moet u zich als naasten van hem wel niet voelen. Weet a.u.b. dat mensen oprecht met u meeleven en meevoelen. Maar helaas, ik kan Peter niet terugbrengen voor u.

Gave man, lieve dwarse en eigenzinnige vent met je gouden hart, rust in vrede. Hoop dat je op een mooie plaats bent. En dat je voelt en weet hoe ontdaan iedereen is door jouw heengaan. Veel liefs.

Marianne. 
Op 6 augustus 2021
om 18:11 getekend door:
M.a.r.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Ik mis je
Ik droomde van je 
Op 6 augustus 2021
om 14:51 getekend door:
K.r.i.s.t.i.n.
Dit is niet ok
Peter, de weken verstrijken. Elke week schrijf ik hier even. Omdat ik je levendig wil houden. Het besef wordt steeds groter dat je dat zelf niet meer kunt doen. Ik vind het verschrikkelijk, het geeft af en toe kortsluiting van binnen. Ik zie, lees, hoor je nog iedere dag, ik praat over je, denk aan je. Er heeft iemand een lief en mooi nummer voor je geschreven Peter, met een waardige clip, ik luister het elke dag. Ik lees wekelijks nog de mail die ik aan je schreef en de kaart met de witgouden hanger die ik bij je neerlegde. In mijn telefoon bekijk ik vaak mijn Peter R. Album. Ik maak mooie plaatjes van je, die deel in met mijn naasten. Dat werkt voor mij, omdat ik niet wil dat de wereld al gewoon verder gaat. Natuurlijk was ik niet op je intieme afscheid, maar heb bewust gewacht om juist op die dag een donatie te doen voor de Stichting De Gouden Tip. Ter ere van jou en jouw werk en alle slachtoffers, nabestaanden. Symbolisch stortte ik € 64,10. Lieve Peter, jouw leeftijd en de 10 die ik je elke keer weer gaf voor wat je deed en voor wie en hoe je was... bent! Want dat blijft je. ♡ 
Op 6 augustus 2021
om 9:23 getekend door:
E.l.
Dit is niet ok
Een maand geleden alweer..

R.I.P. Peter

Je hebt veel voor ons, voor Nederland, betekend. Blijvend. Dank daarvoor en voor de tomeloze energie die je daarvoor had. Dat gaan we erg missen, al zal je nooit helemaal weg zijn.

Heel veel sterkte toegewenst aan familie en vrienden. 
Op 6 augustus 2021
om 8:40 getekend door:
N.i.e.l.s.
Dit is niet ok
Een grote held voor de Nederlandse maatschappij is niet meer, een goede en trotse vader is niet meer, een goede partner is niet meer…. Waarom?! Omdat hij zijn werk deed zoals niemand dit kon of kan doen… Een groot gemis voor mensen die naast hem stonden en voor mensen die hem nog nooit persoonlijk
gekend hebben.
Ik persoonlijk vindt het nog steeds zo raar dat hij nooit meer op tv te zien is in verscheidene programma’s of talkshows. Niet te bevatten dat Peter er niet meer is.

Ik wens alle nabestaanden heel veel kracht en vooral sterkte toe.

Esther 
Op 5 augustus 2021
om 19:04 getekend door:
E.s.t.h.e.r.
Dit is niet ok
Peter R.,

Als groot fan van jongs af aan, keek ik vol enthousiasme naar jouw tv-programma’s. Altijd had ik dat ‘alibi’ op zondagavond.
De manier waarop jij je vastbeet in zaken, je niet op stang liet jagen door mensen en jouw feiten die altijd kloppend waren, zijn een bron van inspiratie en lieten mij aan de buis gekluisterd zitten. Hoe jij jouw verhaald deed boeide mij als geen ander.

Niemand doet dit jou na. Niemand durft dat überhaupt.
Ook zag ik die ongelooflijke warme kant, dat gevoelige hart. En iedereen maar denken dat je alleen zo’n kille en starre man was.

Dat je tijdens het radio interview hebt aangegeven dat het voor jou alleen belangrijk was dat je een goede vader was, spreekt boekdelen over jou!

Dat jouw leven zo ten einde is gekomen, vind ik maar moeilijk te bevatten en maakt me boos. Ik vind het verschrikkelijk en iedere dag hoop ik dat het een enorm flauwe grap is en je er zo weer staat. En sterker dan ooit, onverwoestbaarder dan ooit.
Tranen overvallen mij steeds weer. Wat een persoonlijkheid zijn wij kwijt in dit land. Nooit zal er iemand komen met zo’n vastberadenheid als jij! Met dat lef. Niemand kan aan jou tippen! Nooit meer!

Jouw motto wordt mijn motto: “On bended knee, there’s no way to be free”.

Je bent en blijft mijn held, mijn inspiratiebron en ik zal je nooit maar dan ook nooit vergeten! 
Op 5 augustus 2021
om 10:08 getekend door:
J.o.l.a.n.d.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter R de Vries, we zijn elke dag intens verdrietig dat onze held van ons is afgenomen. We staan er mee op en gaan ermee naar bed. We praten elke dag over je, wat een uniek man je was. Dinsdag zijn we met de trein naar Amsterdam gegaan en hebben de route gelopen die jij hebt gelopen vanaf de studio naar de leidsedwarsstraat. Ijskoud werden wij ervan. We zijn nog steeds van slag. Je liep je dood tegemoet. Vol plannen met je vlugge pas. Ook onverteerbaar en onverdragelijk dat de moordenaars, de monsters, gewoon mogen blijven doorleven op onze kosten, met hoge proceskosten en beveiligingskosten. Zij, die onze dierbare intelligente rechtvaardige hardwerkende held van ons hebben afgenomen. Steeds als wij een foto van je zien of je stem weer horen missen we je zo intens dat het pijn doet, messteken door onze ziel. We huilen elke dag. Hoe moeten we verder zonder jou lieve Peter R de Vries. Hoe moeten al je dierbaren verder zonder jou. Dit is zo'n gigantisch gemis. Wij wensen alle dierbaren en geliefden alle kracht toe om dit enorme verlies te kunnen dragen. Wij houden voor altijd onnoemelijk veel van je lieve held. We zulken over jou blijven praten. Bedankt voor al die jaren, voor alles wat je voor ons en dit land hebt gedaan. 
Op 5 augustus 2021
om 9:34 getekend door:
F.a.m. .d.e. .G.r.a.a.f.
Dit is niet ok
Lieve Peter R de vries

Ik wens in de eerste plaatst de nabestaanden heel veel sterkte toe om het verlies van deze unieke dierbare lieve mens. Verder wil ik je bedanken voor je ongelooflijke inzet voor de medemens. Je hebt je zo ingezet voor de medemens en niet alleen omdat je van rechtvaardigheid houdt. Maar omdat jij verder ging dan allen in gedachte tegen het onrecht te staan. Je hekelde onrecht met je hart en ziel. Je liet dat met je stem horen en met alles wat je had zien. Daarnaast kwam je op verschillende manieren en met alle middelen die je had voor mensen op die het zwaar hadden. Je liet nooit los totdat het recht zegevierde. Je bent geweldig! Zeer veel dank daarvoor en zeer veel dank dat we je mochten kennen als een held. Jij bent uniek in je soort met jou overlijden is een stukje leven van ons met je mee. Ik schrijf deze tekst met tranen over mijn wangen. We missen je zo ontzettend. We houden van je! In ons hart blijf je voor altijd leven.RIP HELD!! 
Op 4 augustus 2021
om 20:10 getekend door:
B.e.n.n.a.m.a.r.i.
Dit is niet ok
rust zacht peter 
Op 4 augustus 2021
om 18:58 getekend door:
c.h.l.o.e.
Dit is niet ok
Lieve Peter R de Vries,
Ik wens de nabestaanden van Peter heel veel kracht toe om dit immense verlies te verwerken. Ik kan alleen maar raden naar hoe moeilijk het is voor u allemaal. Zelfs ik heb het er nog moeilijk mee en ik ken Peter alleen maar van tv. Ik mis hem verschrikkelijk en RTL Boulevard kan ik niet meer zien. Dat programma is gewoon niks voor mij zonder Peter. Ik kijk nu noodgedwongen oude afleveringen van Peter R de Vries misdaadverslaggever. Alleen maar omdat ik hem zo graag wil zien en horen. Ik kan niet kijken zonder tranen. Het idee dat hij er niet meer is, is nog steeds onwerkelijk en niet te bevatten. Ook de manier waarop hem het leven is ontnomen, door iemand die niet eens in de verste verte in de buurt kwam van wie Peter was! Zo'n schoft! Ik wou dat het allemaal anders was en dat we terug konden gaan naar 5 juli, de dag dat Peter er nog was. Toen ik hoorde dat Peter was neergeschoten kon ik alleen maar roepen; Oh mijn God nee! Dat is het enige dat ik kon uitbrengen. Daarna heb ik elke dag aan hem gedacht en elke dag een kaarsje voor hem gebrand. Ik heb zelfs tot God gebeden voor Peters herstel. En ik ben atheïst... Misschien heeft het daarom wel niet geholpen. Ik heb zo gehoopt, en met mij heel veel mensen in Nederland, dat Peter hier uit zou komen. Ik heb geen moment gedacht dat hij niet wakker zou worden. Want we hebben het hier wel over Peter R de Vries! De onwrikbare, de onverschrokkene.. Het nieuws dat hij was overleden sloeg dan ook in als een bom. Ik was op mijn werk en had net nog 5 minuten ervoor tegen mijn collega gezegd dat Peter zelfstandig ademde en dat hij een pols had. Ik was zo blij.. 5 minuten later, op het 14:00 uur journaal hoorde ik van zijn overlijden. Ik sloeg een oerkreet, ik weet niet waar dat geluid vandaan kwam, maar het kwam van heel diep uit mij. Zo verschrikkelijk erg vond ik het. Het voelde alsof ik een familielid van heel dichtbij had verloren en ik begon te huilen en tegen dingen aan te schoppen en te slaan. Ik heb de rest van de dag vrij genomen en ben huilend naar huis gefietst. Daar heb ik het nieuws gevolgd en alle programma's over hem gekeken. Ik kan hem niet loslaten. Daarom kijk ik naar oude afleveringen. Zo voelt het bijna alsof hij er nog is, al is het wel moeilijk om te kijken. Ik heb op de dag van zijn overlijden al een condoleance geplaatst, maar ik wilde nog zoveel zeggen dus doe ik dat nu. Beetje laat misschien, maar ik had de woorden niet meer. Ik had nooit gedacht dat de dood van iemand die ik eigenlijk niet kende zoveel verdriet zou doen. Nooit eerder zoiets beleefd. Dit doet gewoon zeer. En daarom kan ik mij niet beginnen voor te stellen hoe dat voor u die dicht bij hem stonden allemaal moet zijn. Wat een pijn en verdriet zeg...

Heel veel kracht en sterkte toegewenst en weet dat er heel veel mensen waren die van Peter hielden. Ik zal hem in ieder geval nooit vergeten.

Dag lieve Peter.. Rust zacht en in liefdevolle vrede. Heel veel liefs Monique 
Op 4 augustus 2021
om 18:20 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e. .u.i.t. .G.r.o.n.i.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Beste Peter,

Ik wil je bedanken voor al het voortreffelijk werk wat je gedaan hebt voor de goede burgers in nood.

Je was hun laatste strohalm en gaf ze hoop en vertrouwen in bange en donkere dagen.

Jammer dat men ondanks alle inspannigen, uiteindelijk helaas niets voor jou heeft kunnen betekenen wat jij voor anderen betekend hebt.

Peter als samenleving zijn we je enorm dankbaar en ik weet, je krijgt elders een goede plek!

Je was de allerbeste en grootste hulpverlener voor slachtoffers en hun nabestaanden,en zeker ook de beste misdaadverslaggever.

We zullen je missen!

De nabestaanden condoleer ik met het groot verlies van hun dierbare Peter.

Jullie mogen zeker trots zijn op wat hij als individu heeft neergezet en betekend heeft voor velen in de maatschappij. 
Op 4 augustus 2021
om 17:42 getekend door:
L.i.a.
Dit is niet ok
Ik wens alle nabestaanden heel veel kracht en steun toe om dit grote verlies te verwerken.

Hoop dat ze de laffe hond vinden die zijn leven heeft genomen en daarna de benen nam.

Rust zacht peter 
Op 4 augustus 2021
om 15:10 getekend door:
M.a.r.i.e.k.e.
Dit is niet ok
RTL Boulevard zal nooit meer het zelfde zijn! Wat was je een held! Je wordt zo gemist Peter! Rust zacht! Heel veel sterkte voor iedereen die dicht bij Peter stond! 
Op 4 augustus 2021
om 12:23 getekend door:
T.e.u.n.
Dit is niet ok
Er is jou onrecht aan gedaan wat niet te bevatten is je bent een kanjer! We gaan je missen veel sterkte voor fam en liefde 
Op 4 augustus 2021
om 1:29 getekend door:
G.e.r.r.y. .G.e.u.r.t.s.
Dit is niet ok
Lieve Peter

Niet te bevatten
Wat een groot verlies
We gaan je missen!

Vanaf jongs af aan was u mijn voorbeeld! Een ware held, die geen blad voor mond hield. Altijd rechtvaardig. Mijn hart bloed…
Als iedereen stil was, was ju degene die zijn mond wel opentrok! Ik heb zo ontzettend veel bewondering voor uw werk!

Familie,kinderen en vriendin heel veel sterkte

Groetjes uit Schleswig Holstein. 
Op 3 augustus 2021
om 19:08 getekend door:
M.i.r.a.n.d.a.
Dit is niet ok
Wil op de eerste plaats de familie sterkte wensen met Peters verlies het is een enorm verlies voor iedereen die een hart heeft we zullen je missen Peter. Paulus v Hekken. 
Op 3 augustus 2021
om 15:14 getekend door:
P. .v.a.n. .H.e.k.k.e.n.
Dit is niet ok
Vind dit heel moeilijk en mijn steun betuig ik voor nabestaande.

Ik vond Peter echt helemaal te gek en keek altijd vol bewondering naar zijn werk en hulp tegen misdaad, onrecht en het falende politie werk wat hij dan altijd zo mooi beargumenteerde en hun op hun plek zette.

Veel te vroeg nog eigenlijk en was een man van daden.
En nooit op de knieën maar borst vooruit en kin omhoog.

Rust zacht Peter rust zacht 
Op 3 augustus 2021
om 10:25 getekend door:
A.d.è.l. .Z.a.r.r.o.u.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 1891      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Anneke
op 15 juli 2021

Contact met beheerder >
Contact met Anneke :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Peter R. de Vries

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto