Hennie van Ommeren

Hennie van Ommeren

4 juni 1946 - 9 januari 2021
Op zaterdag 9 januari 2021 heeft Hennie van Ommeren, medeoprichter van onze kookclub Cercle des Gourmets de Bois le Duc, zijn gevecht tegen corona verloren. Hennie heeft de leeftijd van 74 jaar bereikt.

Sinds de oprichting van onze kookclub in 1971 heeft Hennie zich met hart en ziel ingezet voor de Cercle. Hij was er bij toen het idee ontstond om met een vriendengroep te koken in het lokaal van de Sint Lucia Huishoudschool te ‘s Hertogenbosch  en was de stuwende kracht achter de ontwikkeling van de Cercle naar het hedendaagse hoge culinaire niveau. De door hem geambieerde professionelere aanpak kwam tot uiting in het vinden van een eigen kooklocatie, eerst in Sint-Michielsgestel later, in 1985, in het huidige pand te Nieuwkuijk. Het was zijn droom om dit tot een grootse kookclub te maken, en dit is hem zeker gelukt !

Op culinair gebied veranderde er in de loop der jaren veel. Hennie’s  bijdrage hierin mee te gaan wat betreft receptuur en de nieuwste keukenapparatuur zijn van onschatbare waarde geweest. Wij denken dat de menucommissie waarvan Hennie lid was dit kan beamen. Menig gastchef van topniveau is door hem benaderd om exclusief ten behoeve van de Cercle een vijf gangen menu samen te stellen. Niet alleen heeft hij voor de menucommissie veel betekend, ook voor de evenementencommissie heeft hij zijn sporen verdiend, te denken valt aan de vele jaren dat de Cercle deel heeft genomen aan het evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch en het organiseren van de Nieuwjaarsrecepties. 

Voorts heeft hij zich gedurende 50 jaar dagelijks tomeloos ingezet, en vooral ook achter de schermen, voor de ontwikkeling en behoud van onze kookclub.

Wij zullen hem, zijn gedrevenheid, inspiratie en culinaire kennis node missen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 51        Volgende >
Wat een akelig bericht dat Hennie de strijd tegen covid 19 heeft moeten verliezen. Wat een enorm verdriet. Koken onder zijn leiding bij de groep dames 2 was altijd inspirerend, of het nu klassiek of supervernieuwend was. Hij putte duidelijk uit een enorme ervaring en kennis over koken en dat maakte hem creatief. Nooit zomaar het recept blind volgen maar altijd blijven proeven, kijken en luisteren. Perfectioneren en niet bang zijn om van het pad af te wijken als dat nodig was. Maar ook al ging het wel eens mis, het plezier van koken samen stond voorop. Hennie zat vol met anekdotes over 50 jaar clubgeschiedenis en ik hing aan zijn lippen als hij zat te vertellen. Een warme levensgenieter die we nog zo graag bij ons hadden gehouden. Ik wens Nienke, Meike, Jeroen en Dao alle sterkte toe. 
Op 13 januari 2021
om 13:26 getekend door:
M.a.r.l.e.e.n. .v.a.n. .B.a.l.l.e.g.o.o.i.j.e.n.
Dit is niet ok
Met droefheid en verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Hennie.
Wij denken met respect en erkentelijkheid terug aan zijn enthousiaste en nauwkeurige inzet en betrokkenheid binnen zijn kookclub. 
Op 13 januari 2021
om 13:03 getekend door:
T.h.e.o. .O.p. .d.e.n. .K.a.m.p. .e.n. .M.a.r.i.a.n.n.e. .v.a.n. .M.o.s.s.e.l.
Dit is niet ok
Hennie ik zalje missen, niet alleen je fantastische kook lessen maar vooral je warme persoonlijkheid. RIP 
Op 13 januari 2021
om 10:20 getekend door:
J.a.n. .v.a.n. .d.e.r. .l.i.n.d.e.n.
Dit is niet ok
Ik vind het altijd pijnlijk en verdrietig iemand te verliezen, het veroorzaakt een koude leegte en is zo definitief.Deze gevoelens overheersen nu bij het overlijdingsbericht van Hennie.Ik had slechts zijdelings met Hennie te doen maar zijn inzet en gedrevenheid waren altijd opvallend. Ik ben dan ook zeer dankbaar voorwat hij voor de Cercle heeft gedaan. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en dierbaren. 
Op 13 januari 2021
om 4:12 getekend door:
J.o.o.p. .V.e.r.s.t.i.j.n.e.n.
Dit is niet ok
beste Nienke,
het heeft niet zo mogen zijn Hennie jouw vader heeft het toch niet mogen halen.ondanks de laatste dagen wat betere berichten,via Paul
Hennie en ik hebben samen een prachtige tijd gehad bij onze club,heel veel samen gedaan in het bestuur en op de club met verbouwing laatst nog ons de club klaar te maken voor het nieuwe seizoen,hebben we nog behoorlijk afgeknuntseld,zouden samen nog een keertje een hapje gaan doen etc etc het heeft niet zo mogen zijn,een vriend minder,geweldige kerel
dank dat ik hem heb mogen kennen.VOOR JOUW HEEL VEEL STERKTE
MAURICE 
Op 12 januari 2021
om 22:55 getekend door:
m.a.u.r.i.c.e.k.i.t.s.e.l.a.a.r.
Dit is niet ok
Perfectioneren, proeven, proosten. De slogan van de Cercle staat voor mij synoniem met Hennie. Perfect willen zijn en de lat hoog leggen, dit komt niet alleen tot uiting in de gerechten maar ook in onze club. Proeven als een culinair expert waar menigeen jaloers op is in staat om mooie gerechten niet alleen te koken maar ook vanuit de menu commissie ook mee vorm te geven. Proosten, uiteraard het heerlijke beeld van het genieten van het gerecht maar net zo veel van zijn vrienden en de gezelligheid. Een levensgenieter.

Maar ook die man die ik aantrof op de club, in zijn eentje, bezig met het aandraaien van alle schroeven van alle steelpannen. Kijkend over zijn leesbril zei hij: “ja, iemand moet het doen”. Sinds die tijd heb ik nooit meer een steelpan vast zonder aan hem te denken. Ik zal dat dan ook altijd blijven doen.

We gaan hem missen, ongelofelijk missen maar wij zullen de club altijd in zijn gedachte voortzetten.
Rust zacht. 
Op 12 januari 2021
om 21:12 getekend door:
V.i.n.c.e.n.t. .M.e.e.u.w.i.s.s.e.n.
Dit is niet ok
Hennie,
Altijd onderweg, bezig, actief
Bevlogen en betrokken..
ik wens ieder die hem lief had enorm veel sterkte in deze moeilijke tijd 
Op 12 januari 2021
om 21:08 getekend door:
L.i.s.e.t.t.e. .v.a.n. .Z.o.n.
Dit is niet ok
Rust zacht! 
Op 12 januari 2021
om 20:08 getekend door:
H.a.n.s. .v.a.n. .d.e.r. .S.c.h.a.n.s.
Dit is niet ok
Ik heb met Hennie niet veel gekookt maar heb hem als een als een goede en vriendelijke collega kok meegemaakt we zullen hem missen en wens de familie sterkte met dit snelle gemis van Hennie 
Op 12 januari 2021
om 20:08 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .V.e.r.h.o.e.v.e.n.
Dit is niet ok
Hennie, ik heb je slechts drie jaar gekend maar ik heb tijdens de kookavonden ontzettend veel van je geleerd en had graag nog lang samen met jou als chef gekookt. Ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte toe. 
Op 12 januari 2021
om 19:53 getekend door:
H.e.n.n.i.e. .V.e.r.m.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
Beste Henny
Heb je 40 jaar meegemaakt bij de kookclub en het geluk gehad je een week voor de corona nog te zien Je laat iets moois achter. 
Op 12 januari 2021
om 18:00 getekend door:
B.e.r.t. .W.a.n.n.y.n.
Dit is niet ok
Hennie, je blijft in mijn herinnering "mister Cercle", een gedreven, perfectionistische, stuwende kracht van onze kookclub. Bedankt voor alles wat je voor mij en Cercle des Gourmets de Bois le Duc hebt willen zijn. 
Op 12 januari 2021
om 17:57 getekend door:
T.o.n. .D.e.r.r.i.k.s.
Dit is niet ok
Hoe snel is het gegaan!
Lieve Hennie, al jaren kennen we elkaar. Het was altijd bijzonder, ook omdat jij een goede vriend van mij vader en moeder was. Doe ons pap de groeten.
Liefs 
Op 12 januari 2021
om 17:36 getekend door:
E.u.g.e.n.i.e. .d.e.n. .D.e.k.k.e.r. .V.o.l.l.e.b.e.r.g.h.
Dit is niet ok
Hennie hebben we leren kennen toen wij in 1983 een stukje grond kochten aan de eikenlaan. Het gebeurde de eerste avond dat wij auto pech bij Hennie voor de deur. Aangebeld en Hennie deed open en had gelijk een oplossing en bracht ons naar Boxtel. Gelijk voor een ander klaar staan. Dat was Hennie. Beste familie van harte gecondoleerd 
Op 12 januari 2021
om 17:26 getekend door:
J.a.n. .N.i.e.u.w.e.n.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Beste Hennie
Je was een inspirator, ik heb veel van je geleerd. Je hebt van mijn de fond meester gemaakt.
Ik zal je missen. 
Op 12 januari 2021
om 17:26 getekend door:
T.h.i.j.s. .d.e. .V.a.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Hennie,

Jij had al 45 jaar een bijzondere vriendschap met mijn opa&oma.In al die jaren heb ik jou leren kennen als liefdevolle, hardwerkende en betrouwbare man. Gezelligheid en samen delen stonden bij jou hoog in het vaandel. Ik zal jouw aanwezigheid en lekkernijen op de zaterdagmiddag borrel bij opa&oma enorm missen. Wij verliezen in jou een goede vriend en de wereld verliest een bijzondere man.
Wij zullen jou altijd met ons meedragen. Waar je nu ook bent, het ga je goed!

Dikke kus en tot ooit. 
Op 12 januari 2021
om 16:35 getekend door:
M.a.u.r.e.e.n. .D.a.n.k.e.r.s.
Dit is niet ok
Hennie, als ik aan jou denk zie ik een gepassioneerde man, met een grenzeloze inzet voor de Cercle. Als chef van mijn kookavond heb ik veel van je geleerd, hetgeen ik vaak in de praktijk heb gebracht en zal brengen. Ik wil je bedanken voor de fijne culinaire en gezellige momenten bij de Cercle. Sterkte voor Dao, familie en vrienden. 
Op 12 januari 2021
om 16:30 getekend door:
B.e.r.t. .E.n.t.i.n.g.
Dit is niet ok
Hennie, In korte tijd veel geleerd van je ,jammer dat het tot een vroegtijdig einde is gekomen .Ik wens de familie veel sterkte toe met dit enorme verlies. 
Op 12 januari 2021
om 16:25 getekend door:
T.h.e.o. .K.i.n.n.e.g.e.n.
Dit is niet ok
Hennie, In 2004, na het overlijden van mijn man Ad Mureau, werd ik door jou gebeld. Waarom kom jij niet bij de cercle? Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van gehad. Mooie herinneringen aan de samenwerking voor Bourgondisch Den Bosch. Dat ging niet altijd van een leien dakje, want je was een behoorlijke perfectionist. We hebben ook talrijke mooie feestavonden gehad. Met recht heb jij je volledig gegeven voor de Cercle en daardoor een onuitwisbare indruk achtergelaten. Lieve Hennie, Rust in vrede 
Op 12 januari 2021
om 16:25 getekend door:
A.n.s. .M.u.r.e.a.u.
Dit is niet ok
Hennie, woorden schieten tekort. Ik heb veel van je geleerd en had graag nog lang met jou als chef met je willen koken.
Veel dank! 
Op 12 januari 2021
om 16:21 getekend door:
R.i.a. .K.a.m.p.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
René de Ruijter
op 11 januari 2021
en blijft zichtbaar tot:
11 maart 2021
Contact met beheerder >
Contact met René de Ruijter:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Hennie van Ommeren

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto