Prof. Dr. Tom Voûte

Prof. Dr. Tom Voûte

21 juni 1936 - 27 augustus 2008

Amsterdam, 27 aug. De Amsterdamse kinderoncoloog prof. Tom Voûte (72) is gisteravond in een ziekenhuis in Enschede overleden aan de gevolgen van een val. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt.

Voûte was een autoriteit op het gebied van kanker bij kinderen. Hij was vanaf 1968 als kinderarts werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, het latere AMC. In 1982 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar kinderoncologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 ging hij met pensioen.

Voûte heeft in de afgelopen decennia een bijdrage geleverd aan vele maatschappelijke organisaties, waaronder Plan Nederland, KWF Kankerbestrijding, het Ronald McDonaldhuis, Cliniclowns, KiKa (Kinderen Kankervrij) en de Stichting Kindergeneeskundig Kankeronderzoek.

Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn optreden in 1974 in de grote tv-actie Geven Voor Leven. Recentelijk was hij nog nauw betrokken bij de totstandkoming van Corpus, het museum over het menselijke lichaam in Oegstgeest.

Wat een goed mens, een geweldig wetenschapper en geweldige arts zijn we kwijt.
Dankbaar mag de wereld zijn dat we hem hebben mogen kennen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 231        Volgende >
Ja we zijn nog een familie, vader moeder en kind, dat leek in 2000 anders te worden, maar door Uw gedrevenheid,en kunde die voelbaar was bij alle medewerkers, zijn wij er nog.
Wij hebben voor F8 Noord in 2001 een dagje
uit geregeld en eigenlijk stond die voor 1 man, Tom Voute, bedankt voor ons gezin.. 
Op 24 september 2008
om 8:33 getekend door:
F.a.m... .D.e. .J.o.n.k.e.r.
Dit is niet ok
Beste dierbaren van professor Ton Voute,

Met ontroering en verslagenheid nam ik kennis van het overlijden van Ton Voute. In 1957 was ik, samen met een groep jonge studenten ,waaronder Ton, officier in het roemruchte NCSV-novietenkamp De Waschkolk, te Nunspeet. Dat feit scherpt mijn verdriet om zijn onverwachte heengaan extra aan.
De nagedachtenis aan deze erudiete en geengageerde hoogleraar/oncoloog strekke velen tot zegen.

Mr Nico de Vries 
Op 15 september 2008
om 15:23 getekend door:
M.r. .N...H... .d.e. .V.r.i.e.s.
Dit is niet ok
Prof.Voute was echt een kinderoncoloog in hart en nieren,mn zoon Martin is in 2001 bij hem geweest voor een seconde opion,door de kundigheid van Prof.Voute heeft hij toch een jaar langer mogen leven,we hebben,wij als Friezen tijdens onze bezoekje heel veel met hem gelachen, en hebbenzelfs verwend tijdens onze laatste bezoek aan hem hebben we Prof Voute verwend met allemaal kadootjes met kikkers,na het overlijden van Martin heb ik een hele lieve brief van hem persoonlijk gekregen, het heeft mij en mn gezin heel goed gedaan.In hem verliezen veel een goeie collega een man met het hart op de juiste plaats en vooral voor zn familie een lieve en zorgzame man,vader en opa. Familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies..Vanuit het hoge Noorden gecondoleerd... 
Op 14 september 2008
om 16:15 getekend door:
J.o.l.a.n.d.a. .W.o.l.d.m.a.n.(.M.o.e.d.e.r. .M.a.r.t.i.n. .C.a.z.e.m.i.e.r.).
Dit is niet ok
Beste familie, vrienden en kennissen van dr Voute,
Ik heb dr Voute niet persoonlijk gekend, maar gek genoeg was alleen zijn aanwezigheid op de een of andere manier al geruststellend genoeg om ons het vertrouwen te geven dat onze dochter haar strijd tegen kanker gaat winnen. Hij is een voorbeeld geweest voor velen, en vele artsen zullen dankzij zijn kennis, het delen daarvan en zijn warme persoonlijkheid een stimulans gekregen hebben om met zijn levenswerk door te gaan.
Ik wens u oprecht heel veel sterkte toe.
Jacqueline van Beelen 
Op 13 september 2008
om 23:44 getekend door:
J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .v.a.n. .B.e.e.l.e.n.
Dit is niet ok
Beste Marjan Voute.
Bij deze betuigen ik en Patricia onze deelneming met het overleiden van jouw Ton.

Ik denk nog altijd met plezier terug aan jullie.

Vooral de steun die Ton aan mijn zuster heeft gegeven toen een van haar kinderen werd doodgereden en de ander in coma lag ,hij was er voor haar en velen anderen H.et zal moeilijk zijn voor anderen mensen om zo een betrokkenheid te evenaren.

Sterkte en veel liefs,

Henny & Patricia 
Op 13 september 2008
om 15:08 getekend door:
H.e.n.n.y...K.u.y.l.
Dit is niet ok
Beste Marjan Voute 
Op 13 september 2008
om 14:58 getekend door:
H.e.n.n.y...K.u.y.l.
Dit is niet ok
Ik heb dr. Voûte niet persoonlijk gekent, maar uit zijn staat van dienst kan ik opmaken dat hij een juweel voor onze mensheid was. Een ècht goed persoon die de wereld van heel veel mensen iets menselijker heeft gemaakt.

Rust in vrede,

Sterkte aan de familie, vrienden en iedereen die dr. Voûte gekent heeft.

Paul 
Op 12 september 2008
om 18:02 getekend door:
P.a.u.l. .v.a.n. .B.e.e.l.e.n.
Dit is niet ok
Waarom nou ?
Waarom nou zo'n wonderbaarlijk persoon en op deze manier.
Triest voor een ieder die hem respecteerde, het ga je goed Tom. 
Op 12 september 2008
om 17:46 getekend door:
P.a.u.l.u.s.
Dit is niet ok
In 1974 kwam ik voor het eerst met je aanraking als kind van 9 met een Wilm's Kindertumor. Er was toen nog te weinig bekend over de late gevolgen van de behandeling. Daar zijn we later achter gekomen en ik heb je toen ook verweten dat je me in 1974 koste wat kost in leven hebt willen houden. Ik mocht je dat ook verwijten zei je, want je wist het toen niet. Nu heb je veel werk verricht waaronder het opzetten van de PLEK-poli. Nu is de man die mij toen van de dood heeft 'gered' zelf overleden. Ik zal nog vaak aan je denken. Ik wens de familie en nabestaanden heel erg veel sterkte. 
Op 11 september 2008
om 10:35 getekend door:
F.r.a.n.k.a. . .v.a.n. .d.e. .H.o.e.f.
Dit is niet ok
Dankzij deze mooie man heeft een leven vorm gekregen. Veel dank voor de steun en positiviteit die we altijd kregen. 
Op 10 september 2008
om 12:20 getekend door:
B.o.b. .H.o.r.v.e.r.s.
Dit is niet ok
Lieve familie, Een groot man is veel te vroeg heen gegaan.Ik hoop dat straks door de tranen van verdriet de vreugde van de herinnering komt. Ik wens u veel sterkte toe. Jenny Proost 
Op 10 september 2008
om 1:22 getekend door:
J.e.n.n.y. .P.r.o.o.s.t.
Dit is niet ok
Beste familie Voute, bij deze onze condoleance met het verlies van een bijzondere man. Mijn dochter Donja was bij hem onder behandeling van 1986 tot zijn pensioen, zo'n 15 jaar dus. Hij is nog altijd erg belangrijk in ons leven, en zeker in dat van mijn dochter. Donja heb ik trieste nieuws voorzichtig moeten vertellen, zij was zeer ontdaan. Ik wens U veel sterkte in de komende jaren, het verdriet zal groot zijn, hij was een bijzonder goed mens. 
Op 9 september 2008
om 13:59 getekend door:
R.i.a. .B.r.e.u.k.e.r.
Dit is niet ok
een groot man op het gebied van het bestrijden van kanker bij kinderen is heen gegaan.
ik was een van deze kinderen waarbij in 1975 acute leukemie werd geconstateerd. hij en zijn team, waar onder dr behrendt (helaas ook al overleden). hebben ervoor gezorgd dat ik en vele andere de ziekte hebben overwonnen. ik zal U hiervoor eeuwig dankbaar blijven.
rust zacht. 
Op 8 september 2008
om 20:37 getekend door:
s.v.e.n. .h.o.o.n.h.o.u.t.
Dit is niet ok
Onze zoon Robert werd acht jaar geleden als driejarige getroffen door ALL. Hij werd ingedeeld in de High Risk groep en dat impliceerde een gemiddelde overlevingskans van zeventig procent zo werd ons meegedeeld. Voor ons een enorme klap omdat Robert
dus dertig procent kans zou hebben om te overlijden. Robert werd behandeld in Maastricht waar dr. Voûte nog regelmatig aanwezig was. Op advies van een collega hebben wij na enkele maanden een afspraak met dr. Voûte gemaakt. ‘Want’, zo zei de collega, ‘die man kan ouders écht een hart onder de riem steken’. Achteraf bleek dat de beste tip die wij ooit hadden kunnen krijgen. Tijdens de afspraak keek dr. Voûte in het dossier van Robert en constateerde ondermeer een remissie van de kankercellen binnen twee weken. In combinatie met de leeftijd van Robert en de vorm van de leukemie was dit voor hem aanleiding om de overlevingskans van Robert te schatten op ‘waarschijnlijk meer dan 95 procent’. ‘Het kistje dat u in uw gedachten voor Robert heeft klaarstaan, moet u maar verbranden’, waren zijn woorden die we nooit zullen vergeten. Voor ons als ouders een énorme geruststelling waardoor we met volle moed en overtuiging de rest van de behandeling veel beter aankonden. Inmiddels is Robert elf jaar oud en een boom van een kerel. En nog heel vaak denken wij aan het belangrijkste en meest opbeurende gesprek in ons leven met deze bijzondere man. Groot was dan ook de schok toen wij het bericht van zijn overlijden lazen. Vooral omdat wij ons recent nog hadden voorgenomen om dr. Voûte woorden van deze strekking te mailen. Helaas is dat nu niet meer mogelijk. Daarom willen we u als familie hiervan alsnog op de hoogte stellen. Wij wensen u ontzettend veel sterkte toe met het dragen van dit enorme verlies. Maar wij hopen vooral dat u ooit net zoveel kracht zult ontvangen als wij kregen van uw geliefde. 
Op 8 september 2008
om 20:31 getekend door:
F.a.m.i.l.i.e. .B.o.e.r.-.T.a.n.i.s.
Dit is niet ok
Beste fam. Voûte,

Wij wensen Familie Voûte heel veel sterkte en kracht met het dragen van het verlies van een heel bijzonder en warm mens. Wat een verlies voor heel veel mensen en verlies van kennis en ervaring.

Als 2 jarig jongetje ben ik door Dr. Voûte behandeld van een Wilms tumor. Nu ben ik een 13 jarige tiener die lekker in zijn vel zit. Het blijft een voorrecht dat ik behandeld ben door Dr. Voûte. Wij als ouders genieten elke dag van Dylan.

Bedankt voor alles!

Rust zacht Dr. Voûte 
Op 7 september 2008
om 22:47 getekend door:
D.y.l.a.n. .e.n. .R.o.m.i.l.d.a. .C.u.r.f.s.
Dit is niet ok
Fam.Voûte,

Gecondoleerd jullie man,vader en opa.
Heel veel sterkte voor nu en in de komende tijd.
dr Voûte was voor mij een prettige en vriendelijke arts in de tijd dat ik bij hem onder behandeling was,nu alweer 29 jaar terug.
Groeten Jeanine Malestein 
Op 7 september 2008
om 15:43 getekend door:
J.e.a.n.i.n.e. .M.a.l.e.s.t.e.i.n.
Dit is niet ok
Een geweldige arts, erudiet en vriendelijk.

We zullen hem missen... 
Op 7 september 2008
om 15:21 getekend door:
E.l.l.y. .B.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Diep medeleven met Marian en de kinderen. 
Op 7 september 2008
om 10:02 getekend door:
E.v.e.l.i.n.e. .v.a.n. .N.i.e.r.o.p.
Dit is niet ok
Beste familie

veel sterkte met het verlies van u man vader en opa.

hij zal door jullie gemist worden maar ook door velen andere dat zal niet on op gemerkt blijven dat zie je al wel aan al deze berichten.
ben nog maar sinds 2 jaar beren verkoper bij kika maar geloof dat ze hem ontzettend gaan missen.

veel sterkte toegewenst. 
Op 6 september 2008
om 23:43 getekend door:
N.a.t.a.s.j.a. .G.a.r.r.i.t.s.e.n.
Dit is niet ok
een groot mens en een groot wetenschapper 
Op 5 september 2008
om 16:14 getekend door:
r...l...j... .v.a.n. .d.e.r. .w.e.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 12      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Helene van der Sluys
op 27 augustus 2008

Contact met beheerder >
Contact met Helene van der Sluys:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto