Eric Arnold

Eric Arnold

2 april 1980 - 20 mei 2016

Leef je droom

Eric Arnold was een professioneel bergbeklimmer en expeditie klimmer. Sinds 2000 beklom Eric vele tientallen bergtoppen van boven de 4.000 meter, waaronder bekende bergen als de Eiger, Matterhorn, Mont Blanc en de Cho Oyu. In 2012 , 2013, 2014 en 2015 volgden expedities naar de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld (8.850 meter). Eric was een veelgevraagd motivatiespreker. Ook is hij auteur van het boek “Leef je droom”, over de dramatische Everest 2012 expeditie. Eric Arnold heeft vier expedities ondernomen om de top van de Mount Everest te bereiken. In 2012 was de eerste poging om zijn droom uit te laten komen. Met het einddoel in zicht, op slechts 250 meter onder de top van de Everest besloot hij om terug te keren vanwege de extreme weersomstandigheden. Eenmaal beneden wordt de omvang van het drama hem duidelijk. Veel mensen zijn gestorven op de berg. In Nederland haalt het de landelijke pers maar ook bij de BBC haalt dit bericht het mondiale nieuws. Met zijn laatste poging ,mei 2016, haalt Eric de top van de Mount Everest maar zeer korte tijd daarna overlijdt hij aan de gevolgen van hoogte ziekte.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         61 t/m 80 van 107        Volgende >
Je hebt je droom waargemaakt. Helaas mag je het niet navertellen. Maar je was een inspiratie voor velen. Woorden schieten tekort...
We wensen Jorieke, Alex en Anne, de ouders van Eric en. Vrienden en familie heel veel sterkte toe.
Liefs, Leentje, Wouter, Siebe en Jonne 
Op 28 mei 2016
om 10:22 getekend door:
L.e.w.n.t.j.e.
Dit is niet ok
Eric,

Nooit heb ik je de hand kunnen schudden, dat wilde ik zo graag eens. Ook een bakje koffie doen om te praten over jouw belevenissen. Dit bespraken wij wel eens middels de email. Je boek heb ik ook gelezen, erg mooi. Eenmaal heb ik je gezegd, dat je je in de voetsporen van bergbeklimmer Ronald Naar begaf. En dat je echt op hoog niveau bezig bent. Jij vond het mooi dat je in één zin met Ronald Naar werd genoemd zei je toen. Je hebt al zijn boeken gelezen net als ik. Nu heb je het DAK van de wereld behaald, je ziel is er gebleven, je hebt de hemel aangeraakt, helaas moest je daar blijven. Heel dubbel. Blijdschap van het behalen van de TOP! Maar veel verdriet van wat jouw daarna is overkomen. Op het moment dat jij met je team al op de Mount Everest was, begon mijn reis naar Nepal. Het idee dat jullie daar bezig waren met de beklimming, terwijl ik een speciale vlucht langs de Mount Everest maakte, gaf mij het gevoel dat jij het echt ging halen ditmaal. Jouw emailtjes met restaurantjes (tips) die in Kathmandu bezocht konden worden heb ik goed gebruikt. Dat jij zelfs onbekenden, want dat was ik voor jou, hielp op deze wijze,geeft maar aan wat voor een warm persoon je was. Ik ga terug naar Nepal in de toekomst en zal daar nog zeker stilstaan bij jou enorme prestatie. Voor mij sta je vlak naast Ronald Naar door het doen van deze enorme beklimmimg. Verdrietig dat ik je dat niet meer kan zeggen...

Heel veel sterkte de komende tijd voor Jorieke, familie, vrienden en de teamleden van je beklimming. Rust zacht...
Eric


...Je zat op het dak van de wereld, zo hoog, dat je zelfs de hemel hebt aangeraakt en er bent gebleven... 
Op 28 mei 2016
om 8:53 getekend door:
R.h.o.d.e. .v. .M.e.e.n.e.n.
Dit is niet ok
Beste Eric,

Meer dan een decennium geleden ontmoetten we elkaar in Chamonix waar we vervolgens een Goede avontuurlijke tijd hadden. Je droom was je toen al aan het leven. Fantastisch dat je zoveel tijd van je leven in het woeste, zo mooie, maar ook zo gevaarlijke hooggebergte hebt doorgebracht. Helaas heeft de Everest bepaald dat dit jouw laatste avontuur was. Rust zacht, je wandelt uit mijn leven, maar laat sporen na in mijn hart. Heel veel sterkte voor Jorieke en ieder ander die hem nastond. 
Op 28 mei 2016
om 8:29 getekend door:
J.a.s.p.e.r. .W.a.t.e.r.t.o.r.
Dit is niet ok
eric, ik ken je niet persoonlijk maar Jorieke vertelde met veel liefde jou verhaal. Respect om zo je leven te willen leven. Bikkelhard dat het zo eindigde.
Heb het goed daarboven 
Op 28 mei 2016
om 7:59 getekend door:
R.i.e.n. .s.c.h.o.l.t.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Eric, hoe trots waren we op jou, toen we via Jorieke hoorden dat je de top had gehaald. Des te groter de verslagenheid toen we hoorden dat je niet meer zou terugkeren. Rust zacht. Heel veel sterkte voor Jorieke, familie en vrienden. 
Op 27 mei 2016
om 23:06 getekend door:
A.n.g.e.l.i.q.u.e. .W.o.l.s.i.n.g.
Dit is niet ok
Eric,

We hebben elkaar de laatste jaren niet veel meer gezien, maar het was altijd leuk, lachen en interessant met je te praten. Op of na het werk, ouwehoeren over het feit of Oranje ooit wereldkampioen zou worden, volgens jou wel, volgens mij niet...
Heb grote bewondering voor hoe je van je passie je leven maakte, was door je avonturen bovenmatig geïnteresseerd geraakt in die berg met zijn verhalen. En nu het eindelijk was gelukt de top te halen... Het schiet allemaal de hele tijd weer door mijn hoofd, kan niet geloven dat je er niet meer bent. Fijne jongen, vaarwel en rust zacht.

Jorieke, Familie, vrienden, gecondoleerd en heel veel sterkte. 
Op 27 mei 2016
om 22:54 getekend door:
H.a.n.s. .B.a.g.g.e.r.m.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Eric. Jammer dat ik je nooit heb mogen ontmoeten! Ik heb jaren nauw met Alex gewerkt en je prestaties op de voet gevolgd...hem dagelijks uitgehoord, je boek besteld en heel vaak om een handtekening via Alex gevraagd ?. Ik was stiekem een fan van je en enorm onder de indruk. Jouw persoonlijkheid intrigeerde me omdat ik je niet begreep en heel veel respect had voor de ontberingen die je hebt doorstaan. Ik ken je niet, maar toch heb ik een traantje weggepinkt. Ik hoop dat jouw uitzicht nu de top van de everest mag overtreffen! Laura 
Op 27 mei 2016
om 22:27 getekend door:
L.a.u.r.a. .G.o.r.t.e.r.
Dit is niet ok
Eric, helaas heb ik je nooit ontmoet, iets wat ongetwijfeld in de toekomst zeker wel gebeurd zou zijn. Desondanks heb ik je laatste reis naar de top van begin tot eind gevolgd. Zo blij was ik voor jou en ook voor een trotse Jorieke dat je uiteindelijk toch de top bereikt had.

Toen ik de volgende ochtend wakker werd las ik in de krant het bericht dat je er niet meer was. Ik kon het niet geloven.

Je hebt zo dapper gestreden om dit hoogste doel te behalen en ik wou dat je thuis had komen om het na te vertellen. Ik hoop dat je het moment op de top heel gelukkig was toen je wist dat het je gelukt was. Eindelijk op de top van de Mount Everest.

Jorieke, je familie en vrienden wens ik veel sterkte toe met het verlies van een man die ik helaas nooit heb mogen ontmoeten, maar die mijn jeugdvriendinnetje zo enorm gelukkig en trots heeft gemaakt. Als Jorieke zoveel van je heeft gehouden kan je niet anders dan een heel bijzonder persoon zijn geweest. 
Op 27 mei 2016
om 22:02 getekend door:
E.s.t.h.e.r.
Dit is niet ok
Eric, Toen je in 2009 je presentatie hield op de afdeling over de Cho Oyu was ik erg onder de indruk.
Ik ga je blogs en mails over jouw avonturen missen.

Familie en vrienden, heel veel sterkte met dit verlies. 
Op 27 mei 2016
om 21:56 getekend door:
M.a.r.i.a.n. .d.e. .B.o.e.r.
Dit is niet ok
Eric,
Al drie keer ben ik hier opnieuw aan een bericht begonnen. Over vroeger op school en hoe we de laatste jaren via de (social) media met je meeleefden. Hoe we van euforie in een soort shock terecht kwamen.
Maar ik heb het allemaal weer gewist. Ik weet nog steeds niet wat ik moet zeggen. Er gaan zoveel gedachten door me heen, maar ik krijg het niet goed onder woorden.
Eigenlijk hadden we nauwelijks nog contact, alleen zo af en toe via fb. Toch leefden we hier intens met je mee. Zelfs mijn man, die jou niet eens persoonlijk kende, was betrokken. Je hebt ons geraakt door je vastberadenheid, de manier waarop je, ondanks de tegenslagen, leefde voor je droom en door je verbinding aan stichting ALS. Eigenlijk ben ik nog steeds niet bekomen van de schrik en hoop ik soms, tegen beter weten in, dat het allemaal niet waar is en je ineens komt vertellen hoe het was daar op de top..
Ik hoop dat je daar gelukkig en volmaakt tevreden was.
Met veel bewondering en respect zal ik je herinneren en ik wens jouw vriendin, je broer Alex en je ouders ontzettend veel sterkte, troost, kracht, liefde en moed om door te gaan. 
Op 27 mei 2016
om 21:47 getekend door:
F.e.m.k.e. .v.a.n. .K.l.i.n.k.e.n.-.d.e. .V.l.a.m.i.n.g.
Dit is niet ok
Lieve Eric.
Hoe geweldig was het nieuws vrijdag dat je de top bereikt had. Hoe groot was de schok toen ik zaterdagochtend hoorde dat je was overleden. Het is nog steeds niet te geloven.
Ik dank je voor de fijne tijd bij V&V waar jij mij als mijn teamleider altijd wist te stimuleren.

Ik wens Jorieke, familie en vrienden heel veel sterkte.

Rust zacht, lieve Eric. 
Op 27 mei 2016
om 21:38 getekend door:
E.v.e.l.i.e.n. .R.e.i.n.d.e.r.s.
Dit is niet ok
Jongen,ik ben zo trots op je, het verlies is zo groot.In 2005 kwam er leraar bij ons werken een jong klein ventje. Echter er was gelijk een klik tussen ons een vriendschap was geboren. Samen met onze "kernvrienden" beleefde we mooie en soms emotionele momenten. Vriend ik heb van je gehouden en nu na al je avonturen mag je rusten. Ik wens Jorieke en je familie veel sterkte en kracht toe. By the way, we blijven Jorieke en je familie steunen. 
Op 27 mei 2016
om 20:56 getekend door:
G.e.r.
Dit is niet ok
Beste familie en vrienden van Eric, heel veel sterkte gewenst met dit verlies! Alex, jou ken ik persoonlijk.. heel veel sterkte man! Groeten, Robin. 
Op 27 mei 2016
om 20:55 getekend door:
R.o.b.i.n. .A.w.a.t.e.r.
Dit is niet ok
Eric zelf heb ik niet gekend maar als ik zijn avonturen lees dan hebben jullie veel gemeen Alex. Ik wens jou en de anderen die van hem houden alle sterkte toe. Jaag je dromen na, de top is Eric toch maar mooi gelukt! Dikke kus, keetie 
Op 27 mei 2016
om 20:26 getekend door:
K.e.e.t.i.e.
Dit is niet ok
Eric, ik kan het haast niet bevatten dat je niet meer terugkomt. Bizar hoe ultiem geluk en verdriet zo dicht bijelkaar kunnen liggen. Veel sterkte voor je nabestaanden bij het verwerken van dit grote verlies. Ben trots op je. Rust zacht fijne gozer! 
Op 27 mei 2016
om 20:09 getekend door:
G.e.r.t. .J.a.n.
Dit is niet ok
Beste Eric,

Kort voordat je naar Nepal vertrok kwam je op kantoor bij ons langs. Slechts een dag van tevoren wisten we er van, maar we maakten allemaal tijd voor je in ons drukke schema. Gefascineerd heb ik naar je geluisterd en ben je gelijk via sociale media gaan volgen. Toen je de top hadden bereikt vertelde ik vol trots aan mensen om mij heen dat iemand die ik kende de top van de Mountain Everest had behaald. Toen ik de volgende dag nog geen twitterbericht zag had ik al een vermoeden dat de terugtocht niet goed ging. Maar dat je was overleden, dat had ik echt niet verwacht. Het heeft me enorm geraakt. Jou vastberadenheid en doorzettingsvermogen vind ik zo indrukwekkend. Ik weet dat je vele mensen hebt geraakt met die eigenschappen en je avontuurlijke verhalen. Ik hoop dat je, waar je nu ook bent, ziet hoeveel mensen bij jouw overlijden stil staan en dat je dat goed moet doen.

Heel veel sterkte aan de nabestaanden. 
Op 27 mei 2016
om 19:45 getekend door:
R.o.s.a.l.i.e.
Dit is niet ok
Eric,

Eindelijk het ultieme doel bereikt, het dak van de wereld! Helaas moest het noodlot jouw treffen en heb je er maar kort van kunnen genieten.

Heel veel strekte gewenst voor familie en vrienden. 
Op 27 mei 2016
om 19:23 getekend door:
R.o.b.e.r.t. .B.r.a.n.d.
Dit is niet ok
Eric, verder dan een paar PM's op twitter is het er nooit van gekomen. Helaas mag ik wel zeggen. Je vastberadenheid om je doel te bereiken was inspirerend en is dat nog steeds. Vol ongeloof heb ik zaterdag kennis genomen van het gebeurde en ik kan er nog steeds niet bij. Rust zacht. 
Op 27 mei 2016
om 19:00 getekend door:
B.r.o.n.c.o. .O.o.s.t.e.r.m.e.y.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Eric,
Ruim 10 jaar geleden heb ik je leren kennen als collega. Als jonge honden op de afdeling vormden we al snel een kernachtige vriendengroep , waarin jij een belangrijke plaats had.
We vierden elkaars successen en deelden elkaars verdriet. Gingen samen naar Feyenoord en naar de kroeg. Altijd waren wij erbij om je weg te brengen naar je expedities en stonden we voor je klaar als je weer thuis kwam.
Ik was -en ben- zo trots op je!
Ik mis je en ben intens verdrietig dat je er nooit meer bij zult zijn. Je laat een groot gat achter.
Rust zacht.
X Karel 
Op 27 mei 2016
om 17:35 getekend door:
K.a.r.e.l.
Dit is niet ok
Eric,

Ik ben nog steeds in shock. Van euforie naar verslagenheid, het contrast is groot.

Voor mij ben je een boegbeeld van doorzettingsvermogen, positiviteit en vastberadenheid.

Ik heb genoten van al je verhalen, erg spijtig dat je het laatste hoofdstuk niet meer met ons hebt kunnen delen.

Veel sterkte gewenst voor vriendin, familie en vrienden. 
Op 27 mei 2016
om 17:32 getekend door:
M.i.r.e.l.l.e. .D.o.l.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Peter
op 27 mei 2016

Contact met beheerder >
Contact met Peter:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Eric Arnold

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto