Eric Arnold

Eric Arnold

2 april 1980 - 20 mei 2016

Leef je droom

Eric Arnold was een professioneel bergbeklimmer en expeditie klimmer. Sinds 2000 beklom Eric vele tientallen bergtoppen van boven de 4.000 meter, waaronder bekende bergen als de Eiger, Matterhorn, Mont Blanc en de Cho Oyu. In 2012 , 2013, 2014 en 2015 volgden expedities naar de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld (8.850 meter). Eric was een veelgevraagd motivatiespreker. Ook is hij auteur van het boek “Leef je droom”, over de dramatische Everest 2012 expeditie. Eric Arnold heeft vier expedities ondernomen om de top van de Mount Everest te bereiken. In 2012 was de eerste poging om zijn droom uit te laten komen. Met het einddoel in zicht, op slechts 250 meter onder de top van de Everest besloot hij om terug te keren vanwege de extreme weersomstandigheden. Eenmaal beneden wordt de omvang van het drama hem duidelijk. Veel mensen zijn gestorven op de berg. In Nederland haalt het de landelijke pers maar ook bij de BBC haalt dit bericht het mondiale nieuws. Met zijn laatste poging ,mei 2016, haalt Eric de top van de Mount Everest maar zeer korte tijd daarna overlijdt hij aan de gevolgen van hoogte ziekte.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         81 t/m 100 van 107        Volgende >
Erik,

Je hebt je droom geleefd. Dat is mooi en bijzonder. Je ervaringen, doorzetten, doel voor ogen, weten waar je grenzen zijn niet alleen voor jezelf houden maar ook delen met oa. jongeren zet daar een plus bij. Heel jammer dat het zo eindigt, al heb je wel op die top gezeten. 
Op 27 mei 2016
om 16:44 getekend door:
A.l.e.x. .d.e. .B.e.e.r.
Dit is niet ok
Lieve eric,

We kenden elkaar al heel lang. Al hebben we elkaar een aantal jaar geleden uit het oog verloren. Toch was het weer als vroeger toen we elkaar weer vonden in 2014. Ik heb vanaf toen je expedities op de voet gevolgd en enorm met je meegeleefd. We zagen elkaar na de expedities om na te praten. Nu kan dat niet meer. Ik zal nooit horen wat je voelde of dacht op de top van de wereld. Ik hoop dat het je mooiste dromen overtrof! Ik mis je heel erg.

Ik wens Jorieke, familie en vrienden van Eric heel veel sterkte toe met het verwerken van zijn verlies. 
Op 27 mei 2016
om 16:12 getekend door:
F.e.m.k.e. .v.a.n. .B.l.o.k.l.a.n.d.-.W.i.n.i.a.
Dit is niet ok
Wat een prestatie, weer! Eindelijk die felbegeerde top bereikt. Vorig jaar vonden enkele, waaronder ik, dat 3 x scheepsrecht moest zijn en anders moest je maar een mooie documentaire gaan maken. Die komt er nu niet meer onder jou regie. Het ongeloof blijft, dat jou dit nu moest overkomen. R.I.P.
Heel veel sterkte voor je vriendin, familie en vrienden. 
Op 27 mei 2016
om 16:16 getekend door:
I.s.a.b.e.l.
Dit is niet ok
Ik kende je niet persoonlijk lijk maar toch wist ik zoveel over je. Ik heb genoten van je blog en nu je je droom hebt waargemaakt en helaas een lege plek achterlaat, wens ik heel veel kracht toe aan Jorieke en alle familie en vrienden. Je wordt nooit vergeten! 
Op 27 mei 2016
om 16:02 getekend door:
D.a.n.i.e.l.l.e. .G.e.r.r.i.t.s.e.n.
Dit is niet ok
Beste Erik,
Je hebt je doel bereikt, en ook jij kon niet weten dat dit droevig zou eindigen. Heb genoten van je verhalen. Jammer dat daar geen vervolg op is. Veel sterkte voor je partner en Familie. 
Op 27 mei 2016
om 15:53 getekend door:
C.l.a.i.r.e.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden
Wat een bijzondere prestatie, zo triest dat hij is overleden 
Op 27 mei 2016
om 15:43 getekend door:
C.a.r.o.l.i.n.e.
Dit is niet ok
Veel te vroeg, veel te jong... Ik wens alle familie en vrienden van Eric heel veel sterkte toe! 
Op 27 mei 2016
om 15:01 getekend door:
W.e.n.d.y. .T.j.e.r.k.s.t.r.a.-.W.e.g.g.e.n.
Dit is niet ok
Met plezier las ik je updates en hoorde ik van je naasten hoe het je verging tijdens je mooie avonturen. Met verdriet laat ik nu een bericht achter in dit register. Fantastisch dat het behalen van een van je grootste doelen gelukt is, supertriest dat je dit niet meer zelf aan iedereen kunt overbrengen. Ik weet zeker dat je nog velen zult blijven motiveren. Sterkte aan familie en vrienden met het verwerken en het leven met dit grote verlies. 
Op 27 mei 2016
om 14:46 getekend door:
I.l.y.a.
Dit is niet ok
Vorige week donderdagnacht vertrok ik naar Frankrijk en volgde ik onderweg nieuwsberichten over je klim. Geweldig vond ik het te lezen dat je uiteindelijk die top had bereikt. Als een mokerslag kwam later het bericht van je overlijden...
Veel te vroeg is een bijzondere jongen heen gegaan. Ik wil je bedanken voor de fijne werktijd in Rotterdam en de persoonlijke gesprekken die we hebben gevoerd, ook in voor mij moeilijke tijden. Rust zacht jongen en heel veel sterkte voor je vriendin, je familie en vrienden. 
Op 27 mei 2016
om 14:33 getekend door:
R.a.y.m.o.n.d. .v.a.n. .K.e.e.r.b.e.r.g.h.e.n.
Dit is niet ok
Via Alex heb ik de afgelopen jaren met je meegeleefd en meegekregen hoeveel moed /doorzettingsvermogen /flexibiliteit /veerkracht etc. je hebt moeten tonen om je gestelde doelen te bereiken. Je gaf nooit op! De top heb je bereikt, de grens van wat mogelijk was daarmee helaas ook overschreden. Ik wens de familie, vrienden en collega's die jou nu moeten missen heel veel kracht toe. Hopelijk vinden jullie steun en troost bij elkaar voor nu en in de toekomst. 
Op 27 mei 2016
om 13:19 getekend door:
M.a.r.j.a.n. .v.a.n. .R.h.o.o.n.
Dit is niet ok
Eric,

Ik heb je slechts een keer mogen ontmoeten op een verjaardag. We hebben daar ontzettend leuk zitten kletsen over jouw passie, bergbeklimmen. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen. Via Jorieke ben ik altijd betrokken gebleven bij jouw weg naar de top.

Ik ben blij dat jij je droom hebt gerealiseerd! Ik vind het verschrikkelijk dat je niet in leven terug bent gekomen om je verhalen met de wereld te delen.

Graag wens ik Jorieke, de familie en vrienden van Eric enorm veel sterkte en liefde toe. Gecondoleerd. 
Op 27 mei 2016
om 13:15 getekend door:
F.r.e.e.k. .J.u.r.g.
Dit is niet ok
Eric, ik had je graag nog wat beter leren kennen. Je had een droom en daar was je daadwerkelijk mee bezig ipv er alleen maar over te dromen. Dat is de inspiratie die je doorgeeft aan anderen. Ook al stierf je terwijl je je droom verwezenlijkte, je laat een grote leegte achter die niet opgevuld kan worden.

Jorieke, familie en vrienden, gecondoleerd met het verlies van Eric en heel veel sterkte. 
Op 27 mei 2016
om 12:49 getekend door:
J.o.s.h.u.a. .G.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Beste Eric,
We gaan je enorm missen. Je was een vent die het beste uit andere wist te halen, inspireerde en motiveerde. Rust zacht kanjer!

Sterkte aan vriendin, familie en vrienden 
Op 27 mei 2016
om 12:38 getekend door:
D.e.n.n.i.s. .S.c.h.e.r.p.e.n.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Eric ik heb je vorig jaar ontmoet. Via Jorieke voelde ik me met jou verbonden. Je leefde en haalde je droom. Helaas werd de terugtocht je fataal. Rust zacht. Veel sterkte aan familie en nabestaanden. 
Op 27 mei 2016
om 12:40 getekend door:
H.a.n. .W.o.l.s.i.n.g.
Dit is niet ok
Wat zou ik je graag willen zeggen wat een waardering ik heb voor je prestatie.
Je prestatatie is er niet minder om. Maar ik kan het je niet zeggen.

Jou wil en doorzettingsvermogen zullen altijd een voorbeeld voor me zijn. 
Op 27 mei 2016
om 12:36 getekend door:
J.o.h.n. .H.a.r.t.e.n.s.v.e.l.d.
Dit is niet ok
Lieve Eric, wat een eer je te mogen kennen, en hoe prachtig dat je na zoveel tegenslag en onwaarschijnlijk veel doorzettingsvermogen je levensdoel bereikt hebt. Alleen: ik had zó graag gewild dat wij hier van jou mochten blijven genieten! Je bent een geweldige inspiratiebron. 
Op 27 mei 2016
om 12:34 getekend door:
A... .A.a.z.a.m.i.
Dit is niet ok
Dapper, sociaal bewogen, een goed mens! Mirjam 
Op 27 mei 2016
om 12:22 getekend door:
M.i.r.j.a.m. .v.e.l.d.m.a.n.
Dit is niet ok
Een mooi mens is heengegaan, voorgoed uit ons midden, maar nooit uit ons hart!

Eric, rust zacht.

Veel sterkte toegewenst in deze moeilijke en zware tijd voor ouders, familie en vrienden. 
Op 27 mei 2016
om 11:56 getekend door:
A.n.n.e.-.M.a.r.i.e. .K.o.v.a.c.e.v.i.c.
Dit is niet ok
Achter elke traan van verdriet
zit een glimlach
van herinneringen!

Rust zacht lieve Eric

Sterkte aan de nabestaanden 
Op 27 mei 2016
om 11:47 getekend door:
S.t.e.f.f.i.e. .S.e.y.m.o.r.
Dit is niet ok
Eric, zelf heb ik je nog nooit gezien maar jeetje wat een indruk wist jij op mij te maken! Nadat ik een film over de Everest heb gezien ben ik gaan zoeken naar mensen uit NL met een passie voor klimmen. Ik kwam bij jou uit. Wat heb ik genoten van al je blogs en berichten en wat was ik super blij en trots dat je je droom hebt kunnen waarmaken! Dat deze droom nu zo moet eindigen daar kan ik nog steeds niet over uit...zo bizar. Hoop dat je op de top hebt kunnen genieten, en niet toen al te ziek was. De nabestaande wens ik heel veel sterkte met het verlies van hun geliefde.

Sanne 
Op 27 mei 2016
om 11:41 getekend door:
S.a.n.n.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 2 3 4 5 6       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Peter
op 27 mei 2016

Contact met beheerder >
Contact met Peter:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Eric Arnold

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto