Bob Verbraeck

Bob Verbraeck

28 augustus 1957 - 22 mei 2012

Het leven is een prachtig mens kwijtgeraakt.
Bob is dood. Totaal onverwacht. Hij was puur, krachtig en zorgzaam.

Bob Verbraeck was trainer in de ouderenpsychiatrie, gespecialiseerd in dementie. Begin jaren ’90 richtte hij samen met zijn vrouw Arnette van Heijst het bedrijf &Coaching op. Vanuit &Coaching zette hij zich onder meer in om de begeleiding van ouderen te verbeteren.
In 2008 heeft hij, samen met een arts, het boek ’De wondere wereld van dementie‘ (Elsevier Gezondheidszorg) geschreven. Het geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende mensen en laat zien wat de invloed van de omgeving op het ontstaan van gedrag is. Ook gaf Bob trainingen over omgaan met gedragsstoornissen en depressief gedrag.

In 2010 startte Bob met het geven van e-coaching aan professionals en mantelzorgers die betrokken zijn bij de begeleiding en verzorging van mensen met dementie.

Bob wordt woensdag 30 mei in besloten kring begraven.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         61 t/m 80 van 85        Volgende >
Vol ongeloof heb ik het bericht van Bob's overlijden ontvangen.Onderweg naar een afspraak met Bob om trainingen af te spreken voor een van onze locaties die gaat starten met kleinschalig wonen, werd ik gebeld door een collega met dit vreselijke nieuws. Bob is al vele jaren betrokken bij Evean en heeft op diverse locaties trainingen gegeven. Deze trainingen waren altijd een groot succes en werden door het MT en deelnemers zeer gewaardeerd. Bij deze wil ik de familie en dierbaren veel sterkte wensen met dit verlies.

Karin Kwaks, opleidingsadviseur Evean Zorg 
Op 29 mei 2012
om 11:58 getekend door:
K.a.r.i.n. .K.w.a.k.s.
Dit is niet ok
Bob is dood, onvoorstelbaar zo ineens. Bob heeft in ons verpleeghuis Altingerhof in drenthe de trainingen verzorgd aangaande belevings gericht werken. Een boeiende en sympathiek manier waarop Bob een pleidooi hield voor mensen met de ziekte dementie en hoe je daar het beste mee om kon gaan. Kundig en op humoristische en betrokken wijze wist hij ons te vertellen dat dementie een complexe nare ziekte was.Maar je kon er wat mee wanneer je kennis had !Die kennis heeft overgedragen aan onze medewerkers en familie. Daar hebben we dagelijks nog profijt van.Wat was ik trots dat hij me vroeg om de eerste versie van zijn boekje de wondere wereld van dementie te mogen voorzien feedback op leesbaarheid! Nog regelmatig wordt er gezegd in de besprekingen aangaande belevings gericht werken, Van Bob geleerd ! Jammer dat jij er nu al niet meer bent en zoals een collega vanmorgen treffend zei; Wat hebben we veel van je geleerd en wat jammer dat dat nu niet meer kan .Ik wens familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van een man die ik niet gauw zal vergeten !
Maria Delobel. 
Op 29 mei 2012
om 11:44 getekend door:
m.a.r.i.a. .d.e.l.o.b.e.l.
Dit is niet ok
We zijn geschokt door dit vreselijke bericht. Afgelopen jaar hebben we binnen Aveant op verschillende manieren met Bob mogen samenwerken, tot ieders genoegen. Het was altijd plezierig, kundig en persoonlijk. We gaan hem zeker missen.
We wensen jou en alle dierbaren heel veel sterkte en moed toe om dit grote verlies te dragen.
Han Bruens, Tonny Bloo en Marja Schilderman
Opleidingsadviseurs Aveant 
Op 29 mei 2012
om 11:37 getekend door:
M.a.r.j.a. .S.c.h.i.l.d.e.r.m.a.n.
Dit is niet ok
Beste Arnette, Bob was een uitzonderlijk en geweldig mens vond ik, van harte gecondoleerd. Tientallen jaren heb ik met hem mogen samenwerken in allerlei soorten trainingen e.d. en wat een prachtige manier van werken had hij! Ongelovelijk dat hij er niet meer is, alle sterkte, Jan van Westerlaak 
Op 29 mei 2012
om 11:21 getekend door:
J.a.n. .v.a.n. .W.e.s.t.e.r.l.a.a.k.
Dit is niet ok
Er is een boom geveld met lange groene lokken.
Hij zuchtte ruisend als een kind
terwijl hij viel, nog vol van zomerwind.
Marie Vasalis)

Beste Arnette,

namens allen bij Breed Welzijn Delft condoleer ik jou en je kinderen met het verlies van je geliefde Bob en wens jullie heel veel sterkte.

Emmy Klooster 
Op 29 mei 2012
om 11:07 getekend door:
E.m.m.y. .K.l.o.o.s.t.e.r.
Dit is niet ok
Beste Arnette,

Jaren geleden heeft Bob veel getraind voor NB Contractonderwijs van het ROC van Amsterdam.
Ik heb fijn samengewerkt met Bob, genoten van zijn speciale humor. Heb veel bewondering voor zijn kennis en hoe hij deze over wist te dragen op de studenten/medewerkers van diverse zorginstellingen waarvoor hij trainde. Ook zijn klantgerichtheid zal ik niet gauw vergeten.
Ik wens je veel sterkte toe komende tijd. 
Op 29 mei 2012
om 10:34 getekend door:
I.n.g.r.i.d. .d.e. .W.i.t.
Dit is niet ok
Gisteravond bereikte mij het bizarre bericht van het overlijden van Bob. De afgelopen maanden heb ik het voorrecht gehad hem meermaals te ontmoeten en zijn menselijke visie op zorg te leren kennen. In een korte periode heb ik veel van hem mogen leren en zag ik dat het een bijzonder persoon was in hoe om te gaan met onze ouderen medemensen.

Ik wens de dierbaren van Bob veel sterkte bij dit plotselinge verlies 
Op 29 mei 2012
om 7:39 getekend door:
M.a.r.c.o. .P.l.a.s.i.e.r.
Dit is niet ok
Lezend in de volkskrant... het bericht van Bobs overlijden. Hoewel ik "de wondere wereld" veel gebruik in mijn trainingen heb ik Bob pas een jaar geleden zelf ontmoet en dat bleef direct niet bij één keer, we merkten al gauw dat we een visie deelden. Ik wens zijn dierbaren veel sterkte bij dit enorme verlies. 
Op 28 mei 2012
om 23:05 getekend door:
J.a.n. .v.a.n. .d.e.r. .H.a.m.m.e.n.
Dit is niet ok
Hoe vergankelijk is het leven.

14 mei heb ik samen met mijn collega's een interactieve lezing van Bob mogen bijwonen in Utrecht. Wij waren allen enthousiast van zijn inspirerende presentatie en vonden dat er een vervolg hierop moest komen. Helaas zullen wij Bob niet meer meemaken. Het was een eerste ontmoeting die ik nooit zal vergeten,

Ik wenst de nabestanden van Bob heel veel sterkte en kracht om het verlies te dragen. 
Op 28 mei 2012
om 22:47 getekend door:
M.e.r.l.i.e.n. .C.a.p.p.o.n.
Dit is niet ok
mensen sterven, liefde niet.


Een buitengewone tijd
met een buitengewoon mens
Bob op B5
groot talent in het omzeilen van regels,
experimenteel, betrouwbaar, loyaal
met zo veel hart voor het afwijkende
en zo veel gelachen.

Bob, vriend en collega
Acute psychiatrie, WA- huis, Utrecht
1981- 1985

Ingewiets Hemmes 
Op 28 mei 2012
om 22:12 getekend door:
I.n.g.e.w.i.e.t.s. .H.e.m.m.e.s.
Dit is niet ok
Nog niet zo heel lang geleden heb een cursus gevolgd bij Bob. Ik was onder de indruk van zijn warme persoonlijkheid en zijn wijze van training geven.
Ik ben geschokt door zijn plotselinge overlijden.
Ik wens familie en dierbaren veel sterkte toe. 
Op 28 mei 2012
om 21:55 getekend door:
a.n.s. .v.a.n. .v.r.o.e.n.h.o.v.e.n.
Dit is niet ok
Zo onverwachts, diep geraakt, diep geschokt. Een aantal jaren geleden leerde ik Bob kennen, wat een pracht mens! Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en zoveel geleerd. De aankomende weken hadden we nog een aantal afspraken. Hoe ontzettend leeg is het nu.
Ik wens jullie allen heel veel sterkte toe met dit grote verlies.
Marieke Swart 
Op 28 mei 2012
om 21:33 getekend door:
M.a.r.i.e.k.e. .s.w.a.r.t.
Dit is niet ok
Lieve Arnette,

Wij leerde elkaar elkaar kennen een tiental jaar geleden en je sprak altijd over "mijn Bob". Zo heb ik jouw Bob leren kennen vorig jaar toen hij dagvoorzitter op ons symposium was.
Een warm persoon, we zullen hem missen.

Ik wens je veel sterkte toe, Leny Houben 
Op 28 mei 2012
om 21:11 getekend door:
L.e.n.y. .H.o.u.b.e.n.
Dit is niet ok
Ruim 30 jaar geleden leerde ik Bob kennen. We volgden de opleiding docent verpleegkunde aan de Sociale Academie aan de der Cuserstraat in Buitenveldert. Hij werkte toen in de roerige najaren van Willem Arnsthoeve ik kwam na mijn opleiding verpleegkunde net van de theaterschool en was druk bezig in het toenmalig wijkcentrum van de Pijp. We hadden elkaar snel gevonden en werden dikke maatjes. We waren samen de vreemde eenden in de bijt. Hij zette zwarte koolstreepjes in zijn ogen dat was toen heel bijzonder. We deden samen veel projecten en sloten samen vakken af. Hij was de schrijver ik was de motor. Want die had hij wel nodig. Met veel warmte denk ik aan die tijd terug. Na deze opleiding gingen we ieder onze eigen weg. Soms kwamen we elkaar tegen op een Symposium of een ROC. Tot ik vorig jaar te horen kreeg dat mijn contract bij Nictiz ten einde liep en ik tijd had om nadenken over wat nu verder te doen. Dementie die aandoening was als een puzzel waar de stukjes voor mij nog niet op zijn plek lagen. Na wat Google pogingen kwam ik op de website van Bob terecht. Ik stuurde hem een mailtje en al snel lunchten wij in het Vonderpark. Ik wilde eerst casemanager dementie worden maar hij raadde dat af. Gelukkig maar. Tijdens deze ontmoetingen en intensieve gesprekken werd het idee geboren dat nu is uitgemond in Nestorium. We wilde dat ouderen 55 en 60 plussers gingen nadenken over hoe ze oud wilde worden als ze de regie over hun leven zouden verliezen ten gevolge van dementie. We werkte met zijn drieën samen. Bob de dementiespecialist, Femke de sociologe en communicatie deskundige en ik als de motor en manager. Met elkaar waren we een hecht team en we geloofde er heilig in dat de zorg vanuit de eigen regie vorm moest krijgen. Nu is er een gat geslagen in Nestorium. Femke en ik zijn beide verslagen omdat we nu nog niet weten hoe of misschien ook niet meer verder. Nu hij overleden is merkten wij hoezeer we gedreven waren voor ons idee en minder voor de mens daarachter. Hij was de katalysator en innemende rustige geest in onze woelige dames gedachten. Wij zullen Bob niet vergeten en hij zal voor mij de inspiratiebron blijven rond de eigen regie voor ouderen in het algemeen en dementerende in het bijzonder. Wij wensen iedereen die hem zo dierbaar was heel veel sterkte om dit verlies te verwerken. Maar zijn vriendelijke lach en innemende blik zal altijd en glimlach bij mij teweeg brengen. 
Op 28 mei 2012
om 11:57 getekend door:
L.i.s.e.t.t.e. .W.i.e.r.s.m.a.
Dit is niet ok
Ongelooflijk. Een jaar geleden kwamen we elkaar weer tegen. Nu doordat ik door de dementie van mijn partner opnieuw in de wereld van de gezondheidszorg terecht was gekomen. Een lange middag hebben we op het terras in het Vondelpark in de zon zitten praten over vroeger, maar vooral over nu: over wat allemaal nog anders moet; en over onszelf natuurlijk.
Ik heb altijd veel respect gehad voor de manier waarop Bob zijn kennis kon overdragen, daarmee heeft hij veel mensen veel bij kunnen brengen. 
Op 28 mei 2012
om 7:27 getekend door:
S.j.e.f. .v.a.n. .B.o.m.m.e.l.
Dit is niet ok
Bob en Arnette kwamen geregeld bij mij voor hun drukwerk en de websites.

Het aanpassingsverzoek van de sites van Bob waren dit keer van mindere aard.
Ik zit met een dikke keel de aanpassingen door te voeren.

Onvatbaar...

Ik wens familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Keja Baas 
Op 28 mei 2012
om 0:31 getekend door:
K.e.j.a. .B.a.a.s.
Dit is niet ok
Dinsdag 22 mei om 16.45 sprak ik nog met Bob bij de ingang van verpleeghuis Lingesteyn te Leerdam., ik ging werken en Bob ging net naar huis. Die ochtend had ik met een aantal collega's de derde scholing van hem gehad. Net als mijn collega's was ik helemaal in de ban van de manier waarop Bob zijn kennis overdroeg. Het bericht van zijn plotselinge overlijden is dan nauwelijks te bevatten. Ik zal met veel respect de dingen die ik van hem leerde in de praktijk gaan brengen, altijd denkend aan Bob.
Lieve familie heel veel kracht en sterkte gewenst om dit grote verlies te verwerken. Lieve groet van Corry 
Op 27 mei 2012
om 21:11 getekend door:
C.o.r.r.y. .v.a.n. .d.e.r. .K.o.l.k.
Dit is niet ok
Rust Zacht,
Wij zijn een pracht mens kwijt,
Onze maatschappij huilt,
Sterkte aan familie, vrienden en navolgers.
We zullen je nooit vergeten, Bedankt,
Liefs Simone. 
Op 27 mei 2012
om 18:26 getekend door:
S... .R.o.n.e.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Verbijsterd en geschokt. Veel van Bob meegekregen. Passie voor het vak, maar ook genieten van de mooie dingen in het leven. Ik wens familie en vrienden veel sterkte toe. 
Op 27 mei 2012
om 16:05 getekend door:
A.s.t.r.i.d. .P.a.a.l.b.e.r.e.n.d.s.-.T.i.m.m.e.r.s.
Dit is niet ok
Nog maar enkele weken geleden sprak ik Bob op het Alzheimercongres in Ede, waar wij allebei een presentatie gaven. Het is niet te bevatten. Ik wens de familie van harte veel sterkte toe. 
Op 27 mei 2012
om 13:35 getekend door:
F.r.a.n.s. .H.o.o.g.e.v.e.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Carel Braak
op 26 mei 2012
en blijft zichtbaar tot:
27 maart 2024
Contact met beheerder >
Contact met Carel Braak :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Bob Verbraeck

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto