Prof. Dr. Tom Voûte

Prof. Dr. Tom Voûte

21 juni 1936 - 27 augustus 2008

Amsterdam, 27 aug. De Amsterdamse kinderoncoloog prof. Tom Voûte (72) is gisteravond in een ziekenhuis in Enschede overleden aan de gevolgen van een val. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt.

Voûte was een autoriteit op het gebied van kanker bij kinderen. Hij was vanaf 1968 als kinderarts werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, het latere AMC. In 1982 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar kinderoncologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 ging hij met pensioen.

Voûte heeft in de afgelopen decennia een bijdrage geleverd aan vele maatschappelijke organisaties, waaronder Plan Nederland, KWF Kankerbestrijding, het Ronald McDonaldhuis, Cliniclowns, KiKa (Kinderen Kankervrij) en de Stichting Kindergeneeskundig Kankeronderzoek.

Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn optreden in 1974 in de grote tv-actie Geven Voor Leven. Recentelijk was hij nog nauw betrokken bij de totstandkoming van Corpus, het museum over het menselijke lichaam in Oegstgeest.

Wat een goed mens, een geweldig wetenschapper en geweldige arts zijn we kwijt.
Dankbaar mag de wereld zijn dat we hem hebben mogen kennen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         221 t/m 231 van 231
geweldig dat u zich zo heeft ingezet!

wij wensen de familie heel veel sterkte toe. ook de mensen bij KIKA die veel nauw met hem samen werkten wensen wij sterkte.

een troost om te weten dat hij zoveel mensen bemoedigd en gesteund heeft!! 
Op 28 augustus 2008
om 15:24 getekend door:
m.a.r.g.r.e.e.t.
Dit is niet ok
Met dankbare gevoelens denk ik aan u terug. Inmiddels zo'n 27 jaar geleden, heb ik u opgebeld vanuit Eindhoven. Ons zoontje was daar opgenomen met acute leukemie en ik vroeg me af of we met hem niet naar Amsterdam - naar u - moesten gaan voor betere kansen. Ongelooflijk dat u mij te woord wilde staan per telefoon! We hebben een erg lang gesprek gehad en u garandeerde mij dat onze zoon goed op zijn plaats was in Eindhoven maar dat, als ik zo bang bleef, u ons zoontje wel wilde "bekijken" en eventueel opnemen in uw ziekenhuis. Ook mocht ik u altijd bellen. U heeft me echter zo gerustgesteld dat dit niet meer hoefde.
Onze zoon is een gezonde man geworden van 37 jaar!.
Lieve dokter Voute: dank u voor uw menselijkheid! Dat u tijd wilde vrijmaken voor iemand die niet eens een patient was van u.
Rust zacht, lieve dokter Voute ... 
Op 28 augustus 2008
om 15:01 getekend door:
I.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Ik wil de familie en de dierbaren van Tom Voute veel sterkte wensen.
Ik zal Tom Voute altijd vreselijk dankbaar zijn, dat ik nog leef. Dankzij hem en zijn staff, ben ik 1981 genezen van kanker. Deze man verdiend een ere plaats in de hemel. Hij heeft zoveel goeds gedaan voor de nederlandse kinderen met kanker. Tom vaarwel en bedankt voor al het mooie wat je hebt gedaan voor mij en voor zoveel andere, ik zal je nooit vergeten. 
Op 28 augustus 2008
om 14:44 getekend door:
j.o.o.s.t. .k.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
Ik weet zeker dat een heleboel mensen een traantje wegpinken.Wat een gave had deze man.Ook wens ik de nabenstaande heel veel sterkte toe met dit verlies.Maar ik weet haast wel zeker dat jullie trots op hem zijn,dat hij zoveel mensen weer gelukkig maakte.Ondanks dat er toch ook veel verdriet was,had hij wel dankbaar werk.U bent geen sterretje maar wordt wel een grote ster daarboven. 
Op 28 augustus 2008
om 13:20 getekend door:
a.n.n.a.
Dit is niet ok
Ik ben blij een ex-patiënt te mogen zijn van deze man. Ik zal altijd een kikker in mijn buik blijven dragen ;-).
Ik wens de familie en dierbaren heel veel kracht toe om dit onverwachte verlies te dragen 
Op 28 augustus 2008
om 12:57 getekend door:
P.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Met ontroering namen wij kennis van het overlijden van Prof. Dr. Voute.
Grote dankbaarheid dat hij, alweer 25 jaar geleden, de behandelend arts is geweest van mijn zus en ondergetekende. Zijn liefde voor zijn werk, "zijn kinderen" en de gesprekken met onze ouders hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Mede dankzij zijn kunde en toewijding hebben mijn ouders hun kinderen niet verloren en zijn mijn zus en ik genezen.
In zeer dankbare herinnering.
Norma en Remco Ritman 
Op 28 augustus 2008
om 11:35 getekend door:
N.o.r.m.a. .e.n. .R.e.m.c.o. .R.i.t.m.a.n.
Dit is niet ok
RUST IN VREDDE EEN LASTE GROET VOOR AL U NARBESTANDE VEEL KRACHT MOET EN LIEFS TOE GEWENST 
Op 28 augustus 2008
om 11:21 getekend door:
p.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Ook ik heb veel te danken aan deze geniale man. Een kundig man die duidelijk kon vertellen wat er mis was en wat er ging gebeuren. Een lieve man met het hart op de juiste plaats. Heel veel sterkte voor de nabestaanden. 
Op 28 augustus 2008
om 10:28 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Dank u wel voor het prachtige werk wat u heeft gedaan.
Veel mensen zijn u, nu en ook in de toekomst, dankbaar voor uw uitmuntende kennis en liefde voor juist de kleinste 'onze kinderen'.
De familie alle sterkte en kracht voor de komende tijd met dit grote verlies. 
Op 28 augustus 2008
om 10:15 getekend door:
j.a.a.p.
Dit is niet ok
Stil was ik gisteravond toen ik het bericht vernam van uw overlijden! U heeft zoveel voor mij betekend en ik heb zoveel aan u te danken! Hoe ziek ik ook was u bleef positief en u heeft gelijk gekregen, ook hebben we in die tijd veel plezier gehad! Ook toen ik volwassen werd bleef het contact en hadden het veel over de leuke momenten in het Emma Kinder ziekenhuis!Ook toen u enkele jaren geleden met de VUT ging bleef onze bnand bestaan, u was een prachtmens, ik zal u nooit vergeten en erg missen maar in mijn gedachten leeft u voort! Lieve Dokter Tom Rust in Vrede
Liefs Denise 
Op 28 augustus 2008
om 9:41 getekend door:
D.e.n.i.s.e. .v.a.n. .H.o.i.j.e.
Dit is niet ok
Nadat gisteravond het nieuws mij bereikte dat pofessor Voûte was overleden, was dit een grote schok.
Een groot mens is niet meer onder ons.
Zijn baanbrekende werk als kinderoncoloog en later zijn grote betrokkenheid bij onder andere Kika, Het Ronald MacDonaldhuis en natuurlijk de Cliniclowns mogen nooit worden vergeten. 
Op 28 augustus 2008
om 9:11 getekend door:
S.t.i.l.z.w.i.j.g.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 9 10 11 12 
Dit register is aangemaakt door:
Helene van der Sluys
op 27 augustus 2008

Contact met beheerder >
Contact met Helene van der Sluys:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto