James  Last

James Last

17 april 1929 - 9 juni 2015

Muzieklegende.

Hans (James) Last (Bremen, 17 april 1929 – Palm Beach Gardens (Florida), 9 juni 2015) was een Duits orkestleider.
Last werd geboren als jongste kind van een meteropnemer bij de Bremense gasmaatschappij. Vader Louis Last trad in zijn vrije tijd op als amateurmuzikant. Tijdens de Tweede Wereldoorlog volgde Last een muzikale opleiding aan de militaire academie van Bückeburg bij Hannover. Na de oorlog werd hij contrabassist en kwam hij met zijn broers Robert en Werner bij het nieuwe orkest van Radio Bremen. In 1950, 1951 en 1952 werd hij uitgeroepen tot beste jazzbassist van Duitsland. In 1955 verhuisde hij naar Hamburg waar hij als arrangeur/componist werkte voor grote orkesten, instrumentalisten en zangsterren. Ook trad hij er in het huwelijk met Waltraud Wiese, met wie hij een dochter en een zoon kreeg. In 1963 tekende hij een exclusiviteitscontract bij Polydor en in mei 1965 verscheen zijn eerste lp als James Last: "Non Stop Dancing 65". Buiten zijn medeweten had de platenfirma zijn voornaam gewijzigd (al bracht Polydor in 1966 nog een lp uit onder de naam Hans Last: Ännchen von Tharau bittet zum Tanz). De Happy Party Sound van James Last was echter een feit en de succestrein was vertrokken. Last bracht 190 originele platen uit in elk mogelijk genre. Als componist schreef hij enkele honderden melodieën, waaronder evergreens en wereldhits als Games that Lovers play, The Lonely Shepherd (Der einsame Hirte, thema uit De Verlaten Mijn), Lingerin' On, Happy Heart, When the Snow is on the Roses en Fool.
Vanaf 1969 ging het James Last-orkest op stap, met wereldtournees en kleinere Europese rondreizen, maar telkens met uitverkochte zalen. De show groeide door de jaren uit tot een grootschalig spektakel. Last heeft meer dan 200 gouden en 17 platina platen in ontvangst kunnen nemen voor een verkoop van 80 miljoen albums in 150 landen.
Na 42 jaar huwelijk verloor hij in december 1997 zijn vrouw Waltraud aan kanker. In juni 1999 hertrouwde hij met de 30 jaar jongere Christine Grundner uit München. Zij wonen afwisselend in West Palm Beach (Florida) en Hamburg. Last heeft twee kleinzoons via zijn dochter en een kleindochter en kleinzoon via zijn zoon.
Last was, ondanks zijn hoge leeftijd, tot het laatst actief. In 2013 ging hij op tournee door Europa met "The Last Tour 2013 - Einmal noch". Vanaf maart 2015 stond een tournee door Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk op het programma.
Zijn laatste concert gaf hij op 26 april 2015 in Keulen. *


* Wikipedia.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 30 van 30
Hansi bedankt voor dat ik zoveel jaren heb mogen genieten van je prachtige muziek en dit na je heen gaan ook zal blijven beluisteren.
Familie en orkestleden sterkte toegewenst.
Hansi rust zacht. 
Op 11 juni 2015
om 7:37 getekend door:
J.a.n. .F.l.e.m.i.n.g.
Dit is niet ok
Bijzonder bedroefd te horen dat wat mij betreft de beste orkestleider, arrangeur is overleden. Best Hansi je hebt me werkelijk veel plezier en ook interesse voor muziek gebracht. 1 jaar gelden wat ik in Londen in de royal albert hal: onvergetelijk!
Rust in vrede

Een enorme fan!!! 
Op 11 juni 2015
om 1:03 getekend door:
s.j.e.f. .d.e.z.a.i.r.e.
Dit is niet ok
Ik kan me vergissen maar ik vind het beschamend dat er zo weinig Nederlanders zijn die deze condoleance-site van Hansi Last (oftewel James Last) bezoeken. De bandleider en componist aller tijden die maar liefst 80 miljoen platen in maar liefst 150 landen over de hele wereld heeft verkocht. Ik geloof dat het merendeel van de Nederlandse bevolking niet eens meer weet wie James Last was. Ik wil in ieder geval mijn condoleances overbrengen aan zijn nabestaanden. Ik heb door de jaren heen genoten van zijn muziekband waarvan er nog maar weinig meer zijn. Ik ben van de generatie die met hem is opgegroeid. Of het nu klassiek of pop was werkelijk je kon het zo gek niet bedenken of hij speelde het met zijn orkest. Voor mij was Hansi de meest unieke man ter wereld die miljoenen mensen tot vervoering wist te brengen. Ik was persoonlijk zeer gecharmeerd van zijn strijkorkest en dan denk ik persoonlijk vooral aan het nummer "Orange Blossem Special". De meesten zullen misschien denken aan James Last op Klompen-stijl maar zo was het absoluut niet. Vanavond werd er op de Duitse televisie veel aandacht besteedt aan James Last. Daarin werd o.a. verteld dat zijn vroegere muziekleraar, toen hij nog een jonge jongen was, totaal geen talent zag in de jonge Hansi, hoe gek kan het lopen? De wereld is een groot musicus armer geworden. De man, was muziek en leefde voor de muziek. Adieu lieber Hansi. Wir, ihren Fans, vermissen dich sehr! Thank you for the music. Dank voor de vele mooie ontroerende melodieën. Fijn dat u de ouderdom van 86 jaren mocht bereiken en dat u tot bijna op het laatst met uw band mocht optreden. Het gaat u goed. 
Op 11 juni 2015
om 0:10 getekend door:
E.l.b.e.r.t.
Dit is niet ok
Bedankt Hansi voor vele mooie jaren met prachtige muziek.

Ik WENS ieder die HEM dierbaar waren
HEEL veel STERKTE. 
Op 10 juni 2015
om 23:19 getekend door:
W.i.m. .P.l.e.i.t.e.r.
Dit is niet ok
Hiermede wil ik de famillie van James Last condoleren met het verlies van hun man,vader schoonvader en opa en ze veel sterkte toewensen voor de komende tijd. Ook de leden van zijn orkest wil ik veel sterkte toewensen met het verlies van de leider van het orkest. Bedankt voor alle mooie muziek die jullie met James Last hebben gegeven. Ik bezit een aantal cd,s die ik nu met plezier regelmatig zal gaan draaien,om te genieten van de mooie muziek die jullie de wereld brachten.James Last is helaas niet meer onder ons,maar zijn en jullie muziek zal altijd blijven voortleven. Hartelijk dank daarvoor. 
Op 10 juni 2015
om 22:19 getekend door:
W.i.l.l.i.a.m. .v.a.n. .D.u.i.n...
Dit is niet ok
Danke super Hansi!! 
Op 10 juni 2015
om 21:09 getekend door:
j.a.c.q.
Dit is niet ok
Hansi,

BEDANKT voor VELE JAREN prachtig
muziek.
Ik WENS ieder die HEM dierbaar waren
HEEL veel STERKTE.

R.I.P.,

James Last 
Op 10 juni 2015
om 17:35 getekend door:
K.l.a.a.s.
Dit is niet ok
Een groot muzikant. Ik heb een aantal jaren geleden een optreden van zijn orkest bijgewoond in de Rijnhal en ondanks zijn hoge leeftijd voelde je de muziek in zijn vezels zitten. Veel sterkte voor de familie. 
Op 10 juni 2015
om 15:36 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
ik wens alle familie, kennissen, vrienden en collegas heel veel sterkte 
Op 10 juni 2015
om 14:44 getekend door:
E.l.l.y.
Dit is niet ok
Er is een groot musicus van ons heel gegaan , met mooie en prachtige melodieen .
Dankbaar voor al die mooie muziek die hij ons heeft achter gelaten , zullen wij nog in de eeuwigheid kunnen beluisteren en genieten van zijn muziek .
Rust zacht James ( Hans) Last , en veel sterkte voor zijn familie en orkest 
Op 10 juni 2015
om 13:52 getekend door:
P.e.t.e.r. .e.n. .E.l.l.e.n. .W.o.l.f.f.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Bram
op 10 juni 2015

Contact met beheerder >
Contact met Bram:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

James Last

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto