Steve Jobs

Steve Jobs

24 februari 1955 - 5 oktober 2011

Apple has lost a visionary and creative genius, and the world has lost an amazing human being.

Steven Paul Jobs was medeoprichter en topman van Apple Inc. (vroeger Apple Computers) en behoorde tot de raad van bestuur van Pixar Animation Studios. (Hij was eerder CEO van Pixar totdat The Walt Disney Company deze studio in 2006 overnam.) Hoewel hij een symbolisch salaris van één dollar per jaar verdiende, was hij met aandeleninkomsten van 646,6 miljoen dollar (2006) de bestverdienende directeur in de VS.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 1193        Volgende >
Mijn zoon wil verder gaan met de gedachten die u had...geef hem een teken want hij wil het echt... 
Op 30 april 2012
om 2:06 getekend door:
h.e.n.
Dit is niet ok
Thanks Steve, for that you may belive me in the mac...its the greatest thing that happen's to me...Steve is not dead!!

Love you for ever!!
thanks... 
Op 30 april 2012
om 1:58 getekend door:
h.e.n.
Dit is niet ok
An Apple A Day Takes Your Breath Away 
Op 5 februari 2012
om 19:35 getekend door:
C.a.t.h.y.
Dit is niet ok
The legend is passed out bud we know.. He is in our heart! And tank you for giving Apple becous its amazing and we get an Ipad to Gr gudy 
Op 30 oktober 2011
om 18:51 getekend door:
g.u.d.y.
Dit is niet ok
Steve thank you for giving us Apple , thank you for changing the world !
Rest in peace ... We will never forget ! 
Op 29 oktober 2011
om 16:48 getekend door:
M.i.k.e. .e.n. .B.e.n.
Dit is niet ok
The legend has passed and with him goes the legacy of perfection, with this loss we lose a pioneer of modern age a man with eye for detail and perfection who saw the flaws and imperfections of Microsoft and IBM computers and made then perfect when he amazed the world with MacIntosh ,

This man saw the worlds need for pickets pc's but saw PDA's were insufficient and far from perfect he took apple's old concept of the apple Newton and created iPhone
He gave us joy and never speed to amaze us until now Steve Jobs the legend whom made it all possible passed leaving a black hole for technology and with him dies a man of great potential the last pioneer

goodbye Steve Jobs
The world will miss you this is my final salute to my idol 
Op 26 oktober 2011
om 4:11 getekend door:
J.o.s.e.p.h. .s.u.n.g.
Dit is niet ok
ik wens de familie veel sterkte toe 
Op 24 oktober 2011
om 17:07 getekend door:
j.o.a.c.h.i.m.
Dit is niet ok
Goede reis je was een genie!!! 
Op 18 oktober 2011
om 15:03 getekend door:
S.y.l.v.i.a.
Dit is niet ok
Overgenomen van www.fabelsvanguido.nl

In Memoriam


De fabel van de wijnboer en zijn zonen


Een wijnboer was met hard werken rijk geworden. Hij werd ziek en zijn zoons waren te lui om te werken. De akkers verschraalden en zijn zonen wilden hem niet opvolgen. Na zijn dood zouden zij de wijngaard verkopen om een luxeleventje te leiden.

Op zijn sterfbed drukte de vader zijn zonen op het hartde wijngaard te behouden: Er ligt een gouden schat in de grond verborgen, zei hij. De jongens wilden weten waar precies, maar vóór de man kon antwoorden stierf hij.

De blijdschap van de jongens om deze bonus bovenop de al verwachte erfenis won het van hun verdriet en zij begonnen de wijngaard zorgvuldig om te spitten. Groot was hun teleurstelling toen zij na weken werken geen schat hadden aangetroffen. Ze voelden zich door hun vader bedonderd.

Dankzij hun spitten groeiden de ranken als nooit te voren. De oogst was ongekend, evenals de kwaliteit van de wijn. Wijnkenners kochten voor recordprijzen hun flessen wijn en de zonen waren, beschaamd, hun vader dankbaar voor de grote schat, die de wijngaard hen toch had opgeleverd.

Onlangs overleed Steve Jobs, die miljoenen gebruikers van high standard products als iPod, iTunes, iPhone en iPad voorzag. Het design straalt af van de Apple Store tot en met de verpakking, want om rustig te kunnen slapen wil je de esthetiek en kwaliteit overal doorvoeren. En bij elke presentatie bood deze bescheiden man in spijkerbroek en zwarte coltrui een nieuwe verrassing: One more thing.

Steve ontleende zijn drive aan de afwijzing door zijn natuurlijke ouders en zocht naar erkenning van zijn bestaansrecht. Hij vond zijn filosofie in de koans van het zenboeddhisme, waarbij de beoefenaar zich telkens bewust
confronteert met de paradox om het onrealiseerbare te realiseren, zoals de hele ICT-wereld in één klein kastje stoppen, de iPhone. Waarmee hij de wereld dichter bij elkaar bracht.

Hij was empathisch, dacht aan wat de gebruíkers graag zouden willen. Al even paradoxaal, want die waren zich daarvan nog niet bewust: vaak weten mensen niet wat ze willen totdat je ze het laat zien. Zijn opvatting was: Je werk maakt een groot deel van je leven uit en de enige manier om echt tevreden te zijn is doen wat je leuk werk vindt, de positieve spiraalwerking, de filosofie van Boeddha.

Mr. Apple kreeg het allemaal niet cadeau: resultaat stond vaak het zich geliefd maken in de weg. Het is hard werken om eenvoud te bewaren, maar het is het waard, en alleen door nee te zeggen kunnen we ons concentreren op echt belangrijke zaken.

Steve had ook de fabel van de wijnboer en zijn zoons goed begrepen: Sommigen denken dat design betekent hoe het eruitziet... maar als je dieper graaft, betekent het hoe het werkt. Om iets echt goed te krijgen, moet je echt spitten waarom het gaat.

Jobs weerstond primaire geldzucht: Geld is niet het meest inspirerende of waardevolle wat me is overkomen. De rijkste man op het kerkhof zijn, is niet belangrijk voor me. Een verschil met tal van CEO's. Een oorzaak van de huidige crisis is immers, dat CEO's met miljoenen salaris zich ook nog verrijken met bonussen dankzij opgepoetste schijnwinsten, waarna zij het zinkende schip verlaten en hun spel elders herhalen. Steve daarentegen had een salaris van één dollar per jaar en herinvesteerde de winst om nieuwe producten te ontwikkelen, wat Apple tot de succesvolste onderneming ter wereld maakte. Dit voorbeeld om succes ook anders te kunnen behalen dan met zakkenvullen verklaart, juist in deze crisis, de oprechte golf van medeleven en respect,die wereldwijd jong en oud beroert om de dood van deze imperfecte perfectionist, dit Apple-icoon en rolmodel, en tevens hoop en troost biedt.

Niemand wil dood, en toch is de dood onze bestemming, de beste uitvinding van het leven. Het vervangt het oude om ruimte te maken voor het nieuwe, zoals Steve zijn soms slechts één jaar oude i-modellen al verving door nieuwe.

Steve is 56 geworden, niet oud. Je moet de weg afleggen naar je bestemming en voor sommigen is dat verder dan voor anderen. Maar beoordeel iemand niet naar de lengte van die tocht.

Hij heeft zijn bestemming bereikt in de door hem zelf bedachte iCloud, waar we hem altijd, in dankbaarheid, als icoon in herinnering kunnen roepen, en waarmee hij larger than life werd.

Opa Beer, 15 oktober 2011. 
Op 17 oktober 2011
om 14:04 getekend door:
G.u.i.d.o.
Dit is niet ok
Steve, thanks for all you did.
You are a great man. 
Op 12 oktober 2011
om 9:14 getekend door:
H.a.n.s. .E.d.e.l.
Dit is niet ok
And one more thing...

Thank you for everything!

I will never forget my internship at Apple Benelux, I have had the best experience ever learning so much...approaching things differently...everyone waiting with excitement on the new presentations...just to be more motivated and surprised again...

Thank you for all your great ideas, innovations and many more..I agree sometimes you have to say no to come to the best...

You have said:
"No one wants to die. Even people who want to go to heaven don't want to die to get there. And yet death is the destination we all share. No one has ever escaped it. And that is as it should be, because Death is very likely the single best invention of Life. It is Life's change agent. It clears out the old to make way for the new."

I do agree with most of it but in my mind it was too early to take you away to make room for the new...
R.I.P.

Priscilla Binksma 
Op 11 oktober 2011
om 20:29 getekend door:
P.r.i.s.c.i.l.l.a.
Dit is niet ok
Thanks, for all you've done and stand for. Thanks you have been with us 
Op 11 oktober 2011
om 10:34 getekend door:
M.a.r.t.i.n.
Dit is niet ok
He was the best!!! 
Op 11 oktober 2011
om 10:00 getekend door:
J...v.a.n. .W.e.t.t.e.n.
Dit is niet ok
Steve, thanks for "HELLO" ! 
Op 11 oktober 2011
om 0:24 getekend door:
M.a.r.c.e.l.
Dit is niet ok
Steve, you changed the world with your great ideas and products. You were a truly innovative man. I wish the family and friends much strength with this loss. 
Op 10 oktober 2011
om 22:44 getekend door:
r.o.n.a.l.d. .b.u.i.s.m.a.n.
Dit is niet ok
tnx for everything appleman 
Op 10 oktober 2011
om 20:23 getekend door:
d.e.n.n.i.s.
Dit is niet ok
Thank you Steve and a save yourney. Pauline 
Op 10 oktober 2011
om 19:02 getekend door:
p.a.u.l.i.n.a.
Dit is niet ok
Thank you Steve for the Apple inventions and the iGadgets.
Apple was founded in my year of birth; 1976.
Already liked Apple since I was a little kid.
You might have thought you finished your apple, but Apple haven't finished your thoughts.
Rest in iPeace. 
Op 10 oktober 2011
om 18:21 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .F.e.k.k.e.s.
Dit is niet ok
ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe! 
Op 10 oktober 2011
om 14:08 getekend door:
m.a.r.i.e.k.e.
Dit is niet ok
My condolences to family and loved ones.R.I.P. Steve! 
Op 9 oktober 2011
om 23:09 getekend door:
G.o.n.n.i.e.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 60      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Karel
op 6 oktober 2011

Contact met beheerder >
Contact met Karel:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Steve Jobs

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto