Pieter Hoff

Pieter Hoff

13 mei 1953 - 13 april 2021

Alles gegeven om zijn droom te realiseren: het herbebossen van Moeder Aarde

[English version below]

Het is met groot verdriet dat wij u mededelen dat Pieter Hoff; echtgenoot, vader, opa, werkgever, uitvinder, wereldverbeteraar en dromer, op 13 april 2021 is overleden. Hij is 67 jaar oud geworden.

Pieter groeide op op de klei van West-Friesland als oudste zoon van een tuinder en nam met zijn broers het bedrijf over. Al snel specialiseerden zij zich onder de naam Hoff Quality First in de veredeling en teelt van lelies en bouwden ze een zeer groot lelieveredelings-bedrijf op. Voor zaken reisde Pieter naar meer dan vijftig landen en daar begon hij zich zorgen te maken over de dalende grondwaterstanden die hij opmerkte bij zijn klanten.

Dit inspireerde hem om het lelie-bedrijf te verkopen en sinds 2003 een oplossing te ontwikkelen voor de herbebossing van droge gebieden. De ecologische waterbesparende plant technologie van Groasis (met de Waterboxx®, Growboxx® en Waterfilter Boxx® plant cocoons als centrale producten) was zijn antwoord hierop. De resultaten van de projecten die hiermee in wel 43 landen zijn uitgevoerd bewijzen dat Pieter de tools heeft gecreëerd waarmee zijn droom gerealiseerd kan worden: hij wilde twee miljard hectare droge en geërodeerde grond kunnen herbebossen, grond die ooit vruchtbaar en bebost was.

“Als je geen droom hebt, dan kun je hem niet verwezenlijken.” - Pieter Hoff

Het was een grootse droom, die één mensenleven overstijgt. Dat wist hij. Het is zwaar dat hij de uiteindelijke resultaten van zijn onmetelijke inspanningen niet meer zal zien.

Zijn uitvindingen wonnen vele internationale prijzen, waaronder de Popular Science "Best Innovation" (2010) en meer recentelijk de benoeming tot "Nationaal Icoon" (2016) door de Nederlandse overheid. Naast vele blogs en columns publiceerde Pieter twee boeken: "CO2, een geschenk uit de hemel" (2008) en "The Treesolution" (2012).

Pieter was ongelooflijk trots op en erkentelijk voor alle steun van zijn familie, vrienden, kennissen, supporters, aanhangers en volgers. Pieter haalde zijn energie en inspiratie ook uit zijn volgers, Green Musketeers, Friends en zijn mede-dromers: jullie allen. Dank daarvoor.

Ter ere van Pieter sturen wij u deze video: https://www.youtube.com/watch?v=jCwW87XJtZs

Wij hopen dat Pieter u nog een laatste keer mag inspireren.

Volg het werk van Pieter op:
http://www.groasis.com

http://www.thetreesolution.com


In memoriam: Pieter Hoff - 1953-2021
He gave everything to realize his dream: to reforest Mother Earth

It is with great sadness that we inform you that Pieter Hoff; husband, father, grandfather, employer, inventor and dreamer, died on April 13, 2021 at the age of 67.

Pieter grew up in West-Friesland (the Netherlands) as the eldest son of a horticulturist and took over his father’s company with his brothers. They soon specialized in the breeding and cultivation of lilies and built a very large lily breeding company called “Hoff Quality First”. Pieter travelled to more than fifty countries for business, where he witnessed (and started to worry about) falling groundwater tables.

This inspired him to sell his lily business, and since 2003 start to develop a solution to reforest dry and degraded land. The ecological water-saving planting technology from Groasis (with the Waterboxx®, Growboxx® and Waterfilter Boxx® plant cocoons as central products) was invented by him. The results of the projects carried out in 43 countries prove that Pieter has created the tools to make his dream come true: he wanted to be able to reforest two billion hectares of dry and eroded soil, land that was once fertile and covered by trees.

"If you don't have a dream, you cannot realize it." - Pieter Hoff

Pieter had a great dream that transcends a single human life. He knew that. It is hard to accept that he will not see the results of his immeasurable efforts; for Groasis’ technology to be used at a massive scale.

Pieter’s inventions won many international awards, including the Popular Science "Best Innovation" (2010) and more recently the title of "National Icon" (2016) by the Dutch government. In addition to writing many blogs and columns, Pieter published two books: "CO2, a gift from heaven" (2008) and "The Treesolution" (2012).

Pieter was incredibly proud and grateful for all the support from his family, friends, acquaintances, supporters, and followers. Pieter also got his energy and inspiration from his followers, Green Musketeers, Friends of Groasis, and his fellow dreamers: all of you. We want to thank you for your support.

We send you this video in honour of Pieter
https://www.youtube.com/watch?v=jCwW87XJtZs
We hope that Pieter can inspire you one last time.

Learn more about Pieter’s work at:
http://www.groasis.com

http://www.thetreesolution.com
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         101 t/m 120 van 298        Volgende >
Als Green Musketeer is het een schok dit trieste bericht te ontvangen. Gelukkig heb ik Pieter een paar maal mogen spreken. Dat waren mooie gesprekken over zijn visie en ideeën voor Groasis. Het is een gemis voor de aarde, maar natuurlijk meer direct bij huis voor zijn familie en vrienden om deze inspirerende en gedreven man te verliezen. Graag sluit ik me bij eerdere oproepen aan om het werk en het succes van Groasis en het planten van bomen voort te zetten. Sterkte aan een ieder die het overlijden van Pieter aan het hart gaan. 
Op 18 april 2021
om 14:30 getekend door:
s.y.l.v.i.a. .k.l.e.r.k.s.
Dit is niet ok
Beste familie en overige nabestaanden, gecondoleerd met het verlies van Pieter. Een man met een dergelijke missie zou je graag een eeuwig (en gezond) leven toewensen. Het compas voor velen. Aan het roer op de ongewisse zee sturend naar een ver doel aan den einder. Hij is niet meer, maar zijn droom is levend. Gelukkig was hij nooit alleen in zijn droom en zijn er steeds meer die zijn droom delen. We gaan daar komen. Helaas zonder Pieters zeer inspirerende leiding. Voor nu veel sterkte bij het verwerken van dit immense verlies. 
Op 18 april 2021
om 13:53 getekend door:
B.a.r.t. .V.a.n. .U.l.d.e.n.
Dit is niet ok
Wat een triest bericht, Jaren hebben wij genoten van de nieuwe lelies die Pieter maakte. Hij heeft net als een werkende vulkaan indruk op mij gemaakt, altijd in beweging, vol met ideeën, witte maar ook soms zwarte rook, zijn as lag overal, lava stomen gingen over de hele wereld Pieter zat overal voelbaar, hij knalde erover, wat een expressie. Inderdaad nu is de vulkaan in ruste. Pieter in mijn leven is het geweldig om jou ontmoet te hebben, naaste heel veel sterkte met dit te vroege verlies, put kracht en moed uit Pieter, haal het beste uit jezelf, zoals hij ook deed.
een Groet vanuit bet bloembollen gebied Jan Hopman 
Op 18 april 2021
om 13:35 getekend door:
J.a.n. .H.o.p.m.a.n.
Dit is niet ok
Beste Wout, Loes, Elly en verdere familie van Pieter.
Wat een intens verdrietig bericht over het overlijden van jullie vader en broer.
Ik heb Pieter voor het laatst gesproken op een reunie van klasgenoten van de lagere school in Venhuizen. Een prachtige ondernemer, eigenlijk al van jongs af aan.
Later pas hoorde ik van zijn meest recente droom: de herbebossing van droge, tot woestijn verworden gebieden. Bekroond met de benoeming tot Nationaal Icoon door minister Kemp. Wat een prachtig mens...
Ik wens jullie heel veel sterkte met dit verlies.
Fons Meester, klasgenoot Jozefschool Venhuizen 
Op 18 april 2021
om 13:19 getekend door:
F.o.n.s. .M.e.e.s.t.e.r.
Dit is niet ok
Beste familie en nabestaanden, gecontroleerd met overlijden van Pieter. Een goed mens. Ik heb Pieter leren kennen toen hij nog lelies veredelde in Steenbergen. Hij was op een bepaald moment de eerste met een zogenaamde dubbele lelie. Die zijn nu niet meer weg te denken in de programma's van de huidige veredelaars. En ook nu was hij bezig met iets baanbrekends. Sterkte met dit verlies! Marc van der Ven (HJF Advocaten) 
Op 18 april 2021
om 13:18 getekend door:
M.a.r.c. .v.a.n. .d.e.r. .V.e.n.
Dit is niet ok
Dear family members, friends and colleagues of Peter,
It is with great sadness that I heard the news of passing of Peter. Peter will remain an inspiration for all the people working in forestation. In his memory we will continue defending the values that peter defended. Rest In Peace my friend.
Imed (on behalf of the World Food Programme in Algeria) 
Op 18 april 2021
om 12:26 getekend door:
I.m.e.d. .K.h.a.n.f.i.r.
Dit is niet ok
Ooit met Pieter in de jongerenvereniging Elckerlyc gezeten,en bij de familie hof in de bollen gewerkt. Heel veel sterkte met het verlies
Elly Entius-groot 
Op 18 april 2021
om 10:18 getekend door:
E.l.l.y. .E.n.t.i.u.s.
Dit is niet ok
Beste familie, gecondoleerd met het overlijden van Pieter Hoff.
Hij was een zeer enthousiaste en bevlogen man met een missie.
Hopelijk kunnen jullie zijn droom / visie / idee groot maken, zodat hij daarin voor de toekomst in naam aanwezig blijft bij jullie. Sterkte. 
Op 18 april 2021
om 10:16 getekend door:
M.a.r.k. .O.r.r.i.e.n.s.
Dit is niet ok
Beste Wout, beste familie, gecondoleerd met dit enorme verlies. Ik heb het voorrecht gehad Pieter meerdere keren te mogen ontmoeten. De inspiratie, die hij me gaf, zal bij mij blijven. Het zal mij de kracht geven om de weg die hij heeft aangegeven, door te zetten. Sterkte met het verwerken! Wim 
Op 18 april 2021
om 9:36 getekend door:
W.i.m. .v.a.n. .d.e.r. .Z.w.a.n.
Dit is niet ok
Gecondoleerd. 
Op 18 april 2021
om 9:14 getekend door:
C.a.r.l. .G.r.a.s.v.e.l.d.
Dit is niet ok
Pieter, ik heb je persoonlijk nooit ontmoet, maar jullie missie bewonderd. Heel veel sterkte aan familie, vrienden en relaties. Jullie mogen trots en dankbaar zijn deze man in jullie midden te hebben gehad. 
Op 18 april 2021
om 8:38 getekend door:
D.i.c.k. .v.a.n. .B.e.e.k.
Dit is niet ok
In de twee jaar dat ik met Pieter in contact ben geweest, heb ik hem persoonlijk als een zeer warme en inspirerende collega ervaren. Altijd vol energie, super behulpzaam. Absoluut een bijzonder mens. Ik en de collega’s in Madagaskar zullen zijn hulp en inspiratie zeker missen. Wat een bijzondere man. Ik wens zijn familie en collega’s veel sterkte bij het accepteren van deze nieuwe werkelijkheid.

Vriendelijke groet, Mark van der Wal 
Op 18 april 2021
om 8:10 getekend door:
M.a.r.k. .v.a.n. .d.e.r. .W.a.l.
Dit is niet ok
Dank voor je prachtige werk! Was meteen bij het lezen een duidelijk pracht idee..! 
Op 18 april 2021
om 0:15 getekend door:
T.o.e.t.s.
Dit is niet ok
Een heel mooi voorbeeld van hoe om te gaan met de schepping! 
Op 17 april 2021
om 23:34 getekend door:
F.o.l.k.e.r.t. .V.i.s.s.e.r.
Dit is niet ok
Familie van deze fantastische man ;,Jullie gecondoleerd met dit grote verlies !
Met vertrouwen dat zijn vliegwiel blijft draaien.,rust hij zacht. 
Op 17 april 2021
om 22:47 getekend door:
R.o.n.
Dit is niet ok
Beste Wout, Loes en Elly en verdere familie, gecondoleerd met het verlies van jullie vader. Heel veel sterkte gewenst! 
Op 17 april 2021
om 22:05 getekend door:
W.i.l.l.y. .e.n. .R.i.a. .G.i.e.l.i.n.g.-.H.u.i.s.m.a.n.
Dit is niet ok
Sterkte en gecondoleerd! Veel te jong... 
Op 17 april 2021
om 21:52 getekend door:
M.a.r.k. .H.o.f.f.
Dit is niet ok
Dank pieter voor het wakker maken van zoveel mensen! 
Op 17 april 2021
om 21:43 getekend door:
M.a.t.t.h.i.e. .h.o.f.f.
Dit is niet ok
Dear family and colleagues of Pieter.
So sad and shocked,condolences to you all.Pieter first inspired Co and then myself to work on the plan of making the world greener.Thinking of you.
Rafael. 
Op 17 april 2021
om 20:33 getekend door:
R.a.f.a.e.l. .T.o.l.e.d.o.
Dit is niet ok
Lieve familie, gecondoleerd met het verlies van Pieter en heel veel sterkte toegewenst. Ik heb Pieter in Hem mogen leren kennen. Toen was hij al met zijn bos bezig. En met hem hierover vele uren zitten bomen. Een heel inspirerend persoon die ik niet zal vergeten. 
Op 17 april 2021
om 20:13 getekend door:
J.e.l.l.e. .d.e. .V.r.i.e.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 15      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Wout Hoff
op 15 april 2021
en blijft zichtbaar tot:
15 juni 2027
Contact met beheerder >
Contact met Wout Hoff:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Pieter Hoff

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto