Arno Nederend

10 maart 1956 - 19 november 2021

'Soms zou ik willen dat gisteren nooit voorbij ging omdat vandaag alles zo anders is'

Met groot verdriet en verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van onze (oud-)docent van hbo-ict, Arno Nederend. Hij was bij de Haagse Hogeschool als docent werkzaam bij de opleiding hbo-ict van de Faculteit IT & D. Arno was al enige tijd ziek en heeft tot aan de zomervakantie keihard geknokt om het schooljaar nog in Zoetermeer voor de klas te kunnen staan. Na de zomervakantie was werken echter niet meer mogelijk. We gaan hem allemaal missen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 24        Volgende >
Mijn condoleance voor de familie, studenten en collegae van Arno. Hij vertelde mij ziek te zijn en voegde daar aan toe dat het was was het was. Hij wilde zo lang doorgaan met het werk als mogelijk. Wat een dappere, mooie en bijzondere collega. Ik mis hem, en zal hem niet vergeten. Arno gaat ons voor. 
Op 16 december 2021
om 21:46 getekend door:
S.t.e.p.h.e.n. .Q.u.e.r.i.d.o.
Dit is niet ok
Ik leerde Arno kennen toen ik het, toen nog kleine, team in Zoetermeer aan de Bredewater mocht versterken als balie/administratief medewerkster. Wat een leuke tijd was het. Wat een fijn mens was Arno. Ik wens de familie en iedereen die hem mist veel sterkte toe. 
Op 28 november 2021
om 22:14 getekend door:
N.e.l.l.i.e.
Dit is niet ok
Beste Familie,

Ook op deze plek herhaal ik wat ik al eerde meldde: voor mij was Arno de man die mijn entree in het HBO onderwijs vormgaf, eerst als mijn docent, later als mijn mentor / collega. Altijd die rust, dat vertrouwen, die humor. En de liefde voor zijn vak. De titel lesboer beschouwde hij als een compliment, het geduld en begrip voor onze studenten was inspirerend.

Niet alleen voor mij en vele andere collega's was hij een voorbeeld. Arno heeft een belangrijke gidsrol gespeeld in de ontwikkeling en het leven van duizenden studenten.

Zijn erfenis op dat vlak is groot en indrukwekkend...

Veel sterkte voor de familie, dat het inmense verdriet en gemis ooit verzacht mag worden door trots en de vele mooie herinneringen. 
Op 27 november 2021
om 1:52 getekend door:
E.d.
Dit is niet ok
Arno is alle jaren dat ik aan de Haagse Hogeschool werkte een collega geweest die helemaal aan de andere kant van de ict-deskundigheidslijn stond. Desondanks was hij in alle contacten die we hadden vriendelijk, meelevend en altijd bereid me te helpen als ik tegen iets aan liep. De vaste waarde die Arno was voor de opleiding kan niet hoog genoeg gewaardeerd worden.
Heel veel sterkte voor zijn geliefden. 
Op 26 november 2021
om 23:53 getekend door:
F.r.a.n.s. .B.ö.g.e.l.s.
Dit is niet ok
Allereerst mijn condoleances aan Carry, de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden, vriendinnen, collega's en oud collega's van Arno. Ikzelf behoor tot de laatste groep en
met spijt heb ik het trieste bericht ontvangen dat Arno is overleden. Arno was een IT-docent pur sang, in hart en nieren een docent die door alle studenten zeer gewaardeerd werd. Of het nu nerds, geeks, stuntelaars of noeste werkers waren, iedereen kreeg de aandacht die hij of zij nodig had.
Arno wist als geen ander wat studenten nodig hadden om optimaal te presteren en zo alle skills van een kundig software engineer te ontwikkelen.
Mooi was de tijd dat we aan het Bredewater in Zoetermeer konden pionieren om de IT-academie op de kaart te zetten.
Het resultaat mocht er zijn, mede door Arno's inzicht en drive stond de opleiding Informatica Zoetermeer jarenlang als beste opleiding van Nederland gepositioneerd. Die prestatie was duidelijk zichtbaar, het feit dat studenten met leerdeficiënties in Zoetermeer ook konden en durfden te presteren was ook de grote, maar niet zichtbare verdienste van Arno. Hij was op alle aspecten van het onderwijs een kanjer. De laatste jaren dat we samenwerkten nam hij meer de rol aan van de senior docent en was hij een rolmodel voor de nieuwe jonge collega's. Met Arno verliezen we een geweldig docent en collega, en vooral een mooi mens. Zo spijtig dat hij de periode waarin je mag terugblikken op je werkend leven niet mocht beleven. Het was hem zo gegund.
Ik wens iedereen sterkte met het verlies.
Leo 
Op 26 november 2021
om 22:44 getekend door:
L.e.o. .v.a.n. .K.o.p.p.e.n.
Dit is niet ok
Lang geleden was Arno een van mijn docenten die vol passie zijn lessen gaf.
Ik wens de familie, vrienden, bekenden en en de mensen die Arno geïnspireerd heeft sterkte bij dit grote verlies. 
Op 26 november 2021
om 11:04 getekend door:
M.a.r.t.i.n.e.
Dit is niet ok
Arno was een geweldige docent en stond altijd klaar voor zijn studenten.
Hij stond met passie voor de klas en haalde enorm veel plezier uit het delen van zijn kennis; dat was herkenbaar tijdens zijn interessante lessen en het feit dat hij altijd de tijd nam voor extra uitleg of vragen buiten de lessen om.

Ik wens de familie, vrienden, collega’s, studenten en eenieder ander die hierdoor geraakt is heel veel sterkte toe. 
Op 26 november 2021
om 8:04 getekend door:
V.a.l.e.n.t.i.j.n.
Dit is niet ok
Arno, ik zal je altijd in herinnering houden als een fijne collega en een mooi mens met een verfijnd gevoel voor humor. De gezamenlijke lunches en de lunchgesprekken aan het Bredewater waren legendarisch. Hoewel we al lange tijd niet meer samenwerkten vanwege mijn vertrek naar een andere werkplek vervult je definitieve vertrek me met een gevoel van weemoed. 
Op 25 november 2021
om 17:24 getekend door:
E.l.l.e.n. .W.e.s.s.e.l.i.n.g.h.
Dit is niet ok
Arno heb ik begin jaren 90 leren kennen als (mijn) docent en jaren later als collega, maar bovenal als een ontzettend mooi mens.
Oh, wat was ik blij toen hij inging op mijn vraag om het Zoetermeerse docententeam te komen versterken; wat een aanwinst.
Mijn herinneringen aan hem typeren hem... warm, liefdevol, geduldig, altijd in voor vernieuwing en verbetering, integer en humoristisch.
Rust zacht lieve Arno.

Ik wens iedereen de kracht en wijsheid om dit enorme verlies te dragen. 
Op 25 november 2021
om 16:29 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .L.o.o.i.j.e.
Dit is niet ok
Het is al weer even geleden dat we collegas waren. Je nam mij aan als net afgestuurde en wat heb ik veel van je geleerd.. Altijd de rust zelf het geduld en tijd die je voor iedereen nam om ze te helpen. Ik zal je dan ook echt als vak docent herinneren.

Famie, vrienden en iedereen die Arno en warm hart toe draagt heel veel sterkte met dit verlies. 
Op 25 november 2021
om 15:56 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Arno is de één van de beste, zoniet beste, docenten die ik heb mee mogen maken. Ondanks dat ik al een paar jaar geen student meer ben, raakte het nieuws mij nog steeds. Ik heb niet de woorden om alles te zeggen, maar mijn hart gaat uit naar de nabestaanden. 
Op 25 november 2021
om 12:23 getekend door:
G.e.r.a.r.d. .K.l.u.n.d.e.r.
Dit is niet ok
Het is alweer te lang geleden dat ik twee jaar lang heel intensief met Arno samen mocht werken. Maar in die twee jaar heb ik heel veel van hem geleerd; van zijn passie voor het onderwijs; van de rust die hij altijd zelve was; van de leiding die hij gaf zonder boven ons te staan. Arno was een collega zoals je zou willen dat iedereen dat was. En zelfs tijdens zijn ziekte heeft Arno de afgelopen jaren (waar het nog kon) toch telkens weer met passie met studenten en met collega's samengewerkt. Ik zal Arno missen.

Ik wens iedereen die van hem houdt sterkte bij het aangaan van dit verlies. Het is niet gemakkelijk om onder ogen te moeten zien dat Arno er niet meer is. 
Op 25 november 2021
om 10:41 getekend door:
K.a.r.e.l. .J...
Dit is niet ok
Lieve familie, wat een gemis. Veel sterkte voor jullie 
Op 25 november 2021
om 9:43 getekend door:
T.e.s.s.a. .R.e.n.k.e.r.s.
Dit is niet ok
Lieve Arno,

Niet zo lang met je mogen samenwerken maar de herinneringen die dat heeft opgelevrd zijn warm en mooi!
Dank voor dit!

Familie,
Sterkte de komende tijd. 
Op 25 november 2021
om 9:31 getekend door:
J.o.h.n. .v.a.n. .B.o.x.t.e.l.
Dit is niet ok
Beste Familie,

Ook al wisten we dat het er aan zat te komen, niets kan je voorbereiden op het moment dat een geliefd persoon je komt te ontvallen. Sterkte en tijd om dit verlies te verwerken.

Arno heeft bij mij een prachtig beeld achter gelaten. Als oud-docent en oud-collega. Altijd positief, niets was te groot of onmogelijk. Nam altijd het team mee op sleeptouw op een hele zachte en natuurlijke manier. Hij was altijd beschikbaar voor een vraag of praatje. En ook altijd beschikbaar voor studenten. Hij was vrolijk, opgeruimt en wist waar hij het over had. In zijn lessen wist hij aan studenten complexe dingen eenvoudig en begrijpbaar te maken. Als student had ik zo'n goede ervaringen met hem, dat toen ik kwam werken op de hhs, ik expliciet gevraagd heb of ik bij hem op de kamer mocht. En heb daar ruim 8 jaar van mogen genieten. Een heel fijn mens en collega.

Bij Arno blijft bij mij de herinnering aan een zacht, krachtig en prettig aanwezig persoon.

Kracht en wijsheid.
Alphons 
Op 24 november 2021
om 21:19 getekend door:
A.l.p.h.o.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Arno,
Dank voor al je mooie (levens)lessen over het geven van onderwijs. Wat heb ik veel van je geleerd over motiveren van studenten (met mooie cases en vooral met veel humor).

Lieve familie en vrienden,
Heel veel sterkte de komende tijd. We zullen Arno in allerlei opzichten bijzonder missen. 
Op 24 november 2021
om 15:35 getekend door:
W.a.l.t.e.r.
Dit is niet ok
Beste Arno,
Wat heb jij hard gevochten. Volgens mij kon jij iedereen, maar dan ook iedereen leren programmeren. Als docent en als collega was je duidelijk, attent en gaf je nooit op. 
Op 24 november 2021
om 15:13 getekend door:
M.a.a.r.t.e.n.
Dit is niet ok
Arno was een inspirerende man en collega. Als student had hij al een enorme impact, maar toen ik later begon bij de Haagse als docent heb ik nog ontzettend veel meer van hem mogen leren. Niet alleen als docent, maar ook vooral als mens. Hij zal enorm gemist worden. Veel sterkte en condoleances aan de nabestaande. 
Op 24 november 2021
om 12:50 getekend door:
M.a.t.h.i.j.s.
Dit is niet ok
We namen al een paar keer afscheid; op een gegeven moment zei ik tegen jou; ik stop daarmee, iedere keer wanneer ik in Zoetermeer kom ben je alive & kicking. Daar konden we samen hartelijk om lachen. Fijne collega, je bent aan je laatste reis begonnen. Wat zal jouw familie je missen, veel sterkte! 
Op 24 november 2021
om 10:46 getekend door:
P.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Arno was een fijn mens en een erg inspirerende collega. Hij was een van de voorbeelden voor mij toen ik als docent begon, en eigenlijk is hij dat ook altijd gebleven.
Sterkte aan de familie, en vrienden. Het verlies wordt niet minder als je het ziet aankomen. 
Op 24 november 2021
om 9:55 getekend door:
T.o.n.y.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Nannette M
op 23 november 2021
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Nannette M:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Arno Nederend

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto