Bob Verbraeck

Bob Verbraeck

28 augustus 1957 - 22 mei 2012

Het leven is een prachtig mens kwijtgeraakt.
Bob is dood. Totaal onverwacht. Hij was puur, krachtig en zorgzaam.

Bob Verbraeck was trainer in de ouderenpsychiatrie, gespecialiseerd in dementie. Begin jaren ’90 richtte hij samen met zijn vrouw Arnette van Heijst het bedrijf &Coaching op. Vanuit &Coaching zette hij zich onder meer in om de begeleiding van ouderen te verbeteren.
In 2008 heeft hij, samen met een arts, het boek ’De wondere wereld van dementie‘ (Elsevier Gezondheidszorg) geschreven. Het geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende mensen en laat zien wat de invloed van de omgeving op het ontstaan van gedrag is. Ook gaf Bob trainingen over omgaan met gedragsstoornissen en depressief gedrag.

In 2010 startte Bob met het geven van e-coaching aan professionals en mantelzorgers die betrokken zijn bij de begeleiding en verzorging van mensen met dementie.

Bob wordt woensdag 30 mei in besloten kring begraven.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 85        Volgende >
Lieve Arnette,
Sterkte op deze dag,22 mei...alweer 3 jaar geleden dat je jouw Bob moest missen..
Wij denken nog zo vaak aan hem..
Wij hopen dat het goed gaat met je!
Groetjes en liefs van ons.
René en Jacqueline Mets. 
Op 22 mei 2015
om 8:47 getekend door:
R.e.n.é. .e.n. .J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .M.e.t.s.
Dit is niet ok
Ik schrik enorm nu ik lees dat Bob overleden is en ook al bijna 3 jaar geleden. Hij heeft mij enorm geïnspireerd door zijn lezing over De wondere wereld van dementie en sindsdien beveel ik zijn boek vaak aan. Veel sterkte voor degenen die Bob liefhebben. 
Op 17 april 2015
om 23:58 getekend door:
B.r.i.g.i.t.t.e.
Dit is niet ok
Hoewel het overlijden al lange tijd geleden is, komt het bericht van zijn overlijden, wat ik zojuist ervaar, hard aan. Ik heb Bob jarenlang 'zijdelings' gekend en de ontmoetingen met hem waren steeds hartelijk. Herinneringen aan deze ontmoetingen maakt mij nu een rijk man en ik ervaar dat hij, hoewel hij al geruime tijd niet meer 'onder ons is' toch nog een beetje voortleeft. 
Op 3 september 2014
om 8:56 getekend door:
C.e.e.s. .C.h.a.u.d.r.o.n.
Dit is niet ok
Vandaag alweer een jaar geleden dat wij dit schokkende nieuws kregen. Een week voor je overleed was ik nog bij een congres waar ik je inspirerend heb horen spreken, een week later ben je er niet meer.

Ik wens je familie, vrienden en nabestaanden veel kracht, liefde en sterkte voor elkaar om met dit verlies om te gaan.

Bob, bedankt voor je kennis, inspiratie en je zijn.

Dank je wel.

vrgrt. Mirjam ten Have 
Op 22 mei 2013
om 7:36 getekend door:
M.i.r.j.a.m.
Dit is niet ok
15 mrt 2013 hoorde ik tijdens mijn werk dat je er niet meer was Bob.Lang hadden wij geen contact meer gehad en ik dacht dat je lekker aant t genieten was in de zon in malaga.Niets was minder waar .Bedankt voor de tijd dat we hebben samengewerkt hopelijk geniet je ergens van de zon nu.
Arnette Verbraeck-van Heijst ik wens je alle sterkte.
Erno Pieter 
Op 17 maart 2013
om 13:14 getekend door:
E.r.n.o. .P.i.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Per toeval kwam ik op de site van Bob. Wij hebben samen in 2006 de opleiding Agressie Trainer gevolgd in Driebergen. Aangezien we beiden uit Amsterdam kwamen ben ik een enkele keer meegereden met Bob.
Een rustige iemand en prettige persoonlijkheid. Ik wens de nabestaanden de kracht, moed en geloof om verder te gaan, vooral met de dingen waar Bob de inspirator van was.
Roeland Roos 
Op 27 februari 2013
om 9:51 getekend door:
R.o.e.l.a.n.d. .R.o.o.s.
Dit is niet ok
Ik hoorde pas een paar dagen geleden dat Bob is overleden. Het nieuws heeft me enorm geschokt. Als kleine groep HBO-deeltijdstudenten bij Hogeschool INHolland hebben we het genoegen gehad van Bob les te krijgen over psychiatrie en dementie. Het was altijd interessant en inspirerend van Bob les te krijgen, omdat hij ons met beeldende voorbeelden uitdaagde mee te gaan in de beleving van de doelgroep. We hingen echt aan zijn lippen.
Het is moeilijk voor te stellen dat zo'n geweldig mens er niet meer is.
Ik wens zijn dierbaren veel sterkte.
Brigitte Maas 
Op 7 november 2012
om 21:57 getekend door:
B.r.i.g.i.t.t.e. .M.a.a.s.
Dit is niet ok
Bob, vriend en uitgaansmaat van vroeger in Utrecht. Wat hebben we veel plezier gehad.
En hoe verbaasd we waren toen we elkaar een paar jaar geleden tegen kwamen bij een symposium waar we beiden een workshop gaven. En nu zit ik hier met de samenvatting van je prachtige boek voor me.
Sterkte voor je geliefden. Het verlies moet enorm zijn. 
Op 2 september 2012
om 20:06 getekend door:
N.i.c.o.l.e.t. .v.a.n. .E.e.r.d.
Dit is niet ok
Ik heb Bob 2x horen spreken. Het was een genot om naar hem te luisteren. Vol passie en inlevingsvermogen schetste hij de belevingswereld van de demente mens. Ik dank hem hiervoor en wens zijn familie en dierbaren veel sterkte. Linda Koster 
Op 26 augustus 2012
om 21:03 getekend door:
L.i.n.d.a. .K.o.s.t.e.r.
Dit is niet ok
In 1980 ontmoetten we Bob (oudste zoon van onze buren) voor de eerste keer. Hij was toen al het huis uit, maar van tijd tot tijd zagen we hem toch weer even. Daarna ging hij zijn eigen weg en wij ook. Jaren later, bij het overlijden van zijn vader ontmoetten we elkaar weer. Bob was even beminnelijk als altijd en hij had kennelijk zijn richting gevonden in het leven. Hij was voor ons een van de velen die je in je leven tegenkomt, waar je weinig meer van hoort en waarvan je dus aanneemt dat het hem goed gaat. ? Wat een schok daarom, om plotseling te horen dat hij er niet meer is; overleden op veel te jonge leeftijd.

We wensen de hele familie veel sterkte in hun pogingen om ondanks deze onverwachte, vreselijke gebeurtenis het leven voort te zetten. 
Op 18 juli 2012
om 17:20 getekend door:
E.r.i.c. .e.n. .M.a.r.i.o.n. .d.e. .W.i.n.t.e.r.
Dit is niet ok
Met Bob heb ik vele goede uren gehad. Hij had een schrijftalent: de kunst van het weglaten. Nog ongelofelijk voor mij dat hij er niet meer is. Getekend door Anneke , de dokter van het boek. 
Op 13 juli 2012
om 17:08 getekend door:
a.n.n.e.k.e. .v.a.n. .d.e.r. .p.l.a.a.t.s.
Dit is niet ok
Ik wens de familie heel veel sterkte met het overlijden van Bob.
Ik heb hem slechts 1 keer horen spreken (in Ede op het dementiecongres 2011). Ik was zeer onder de indruk van zijn warme en inlevende workshop. Hij vertelde over de leefwereld van de dementerende zeer duidelijk en met prachtige en sprekende voorbeelden. Ik heb gisteren aan vrienden praktische info gestuurd die ik op het congres van Bob had gehoord.
Vandaag wilde ik kijken of ik contact met hem kon opnemen.
Groot is mijn verbazing om er achter te komen dat hij is overleden. Wat ontzettend jammer en verdrietig.
Ik heb van Bob veel geleerd en een stuk enthousiasme gekregen voor dementie. Daarnaast ook het idee dat het niet alleen kommer en kwel is en dat er nog wat kan! Daar ben ik er blij mee en dat zal ik blijven. 
Op 29 juni 2012
om 11:09 getekend door:
A.n.n.e. .v.a.n. .d.e.r. .V.e.e.n.
Dit is niet ok
Met het overlijden van Bob hebben we een bijzondere persoonlijkheid verloren die veel heeft betekent en nog kon gaan betekenen voor de dementerende ouderen. Bob had een feilloos inlevingsvermogen en was daarbij instaat dit op een voor ieder op een enthousiaste toepasbare manier over te brengen.
Bob bedankt we hebben veel van je geleerd!

We wensen de naaste en familie veel sterkte en kracht toe om dit verlies te dragen.

Namens Alkcare, locatie 't Rekerheem:

Trudie Sneek Teamleider VPU
Gerda Kuiper Locatiemanager
Piet Verhagen Bestuurder 
Op 27 juni 2012
om 17:39 getekend door:
T.r.u.d.i.e. .S.n.e.e.k.,. .G.e.r.d.a. .K.u.i.p.e.r.,. .P.i.e.t. .V.e.r.h.a.g.e.n.
Dit is niet ok
Alweer ruim 1 maand geleden dat Bob overleed...nog steeds niet te bevatten...veel in onze gesprekken,herinneringen en gedachten...sterkte lieve Arnette! xxxRené&Jacqueline 
Op 23 juni 2012
om 19:20 getekend door:
R.e.n.é. .e.n. .J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .M.e.t.s.
Dit is niet ok
Vanavond zouden we Bob weer ontmoeten op het Nachtcongres, net vernam ik dat hij onverwacht is overleden. Wat een afschuwelijk bericht! Hij had nog heel veel te vertellen volgens mij. Wij zullen voor wat betreft zijn visie op dementie ervoor zorgen dit door te geven. We hadden nog graag projecten samen met hem gedaan. Ik wens de familie heel veel sterkte met dit verlies. 
Op 15 juni 2012
om 15:05 getekend door:
H.a.n.n.a.h. .F.r.e.u.d.
Dit is niet ok
Aan alle mensen die Bob missen...ik heb Bob meerdere malen ontmoet in het werkveld. Altijd geboeid naar hem geluisterd. Geinsprieerd door zijn eenvoud. Bob, je leeft voort in de verhalen die je achterlaat. Dank dat ik je mocht ontmoeten. 
Op 13 juni 2012
om 16:46 getekend door:
R.o.o.s. .R.i.j.n.e.n.
Dit is niet ok
Het droeve bericht van Rob Verbaeck bereikte ons vandaag. Hij stond voor zijn vak en was een voorbeeld voor anderen. Rob voelde zich verbonden met Beroepseer. Wij wensen zijn familie, vrienden en collega's sterkte om zijn verlies te dragen. Stichting Beroepseer 
Op 13 juni 2012
om 10:45 getekend door:
A.l.e.x.a.n.d.r.i.e.n. .v.a.n. .d.e.r. .B.u.r.g.t.
Dit is niet ok
Bob, je bent dood, vol ongeloof hoorde ik vandaag van je plotselinge overlijden. Dit kan toch niet. Ik heb op een hele fijne manier met je mogen samenwerken tijdens een groot scholingstraject Belevingsgericht werken in de Vierackers. Zoals jij, op een zeer boeiende en sympathieke manier, ons vertelde over die akelige zeer complexe ziekte dementie. Je manier van kennis overdracht kwam bij iedereen binnen,nog dagelijks doen ze daar hun voordeel mee. Nog steeds hoor ik op de afdelingen je naam, ik hoor; heb ik van Bob geleerd, je teletubies komen regelmatig ter sprake.
Ik herinner me onze gesprekken over je boekje de Wondere wereld van dementie. Je was op zoek naar een medium waar je zoveel mogelijk verzorgende kon bereiken met je artikel over die Wondere wereld van dementie. Ik heb je op het spoor gezet van het tijdschrift Voor Verzorgenden. Het is je gelukt je artikel werd geplaatst en nog steeds wijs ik leerlingen op je artikelen en op je boekje en Bob nog steeds pak ik de teletubie voor een beetje rust. Ik heb ontzettend veel van je geleerd, jammer dat ik je nu nooit meer zal ontmoeten. Ik wens je familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies van de Bob die niet snel vergeten is.

Greta Toxopeus
Praktijkopleider Icare 
Op 13 juni 2012
om 0:07 getekend door:
G.r.e.t.a. .T.o.x.o.p.e.u.s.
Dit is niet ok
Geschokt door dit zeer onverwachet droevige bericht , wil ik u als familie condoleren met dit groot verlies . Bob stond bij mij als persoon maar ook binnen de stichting waar ik voor werk als een zeer gedreven en fijne man om mee samen te werken .Bob we zullen je missen , als jou is er geen . Rust zacht .
Mildred Momtpellier ( locatie Bosbeek, stichting sint jacob) 
Op 11 juni 2012
om 11:34 getekend door:
m. .m.o.n.t.p.e.l.l.i.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Arnette, familie en dierbaren,

Totaal geschokt vernam ik vanmorgen van het overlijden van mijn goede, oude vriend Bob. Ik ken Bob al ongeveer 40 jaar, vanaf de tijd dat wij in Arnhem woonde. Toen ik in Amsterdam ging werken hebben wij het contact weer wat opgepakt en elkaar zo nu en dan getroffen. De contacten waren soms maar 4x per jaar maar wij zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Ik ben diep geschokt door dit nieuws!

Ik wens Arnettte, familie en dierbaren heel veel sterkte met dit enorme verlies!

Rust zacht lieve Bob.

Helma Weyn Banningh 
Op 11 juni 2012
om 9:33 getekend door:
H.e.l.m.a. .W.e.y.n. .B.a.n.n.i.n.g.h.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Carel Braak
op 26 mei 2012
en blijft zichtbaar tot:
27 maart 2024
Contact met beheerder >
Contact met Carel Braak :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Bob Verbraeck

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto