Eric Arnold

Eric Arnold

2 april 1980 - 20 mei 2016

Leef je droom

Eric Arnold was een professioneel bergbeklimmer en expeditie klimmer. Sinds 2000 beklom Eric vele tientallen bergtoppen van boven de 4.000 meter, waaronder bekende bergen als de Eiger, Matterhorn, Mont Blanc en de Cho Oyu. In 2012 , 2013, 2014 en 2015 volgden expedities naar de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld (8.850 meter). Eric was een veelgevraagd motivatiespreker. Ook is hij auteur van het boek “Leef je droom”, over de dramatische Everest 2012 expeditie. Eric Arnold heeft vier expedities ondernomen om de top van de Mount Everest te bereiken. In 2012 was de eerste poging om zijn droom uit te laten komen. Met het einddoel in zicht, op slechts 250 meter onder de top van de Everest besloot hij om terug te keren vanwege de extreme weersomstandigheden. Eenmaal beneden wordt de omvang van het drama hem duidelijk. Veel mensen zijn gestorven op de berg. In Nederland haalt het de landelijke pers maar ook bij de BBC haalt dit bericht het mondiale nieuws. Met zijn laatste poging ,mei 2016, haalt Eric de top van de Mount Everest maar zeer korte tijd daarna overlijdt hij aan de gevolgen van hoogte ziekte.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 60 van 107        Volgende >
Heel inspirerend hoe Eric zichzelf naar de top van meerdere bergen heeft gevochten. Voor alle nabestaanden, familie vrienden en Jorieke wens ik jullie veel sterkte. Sjoerd 
Op 30 mei 2016
om 20:14 getekend door:
S.j.o.e.r.d.
Dit is niet ok
Eric, indringend en ongelooflijk.. Zo zal de hele expeditie voor jou geweest zijn en zo is het nieuws van de afloop daarvan hier. Het verdriet blijft sluimeren, met veel respect en bewondering voor je waargemaakte droom! You will be missed.. Lieve Jorieke, familie, vrienden en andere betrokkenen, heel veel sterkte gewenst! Roos 
Op 30 mei 2016
om 15:34 getekend door:
R.o.o.s.
Dit is niet ok
Eric,
Zoals ook al door velen gezegd jij bent een bijzondere vent en ik ben blij dat ik jou heb gekend. Ik hou van mensen die echt en puur zijn en ergens vol voor gaan. Wij kennen elkaar sinds je 1e poging om de ME ofwel de ?godin van de lucht? te beklimmen en hebben elkaar daarna veel gesproken over je passie, je ervaringen en je dromen. Man wat heb je een hoop meegemaakt. Ik waardeer je ontzettende doorzettingsvermogen en je vastberadenheid om je droom je willen waarmaken. Mede daarom is het zo jammer dat je nu na het behalen van je droom er niet meer samen met ons van kunt genieten. Rust zacht en droom vooral verder. Ik zal je missen. Edwin 
Op 30 mei 2016
om 11:48 getekend door:
E.d.w.i.n.
Dit is niet ok
?Ambities hebben, dromen verwezenlijken, je mogelijkheden verkennen, samen in verbinding met anderen het beste uit jezelf halen??
Eric was een inspirator: ?Leef je droom?.
Helaas missen we nu de enthousiaste verhalen, de euforie, de magie van de top, het summum van natuurbeleving, de beloning van alle inspanningen. En onthoud de boodschap: ?De weg er naar toe is belangrijker dan de top?. Met alle wijze woorden in gedachte, blijven wij onderweg, wij blijven leren, ook van Eric.
Maar helaas heb ik Eric veel te kort gekend... 
Op 30 mei 2016
om 11:42 getekend door:
L.u.u.k. .G.i.j.s.e.l.h.a.r.t.
Dit is niet ok
Eric,
We hebben samen veel gesproken over je passie voor de bergen en den Mount Everest in het bijzonder.
Het is niet te bevatten dat deze berg je fataal is geworden. Je hebt je droom verwezenlijkt. Je hebt op het dak van de wereld gestaan. Een waanzinnige prestatie. Ik vroeg je nog 'wel terug te keren', waarop je antwoordde dat uiteraard te gaan doen. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Aan de andere kant ben je gestorven op de voor jou mooiste plek op aarde. Sinds het trieste bericht van je dood, denk ik heel veel aan de gesprekken die we hadden en je enorme 'drive' die je in je had.
Heel fijn dat ik je heb leren kennen, ook al was het maar kort. Rust zacht.
Jorieke en al je vrienden en familie wens ik veel sterkte met de verwerking van dit verlies. 
Op 30 mei 2016
om 10:06 getekend door:
M.a.r.i.j.n. .E.g.g.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Eric,

Na jouw terugkomst vorig jaar hebben we uitvoerig over dromen gesproken. Ik was het helemaal met je eens, volg je passie!

Ik dank je nogmaals voor de steun die je mij hebt gegeven tijdens de moeilijkste periode uit mijn leven!

Rust zacht en mogen jouw naasten ooit rust vinden in het idee dat God zijn engelen dicht bij zich wil hebben. 
Op 30 mei 2016
om 10:00 getekend door:
F.a.t.i.m.a. .A.m.r.a.n.i.
Dit is niet ok
Eric,
Wij waren een aantal jaren collega's bij de gemeente Rotterdam/dS+V. Daar heb ik je leren kennen als een gedreven en sociaal mens. Als we elkaar zo nu en dan spraken was je altijd geïnteresseerd in mijn sportprestaties, niet wetende dat jij ook grote ambities had. Vanaf dat je min of meer een bekende Rotterdammer werd heb ik je blog gevolgd. Vorig jaar zomer hebben we elkaar gesproken omdat jij geïnteresseerd was in hoe ik fondsenwerving aanpakte en ik geïnteresseerd was in jou verhalen en ook hoe jij bezig was met fondsenwerving en crowdfunding. Je was toen nog niet zo lang terug uit Nepal en nog bezig met het verwerken van de vreselijke dingen die je had meegemaakt tijdens de aardbeving. Toch was je al weer realistisch en plannen aan het maken voor een expeditie en met je inzet voor ALS. Ik was opnieuw onder de indruk van je verhalen en hoe je de dingen hebt beleefd, je moed, passie en je warme uitstraling.We hebben daarna nog enkele keren contact gehad via FB en whatsapp. De laatste keer om je te feliciteren met je verjaardag. Trots was ik dat je nu de top had gehaald en aangeslagen toen ik hoorde dat de berg jou alsnog fataal werd.Je was een bijzonder mens, dank dat ik je heb mogen kennen!Rust zacht.
Ik wens Jorieke, familie en vrienden veel sterkte met dit verlies! 
Op 29 mei 2016
om 23:19 getekend door:
H.e.n.k. .K.a.m.p.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Eric,
Een bijzonder persoon was je en ik had altijd bewondering voor je passie en doorzettingsvermogen. Trouw heb ik je avonturen de afgelopen jaren gevolgd en nu aangeslagen.
Heel veel sterkte gewenst voor Jorieke, familie en vrienden.
Frank 
Op 29 mei 2016
om 20:42 getekend door:
F.r.a.n.k.
Dit is niet ok
Beste Eric,
Het was geweldig om je verhalen over je nauwgezette voorbereiding en avonturen op de Mount Everest te kunnen horen en je gedrevenheid voor de stichting ALS te ervaren. We waren zo blij dat je jouw droom bereikt had; en daarna zo verslagen.
Rust zacht. 
Op 29 mei 2016
om 17:16 getekend door:
N.i.e.l.s.
Dit is niet ok
Eric, ik heb je leren kennen als een fijne en sociale collega. Altijd ambitieus, maar op een goeie en prettige manier. Ik heb genoten van je verhalen over je expedities en leefde met je mee via je berichten. Wat een vreugde dat je deze keer de top had gehaald en een enorme shock om te lezen dat de afdaling fataal was geworden. Ik dank je voor onze leuke en goede gesprekken, op het werk en tijdens een van de V&V-borrels. Met je nuchtere blik wist je me vaak een spiegel voor te houden en me tot nieuwe inzichten te brengen.

Ik wens Jorieke, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. 
Op 29 mei 2016
om 16:16 getekend door:
M.i.e.k.e. .v.a.n. .L.e.e.u.w.e.n.
Dit is niet ok
Een jaar of 10 geleden werden we collega's. Een paar jaar geleden ging je op een andere afdeling werken, maar we zijn je avonturen altijd blijven volgen. Soms spraken we elkaar nog, en dan vertelde je vol enthousiasme over je plannen. Toevallig kwam ik je nog tegen een paar dagen voor dat je naar Nepal vertrok. Ik wenste je veel succes, er vanuit gaande dat het nu toch wel een keer zou lukken, die top halen.
Wat waren we blij toen het bericht kwam dat je eindelijk op de top had gestaan. En wat een vreselijke schok toen de dag erna het bericht kwam van je overlijden.
Je was een fijne collega en een bijzonder mens. We zullen je niet vergeten.
Lieve Eric, rust zacht.
Heel veel sterkte voor Jorieke, familie en vrienden. 
Op 29 mei 2016
om 15:34 getekend door:
J.u.d.i.t.h. .B.o.e.l.h.o.u.w.e.r.s.
Dit is niet ok
Ik heb Eric nooit persoonlijk ontmoet. Na mijn eigen Everest expeditie in 2008 kwamen we via email in contact met elkaar.Eric vroeg me of hij mijn beelden van mijn expeditie mocht gebruiken. Wrang dat ik nu diezelfde beelden in de nieuwsuitzendingen zie, om zo'n vreselijk trieste reden. Je beklimmingen van Everest heb ik op de voet gevolgd. De schrik was groot toen ik het nieuws las dat je de afdaling niet had overleefd. Veel sterkte voor Jorieke, familie en vrienden.. 
Op 29 mei 2016
om 14:51 getekend door:
B.e.r.r.y. .v.a.n. .W.e.l.z.e.n.
Dit is niet ok
Beste Jorieke, familie en nabestaanden van Eric,

Gecondoleerd met het overlijden van Eric. Wat een enorm verlies en gemis moet dit voor jullie zijn. Maar jullie zullen vast ook heel trots op hem zijn.

Jaco heeft Eric ontmoet op Mount Everest dit jaar, tussen kamp 1 en kamp 2.

We wensen jullie heel veel sterkte de komende periode.

Jaco & Danielle 
Op 29 mei 2016
om 14:18 getekend door:
J.a.c.o. .e.n. .D.a.n.i.e.l.l.e.
Dit is niet ok
Lieve nabestaanden, gecondoleerd. Heel veel sterkte met dit enorme verlies. Lieve groet van een fan, ik las al jaren trouw alle blogs en berichten. Wat was hij een inspirerend persoon, wat een groot verlies. Nogmaals, sterkte. 
Op 29 mei 2016
om 12:58 getekend door:
B.a.r.b.a.r.a.
Dit is niet ok
Eric,

wat een ongelooflijk grootse prestatie heb jij geleverd, maar ook tegen wat een ongelooflijk hoge prijs. Het respect dat je verdient voor je volharding is enorm, maar staat nog niet in de schaduw van het respect dat je toekomt voor de mooie persoon die je was.

Sterkte aan alle nabestaanden met het verwerken van dit grote verlies. 
Op 29 mei 2016
om 5:19 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Beste Eric en Jorieke,
Je bent het beste voorbeeld van "leef je droom". Rust zacht. Veel sterkte Jorieke.
Albert-Jan Shi 
Op 29 mei 2016
om 1:21 getekend door:
A.l.b.e.r.t.-.J.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Eric, ik heb in oktober 2015 voor t laatst contact met je gehad via Facebook. Ik had geen idee dat het de laatste keer zou zijn.
Rust zacht lieve Eric
Sterkte aan familie en vrienden.

Soraya Bakridi 
Op 28 mei 2016
om 17:09 getekend door:
S.o.r.a.y.a. .B.a.k.r.i.d.i.
Dit is niet ok
Hey Eric en Jorieke,

Wat gaan jullie elkaar missen... in alles!!
Hopelijk is er nu een engeltje voor Jorieke om haar te helpen om een weg te vinden om door te kunnen gaan.

Mooi dat jullie het eerst deel, in het mooie Nepal, samen hebben gedaan.

Ik hoop dat je bovenop de berg toch heel even hebt kunnen genieten

Lieve groet, ingrid 
Op 28 mei 2016
om 15:43 getekend door:
I.n.g.r.i.d.
Dit is niet ok
Eric, we zijn elkaar een paar jaar geleden uit het oog verloren maar het bericht van je overlijden komt hard aan. Zoals Eberhart ooit zei... "Und dan... GVD". We zijn samen begonnen met de bergsport. Ik ben er snel mee gestopt maar jij hebt er uiteindelijk zo veel mee bereikt. Mede door jouw vastberadenheid en dooorzettingsvermogen hebben we samen dingen gedaan die ik anders wellicht nooit zou hebben gedaan. Het Everest BC, Triathlon in Antwerpen... Ik zal je niet vergeten...

Veel sterkte voor familie en vrienden. 
Op 28 mei 2016
om 11:43 getekend door:
H.a.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Eric, ik ken je niet persoonlijk, maar via Jorieke. Ik volgende jouw avonturen in de media en op Facebook. Wat heb ik een respect voor jouw drive en passie. Ik was zo blij om te lezen dat je de top had behaald, maar het is zo verdrietig dat jouw avontuur daar eindigde.. Heel veel sterkte voor de mensen die je lief had. 
Op 28 mei 2016
om 11:02 getekend door:
S.u.z.a.n.n.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Peter
op 27 mei 2016

Contact met beheerder >
Contact met Peter:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Eric Arnold

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto