Henk  Elsink

Henk Elsink

20 april 1935 - 24 februari 2017

Nederlandse cabaretier, zanger en schrijver.

Henk Elsink begon carrière in zijn kinderjaren met het maken van revues. Aanvankelijk volgt hij een opleiding tot lithograaf maar het artiestenvak blijft trekken en hij doet mee aan talentenjachten. Als hij de eerste prijs wint op een regionale talentenjacht merkt komiek Frans Vrolijk hem op en krijgt hij zijn eerste kans. In 1956 treedt hij op bij Tom Manders in revuecafé Saint-Germain-des-Prés (waar ook Mini & Maxi hun carrière zijn begonnen). Daarna werkt hij mee aan televisieprogramma's zoals Capriolen, Schertsboek en Ad Ladin en de Wonderlamp. In het begin van de jaren zestig doet hij twee seizoenen mee in het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk.
In 1963 wordt hij eigenaar van restaurant de Koopermoolen in Amsterdam, waar hij de bezoekers vermaakt met liedjes en komische monologen. Tegelijkertijd start hij op de radio het programma Vrij Entree waarin hij vele bekende gasten uit de theater- en televisiewereld ontvangt, zoals Wim Sonneveld, Leen Jongewaard, Frans Halsema en Jenny Arean. In 1969 was de honderdste uitzending en stopte het programma. Elsink blijft tot 1974 doorgaan met zijn cabaretrestaurant.
Daarna ging Elsink het theater in met onemanshows. Enkele nummers uit deze shows haalden zelfs de hitparade: Harm met de harp (in 1969), De supporter (in 1970), Krimpen-Hong Kong (ook 1970) en Johanna (in 1973). Ook een aantal conferences uit die tijd zijn tijdloos geworden (De Bom, De lift, De supporter). Registraties van deze shows werden na afloop vaak op televisie uitgezonden en bereikten steevast hoge kijkcijfers. Hij maakt negen onemanshows en een show met Liesbeth List onder de titel: Samen anders. Voor zijn shows ontving hij in 1973 een Gouden Harp (uitgereikt door de stichting Conamus). Op Harm met de harp kreeg hij vaak kritiek omdat het erg stereotiep zou zijn voor homoseksuelen.

Tijdens het schrijven en voorbereiden van een nieuw programma in 1988 besloot Elsink dat het genoeg is geweest en hij stopte abrupt met zijn carrière. Hij verhuisde naar Majorca en na een aantal jaren niks doen begon hij met het schrijven van thrillers. Hij bediende zich bij het schrijven van het pseudoniem Elsinck. Zijn eerste boek over de vliegtuigramp van Tenerife in 1977 werd goed ontvangen en zijn boeken werden door critici geroemd om de sterke opbouw en de fijnzinnige dialogen.

In 2005 verkocht Elsink zijn huis op Mallorca en keerde terug naar Nederland. In datzelfde jaar werd een dvd-set uitgebracht met verzameld cabaretwerk en daarbij verloren gewaande, maar teruggevonden, fragmenten.

Hij leed de laatste jaren van zijn leven aan de ziekte van Alzheimer. In 2017 overleed Henk Elsink op 81-jarige leeftijd in een verzorgingshuis in Amersfoort.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 26        Volgende >
Ik mocht een kleine rol vervullen in de TV show "Ga maar met me mee" met Georgette Hagendoorn. Ik heb Henk daar leren kennen met héél véél bewondering voor zijn vakmanschap.Ook als mede regisseur met René Stokvis bij onze kindershow "Baas boven Baas blijft deze man een voorbeeld voor velen.wij wensen de familie ontzettend véél sterkte toe!
Henk rust in vrede. 
Op 21 april 2017
om 16:33 getekend door:
G.e.r. .A.t.s.m.a.
Dit is niet ok
Gebleven jij maakte velen aan het lachen met je conferances en liedjes.1mooi lied in het bijzonder is de laatste wagen. Fleur nu de boel op waar je nu bent... Rust zacht. 
Op 18 maart 2017
om 18:26 getekend door:
a.a.d.d.e.z.e.e.u.w.
Dit is niet ok
Middels dit berichtje wil ik mijn oprechte condoleanses overbrengen.'
Ik bewaar hele goede herinneringen aan het lied "de Voetbalsupporter"
Als zesde klasser van de lagere school in 1972 zong ik dat lied tijdens het afscheidsfeest. Ik had de tekst na een schriftelijk verzoek keurig per post thuis gestuurd gekregen. Ik was zeer succesvol mede door mijn "leermeester". Speel nog steeds amateurtoneel bij een toneelclub. 
Op 8 maart 2017
om 11:34 getekend door:
P.a.u.l. .D.e.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Veel sterkte in deze moelijk tijd 
Op 4 maart 2017
om 15:39 getekend door:
T.o.o.s.b.r.o.e.r.e.
Dit is niet ok
In korte tijd zoveel bekende Nederlanders overleden ...

Rust in alle vrede!!!

Heel veel sterkte voor de nabestaanden!!! 
Op 4 maart 2017
om 13:53 getekend door:
A.n.d.r.é. .d.e. .H.o.o.g.e. .e.n. .B.e.p. .M.a.a.s.
Dit is niet ok
weer een grote weg, Henk was bij ons altijd op tv, hij zal altijd een stukje nostalgie blijven, samen met alle andere groten van zijn generatie 
Op 3 maart 2017
om 22:13 getekend door:
h.e.l.e.n.a. .b.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Helaas dat hij er niet meer is.ben er mee opgegroeid.r.i.p.sterkte aan fam en vrienden en heel veel fans natuurlijk.ik hoop.dat hij rust vind. 
Op 3 maart 2017
om 14:06 getekend door:
X.x.w.i.l.m.a.x.x.x.
Dit is niet ok
Beste familie.
Henk Elsink is voor mij jeugdsentiment. Ik groeide met hem op en leerde hierdoor het theater en de lach te waarderen. Ik wens jullie veel sterkte met het verlies van een kostbaar mens. 
Op 2 maart 2017
om 19:00 getekend door:
M.a.n.o.n. .T.h.e.s.i.n.g.
Dit is niet ok
Dank voor uw onvergetelijke sketches als: Harm met de Harp, De Bom, De tandarts, De Lift.
Bedankt "Bakema" dat u de respectabele leeftijd van 81 jaar mocht bereiken. Helaas moest een vreselijke ziekte als Alzheimer u treffen.Dat heeft u niet verdiend. We hebben zéér van u genoten van uw typetjes in de jaren 70 van de vorige eeuw. Niet kwetsend niet discriminerend. Gewoon echte humor. Ze zullen me nog lang heugen. Moge u rusten in vrede! 
Op 2 maart 2017
om 10:51 getekend door:
E.l.b.e.r.t.
Dit is niet ok
Rust zacht we zullen je humor nooit vergeten 
Op 28 februari 2017
om 0:12 getekend door:
D.i.r.k.
Dit is niet ok
Henk rust in vrede dank je voor al de humor die je ons gegeven hebt.Veel sterkte voor zijn gezin en familie en vrienden 
Op 27 februari 2017
om 23:50 getekend door:
A.n.n.e.m.i.e.k. .v.a.n. .B.e.m.m.e.l.e.n.
Dit is niet ok
Beste Henk, vooral door je prachtige liedjes zul je altijd in mijn herinnering blijven. Wat heb ik ze vaak gedraaid en meegezongen: Goeie ouwe tijd, Petra, De ouders van Jantien, Hippygirl, Waar bleef de tijd, De man van 40 en vooral Doe wat je wilt en bewaar niet te veel voor later. Liedjeszanger was jouw vak! 
Op 27 februari 2017
om 22:25 getekend door:
P.e.t.e.r. .S.o.e.t.h.o.u.t.
Dit is niet ok
Beste familie en vrienden, van harte gecondoleerd. Las vandaag het artikel in Trouw. En heb op youtube nog eens gekeken naar Harm met het harpje. Geweldig!

Heel veel sterkte toegewenst. 
Op 27 februari 2017
om 20:52 getekend door:
j.o. .a.r.t.s.
Dit is niet ok
Lieve Henk .Wat heb ik van je genoten,als cabaretièr. jij hoorde ook in t rijtje, Kan, Sonneveld en, Hermans.rust zacht.Fam.Sterkte. 
Op 27 februari 2017
om 15:22 getekend door:
E.l.s. .R.o.o.k.
Dit is niet ok
Een groot man van het Nederlands cabaret.

Rust zacht. 
Op 27 februari 2017
om 10:35 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d.
Dit is niet ok
Krijg ik toch al twee dagen het liedje "als ik aan vader denk"niet uit mijn hoofd. Ik ga straks eten bij mijn vader van 88 en ga extra genieten dat hij al heel lang mijn vader is. Bedankt voor al het moois en sterkte. 
Op 26 februari 2017
om 14:12 getekend door:
P.e.t.r.a. .S.c.h.i.l.p.
Dit is niet ok
Een groot kunstenaar die iedereen aan het lachen kreeg zonder anderen belachelijk te maken, jammer!!Ik wens familie heel veel sterkte toe. 
Op 26 februari 2017
om 10:24 getekend door:
A.n.s. .v.a.n. .G.u.r.c.h.o.m.
Dit is niet ok
Veel leuke herrinneringen aan de conferences en liedjes ,veel sterkte voor de naasten met dit verlies. 
Op 26 februari 2017
om 6:03 getekend door:
I.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Lieve Henk,

Al was je niet van mijn generatie. Ik heb altijd kunnen lachen om je humor. Harm met het harpje heeft mijn veel plezier gebracht. Ik wens je een mooie tijd daar boven.
En veel sterkte en kracht aan de familie en vrienden van Henk. 
Op 26 februari 2017
om 4:26 getekend door:
T.i.m. .T.r.a.a.s.
Dit is niet ok
Beste Henk,
Bedankt voor die leuke types die jij speelde op de planken.Wens jou nabestaanden alle kracht toe om dit verlies te dragen 
Op 26 februari 2017
om 2:56 getekend door:
H.e.r.m.a.n. .A.n.s.i.n.k.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Bram
op 25 februari 2017

Contact met beheerder >
Contact met Bram:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Henk Elsink

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto