Sietske Altink

Sietske Altink

29 maart 1954 - 2 december 2020

Sietske grossierde in Sietsismes,zoals 'feitenresistentie', cijferfetisjisme' en 'seriequerulant'

Onverwacht en veel te vroeg hebben wij op 2 december 2020 afscheid moeten nemen van Sietske Altink.

Gewaardeerd, buitengewoon en eigenzinnig activiste, onderzoeker en auteur op het terrein van sekswerk en sekswerkersrechten.
We zijn ontdaan en verdrietig en gaan haar heel erg missen.

Bekijk Sietske in een video van Eveline van Dijck over feitenresistentie: https://www.youtube.com/watch?v=KhZMjZ3lvK8
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 50 van 50
Ik heb met Sietske in de CIF sisters groep gezeten, n feministische groep van de Centrale Interfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze was grappig, slim en erg betrokken om de sekswerkers uit de schaduw van de maatschappij te halen. Ze is veel te vroeg gestorven! 
Op 5 december 2020
om 0:02 getekend door:
A.n.k.e. .v.a.n. .D.a.m.
Dit is niet ok
Een heel warme vriendin gaan wij missen. Geen samen meer lieve Sietske. Aan onze eettafel ontbreek jij, ons avondje cabaret, veel discussie en illustere school presentatie, je rol in de geschiedenis van Schiedam. Te veel om afscheid van te nemen. Niets je was een apart geval en daar houden wij van.
Cocky en Jan. 
Op 4 december 2020
om 19:53 getekend door:
C.o.c.k.y. .R.o.e.l.o.f.s.
Dit is niet ok
Lieve geniale vriendin van het eerste uur, zuster in 'crime' tegen de 'misdaad',

gewapend met toentertijd het modernste van het modernste inzake geheime communicatiemiddelen, het cassettebandje, wisten wij de badgirls te bereiken en te motiveren. We waren experts in het misleiden van alles en iedereen die op onze weg kwam en ons in de weg stond.
Nachtelijke uren schuwden wij niet!
Samen met andere smart women en een enkele man, die reeds eerder bewezen had uit het goede ideologische hout te zijn gesneden hebben wij onverschilligheid, kritiek, spot en bedreigingen weerstaan.
Jouw mix van vrolijkheid, sietsiaanse humor, genialiteit, begaafdheid en bovenmatige intelligentie heeft mij niet alleen geïnspireerd, maar tevens in moeilijke tijden op de been gehouden.
Bedankt lieve Siets; wat ga ik je missen... 
Op 4 december 2020
om 16:51 getekend door:
T.e.r.r.y. .v.a.n. .d.e.r. .Z.i.j.d.e.n.
Dit is niet ok
De anekdotes buitelen door mijn hoofd en ik hoor de rokerige lach van Sietske erbij. Niet alles was makkelijk, maar wat hebben we ontzettend veel met je gelachen. We zetten je royale erfgoed voort. 
Op 4 december 2020
om 14:10 getekend door:
J.a.c.q.
Dit is niet ok
Sietske en ik hebben meer dan 15 jaar nauw samengewerkt als onderzoekers naar prostitutiebeleid. Ik was de "huisprofessor", zoals ze het noemde, en zij de co-onderzoeker. Maar in werkelijkheid was de verhouding omgekeerd en was Siets de supervisor en ik de student die van haar enorme ervaring profiteerde. We waren dikke vrienden en hebben samen weerspannige gemeenteambtenaren, vijandige bordeelhouders en slaapverwekkende academici het hoofd geboden. We hebben veel gelachen. Het was nooit saai met Siets. Ik ga haar missen. Henk 
Op 4 december 2020
om 10:52 getekend door:
H.e.n.k. .W.a.g.e.n.a.a.r.
Dit is niet ok
Sietske was een geweldige vrouw en met haar is een schat aan kennis verloren gegaan. Ik heb veel van haar geleerd en vond het een eer haar gekend te hebben. We zullen je ongelofelijk waardevolle legacy koesteren en altijd op waarde blijven schatten. 
Op 4 december 2020
om 10:06 getekend door:
C.a.r.o.l.i.e.n. .v.a.n. .d.e.n. .H.o.n.e.r.t.
Dit is niet ok
Het meest betrokken levend archief is niet meer. Lieve Sietske, uniek in alles maar vooral een stoommachine als het ging om waar je voor stond, jij had een bewonderenswaardig vermogen om door te gaan en onrecht te blijven bestrijden, of het nou wel of niet populair was, daar gaf je geen fluit om. Je was een voorvechtster van het zuiverste soort en blijft inspiratie voor velen. De wereld gaat je missen. 
Op 4 december 2020
om 1:14 getekend door:
P.e.t.r.a. .U.r.b.a.n.
Dit is niet ok
Sietske - Zo vereerd je te kennen en me in te mogen zetten om jouw geweldige erfgoed te behouden (en meer!). Je gevatheid in je emails en artikelen zijn een gift en groot genot.Jouw kennis en ervaring zullen een enorm gemis zijn voor ons allemaal. Ik ga je missen. 
Op 3 december 2020
om 23:07 getekend door:
N.a.d.i.a.
Dit is niet ok
Je humor ,gevatheid ,dat vrijgevochtener ,dat was jij bijzonder begraaft zonder dat je dat zelf besefte Een vlinder die altijd vloog nooit moe ,dat was je en dat ben je God zei: Metje 
Op 3 december 2020
om 21:39 getekend door:
M.e.t.j.e. .B.l.a.a.k.
Dit is niet ok
"In mijn hart blijf ik je dragen, in mijn hart blijf je bestaan, Siets...Natalia. ? 
Op 3 december 2020
om 21:28 getekend door:
N.a.t.a.l.i.a. .T.u.r.c.a.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 
Dit register is aangemaakt door:
JSW
op 3 december 2020
en blijft zichtbaar tot:
3 februari 2023
Contact met beheerder >
Contact met JSW:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Sietske Altink

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto