Prof. Dr. Tom Voûte

Prof. Dr. Tom Voûte

21 juni 1936 - 27 augustus 2008

Amsterdam, 27 aug. De Amsterdamse kinderoncoloog prof. Tom Voûte (72) is gisteravond in een ziekenhuis in Enschede overleden aan de gevolgen van een val. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt.

Voûte was een autoriteit op het gebied van kanker bij kinderen. Hij was vanaf 1968 als kinderarts werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, het latere AMC. In 1982 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar kinderoncologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 ging hij met pensioen.

Voûte heeft in de afgelopen decennia een bijdrage geleverd aan vele maatschappelijke organisaties, waaronder Plan Nederland, KWF Kankerbestrijding, het Ronald McDonaldhuis, Cliniclowns, KiKa (Kinderen Kankervrij) en de Stichting Kindergeneeskundig Kankeronderzoek.

Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn optreden in 1974 in de grote tv-actie Geven Voor Leven. Recentelijk was hij nog nauw betrokken bij de totstandkoming van Corpus, het museum over het menselijke lichaam in Oegstgeest.

Wat een goed mens, een geweldig wetenschapper en geweldige arts zijn we kwijt.
Dankbaar mag de wereld zijn dat we hem hebben mogen kennen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         101 t/m 120 van 231        Volgende >
 
Op 30 augustus 2008
om 22:46 getekend door:
k.a.r.i.n.
Dit is niet ok
Ik ben geschrokken en geraakt door de dood van Tom Voute. In 1974 ben ik in Eindhoven behandeld voor leukemie. In die tijd was er nog geen sprake van overleven, bijna iedereen overleed aan kanker . Hoe de behandeling moest verlopen werd in Amerika bepaald, via het Emma kinderziekenhuis te Amsterdam kwam die informatie dan weer terecht in Eindhoven alwaar ik die behandeling onderging. En dat ging over en weer. Wonder boven wonder heb ik het overleefd. Ik weet van mijn ouders dat Tom Voute heeft daarin een rol heeft gespeeld , het is ook mede door zijn toedoen dat ik nog steeds leef. Ik heb u nooit ontmoet, maar u bent voor mij wel een groot man. Ik heb zijn inzet voor kinderen met kanker altijd bewonderd , maar ook zijn inzet voor organisaties zoals bijvoorbeeld Kika. Die betrokkenheid bij alles wat hij deed maakt hem een bijzonder mens. Ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies 
Op 30 augustus 2008
om 21:50 getekend door:
M.a.r.t.i.j.n. .v.a.n. .B.a.k.e.l.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte,met het verlies van deze byzondere man!Een warme lieve man.
Dank zij hem heb ik een gezonde zoon,een lieve schoondochter en een geweldige kleindochter,en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor,het is een voorrecht om hem gekent te hebben,en vergeten doen we hem nooit!!
Het is een topper!!! 
Op 30 augustus 2008
om 19:26 getekend door:
f.a.m.i.l.i.e. .v.a.n. .d.e.r. .S.a.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Dokter Voûte,wij hebben hem leren kennen in 1988 toen er bij onze dochter een wilmms tumor werdt geconstateerd,met onze dochter Daphne is alles goed gekomen,en zij is ook degene die vanmorgen belde dat ze een berichtje had gestuurd want zoals ze zelf zegt,dankzij dr.voute ben ik er nog,wij zullen dr Voute nooit vergeten en dat geld zeker ook voor zoveel andere mensen,altijd aandacht,voor zowel de kinderen als voor de ouders,dank u dokter.Lieve familie wij wensen u in deze moeilijke tijd heel veel kracht en sterkte toe,Bea de Bruijn
Alphen a/d rijn 
Op 30 augustus 2008
om 19:15 getekend door:
F.a.m...W. .d.e. .B.r.u.i.j.n. .a.l.p.h.e.n. .a./.d. .r.i.j.n...
Dit is niet ok
3 jaar was ze.. Cheyenne...met de diagnose Leukemie,.. op schoot bij haar papa in de kamer van Tom Voute. Ik, verstild van angst, als zombie aanwezig...

Cheyenne is nu 14 en gezond.

We zijn verdrietig...

Wij wensen familie en vrinden veel sterkte.Frances Fernandes Mendes
Cheyenne Polderman 
Op 30 augustus 2008
om 17:19 getekend door:
f.r.a.n.c.e.s. .f.e.r.n.a.n.d.e.s. .m.e.n.d.e.s.
Dit is niet ok
Dag dr. Tom Voute,

Dankzij u ben ik getrouwd met het mooiste wat mij is overkomen. Zonder u was hij er niet meer geweest. Nu 32 jaar later blaakt hij van gezondheid en met zijn 2 meter en 8 centimeter een ware verschijning.
Wij willen de familie heel veel sterkte toewensen met dit enorme verlies. "Als iets liefs je verlaat, blijf nog altijd de liefde!"

Rust zacht dr. Voute...

Maurice Dijkhuis en Dominique 
Op 30 augustus 2008
om 16:50 getekend door:
D.o.m.i.n.i.q.u.e. .v.a.n. .d.e.r. .S.c.h.o.o.t.
Dit is niet ok
Toen wij het droeve bericht van het plotseling overlijden van Dr. Voûte hoorden gingen onze gedachte terug naar het jaar 1975, toen onze jongste dochter Carolien ernstig ziek was , en mede door Dr. Voûte werd behandeld in het Emma kinderziekenhuis. Helaas kon hij onze dochter niet beter maken de kinderkanker stond toen nog in de kinderschoenen, zijn uitspraak over haar ziekte verwoorde hij krachtig en eerlijk,"het is een brand in een droog pakhuis." Onze waardering voor hem was en is groot, en hij heeft zeker heel veel betekend voor de vele zieke kinderen en hun ouders, onze dank daarvoor is niet te verwoorden.Wij wensen familie en vrienden sterkte met dit zo plotseling overlijden van een BIJZONDER mens. 
Op 30 augustus 2008
om 14:53 getekend door:
J.a.n. .e.n. .A.n.n.k.e. .L.e.m.m.e.r.s.
Dit is niet ok
Ik wens Toms naaste familie heel veel sterkte met dit grote verlies. Ik was werkzaam in het Emmakinderziekenhuis als analiste in 1979-1989 Hierna heb ik nog 5 jaar in het AMC gewerkt. Ik blij dat ik heb leren kennen, hij was een fanatiek mens met veel humor! 
Op 30 augustus 2008
om 14:29 getekend door:
T.r.u.d.i. .K.o.o.p.
Dit is niet ok
Kennis is Macht; Mentaliteit is Meer ...
Mede namens Esther en (weet ik zeker) Bas dank ik je voor alles wat je in 1990 en 1991 voor onze Bas hebt gedaan en betekend. Je kennis, wijsheid, mentaliteit, vriendschap en oprechte liefde voor 'onze kinderen' op de 'achtste verdieping'zijn ons altijd bijgebleven en tot op de dag van vandaag een warme bron van inspiratie. Je verdiende het om nog vele jaren onder ons te zijn, net zoals je het nu verdient om gekoester te worden in het eeuwige licht, de eeuwige vrede en de onvoorwaardelijke liefde van 'jouw' en onze kinderen. Tom, vaarwel, we zien je op het volgende 'spreekuur' Dag. M & E 
Op 30 augustus 2008
om 13:20 getekend door:
M.i.c.h.è.l. .V.e.r.s.t.a.p.p.e.n. .e.n. .E.s.t.h.e.r. .V.e.k.
Dit is niet ok
Beste Tom,

Altijd was je bereid advies te geven als er mensen om me heen waren die met ziektes kampten, zoals een oud collega van mij met borstkankier en een goede vriend van mij met nierkanker. Op basis van slechts enkele aanwijzigingen door de telefoon wist je precies de juiste diagnose te stellen, net zoals bij de nierkankier van een goede vriend van mij. Daarmee hielp je ze op weg om de goede artsen te vinden.

Ik wilde je afgelopen week nog bellen, onze baby is namelijk afgelopen maandag overleden en ik wilde jou naar een aantal onderzoeken laten kijken, als een second opinion. Dat kan nu niet meer door jou persoonlijk, maar dankzij jouw goede werk kunnen we nu ook een van jouw opvolgers om advies vragen. Ook al ben je er zelf niet meer, althans op deze wereld, dankzij jouw goede werk gaan jouw adviezen gewoon door. Je bent één van de weinige onbaatzuchtige en eerlijke mensen die ik ben tegengekomen. Een familielid om trots op te zijn.

Het ga je goed,

Edwin Voute 
Op 30 augustus 2008
om 12:22 getekend door:
E.d.w.i.n. .V.o.u.t.e.
Dit is niet ok
WOUOOK NOG ZEGGEN BEDANKT NAMENS ME ZOON DIE U GEHOLPEN HEBT IN 1997 DIE NU DEZE MAAND 17 SEP AL WEER 17 WORD EN EEN HEEL GEZONDE GROTE JONGEN GEWORDEN IS BEDANK VOOR DE GOEDE ZORG DIE U HEM GAF DANK JE NAMENS ZE MA IK DUS EN ME ZOON LASZLO RUST ZACHT GA NAAR U RUST PLAATS WE ZULLEN U NOOIT VERTEGETEN 
Op 30 augustus 2008
om 10:42 getekend door:
I.L.O.N.K.A. .G.R.E.G.U.S.S.
Dit is niet ok
IK WIL NAMENS MIJ EN ME KIDS DE HELE FAM HEEL VEEL STERKTE MET HET VERLIES MET DOKTER VOUTE WOU UALSNOG BEDANKEN MET DE HULP BIJ ME ZOON 12 JAAR TERUG DIE TOEN GENEZEN IS DOOR U HULP BEN BLIJ DAT IK U KON EN ME KIDS OOK RUST ZACHT LIEVE DOKTER JE BEN EEN MAN UIT DUIZENDEN WAAROM MOET GOD U WEG HALEN TERWIJL U ZO GOEDE DAAD DEED VOOR DE KINDEREN MET DEZE ERGE ZIEKTES WE ZULLEN U NOOIT VERGETEN VEEL STERKTE VOOR ZE VROUW EN KIDS EN FAM EN DE AFDELING F 8 NOORD VAN HET AMC DE ONCOLOGEN MET HUN VRIEND EN COLLEGA 
Op 30 augustus 2008
om 10:37 getekend door:
I.L.O.N.K.A. .G.R.E.G.U.S.S.
Dit is niet ok
Tom...ik kan geen woorden vinden die omschrijven hoe erg ik het vind wat er gebeurd is.
Je bent een prachtig en integer mens.
Ik ben blij dat ik je heb mogen kennen.
Heel veel sterkte voor jouw gezin.
Lieve beeldhouw-groet uit Amsterdam,
Nienke 
Op 30 augustus 2008
om 9:56 getekend door:
N.i.e.n.k.e.
Dit is niet ok
bedankt voor alles. Strekte voor iedereen. 
Op 30 augustus 2008
om 8:18 getekend door:
D.a.p.h.n.e. .d.e. .B.r.u.y.n.
Dit is niet ok
Namens alle leden van Onthe move 4 kika en alle leden van www.kika-2008.hyves.nl en ondergetekende wens ik de familie en nabestaande veel sterkte toe van dit verlies.
Henk Hogervorst 
Op 30 augustus 2008
om 7:46 getekend door:
H.e.n.k. .H.o.g.e.r.v.o.r.s.t.
Dit is niet ok
U heeft veel voor onze familie betekend. Zowel tijdens de ziekte van onze Jan, als na zijn dood. We hebben samen gewerkt aan het Quality of Life Gala in Noordwijk. En hebben herinneringen opgehaald. U verdient inderdaad een standbeeld. Wie zal het zeggen, maar ik droomde vannacht dat U nu bij alle kinderen bent, die U nog nodig hadden. Aan de andere kant, zijn er heel veel mensen die U nu zullen moeten missen. Vooral uw familie. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze zware en donkere tijd. Dank voor alles wat U voor velen betekend heeft en zult blijven betekenen.

X. Hetty van de Laar 
Op 30 augustus 2008
om 4:01 getekend door:
H.e.t.t.y. .v.a.n. .d.e. .L.a.a.r.
Dit is niet ok
Wat heeft dr Voute zijn best gedaan om mijn dochtertje van 2 en half jaar te genezen, en wat kreeg ik een warm medeleven toen bleek dat alle inspanning voor haar niet het gewenste resultaat heeft behaald. nu 36 jaar later wens ik zijn familie en vrienden ook alle kracht toe om dit grote verlies te dragen. Rust zacht dr Voute 
Op 30 augustus 2008
om 2:49 getekend door:
E.r.n.a.
Dit is niet ok
Een markant man is heengegaan...een man met gevoel voor kinderen, met name, zij...die door kanker zijn geveld. We waren er ooit, met mn broertje...helaas heeft dit toen niet zo mogen zijn, zoals we hoopten. Wat vreselijk, dat een man als deze, niet langer van zn pensioen mocht genieten met dierbaren. Inderdaad...deze hoogleraar mag van mij een standbeeld krijgen in Amsterdam! Ik wens de nabestaanden alle sterkte met dit enorme verlies... 
Op 30 augustus 2008
om 0:27 getekend door:
N.e.t.t.e.k.e.
Dit is niet ok
deze man verdient een standbeeld na wat ik over hem gelezen heb .famile gecondoleerd. 
Op 29 augustus 2008
om 23:24 getekend door:
g.e.r.r.i.e.
Dit is niet ok
ik denk aan u 
Op 29 augustus 2008
om 23:19 getekend door:
m.a.r.g.o. .p.i.e.r.o.e.l.i.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 12      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Helene van der Sluys
op 27 augustus 2008

Contact met beheerder >
Contact met Helene van der Sluys:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto