Eric Arnold

Eric Arnold

2 april 1980 - 20 mei 2016

Leef je droom

Eric Arnold was een professioneel bergbeklimmer en expeditie klimmer. Sinds 2000 beklom Eric vele tientallen bergtoppen van boven de 4.000 meter, waaronder bekende bergen als de Eiger, Matterhorn, Mont Blanc en de Cho Oyu. In 2012 , 2013, 2014 en 2015 volgden expedities naar de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld (8.850 meter). Eric was een veelgevraagd motivatiespreker. Ook is hij auteur van het boek “Leef je droom”, over de dramatische Everest 2012 expeditie. Eric Arnold heeft vier expedities ondernomen om de top van de Mount Everest te bereiken. In 2012 was de eerste poging om zijn droom uit te laten komen. Met het einddoel in zicht, op slechts 250 meter onder de top van de Everest besloot hij om terug te keren vanwege de extreme weersomstandigheden. Eenmaal beneden wordt de omvang van het drama hem duidelijk. Veel mensen zijn gestorven op de berg. In Nederland haalt het de landelijke pers maar ook bij de BBC haalt dit bericht het mondiale nieuws. Met zijn laatste poging ,mei 2016, haalt Eric de top van de Mount Everest maar zeer korte tijd daarna overlijdt hij aan de gevolgen van hoogte ziekte.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         101 t/m 107 van 107
Mount everest ...dichter bij de hemel is niet mogelijk , dachten wij... rust zacht Eric , we hebben genoten van je berichten . 
Op 27 mei 2016
om 11:31 getekend door:
w. ...s.t.a.a.l.
Dit is niet ok
Eric rust zacht!

Ik herinner je als een zeer prettige collega en sportieve gozer. Uiteindelijk heb je toch wel de top gehaald die je zo graag wilde bereiken.

Ruben 
Op 27 mei 2016
om 11:16 getekend door:
R.u.b.e.n. .B.o.t.
Dit is niet ok
Mijn oprechte deelneming aan de geliefden van Eric Arnold.
Best gek hoe iemand die ik nooit ontmoet heb, zo'n indruk heeft gemaakt.
In november las ik Eric's boek 'Leef je Droom', net als Eric ben ik gefascineerd door die berg, de triomfen en de tragedies. Niet die fascinatie die me aanzet de berg te bestijgen, anders, doet er nu niet toe. De mens Eric Arnold begon me te boeien, zijn tegenslagen en zijn vastberadenheid door te gaan met het najagen van zijn droom. Doe het maar eens! maakt niet uit op welk gebied, je droom najagen vereist moed. Eric had dat, en ik heb daar veel bewondering voor, een heldendaad.
Eric zit de afgelopen dagen zo in m'n hoofd, omdat het met mij ook niet helemaal 'top' gaat. Doet er verder niet toe. Wat er wel toe doet is een zinnetje dat ik las van Eric, en of het nou zijn wijsheid is of niet, dat zinnetje, vanaf nu zijn zinnetje, is belangrijk voor mij; "soms is het beter een stap opzij te doen, in plaats van hoger te gaan naar de top."
Aan wijsheid en ratio ontbrak het hem volgens mij niet, pech achtervolgde hem.
Dat hebben we allemaal wel eens, maar op Everest maakt dat het verschil tussen leven en dood.
Ik had Eric graag eens ontmoet, al was het alleen maar om te toasten op onze verjaardag...net als ik een lente kind van 2 april. misschien snap ik daarom iets van zijn karakter, zijn drive. Soms maar een stapje opzij doen...
Dankje Eric, rust zacht, jij blijft nog heel lang in mijn gedachten.

Liefs,
Niels Schoen 
Op 27 mei 2016
om 11:06 getekend door:
N.i.e.l.s. .S.c.h.o.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Eric, ik heb je een paar keer ontmoet en dat was altijd bijzonder. Van een gezamenlijke auditie voor een reclamespot tot een bezoekje aan onze favoriete club Feyenoord, met altijd onze gezamenlijke vriend Alwin in de buurt. Ik koester die mooie herinneringen en ik wens iedereen veel sterkte toe die jou lief had! 
Op 27 mei 2016
om 11:06 getekend door:
S.a.n.d.e.r. .V.e.l.t.m.a.a.t.
Dit is niet ok
Rust zacht Eric. Ik hoor vele mooie verhalen van je via Alwin. Jammer dat ik je nooit heb mogen ontmoeten. Je bent een inspiratie voor velen. 
Op 27 mei 2016
om 10:50 getekend door:
V.i.v.i.e.n.n.e.
Dit is niet ok
Eric, je hebt je droom geleefd, rust zacht.
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden... 
Op 27 mei 2016
om 10:52 getekend door:
P.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Eric, Je hebt de top bereikt, wat je wens was. R.I.P. Eric. En voor de nabestaande gecondoleerd en heel veel sterkte. 
Op 27 mei 2016
om 10:39 getekend door:
L.i.e.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 3 4 5 6 
Dit register is aangemaakt door:
Peter
op 27 mei 2016

Contact met beheerder >
Contact met Peter:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Eric Arnold

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto