Hennie van Ommeren

Hennie van Ommeren

4 juni 1946 - 9 januari 2021
Op zaterdag 9 januari 2021 heeft Hennie van Ommeren, medeoprichter van onze kookclub Cercle des Gourmets de Bois le Duc, zijn gevecht tegen corona verloren. Hennie heeft de leeftijd van 74 jaar bereikt.

Sinds de oprichting van onze kookclub in 1971 heeft Hennie zich met hart en ziel ingezet voor de Cercle. Hij was er bij toen het idee ontstond om met een vriendengroep te koken in het lokaal van de Sint Lucia Huishoudschool te ‘s Hertogenbosch  en was de stuwende kracht achter de ontwikkeling van de Cercle naar het hedendaagse hoge culinaire niveau. De door hem geambieerde professionelere aanpak kwam tot uiting in het vinden van een eigen kooklocatie, eerst in Sint-Michielsgestel later, in 1985, in het huidige pand te Nieuwkuijk. Het was zijn droom om dit tot een grootse kookclub te maken, en dit is hem zeker gelukt !

Op culinair gebied veranderde er in de loop der jaren veel. Hennie’s  bijdrage hierin mee te gaan wat betreft receptuur en de nieuwste keukenapparatuur zijn van onschatbare waarde geweest. Wij denken dat de menucommissie waarvan Hennie lid was dit kan beamen. Menig gastchef van topniveau is door hem benaderd om exclusief ten behoeve van de Cercle een vijf gangen menu samen te stellen. Niet alleen heeft hij voor de menucommissie veel betekend, ook voor de evenementencommissie heeft hij zijn sporen verdiend, te denken valt aan de vele jaren dat de Cercle deel heeft genomen aan het evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch en het organiseren van de Nieuwjaarsrecepties. 

Voorts heeft hij zich gedurende 50 jaar dagelijks tomeloos ingezet, en vooral ook achter de schermen, voor de ontwikkeling en behoud van onze kookclub.

Wij zullen hem, zijn gedrevenheid, inspiratie en culinaire kennis node missen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 54        Volgende >
Hennie jij belde mij toen je gestrand was met je auto ik heb je toen op sleep genomen jij zij toen als je mij nodig hebt mag je mij altijd bellen dit heb ik niet een keer maar meerdere keren gedaan als ik ging koken voor familie en vrienden dan dacht ik eerst even Hennie bellen voor advies wat ik het best kon gaan koken en hoe ik het best iets lekkers kon maken! Maar dit kan niemand voor mij invullen zoals jij Hennie
De glimlach omdat jij er was dat geld voor mij zeker
Maar huil niet omdat jij er niet meer bent dat lukt mij niet
Jij hebt je passie aan mij doorgeven ik zal je missen.
Sterkte aan zijn familie en vrienden 
Op 7 februari 2021
om 22:44 getekend door:
M.a.r.t.i.e.n. .v.a.n. .d.e.n. .O.e.v.e.r.
Dit is niet ok
Beste familie en alle culinaire Cercle collega's en vrienden van Hennie van Ommeren : wat zijn wij geschrokken van het bericht over zijn overlijden. Vele jaren hebben wij heel fijn mogen samenwerken met Hennie betreffende de leveringen verse Vis, Schaal,- en Schelpdieren voor Cercle. Wij hebben met hem altijd een heel prettig contact gehad en hebben daaraan dankbare en fijne herinneringen en hebben altijd bewondering gehad voor zijn culinaire en organisatorisch talent. ook de plannen voor Bourgondisch Den Bosch werden met ons besproken, altijd mooi om te horen en mee te kunnen denken wat wij met onze producten zouden kunnen bijdragen. Wij sturen jullie van hieruit allemaal onze condoleances en wensen jullie veel sterkte met dit verlies en de leegte die hij achterlaat ! Pieter Smit & Stephanie Beerens, Team Smit Seafood BV. Oisterwijk 
Op 25 januari 2021
om 11:01 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .S.m.i.t. .&. .T.e.a.m. .S.m.i.t. .S.e.a.f.o.o.d. .B.V.
Dit is niet ok
Pas vanmorgen heb ik vernomen dat Hennie is overleden kon het niet geloven zo'n bruisende en bourgondische man, levensgenieter pur sang. Bijna 39 jaar was ik lid van de Cercle waarvan 5 jaar secretaris en in die periode heb ik heel veel mogen samen werken met Hennie. De Cercle dat was Hennie gedreven en proberen het hoogste te halen in onze club een voorbeeld in alles. Door hem heb ik 39 mooie jaren mogen beleven en heb nog alle dagen plezier in de kennis en kunde die ik heb opgedaan in de Cercle. Ik wens de familie heel veel sterkte en alle (oud) kookmaten, ik ben blij dat ik hem heb mogen kennen in mijn leven. 
Op 23 januari 2021
om 13:14 getekend door:
E.r.i.k. .G.u.l.i.g.e.r.
Dit is niet ok
lieve Henny,

Nooit meer samen koken...
Nooit meer samen eten...
Nooit meer samen zijn...
Nooit meer samen lachen...
De kookavonden zullen NOOIT meer hetzelfde zijn...
Wat zullen wij jou gaan missen!
Dag opperchef ... tot ooit! 
Op 18 januari 2021
om 13:50 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .d.e. .W.i.j.s.
Dit is niet ok
he henny bedankt voor de fijne jaren dat we elkaar kennen. Ik heb veel geleerd van je. Henny ga je missen. Je elektromannetje. Cees timmermans 
Op 18 januari 2021
om 13:04 getekend door:
C.e.e.s. .t.i.m.m.e.r.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Hennie ... veertig jaar herinneringen. Na de jaren waarin ik voorzitter was bleven we samen in het bestuur. Talloze vergaderingen, overleg over groepen, keukenapparatuur, wonderbaarlijke vermissingen, inkoop, voorraad, chefs, voortgang in de keuken, voortbestaan van onze club.
Naast dat alles de menucommissie, bijeenkomsten meestal bij jou thuis, het aandragen van de recepten, aanpassen aan de tijd, samenstellen van de menu's en schema voorkoken van de lessen. Daaraan voorafgaand of erop volgend telefonisch overleg over ingrediënten, kooktijd. Die telefoongesprekken zal ik zeer missen, beste man!
Au revoir! 
Op 18 januari 2021
om 12:40 getekend door:
L.e.x. .d.e. .R.o.o.
Dit is niet ok
Een lieve man is heengegaan... Via mijn vader Johan heb ik Hennie goed leren kennen. Hennie was iemand die erg bij de tijd was en altijd het beste met je voor had. In alle opzichten. Jammer dat dit je lot is geweest, het voelt niet als een goed afscheid.

Rust zacht. 
Op 17 januari 2021
om 18:11 getekend door:
B.e.r.j.e.l.l.e. .v.a.n. .N.a.m.e.n.
Dit is niet ok
Hennie,
Hartelijk dank voor jouw tomeloze inzet voor onze kookclub, voor de wijze lessen, voor jouw kennis en kunde, voor jouw kameraadschap. Ik zal altijd aan je denken bij het koken en nog vaak jouw aanwijzingen gebruiken. Onwaarschijnlijk dat we op deze manier en op dit moment afscheid van je moeten nemen. Rust in vrede!! 
Op 17 januari 2021
om 16:21 getekend door:
C... .d.e. .R.i.d.d.e.r.
Dit is niet ok
Beste Hennie, Zoveel jaren ben je al mijn chef-kok. Wat hebben we veel van jou geleerd!! Ook als wij erin slaagden iets te verprutsen, was jij onze reddende engel. Snel gooide je het weg en razend snel werden de ingredienten opnieuw in de pan gedeponeerd en toverde jij het gewenste resultaat in de pan. Wij zijn samen ook nog naar Antwerpen geweest, wat gezellig was dat!! Het jaarlijks diner met de heren!!! We waren een hechte groep en zeker ook door jou, omdat altijd alles op zijn pootjes terecht kwam! Ik ga je heel erg missen! Voor jouw familie heel veel sterkte met alles, want je was een hele bijzondere man en super goede chefkok.Lieve groet, Francion Brenninkmeijer-de Groot 
Op 16 januari 2021
om 13:41 getekend door:
F.r.a.n.c.i.o.n. .B.r.e.n.n.i.n.k.m.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
Een groot man voor de Cercle is heengegaan. Hennie ik heb jou leren kennen als een zeer gedreven man die altijd bezig was voor de Cercle. Het was gewoon je kindje waarvoor alles week. Het werd wel eens lastig als dat kindje eigenzinnig werd en anders wilde dan jij. Kindjes willen na verloop van tijd niet altijd aan het handje blijven lopen. Maar wat er ook gebeurde, jouw liefde voor de Cercle en de liefde en waardering van de Cercle bleef bestaan. Hoop dat je nu de rust krijgt die je verdient en van boven steeds met liefde op ons neer kunt kijken. Vaarwel. Harm Bodewes 
Op 16 januari 2021
om 10:29 getekend door:
H.a.r.m. .B.o.d.e.w.e.s.
Dit is niet ok
Beste Familie, gecondoleerd met het overlijden van Hennie, heel veel sterkte.
Jos en José Lommers 
Op 16 januari 2021
om 10:13 getekend door:
J.o.s. .L.o.m.m.e.r.s.
Dit is niet ok
Beste Hennie,

Ik kende je zo'n 30 jaar en het is niet gemakkelijk te realiseren, dat als het koken weer begint, de plek, waar je al meer dan 30 jaar de Dames 2 leidde, leeg zal zijn. Je gezelschap, je gedrevenheid, je kennis van zaken, ik zal het allemaal missen. Zoals jij met je hobby, je passie voor koken, de Cecle bezig was, is onvervangbaar. Altijd op de hoogte van de nieuwste trends op kookgebied, je streven naar perfectie en de zorg voor je 'meisjes', je was daar uniek in.
De Club, D2, het zal allemaal weer doorgaan, maar dat we je zorg, je kennis en je gezelschap heel erg zullen missen, is zeker.

Gelukkig blijven de herinneringen.

Marian van Leeuwen D2 
Op 15 januari 2021
om 12:14 getekend door:
M.a.r.i.a.n. .v.a.n. .L.e.e.u.w.e.n. .D.2.
Dit is niet ok
Veel te jong. Ik wens de familie veel sterkte toe. 
Op 14 januari 2021
om 21:50 getekend door:
T.h.e.o. .S.c.h.i.p.p.e.r.s.
Dit is niet ok
Beste Hennie,
Het valt nog steeds niet te bevatten dat je er niet meer bent.
Je was een geweldig drijvende kracht voor de Cercle, met tomeloze inzet.
We hebben zoveel van je geleerd, je wist echt alles van koken.
Altijd had je een opgewekte stemming en je leidde de groep op alerte wijze. Je gerecht was nooit mislukt, overal wist jij een oplossing voor.
Je laat ons een lange rij van fijne herinneringen na: de kookavonden op de club, restaurantbezoeken met onze groep - je organiseerde zelfs een weekend Antwerpen - en de grandioze feesten van de Cercle.
Hennie, bedankt voor alles, we zullen je ontzettend missen.

Nienke, Meike, Jeroen en Dao veel sterkte gewenst.

Miriam van der Heiden, D2 
Op 14 januari 2021
om 13:57 getekend door:
M.i.r.i.a.m. .v.a.n. .d.e.r. .H.e.i.d.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Hennie,
11 jaar geleden heb ik je leren kennen bij de dames 2 groep.
Zoveel heb ik van je geleerd, je had overal een oplossing voor ook als het even mis ging.
Je inspireerde me.
Wat zullen we je gaan missen...
Ik wens de familie en dierbare heel veel sterkte toe! 
Op 14 januari 2021
om 13:09 getekend door:
G.e.r.r.y. .v.a.n. .H.e.r.w.i.j.n.e.n.
Dit is niet ok
Heb hele fijne herinneringen aan Hennie en het kook gebeuren.
Sterkte familie. 
Op 14 januari 2021
om 12:05 getekend door:
B.e.t.t.i.n.a. .v.a.n. .d.e.n. .D.u.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Beste Familie,
Hennie was voor mij een kook-inspirator. Samen hebben we mooie kookavonden gehad.
Ik glimlach om wie hij was, een traan heb ik niet kunnen voorkomen. Uit het oog maar niet uit mijn hart.
Ik wens jullie veel sterkte met dit grote verlies.
Marcel 
Op 14 januari 2021
om 11:59 getekend door:
M.a.r.c.e.l. .S.n.i.j.d.e.r.s.
Dit is niet ok
Beste Familie, Lieve Hennie,

32 jaar hebben we elkaar zakelijk gekend. meer dan 25 jaar vriendschappelijk. en sinds het overlijden van jou vrouw Mia zeer intens. Je was ook voor ons een inspirator. Je kon je mening goed en duidelijk overbrengen over hoe jij dingen zou doen of veranderen. Ook bij bourgondisch den bosch waren wij altijd van de partij op uitnodiging van jou, gelijk ook asperges int veld. Altijd was jij daar al maanden vooraf mee bezig. we hebben er altijd veel over gebrainstormd. Hoe het beter kon of mooier en gezelliger. De bekende haring van top kwaliteit wist jij te vinden, en bracht je regelmatig mee naar hier. effe achter jou vrachtwagen een paar harinkjes verorberen. "Wat zijn ze weer lekker" zeiden we dan, terwijl we de mond afveegden meet de mouw van de trui. De laatste keer dat ik je zag stond je te bibberen hier in de hal. waar je nog gekscherend zij "ik denk dak corona heb" morgen maar eens testen. en vrijdag had jij een negatieve uitslag. je was positief.
De strijd heb jij niet gewonnen. Het is een gemis de dagelijkse praatjes samen. Man we kunnen het niet accepteren dat jij er niet meer bent. In gedachten zal jij er altijd bij zijn. Bij vele dingen zullen we denken dat is nog een idee of recept van Hennie. Wij hopen dat je in het hiernamaals ook in de keuken mag staan en de mooiste gerechten zal maken. Hennie het ga je goed. Hopelijk tot ooit.

Groeten en rust zacht, Johan en Anja van Namen 
Op 14 januari 2021
om 9:29 getekend door:
J.o.h.a.n. .v.a.n. .N.a.m.e.n. .c.h.a.m.p.i.g.n.o.n.s.
Dit is niet ok
Beste Hennie, geschokt en verbijsterd zijn wij door het bericht van je overlijden.
Jij de gedreven nestor van onze kookclub, we zullen je nooit vergeten. 
Op 13 januari 2021
om 20:59 getekend door:
E.r.i.c. .e.n. .C.o.r.i.n.a.
Dit is niet ok
Lieve familie van Ommeren,

Wij willen onze condoleances aan jullie overbrengen.

Helaas moeten wij afscheid van een Culinaire vriend!

Als ‘Oud dames 1’ hebben wij Hennie gekend als ‘n bevlogen chef en inspirator in diverse bestuursfuncties van de Cercle des Gourmets de Bois le Duc.
Wat hebben we veel gezellige culinaire avonden meegemaakt ook mede dankzij de inspanningen van Hennie. Naast de kookclub, de voorbereidingen en het draaien op Bourgondisch Den Bosch, de diverse workshops die we samen met Hennie hebben gedaan, hebben we mooie herinneringen gemaakt en enorm veel plezier beleefd.

We wensen jullie heel veel sterkte met dit enorme verlies.

Met vriendelijke groet,
Oud Dames 1 (de maandagavond groep) 
Op 13 januari 2021
om 19:38 getekend door:
H.e.n.r.i.e.t.t.e. .B.r.o.e.d.e.r.s. .n.a.m.e.s. .'.O.u.d. .D.a.m.e.s. .1.'.
Dit is niet ok
       1 2 3       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
René de Ruijter
op 11 januari 2021
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met René de Ruijter:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Hennie van Ommeren

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto