James  Last

James Last

17 april 1929 - 9 juni 2015

Muzieklegende.

Hans (James) Last (Bremen, 17 april 1929 – Palm Beach Gardens (Florida), 9 juni 2015) was een Duits orkestleider.
Last werd geboren als jongste kind van een meteropnemer bij de Bremense gasmaatschappij. Vader Louis Last trad in zijn vrije tijd op als amateurmuzikant. Tijdens de Tweede Wereldoorlog volgde Last een muzikale opleiding aan de militaire academie van Bückeburg bij Hannover. Na de oorlog werd hij contrabassist en kwam hij met zijn broers Robert en Werner bij het nieuwe orkest van Radio Bremen. In 1950, 1951 en 1952 werd hij uitgeroepen tot beste jazzbassist van Duitsland. In 1955 verhuisde hij naar Hamburg waar hij als arrangeur/componist werkte voor grote orkesten, instrumentalisten en zangsterren. Ook trad hij er in het huwelijk met Waltraud Wiese, met wie hij een dochter en een zoon kreeg. In 1963 tekende hij een exclusiviteitscontract bij Polydor en in mei 1965 verscheen zijn eerste lp als James Last: "Non Stop Dancing 65". Buiten zijn medeweten had de platenfirma zijn voornaam gewijzigd (al bracht Polydor in 1966 nog een lp uit onder de naam Hans Last: Ännchen von Tharau bittet zum Tanz). De Happy Party Sound van James Last was echter een feit en de succestrein was vertrokken. Last bracht 190 originele platen uit in elk mogelijk genre. Als componist schreef hij enkele honderden melodieën, waaronder evergreens en wereldhits als Games that Lovers play, The Lonely Shepherd (Der einsame Hirte, thema uit De Verlaten Mijn), Lingerin' On, Happy Heart, When the Snow is on the Roses en Fool.
Vanaf 1969 ging het James Last-orkest op stap, met wereldtournees en kleinere Europese rondreizen, maar telkens met uitverkochte zalen. De show groeide door de jaren uit tot een grootschalig spektakel. Last heeft meer dan 200 gouden en 17 platina platen in ontvangst kunnen nemen voor een verkoop van 80 miljoen albums in 150 landen.
Na 42 jaar huwelijk verloor hij in december 1997 zijn vrouw Waltraud aan kanker. In juni 1999 hertrouwde hij met de 30 jaar jongere Christine Grundner uit München. Zij wonen afwisselend in West Palm Beach (Florida) en Hamburg. Last heeft twee kleinzoons via zijn dochter en een kleindochter en kleinzoon via zijn zoon.
Last was, ondanks zijn hoge leeftijd, tot het laatst actief. In 2013 ging hij op tournee door Europa met "The Last Tour 2013 - Einmal noch". Vanaf maart 2015 stond een tournee door Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk op het programma.
Zijn laatste concert gaf hij op 26 april 2015 in Keulen. *


* Wikipedia.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 30        Volgende >
James (Hans) Last. Bedankt voor de vele mooie muziek die U heeft gemaakt in verloop van vele jaren. Ik zal Uw muziek voor altijd trouw blijven. 
Op 31 juli 2018
om 0:57 getekend door:
R.o.n.a.l.d. .S.t.e.m.b.e.r.t.
Dit is niet ok
James Last is dood maar zijn muziek leeft voor altijd. Ik bewonder zijn ijver en werkdrift die hij in zijn muziek stak. Wereldberoemd is zijn orkest en ik zal zijn muziek altijd blijven draaien. Bedankt Hansi Last voor al die mooie muziek die je in de loop van vele jaren hebt gemaakt. Je hebt je rust verdiend. 
Op 31 juli 2018
om 0:53 getekend door:
R.o.n.a.l.d. .S.t.e.m.b.e.r.t.
Dit is niet ok
James Last, het beste orkest over de hele wereld. Ik zal zijn muziek altijd trouw blijven. De ijver en Energie die hij in zijn muziek is onovertreffend. Zijn succes heeft hij oprecht Verdienst. Bedankt (Hansi) Last voor alle muziek die U heeft gemaakt en die ik zo bewonder. 
Op 31 juli 2018
om 0:47 getekend door:
R.o.n.a.l.d. .S.t.e.m.b.e.r.t.
Dit is niet ok
James Last, is dan wel heen gegaan.
Maar zijn muziek, blijft voort bestaan.

Ik geniet nog altijd volop.
Van de mooie muzikale klanken.
Deze woorden, komen dan ook uit mijn hart.
En wil je u er, heel erg graag voor bedanken. 
Op 9 juni 2017
om 11:25 getekend door:
J.e.t.z.e.
Dit is niet ok
LIEBER HANSI,
VIELEN DANK FUR DIE SCHONE MUSIK
DIE DU UNS GESCHENKT HAT 
Op 21 oktober 2015
om 15:01 getekend door:
H.e.r.m.a.n. .A.n.s.i.n.k.
Dit is niet ok
Bedankt James voor Je prachtige soms gevoelige muziek vooral de classics Hopenlijk ben Je nuin een betere(beste)plaats namelijk bij Uw Schepper God 
Op 18 september 2015
om 17:01 getekend door:
j.a.a.p. .h.e.l.d.e.r.
Dit is niet ok
Bedankt goede vriend voor de vele uren, dat ik van je muziek heb mogen genieten.

Rust zacht !! 
Op 23 augustus 2015
om 6:00 getekend door:
H.e.r.m.a.n.
Dit is niet ok
Ik heb het altijd gehad over James Overlast. eigenlijk omdat ik er van genoot.
Rust zacht. heb echt van je genoten. 
Op 15 juli 2015
om 23:55 getekend door:
n.i.b.e.r.f.
Dit is niet ok
rust zacht 
Op 24 juni 2015
om 17:27 getekend door:
n.i.c.o.
Dit is niet ok
Heer Hansi Last, dank voor de vele muziek die u heeft gecomponeerd, gearrangeerd en door uw hoog gekwalificeerde orkest ten tonele heeft gebracht. Dankzij de muziek op in vele kasten bij fans en liefhebbers zal James Last voortleven. Mijn condoleances aan de familie en orkestleden. Rust zacht Hansi, je zult niet worden vergeten. 
Op 17 juni 2015
om 21:14 getekend door:
W... .S.i.j.l.
Dit is niet ok
Elke zomer geniet ik wel een paar keer van het wonderschone Biscaya en ook het ontroerende Einsamer Hirte blijft een juweeltje van een compositie. Bedankt voor al het moois wat u ons achterlaat.

Rust zacht herr Hansi. 
Op 15 juni 2015
om 21:51 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d.
Dit is niet ok
Morgens Um Sieben: Hansi is heengegaan?.

Met James Last, Hansi genaamd door zijn fans, is een legende heengegaan. Het bericht kwam in de morgen, Nederlandse tijd: meteen moest ik aan zijn compositie Morgens Um Sieben denken?
Hij had een unieke gave om alle soorten muziek aantrekkelijk te maken en tot op het laatst jong publiek middels de modernste huidige muziek aan zich te binden. Hij die nooit wilde stoppen is nu van hoger hand gestopt, op het moment dat hij overwoog na zijn ?laatste? tournee in april dit jaar, toch weer verder te gaan.
Hij was naast groot muzikant vooral een nederig mens. Geen ster die ver boven zijn publiek stond. Ik had met andere fans de eer hem van nabij te kennen. Misschien is hij wel de enige grote artiest die fans voor zijn concerten bij zijn soundcheck uitnodigde. Ook daarna kon je gezellig aanwezig zijn in het hotel waar hij en zijn muzikanten verbleven. Hij was wars van sterallures. Met plezier tilde hij een kind op het podium. Ik en nog een Nederlandse fan maakte van de concerten fotoboeken: het werd door hem erg gewaardeerd en het was altijd leuk door hem herkend voor te worden met de camera in de hand voor het podium.
Ik heb jaren geleden het plan opgevat om de muziek van Toon Hermans door zijn orkest te laten vertolken: ik ben met Maurice,de zoon van Toon, naar hem en zijn manager geweest. Het idee was geboren met wederzijds enthousiasme, maar vanwege de niet ophoudende tournees kwam het er niet van. Nu kan het niet meer?
Twee jaar geleden nam ik mijn 90-jarige moeder een paar keer mee naar zijn concerten. Na het toen laatste concert te Hamburg sprak hij uitgebreid met haar. Puur toevallig had ik zondag nog contact met zijn jonge vrouw Christine over de foto die ik toen van die twee maakte. Nadat mijn moeder twee weken later, precies twee jaar geleden, in Zwitserland overleed belde hij mij zelfs op vanwege het fotoboek maar ook om te zeggen hoe bijzonder hij het vond dat ik haar meenam en dat hij daarvan met zijn orkestleden had genoten. Het typeert de mens Hans Last. Er is een unieke muzikant heengegaan die zeer gemist zal worden door zijn fans, zijn familie en zeker door zijn vrouw Christine?


Jan Verniers
Arnhem 
Op 14 juni 2015
om 13:19 getekend door:
J.a.n. .V.e.r.n.i.e.r.s.
Dit is niet ok
Voor mij een jeugd ICOON

Sterkte voor de familie. 
Op 13 juni 2015
om 23:43 getekend door:
F.r.e.d.
Dit is niet ok
gecondeleerd voor de familie 
Op 13 juni 2015
om 21:23 getekend door:
b.i.a.n.c.a.
Dit is niet ok
Je blijft voor altijd in mijn hart gesloten.
Ik ga je heel erg missen. 
Op 13 juni 2015
om 17:16 getekend door:
W.i.m. .E.m.a.n.s.
Dit is niet ok
HANSI BEDANKT VOOR DE VELE GEWELDIGE MUZIEK JAREN. RUST ZACHT.JE ZAL NIET WORDEN VERGETEN. 
Op 13 juni 2015
om 12:50 getekend door:
s...v.e.l.z.i.n.g.
Dit is niet ok
Rip james 
Op 12 juni 2015
om 21:09 getekend door:
M.a.r.i.n.e.t.t.e.
Dit is niet ok
We zullen concerten missen 1 grootte HAPPY SOUND
R.I.P 
Op 12 juni 2015
om 12:51 getekend door:
j.o.h.n. .e.n. .w.i.l.m.a.
Dit is niet ok
Als 17 jarige ongeveer heb ik James Last mogen mee maken in Ahoy. Wat heb ik genoten voor mij geen Beatles maar James.
Ik zal altijd van je muziek blijven genieten. Waar we ook blijven na onze dood, ik hoop dat het daar een stuk rustiger is voor jou en velen anderen.
R.I.P. 
Op 12 juni 2015
om 9:03 getekend door:
L.i.l.i.a.n.e.
Dit is niet ok
In 1969 kwam hij bij me binnen met James last op klompen daarna nooit meer weggeweest'dit FENOMEEN heeft me geraakt, niet alleen zijn muziek maar ook het mens Hansi, VELE concerten geweest,en altijd bij het begin het contact met hem wijzend naar je met 2 duimen omhoog.deze man heb ik hoger staan dan welke regeringsleider ook, maar ik ben gelukkig dat ik van deze schitterende muziek heb mogen GENIETEN!dank je HANSI!voor ALLES R.I.P.en ik wens Christine,de Kinderen, de Familie en de Orkestleden alle sterkte met het dragen van dit onvervangbare verlies.voor altijd in m'n hart gesloten!!! 
Op 11 juni 2015
om 17:30 getekend door:
P.i.e.t. .R.i.t.m.e.e.s.t.e.r.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Bram
op 10 juni 2015

Contact met beheerder >
Contact met Bram:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

James Last

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto