Pieter Hoff

Pieter Hoff

13 mei 1953 - 13 april 2021

Alles gegeven om zijn droom te realiseren: het herbebossen van Moeder Aarde

[English version below]

Het is met groot verdriet dat wij u mededelen dat Pieter Hoff; echtgenoot, vader, opa, werkgever, uitvinder, wereldverbeteraar en dromer, op 13 april 2021 is overleden. Hij is 67 jaar oud geworden.

Pieter groeide op op de klei van West-Friesland als oudste zoon van een tuinder en nam met zijn broers het bedrijf over. Al snel specialiseerden zij zich onder de naam Hoff Quality First in de veredeling en teelt van lelies en bouwden ze een zeer groot lelieveredelings-bedrijf op. Voor zaken reisde Pieter naar meer dan vijftig landen en daar begon hij zich zorgen te maken over de dalende grondwaterstanden die hij opmerkte bij zijn klanten.

Dit inspireerde hem om het lelie-bedrijf te verkopen en sinds 2003 een oplossing te ontwikkelen voor de herbebossing van droge gebieden. De ecologische waterbesparende plant technologie van Groasis (met de Waterboxx®, Growboxx® en Waterfilter Boxx® plant cocoons als centrale producten) was zijn antwoord hierop. De resultaten van de projecten die hiermee in wel 43 landen zijn uitgevoerd bewijzen dat Pieter de tools heeft gecreëerd waarmee zijn droom gerealiseerd kan worden: hij wilde twee miljard hectare droge en geërodeerde grond kunnen herbebossen, grond die ooit vruchtbaar en bebost was.

“Als je geen droom hebt, dan kun je hem niet verwezenlijken.” - Pieter Hoff

Het was een grootse droom, die één mensenleven overstijgt. Dat wist hij. Het is zwaar dat hij de uiteindelijke resultaten van zijn onmetelijke inspanningen niet meer zal zien.

Zijn uitvindingen wonnen vele internationale prijzen, waaronder de Popular Science "Best Innovation" (2010) en meer recentelijk de benoeming tot "Nationaal Icoon" (2016) door de Nederlandse overheid. Naast vele blogs en columns publiceerde Pieter twee boeken: "CO2, een geschenk uit de hemel" (2008) en "The Treesolution" (2012).

Pieter was ongelooflijk trots op en erkentelijk voor alle steun van zijn familie, vrienden, kennissen, supporters, aanhangers en volgers. Pieter haalde zijn energie en inspiratie ook uit zijn volgers, Green Musketeers, Friends en zijn mede-dromers: jullie allen. Dank daarvoor.

Ter ere van Pieter sturen wij u deze video: https://www.youtube.com/watch?v=jCwW87XJtZs

Wij hopen dat Pieter u nog een laatste keer mag inspireren.

Volg het werk van Pieter op:
http://www.groasis.com

http://www.thetreesolution.com


In memoriam: Pieter Hoff - 1953-2021
He gave everything to realize his dream: to reforest Mother Earth

It is with great sadness that we inform you that Pieter Hoff; husband, father, grandfather, employer, inventor and dreamer, died on April 13, 2021 at the age of 67.

Pieter grew up in West-Friesland (the Netherlands) as the eldest son of a horticulturist and took over his father’s company with his brothers. They soon specialized in the breeding and cultivation of lilies and built a very large lily breeding company called “Hoff Quality First”. Pieter travelled to more than fifty countries for business, where he witnessed (and started to worry about) falling groundwater tables.

This inspired him to sell his lily business, and since 2003 start to develop a solution to reforest dry and degraded land. The ecological water-saving planting technology from Groasis (with the Waterboxx®, Growboxx® and Waterfilter Boxx® plant cocoons as central products) was invented by him. The results of the projects carried out in 43 countries prove that Pieter has created the tools to make his dream come true: he wanted to be able to reforest two billion hectares of dry and eroded soil, land that was once fertile and covered by trees.

"If you don't have a dream, you cannot realize it." - Pieter Hoff

Pieter had a great dream that transcends a single human life. He knew that. It is hard to accept that he will not see the results of his immeasurable efforts; for Groasis’ technology to be used at a massive scale.

Pieter’s inventions won many international awards, including the Popular Science "Best Innovation" (2010) and more recently the title of "National Icon" (2016) by the Dutch government. In addition to writing many blogs and columns, Pieter published two books: "CO2, a gift from heaven" (2008) and "The Treesolution" (2012).

Pieter was incredibly proud and grateful for all the support from his family, friends, acquaintances, supporters, and followers. Pieter also got his energy and inspiration from his followers, Green Musketeers, Friends of Groasis, and his fellow dreamers: all of you. We want to thank you for your support.

We send you this video in honour of Pieter
https://www.youtube.com/watch?v=jCwW87XJtZs
We hope that Pieter can inspire you one last time.

Learn more about Pieter’s work at:
http://www.groasis.com

http://www.thetreesolution.com
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         301 t/m 313 van 313
Lieve kinderen Gecondoleerd met het verlies van jullie pa! Wat een bevlogen man! Heel veel sterkte! 
Op 16 april 2021
om 15:19 getekend door:
G.i.j.s. .e.n. .M.a.r.l.i.e.s. .P.e.e.l.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie, van harte gecondoleerd met het verlies van Pieter. Ik heb hem rond de tijd van de verkiezing van de nationale iconen leren kennen als een gepassioneerde ondernemer die velen inspireerde met een heel mooi idee. Wat verdrietig om te lezen dat hij er niet meer is. Heel veel sterkte gewenst en veel kracht en energie om zijn zijn missie voort te zetten 
Op 16 april 2021
om 15:16 getekend door:
B... .v.a.n. .K.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
Gecondoleerd / Condolences
We lost a very highly respected pioneer. 
Op 16 april 2021
om 15:16 getekend door:
P.a.u.l. .O.'.C.o.n.n.o.r.
Dit is niet ok
Dag familie, vrienden en collega’s. De wereld verliest een voorvechter van moeder natuur. Een inspirator en pracht verteller. Ik hoop oprecht dat je toch nog van boven mag zien dat de wereld wat groener wordt. Misschien cru om te zeggen maar je hebt nu wel het mooiste zicht daarop Pieter. Laten we er met de wereld voor zorgen dat Pieter zijn uitzicht zo groen mogelijk wordt. Daan Ellens 
Op 16 april 2021
om 15:15 getekend door:
D.a.a.n. .E.l.l.e.n.s.
Dit is niet ok
Erg veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Ik zal me de prettige samenwerking en gedrevenheid voor altijd herinneren. Wat een bron van inspiratie, voorbeeld voor ons allemaal 
Op 16 april 2021
om 15:14 getekend door:
R.e.n.e. .J.o.c.h.e.m.s.
Dit is niet ok
Wat een verlies. En wat heeft Pieter zijn leven geweldig waardevol ingezet! Sjonge, wat kunnen daar nog veel mensen een puntje aan zuigen. Ik buig voor zijn enorme gedrevenheid, en mag hopen dat zijn werk nog heel veel meters Aarde helpt herstellen. Nu mag hij zelf in haar rusten. 
Op 16 april 2021
om 15:13 getekend door:
F.r.a.n.s.j.a.n. .d.e. .W.a.a.r.d.
Dit is niet ok
Ik zal Pieter altijd blijven herinneren als een inspirerende figuur die zich jarenlang heeft ingespannen voor de simpelste oplossing voor het CO2 probleem. Ik plant een boom voor hem. 
Op 16 april 2021
om 15:13 getekend door:
F.o.n.s. .B.u.r.g.e.r.
Dit is niet ok
Wat een schok, lieve familie en vrienden van mijn neef Pieter.
Hij heeft de wereld mooier willen maken, en dat is met het verwezenlijken van zijn dromen zeker gelukt.
Ik wens iedereen heel veel sterkte met dit grote verlies, dikke knuffel, Carola Hoff 
Op 16 april 2021
om 15:13 getekend door:
C...H.o.f.f.
Dit is niet ok
Van harte gecondoleerd met het verlies van deze bijzondere ondernemer en dromenrealisator, maar bovenal natuurlijk echtgenoot en vader!
Ofschoon ik maar een paar maal contact had met Pieter ben ik hem nooit vergeten; het is een schok om te lezen dat hij er niet meer is.
Heel veel sterkte! 
Op 16 april 2021
om 15:08 getekend door:
J.a.c... .G.o.f.e.r.s.
Dit is niet ok
Ik kwam met Pieter in contact als uitgever van zijn boek: 'CO2: een geschenk uit de hemel'. Ik herinner me Pieter als een bevlogen persoon en ben hem via zijn nieuwsbrief altijd blijven volgen met zijn missie. Mijn condoleances aan de nabestaanden. 
Op 16 april 2021
om 15:07 getekend door:
W... .d.e. .J.a.g.e.r.
Dit is niet ok
Lieve familie, gecondoleerd met het overlijden van Pieter. We hebben hem leren kennen als een bevlogen, inspirerende altijd hartelijke man. Binnen de RT 137 kwam hij altijd met de mooiste en bijzondere ideeën, hij dacht altijd in oplossingen.
We wensen jullie veel sterkte met dit verlies. Hans en Anja. 
Op 16 april 2021
om 14:22 getekend door:
H.a.n.s. .e.n. .A.n.j.a.
Dit is niet ok
Zo snel, wat een schrik. Heel veel sterkte allemaal. Kusjes en knuffel van tante Greetje en oom Harrie 
Op 16 april 2021
om 14:19 getekend door:
G.r.e.e.t.j.e. .G.r.o.o.t.-.H.o.f.f.
Dit is niet ok
Wout, Elly, Loes en verdere familie,
Gecondoleerd met het verlies van jullie vader. We wensen jullie heel veel. Sterkte voor nu en voor de komende tijd.
Lieve groetjes,
Co en Leony 
Op 16 april 2021
om 14:17 getekend door:
C.o. .e.n. .L.e.o.n.y.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 13 14 15 16 
Dit register is aangemaakt door:
Wout Hoff
op 15 april 2021
en blijft zichtbaar tot:
15 juni 2027
Contact met beheerder >
Contact met Wout Hoff:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Pieter Hoff

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto