Sietske Altink

Sietske Altink

29 maart 1954 - 2 december 2020

Sietske grossierde in Sietsismes,zoals 'feitenresistentie', cijferfetisjisme' en 'seriequerulant'

Onverwacht en veel te vroeg hebben wij op 2 december 2020 afscheid moeten nemen van Sietske Altink.

Gewaardeerd, buitengewoon en eigenzinnig activiste, onderzoeker en auteur op het terrein van sekswerk en sekswerkersrechten.
We zijn ontdaan en verdrietig en gaan haar heel erg missen.

Bekijk Sietske in een video van Eveline van Dijck over feitenresistentie: https://www.youtube.com/watch?v=KhZMjZ3lvK8
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 50        Volgende >
Lieve Siets, wat was dat schrikken, het bericht dat je er ineens niet meer bent.
Sinds lang, zo?n 35 jaar, was je er wel. Sinds het gehakketak over sekswerkersrecht in het ontwerp van een vergunningstelsel in Den Haag. In aanloop naar legalisering die nog jaren zou gaan duren. Jij, bevlogen activist, ik, net ontketende sekswerker.
Vooral de afgelopen 12 jaar op ons discussieplatform SekswerkExpertise heb ik genoten van soms op het scherp van de snede discussies met je over ? kwesties? in prostitutie, van je reflectie, het wisselen van hilarische anekdotes uit de kleurrijke prostitutiewereld, je oeverloze historische kennis ( ook van de jonge historie), je humor, je scherpte. Meis, wat zal ik je erg missen. Nu al. Vaar wel, Roos 
Op 8 december 2020
om 17:34 getekend door:
R.o.o.s. .S.c.h.i.p.p.e.r.s.
Dit is niet ok
Wat een verdrietig nieuws. Ik ken Sietske, allereerst van langer geleden, voor mijn werk bij de KRO-radio. Toen al zette ze zich in voor de arbeidsomstandigheden prostituees. Een paar jaar geleden meldde ze zich bij ZijSpreekt en haalden we de banden opnieuw aan. Ze werd geregeld gevraagd door de media om haar verhaal te doen, ook afgelopen zomer. Ze tekende weer bij voor een jaar op onze deskundigenlijst en nu dit bericht. Alle sterkte voor haar familie en vrienden. We zullen haar betrokkenheid, expertise en activisme missen. 
Op 8 december 2020
om 13:08 getekend door:
M.a.r.g.a. .M.i.l.t.e.n.b.u.r.g.
Dit is niet ok
Hartelijk, gastvrij, goedlachs.
Kritisch, erudiet, betrokken.
Het ga je goed, lieve Sietske. 
Op 7 december 2020
om 21:09 getekend door:
E.v.e.l.i.e.n. .v.a.n. .d.e.r. .H.e.l.m.
Dit is niet ok
Geachte geliefden en vrienden van Sietske,
in een ver verleden waren Sietske en ondergetekende als docenten collega's aan de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Rotterdam. Ik betuig u verdrietig mijn medeleven. Met haar scherpe geest, haar gedrevenheid om zo dicht mogelijk bij de mensen te komen wier doen en laten haar intrigeerden en haar onafhankelijke doch betrokken instelling en waarnemingsvermogen werkte Sietske aanstekelijk op elke gedachtewisseling die wij met elkaar hadden. Samen met die afzakkende bril en het rookgordijn om haar guitige oogopslag staat ze zo in mijn geheugen. Ik wens u alle sterkte toe bij het afscheid van deze bijzondere vrouw.

Bert Steenbeek. 
Op 7 december 2020
om 17:21 getekend door:
B.e.r.t. .S.t.e.e.n.b.e.e.k.
Dit is niet ok
Lieve superSiets, tijdens ons gezamenlijke onderzoekswerk en daarbuiten heb je me steeds op de rails gehouden en geïnspireerd met je rake inzichten, je heldere deskundigheid, je humor, je ethiek en je menselijkheid. Je hebt een gezonde ambivalentie ten aanzien van de wetenschap: we hebben hem hard nodig maar zeker de cijfermatige kant heeft ook grote beperkingen. Altijd is het je gelukt wetenschappelijke kennis ten goede te laten komen aan degenen waar het om gaat: sekswerkers. Je bent van eminent belang geweest voor de zelforganisatie van sekswerkers in Nederland. Onvermoeibaar heb je bijgedragen aan een realistische, positieve beeldvorming en de vermindering van het stigma. Lieve Siets, je zult hevig worden gemist. 
Op 7 december 2020
om 11:22 getekend door:
I.n.e. .V.a.n.w.e.s.e.n.b.e.e.c.k.
Dit is niet ok
Lieve Sietske,
Briljante en scherpe geest, vol humor en kennis...wat een eer is geweest om je te hebben leren kennen. Ik zal onze onderonsjes missen en besef dat het laatste uitgestelde afspraak nooit meer plaats zal vinden! Sietske je laat veel verdrietige mensen achter je. Rust zacht, we zullen je werk door zetten en zeker je niet vergeten! 
Op 7 december 2020
om 11:02 getekend door:
M.a.r.i.a. .S.c.a.l.i.
Dit is niet ok
Lieve, bijzondere Siets,
Wat een verdriet en gemis dat je er niet meer bent.
Je was een fenomenaal goed gedocumenteerde pleitbezorgster voor de rechten van sekswerkers, had altijd direct feiten paraat en wist een en ander niet alleen goed onderbouwd, maar vaak ook geestig te verwoorden. Het was heerlijk om met jou samen te sparren over de invulling van jouw geesteskind www.sekswerkerfgoed.nl waar het de video's betrof, die we samen maakten en waardoor we meer close en bevriend raakten. Eén van de meest hilarische is die waarin jij - gehuld in middeleeuws kostuum - een lezing geeft over kledingvoorschriften voor prostituees in de Middeleeuwen in je geliefde Schiedamse café.En zo zijn er nog veel meer mooie herinneringen aan je.
Alle dierbaren van Sietske wens ik veel sterkte, rust zacht Siets. 
Op 6 december 2020
om 21:09 getekend door:
E.v.e.l.i.n.e. .v.a.n. .D.i.j.c.k.
Dit is niet ok
Het is fijn je gekend te hebben Sietske 
Op 6 december 2020
om 17:41 getekend door:
A.n.t.s. .N.a.b.e.r.
Dit is niet ok
Geschokt door de advertentie van het overlijden van Sietske. Vanaf eind jaren '80 tot begin 2000 onderhielden we werkcontact, niet heel vaak maar altijd indrukwekkend. Sietske heeft me vaak aan het denken gezet en aan het lachen gemaakt.
Dank kameraad Altink! 
Op 6 december 2020
om 15:38 getekend door:
j.e.a.n.n.e.t.t.e. .k.r.u.i.z.e.
Dit is niet ok
Sietske, dank voor de periode waarin wij zo plezierig samen hebben gewerkt. Het is mij altijd bijgebleven. Ook al ben je nu naar gene zijde gegaan mijn herinnering aan je blijft. 
Op 6 december 2020
om 14:21 getekend door:
r.o.n.a.l.d. .m.o.t.t.a.
Dit is niet ok
We waren niet dik bevriend maar kwamen elkaar de afgelopen 30 jaar geregeld tegen. De laatste jaren af en toe bij de Coop of op het Rubensplein. Een heel begaafde en aardige vrouw. Rust zacht beste Siets 
Op 6 december 2020
om 12:29 getekend door:
B.e.n. .V.e.r.k.r.o.o.s.r.
Dit is niet ok
Lieve Siets, vriendinnetje van de hbs, wat hebben we samen veel gelachen, ik kwam je weer tegen toen je broer Koos overleed. Op de hbs al uniek, origineel en eigenzinnig. Zulke fijne herinneringen aan jou... 
Op 6 december 2020
om 9:45 getekend door:
M.a.r.t.h.a. .B.a.k.
Dit is niet ok
Zij bepleitte als onderzoeker en voorvechtster de de-stigmatisering van sekswerk en sekswerkers vanuit een sterk feministisch gedachtengoed. Haar werk zal haar herinnering levend houden. 
Op 5 december 2020
om 21:45 getekend door:
A.b. .B.u.i.j.z.e.
Dit is niet ok
Gecondoleerd en sterkte voor ieder die je lief heeft. Bedankt voor wat je anderen en mij als social worker hebt geleerd! 
Op 5 december 2020
om 20:50 getekend door:
A.n.n.e.r.i.e.k.e. .B.o.e.r.
Dit is niet ok
Onstuimig, eerlijk, aanwezig, kordaat, scherp, goedgemutst, moeilijk, inspirerend, grappig, opvallend...
Siets was het allemaal, nooit onbetekenend.
Ik heb tot mijn plezier vele jaren met haar gewerkt en we hebben veel avonturen beleefd. Als iemand aan ons vroeg hoe we in godsnaam in dat louche illegale bordeel terecht waren gekomen dan zei Siets ?nou gewoon, door de deur? en dan begon ze te lachen.
Ik ben blij dat ik deze bijzondere vrouw heb ontmoet. 
Op 5 december 2020
om 18:13 getekend door:
S.y.l.v.i.a. .B.o.k.e.l.m.a.n.
Dit is niet ok
Wat een triest bericht. Sietske was een welkome adviseur bij onze tentoonstelling ?Sex & The Sea?, die we in 2013 organiseerden in het Maritiem Museum Rotterdam. Veel sterkte aan de nabestaanden. 
Op 5 december 2020
om 17:24 getekend door:
R.o.n. .B.r.a.n.d.
Dit is niet ok
I know Sietske first through her excellent work and then through a number of international conferences. I found her research ground-breaking, and she was always good-humoured, had a good sense of irony and I already miss her dearly. What a great loss. 
Op 5 december 2020
om 16:47 getekend door:
R.e.b.e.c.c.a. .P.a.t.e.s.
Dit is niet ok
Ik zie treffende beschrijvingen voorbij komen. Bij: 'buitengewoon, eigenzinnig, standvastig, grappig en betrokken', sluit ik mij helemaal aan. We waren geen vriendinnen maar hebben sinds begin jaren '90 met elkaar te maken gehad. We waren het dan weer wel eens en dan weer niet. Haar humor en uitbundige lach -die steevast in een hoestbui leek te eindigen- waren ongeëvenaard. Onbevreesd schoof ze aan bij vergaderingen en gaf haar mening. Ze kon ongegeneerd eerlijk en keihard uit de hoek komen. Zo vroeg ik haar ooit wat ze van mijn boek vond.'Ach', zei ze 'ik had het anders gedaan'. Onvergetelijk en typische Sietsiaanse eerlijkheid.

In de oude garde activisten is een groot gat gevallen. Je hebt hard gewerkt Sietske. Rust nu zacht. 
Op 5 december 2020
om 14:07 getekend door:
m.a.r.i.s.k.a. .m.a.j.o.o.r.
Dit is niet ok
Zo droevig. Sietske kende ik uit de tijd van studie, zij CIF- en ik
SOC-sister en vooral van aksies. Ze wees me de weg naar nachtkroegen. Ik mocht haar soms vergezellen als ze sekswerkers op Katendrecht bezocht. Ik werd geparkeerd bij de Chinees voor het geval dat ... Later zagen we elkaar soms maar altijd liet ze me anders naar de wereld kijken met soms radicale oplossingen voor praktische problemen. 
Op 5 december 2020
om 12:14 getekend door:
B.e.t.t.y. .G.e.r.r.i.t.s.e.n.
Dit is niet ok
Heel verdrietig om te horen van het overlijden van Sietske. In mijn tijd bij de Mr A. de Graaf Stichting, tot eind 2004, was zij een standvastige en gedreven collega. Zij ging haar eigen weg. In haar kwamen de wetenschapper en de activiste samen. Mijn herinnering aan haar is veelkleurig.
Zij blijft in mijn gedachten 
Op 5 december 2020
om 10:25 getekend door:
H.a.n.s. .S.c.h.o.l.t.e.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
JSW
op 3 december 2020
en blijft zichtbaar tot:
3 februari 2023
Contact met beheerder >
Contact met JSW:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Sietske Altink

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto