Peter R. de Vries Foto: Wikipedia.nl

Peter R. de Vries

14 november 1956 - 15 juli 2021

Peter R de Vries was vooral een lieve man die zich met ziel en zaligheid inzette voor families die hij bijstond.

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) was een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma "Peter R. de Vries, misdaadverslaggever" dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden,


Bron: Wikipedia.nl
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 37660        Volgende >
Beste Peter, ik ken jouw niet persoonlijk, naar jouw misdaadprogramma heb jij zo knap gemaakt, los natuurlijk van de boeken, andere media etc. Ik heb jouw 1x mogen ontmoeten bij een theatervoorstelling en ik heb diep respect voor alles wat jij allemaal hebt gedaan en bereikt hebt. Elke dag heb ik een naar gevoel in mijn buik,sinds het neerschieten. Ik kan het nog niet goed geloven. Wat zul jij gemist worden door velen, inclusief mijzelf. Ontzettend veel sterkte en kracht voor alle naasten. 
Op 28 juli 2021
om 8:31 getekend door:
A.n.n.a.m.a.r.i.e.
Dit is niet ok
Lieve Peter, wat jij hebt bereikt is niet in woorden uit te drukken. Jouw heengaan heeft een gat geslagen in de tempel van rechtvaardigheid. Lieve familieleden en dierbaren ik wens jullie alle kracht om dit ongekende verlies te verwerken.

Ruud 
Op 28 juli 2021
om 7:54 getekend door:
R.u.u.d. .W.a.g.e.n.a.a.r.
Dit is niet ok
Lieve Peter, wat een groot gemis dat je er niet meer bent. Zo verdrietig wat jou is aangedaan. Dit had nooit en nooit mogen gebeuren. Je was een uniek mens en vond het altijd leuk om je te volgen op de televisie. Zo verbaal sterk en stond altijd voor rechtvaardigheid. Je licht is groot. Ik hoop dat je rust hebt aan de andere zijde. Dag lieve Peter 
Op 27 juli 2021
om 23:50 getekend door:
G.u.l.
Dit is niet ok
Lieve Peter R. de Vries.
Ik heb u nooit ontmoet maar ik ben zo ontzettend verdrietig door hetgeen er is gebeurd. Ik wil u bedanken voor alles wat u heeft betekent voor mensen die zich geen raad meer wisten. Het maakte u niet uit. Zwart, wit, geel, groen, bruin. Het ging u erom dat daders werden opgepakt en de onschuldigen onschuldig bleven. Taghi en zijn kornuiten moeten publiekelijk aan de schandpaal worden genageld en ik zal op de eerste rij staan. Maar dan denk ik weer “De Vries zou dit zelf niet zo gewild hebben”… Ik kan niet onder woorden brengen hoeveel respect ik voor u heb. U was nog lang niet klaar in Nederland en dat maakt mij zo kwaad. Desalniettemin hoop ik dat u rust vindt en wens uw nabestaanden alle kracht toe.
On bended knee is no way to be free
Love you Peter R. de Vries 
Op 27 juli 2021
om 23:31 getekend door:
E.s.
Dit is niet ok
Peter, nooit gedacht dat ik om jou zou huilen en jou zou missen. Ik zag hoe je naar de filmer keek, toen je daar lag. Je zal vast gedacht hebben dat dat de dader was. Over de dader word trouwens helemaal niks meer gesproken. Ongelooflijk wat jij betekend hebt in dit leven! Je beseft pas hoe belangrijk iemand is als die er niet meer is. We hebben een echte held verloren. Hoe nu verder zonder jou? en wie zou de volgende zijn?
Hopelijk heb je het leuk daar boven. Het ga je goed. 
Op 27 juli 2021
om 22:44 getekend door:
A.n.o.n.i.e.m.
Dit is niet ok
Peter, je was een goed mens. Je deed heel veel goeds voor Nederland. Je pakte en confronteerde mensen die niet thuis horen in een land als Nederland. Bij de zaken die je deed zou je nooit zeggen “nee dit doe ik niet”, dat heb je zelf in een filmpje aangegeven. Veel mensen zouden het dom vinden om op zulke zaken af te stappen maar het is ontzettend moedig. Laten we hopen dat de zaak van Nabil B opgelost mag worden zonder verdere doden.

Peter, je geloofde niet in God, maar hopelijk ben je in de hemel.
🙏🏼❤️😔 
Op 27 juli 2021
om 19:30 getekend door:
H.e.s.s.e.l.
Dit is niet ok
Je bent een gouden man, een held, het mooiste mens ter wereld met een hart van goud. Onze grootste wens is dat de moordenaars de doodstraf zullen krijgen. De enige straf voor al deze monsters. Wat zal jij gemist worden. Wij wensen alle dierbaren Gods kracht toe om dit gigantische verlies te kunnen dragen. 
Op 27 juli 2021
om 19:28 getekend door:
E.m.m.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter, je bent en was een voorbeeld om je rug recht te houden, vol te houden, te strijden voor recht en rechtschapenheid, eerlijkheid en het oplossen van onrecht en onduidelijkheid. Je bent en was een vlam in ieders hart in je werk, je liefde, je inzet en mededogen. Mogen velen nog jouw voorbeeld volgen en de innerlijke kracht opbrengen zoals jij ons hebt voorgehouden dat mogelijk was. wellicht kun je vanuit de andere kant van de sluier nog iets betekenen, maar in fysieke vorm zal iedereeen je missen, nationaal en internationaal. Ik wens je alle goeds en zegeningen op deze volgende reis in het hiernamaals. Dank voor alles wat je hebt gedaan en het voorbeeld dat je voor ieder bent en bent geweest. Rust zacht in liefde 
Op 27 juli 2021
om 18:51 getekend door:
M.a.r.i.a.
Dit is niet ok
Lieve Peter,
Het was zonloos wat ze met je hebben gedaan. Je bent een gouden persoon en man. Dat kan niemand je afpakken.Je zult zo altijd blijven. Ik heb elke dag aan God gevraagd dat je zou ontwaken. Helaas is dat niet gebeurd, ze hebben je zo kapot gemaakt dat je niet bij ons kon blijven. Nu ben je bij God dit zal je beschermen en goed voor je zorgen. Lieve Peter rust zacht in vrede. Iedereen sterkte gewenst.

Astrid van Veen 
Op 27 juli 2021
om 15:38 getekend door:
A.s.t.r.i.d. .v.a.n. .V.e.e.n.
Dit is niet ok
Beste Peter,

Respect voor alles wat jij gedaan hebt.Jij maakte programma's die er toe deden. Dat niet alleen, je loste een hoop zaken ook op. Stond families van slachtoffers bij en was er altijd voor de nabestaanden. Je hield de Nederlandse rechtstaat scherp en was niet bang voor mensen die de wet niet zo nauw namen. Je kwam op voor mensen die jouw hulp nodig hadden en je stond ze met alles bij wat je in je had. Jij was goud waard. Respect voor alles wat je gebracht hebt. Je zult gemist worden. Rust zacht. Sterkte voor al jouw nabestaanden. 
Op 27 juli 2021
om 13:34 getekend door:
N.i.e.k.
Dit is niet ok
Lieve Peter bedank wat je allemaal gedaan hebt Ik hoop dat je op het laaste nog het licht mocht zien ,En ik hoop tot Ziens 
Op 27 juli 2021
om 12:52 getekend door:
A.n.n.e.k.e. .d.e. .j.o.n.g.
Dit is niet ok
Lieve Peter,

Je zult nooit weten hoe zeer je gemist wordt. Wie gaat nu jouw geweldige werk doen? Hopelijk worden de daders hard gestraft, niet in de laatste plaats de opdrachtgevers!

Jouw geliefden wens ik veel sterkte toe.

Je zult nooit vergeten worden. R.I.P. 
Op 27 juli 2021
om 12:43 getekend door:
H.e.l.g.a. .V.u.i.j.s.t.
Dit is niet ok
Deze sterke man had nog een leven voor zich, wij zijn er van ontdaan ondanks we Peter R. De Vries persoonlijk niet kende,
Wens ik de familie van Peter R, veel sterkte met het verwerken van het verlies.
Het had niet zo mogen lopen. 
Op 27 juli 2021
om 12:07 getekend door:
T.e.u.n. .v.a.n. .E.l.b.u.r.g.
Dit is niet ok
Ik wens de familie van Peter R. De Vries sterkte met het grote verlies van deze krachtige persoonlijkheid 
Op 27 juli 2021
om 12:03 getekend door:
H.e.l.l.e.n. .v.a.n. .d.e.r. .R.e.s.t.
Dit is niet ok
One of a kind💫

Woorden schieten te kort🌹

Heel veel sterkte en kracht toegewenst aan de nabestaanden, familie, vrienden, collega’s en iedereen die zich verbonden voelt met Peter.

Rust zacht lieve Peter R. 
Op 27 juli 2021
om 11:53 getekend door:
T.e.s.
Dit is niet ok
Een man die van rechtvaardigheid zijn levenswerk maakte om andere mensen die onrecht werd aangedaan te helpen. Dat zobiemand zo abrupt aan eijn einde komt. Nog lang niet uitgestreden..Je moest het kunnen zien hoe iedereen je hier nu mist. Je zou versteld staan. Maar misschien wist je dit wel al.Je was de troepen steeds ver vooruit..
Laten we samen hier uit leren en steeds de waarheid recht aandoen. Peet zou zelf niet anders willen dan rechtvaardigheid en de waarheid. Tot later Peter. 
Op 27 juli 2021
om 10:34 getekend door:
B.a.r.t. .V.l.a.y.e.n.
Dit is niet ok
Niet te bevatten en oneerlijk.
Sterkte voor iedereen die zich op enige manier verbonden voelt met Peter R de Vries 
Op 27 juli 2021
om 10:25 getekend door:
B.r.i.g.i.t.t.e. .F.r.a.n.k.e.n.
Dit is niet ok
Lieve peter! Een eerlijk op recht mens..die zijn werk met liefde deed..ik volgende jou graag lag aan jou lippen.kapot van verdriet jij gaat zo gemist worden..ik stuur jou geliefde liefde kracht licht..rust zacht lief warm op recht mens..vaarwel..voor altijd in mijn hart..gecondoleerd na bestaande..Catharina meesters ❤🙏❤ 
Op 27 juli 2021
om 2:03 getekend door:
C.a.t.h.a.r.i.n.a.
Dit is niet ok
Dear Peter

I cant express my sorrow enough. It was devestating to hear what happened. You was a very rare gem and a hero. You did so much good for so many people. You certainly didnt deserve this. It was an extremely cowardly act.

Holland has suffered an enormous loss.

‘Revenge is mine’ says the Lord. These people will not go unpunished.

May your soul rest in utmost peace 🙏🏼🙏🏼 Goodnight & God bless Peter R. xxx 
Op 27 juli 2021
om 1:29 getekend door:
L.o.r.i.
Dit is niet ok
Wat jammer dat deze man is overleden. We denken terug aan al die televisieavonden over de Puttensemoordzaak, Nicki Verstappen en Christel Ambrosius etc. Wat achter blijft is een gevoel van leegte, maar ook een gevoel van dankbaarheid: hij stond voor het RECHT. Hij schroomde niet om in de bres te springen voor de slachtoffers. Je bent meer waar je was, maar altijd waar wij zijn. Peter, het ga je goed!🍀😍🍀😍🍀😍🍀😍🍀 
Op 26 juli 2021
om 23:00 getekend door:
M.a.r.c.e.l. .K.r.a.m.e.r.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 1884      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Anneke
op 15 juli 2021

Contact met beheerder >
Contact met Anneke :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Peter R. de Vries

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto