Maurice Kip

Maurice Kip

12 juli 1975 - 21 mei 2004

NON SCOLAE SED VITAE DISCIMUS

Maurice Kip was als docent Engels werkzaam op het van Lutterveltplein en was op het Staring College een bekend en geliefd persoon die op geheel eigen wijze met leerlingen en docenten omging.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 1709        Volgende >
Dag mijn lieve jongen,

Een drukke tijd achter de rug en dat nog wel voor mensen die met pensioen zijn.Vroeger hoorde ik wel eens van mensen die ook niet meer werken dat de tijd dan vliegt, maar ik ervaar het nu ook gewoon zo. De tijd van toneelspelen is nu weer voorbij. Ma en ik hadden weer veel te regelen. Daar had ik het de vorige keer al over. In totaal weer zeven voorstellingen gehad. We hebben afgesproken niet meer dan zeven te houden. Ik denk dat we anders wel negen hadden kunnen houden. Binnenkort gaan we samen met de groep bij Spoorzicht weer film kijken.
We hebben drukke week achter de rug op gebied van gezondheid. Ik met mijn oog naar het ziekenhuis in Emmen en ma vandaag naar Assen. Daarna nog even bij Fokke geweest.
Gisteravond gezellig een etentje gehad met je "judomaatje" en haar moeder. Dat was heel gezellig. Zij vergeet ons gelukkig niet.Gezellig weer wat bij kunnen praten.
Ook je school is de laatste tijd in de publiciteit geweest, maar daar ga ik hier nu niet verder op in.
Kan gemakkelijker praten over de voorjaarsbloemen die bij jou op het pleintje weer in bloei staan op het grasveldje. Van mij mag het voorjaar komen. Ik sta ook steeds versteld van de tulpen die bij jou op je graf staan. Die hebben sneeuw en vorst overleefd.En ze doen het nog steeds goed.

Voor nu heel veel liefs.
Van ma geef ik je een dikke knuffel en een kus.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 13 februari 2019
om 19:42 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen.

Vandaag weer de 21ste. Nu het begin van het nieuwe jaar. Buiten is het koud, want het is sinds kort begonnen te vriezen en de mensen halen de schaatsen al weer uit het vet. Voor ma en mij is het weer een drukke periode. Zoals je weet, is het weer de tijd van het toneelspelen. Vroeger kwam je ook altijd even kijken bij de repetities die we toen nog hadden in de oude voetbalkantine. Je kwam dan meestal wat later en dan kon je nog even aanwezig zijn bij het bekende nazitten.Dan was je er ook niet van op de hoogte waar het stuk over ging, zodat je tijdens de toneelavonden kon genieten van de dingen die voor jou ook nog onbekend waren.Ik heb het natuurlijk hier al eerder gehad over ons toneelspelen, waarbij ik aanhaalde dat ik jouw lach uit het vele publiek gewoon herkende. Zo jammer dat we dat nu al zo lang missen. Wat voorbereiding van het toneelspelen voor ma en mij betekent, is jou vast nog wel bekend. Daar hoef ik je verder niets over te zeggen.
Ook ben ik intussen weer een jaartje ouder geworden. Door de drukte met het toneel hebben we geen verjaardag gevierd.

Afgelopen zaterdag zou het voetballen weer beginnen met een thuiswedstrijd. Toen ma en ik lopend onderweg naar het sportveld gingen, kregen we te horen dat het was afgelast. Voor morgen wordt sneeuw verwacht in heel Nederland.
Ik moet daarom nu weer denken aan jouw dagelijkse ritjes van Staphorst naar Lochem. Als er sneeuw lag of het was glad, dan waren ma en ik natuurlijk altijd ongerust. Komend weekend is er ook weer een thuiswedstrijd gepland voor het eerste elftal, maar ik denk dat dat vast ook wel wordt afgelast.
Je vriendin zal ook wel weer bellen vandaag. Zij is nu veel minder betrokken bij het lesgeven aan jullie schooltje, omdat het wethouderschap veel andere dingen van haar vergt. Nu is ze meer betrokken bij het besturen van scholen en alles wat daarmee samenhangt. Maar toch ook is het altijd fijn om herinneringen aan jullie schooltijd op te halen.
Het schiet me ook te binnen dat je andere lieve schoolvriendin die in jouw tijd nog in Laren woonde en nu in Lochem, nog altijd je foto bewaart waar jullie samen op staan. Ma zag het op Facebook en we waren daar erg ontroerd door. Je zult je wel afvragen wat Facebook is, maar als je "van boven "alles een beetje meekrijgt van wat "hieronder"allemaal gebeurt, zul je het vast wel weten. In een eerder berichtje aan je heb ik het wel eens gehad over de supersnelle veranderingen die er hebben plaatsgevonden de laatste jaren op elektronisch gebied. Jouw oude mobieltjes liggen hier nog altijd op het kastje in de kamer en als je die ziet, weet je hoe snel alles is veranderd in de "social media".
Ze gebruiken hier een Engels woord voor, maar als neerlandicus heb ik hier wel problemen mee natuurlijk. Jij als leraar Engels zult wel glimlachen. Je weet ook wel dat Engels niet echt mijn favoriete taal was. Daarbij komt nu weer bij me boven dat je altijd wel kritiek had op mijn uitspraak terwijl ik dacht dat het wel goed was. Ik zou er alles voor over hebben deze correctie weer te horen van jou, maar helaas mijn lieve jongen. Je weet ook wel dat we je elke dag nog missen en en dat we alleen maar kostbare herinneringen aan vroeger kunnen koesteren. Het leven gaat door, zeggen de mensen altijd, maar dat is niet voor iedereen hetzelfde helaas.
Ma heeft net weer mooie tulpen die ze van Fokke heeft gekregen gisteren, op jouw graf neergezet. Ook begonnen de bloembolletjes daar al uit te komen in het grasveld, maar door de vorst zal dit wel afgeremd worden door de komende vorst en sneeuw. We zagen de bloempjes gisteren door het gras naar boven komen. Toch maar even wachten op de lente.

Dag mijn lieve jongen. Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 21 januari 2019
om 16:06 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Zo ben ik hier een poos niet, zo maar vaker op n dag. De aanleiding hiervoor is een tekst die ik aantrof op een kaartje dat ma had gekocht en ik weet dat jij dit ook een leuke tekst vindt en daarom laat ik het je graag weten. Vandaag ook al weer een fijn gesprek met je vriendin uit Borculo gehad.

Hieronder de tekst die ik erg leuk vind en jij hopelijk ook.

RECEPT VOOR EEN MOOIE VRIENDSCHAP

Een scheutje zorg
2 lepels geheimen
1 snufje humor
Een ons vertrouwen
2 kopjes begrip
Bestrooid met respect.

Ik hoop dat er een glimlach van herkenning om je mond verschijnt.

Kus en knuffel van ma 
Op 21 december 2018
om 15:44 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is nog vroeg in de morgen. Ik ben al op tijd wakker en kan geen slaap meer vatten. Net als ma trouwens. Ik hoor het buiten regenen, maar ik zie nog niets. Vandaag weer de 21ste en nu al weer december. Het begin van de winter waar het helemaal niet op lijkt.
Woensdag een speciale dag, omdat we in stilte de verjaardag van onze lieve vriend "vierden". Gisteren was het de verjaardag van onze buurjongen die 23 jaar werd en was het fijn daar nog op bezoek te zijn geweest. Ik kan me nog herinneren dat jij nog op hem paste als zijn ouders eens weg moesten. Jullie deden dan spelletjes. Ongelooflijk eigenlijk. Ikzelf heb altijd het gevoel dat deze jongen jou net zo mee heeft gemaakt als wij, maar hij was nog maar een kind zoals hij tegen jou aankeek en zoals hij jou heeft meegemaakt,
Afgelopen maand onderging ik oogoperatie waarna ik op een gegeven moment door iemand met een pandabeer werd vergeleken wat mijn ogen en de bijbehorende kleuren en uitstraling betreft. Ook weer een sterfgeval in de buurt van een leeftijdgenoot van ons waarvan ma en ik de crematie hebben bijgewoond. In mijn beleving van nu heb je hem misschien al begroet "daarboven". Hier "beneden" is het letterlijk lang donker vandaag. Maar ook figuurlijk zijn het voor veel mensen donkere dagen voor Kerst. Voor veel mensen een feest en voor anderen gewoon heel moeilijke dagen door allerlei moeilijke omstandigheden of eenzaamheid. Maar het leven gaat door, wordt er vaak gezegd en dus moet iedereen maar mee in de vaart der volken, maar zo is het natuurlijk niet voor iedereen.
Ma heeft jouw kerstboompje van vroeger uit je klaslokaal weer een plekje gegeven en dat brandt elke avond op je kamer en zo probeert ze de herinnering aan jou "warm"te houden.
Ook je vriendin uit Meppel heeft aan jou gedacht met haar mooi bloemstukje op je graf en een aandenken voor ma en mij. Ook ma heeft natuurlijk weer een mooi kerststuk voor jou gemaakt, maar dat vind je intussen wel gewoon neem ik aan.
Ik zou jou ook goede dagen "daarboven" willen wensen, maar als ik uitga van mijn eigen voorstelling in dit geval, hebben jullie "daarboven" alleen maar goede dagen en is tijd gewoon tijdloos.
Vandaag zal je vriendin uit Borculo zeker weer bellen en zullen we het vast nog weer even over je hebben.De vorige keer hebben we het nog gehad over je studiebegeleider van toen die nu de studiebegeleider van Esther is, zo bleek. Maar fijn was voor ons dat hij jou zich nog heel goed herinnerde, omdat je blijkbaar toch een goede indruk had achtergelaten. Dat bleek wel uit zijn reactie richting Esther.
Het is nu 6.41 uur en ik probeer misschien nog weer even te gaan slapen.
Dag mijn lieve jongen.
Liefs en extra dikke kerstknuffel van ma. 
Op 21 december 2018
om 6:37 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste. De tijd vliegt gewoon. Net als de jaargetijden.Het ene moment zie je op de begraafplaats bomen ontluiken, dan volop bloeien om zoals nu weer alle bladeren kwijt te raken en ma en ik het druk hebben om de boel bij jou netjes te houden en de gevallen bladeren weer op te ruimen. Als straks de sneeuw weer valt, is de cirkel al weer rond en zijn we zo weer een jaar verder. Het is buiten al behoorlijk koud en gisteren dacht ik al dat er misschien wel sneeuw zou vallen. Maar op dit moment is het gelukkig nog blad vegen in plaats van sneeuw.
Gisteren naar Emmen geweest en ik ga er vanuit dat telepathie voldoende is tussen ons twee.Dan snap je me vast wel. Je vriendin zal zich vast ook wel weer melden vandaag en dan nemen we weer heel wat dingen door samen. Haar leven is totaal anders geworden door haar huidige werkzaamheden, maar ik weet dat je heel trots op haar zou zijn geweest op wat ze nu doet voor haar gemeente, maar zeker ook omdat ze nooit op de 21ste verzaakt contact met ons op te nemen. Verder hoef ik daar ook niet op in te gaan, maar jullie vriendschap van toen en ook nu nog dus, al ben je daar lijfelijk geen onderdeel meer van, geeft ons tot op de dag van vandaag en zeker ook in de toekomst heel veel steun en troost.
Wat een zin is dit toch geworden. Dat zou een leuke zijn om op school door de leerlingen te laten ontleden bij het onderdeel grammatica.
Ma komt nu net met de auto weer thuis en dat is dus een goed moment om het hier af te sluiten.
Van haar een extra dikke knuffel en een liefdevolle kus.
Ik wens je voor nu ook maar gewoon een fijne dag, al is alles voor en bij jou tijdloos. Tenminste daar ga ik maar vanuit. Dag Maurice. We missen je nog altijd. Ieder op zijn of haar eigen manier. 
Op 21 november 2018
om 11:54 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het was een bijzondere dag. Zo had ik mijn bericht aan jou willen beginnen hier. De reden hiervan is dat ma en ik vandaag wat dingen hebben opgeruimd op zolder, waarbij we heel veel dingen ook van jou tegenkwamen. Heel veel documenten en ook heel veel dingen waaraan jij gewerkt hebt en ook veel over dingen die te maken hadden met jouw leerlingen aan het Staring. Je begrijpt dat we het niet op konden brengen om alles te lezen, omdat een groot aantal papieren herinneringen aan vroeger opriepen en die weer heel dichtbij kwamen en op onze emoties werkten. Dat er af en toe wat traantjes weer vloeiden is toch een logisch gevolg?
Je weet dat ik niet elke dag hier kijk, maar omdat het zo'n indrukwekkende dag voor ma en mij was, wilde ik je hiervan op de hoogte brengen om mijn verhaal en mijn bijbehorende gevoelens kwijt te kunnen en wat zie ik opeens? Het bericht van Hendrik Jan.

Hoe is het toch mogelijk dat hij jou ook opeens weer opzoekt en jou daarbij vertelt hoe hij nog altijd over jou denkt en wat voor voor positieve invloed jij op hem hebt gehad. Het is toch wel heel speciaal dat Hendrik Jan zo over jou schrijft als leraar en mens.Natuurlijk heb ik 2 juni 2014 weer even opgezocht om te lezen wat Henrik Jan jou toen te vertellen had en wat is er nu fijner te lezen dan dat hij blijkbaar in een echte "studiebol" is veranderd. Ook nu zul je waarschijnlijk weer heerlijk glimlachen en vast ook wel trots op Hendrik Jan zijn. Je lijfspreuk "Non scolae sed vitae discimus" komt in dit geval weer helemaal tot zijn recht.

In dit verband moet ik denken aan een mevrouw die ongeveer twee weken geleden bij ons kwam op de begraafplaats om ma te complimenteren met het mooie aanzien van je graf en bijbehorend onderhoud van alle mooie bloemen en planten. Maar ze was ook vooral benieuwd wat de spreuk op je steen betekende. We hebben haar verteld dat jij je leerlingen eigenlijk wilde bijbrengen dat dat "leren niet voor de school is, maar voor het leven". Een mooier en fijner voorbeeld van dit streven bestaat toch niet. Als ouders willen wij ook Hendrik Jan namens jou bedanken voor dit geweldig bericht voor jou en ook wij danken hem voor de fijne woorden die hij tot ons richt en die ook heel veel steun geven aan ons als ouders. Al blijft Hendrik Jan voor ons toch een beetje als "een grote onbekende", het geeft ons ook wel het gevoel dat het een fijn, meelevend mens is. Hartelijk bedankt voor het fijne gevoel dat je met je bericht ook bij ons hebt teweeggebracht.

Nu ben je weer een beetje op de hoogte wat zich er vandaag bij ons afspeelde hier.
Het doet ons goed weer zo'n fijn bericht te hebben kunnen lezen.

Extra dikke knuffel van ma ( ze had deze nog zo graag van jou) en kus. 
Op 7 november 2018
om 21:16 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Mijn laatste bericht was van 2 juni 2014, de dag voordat ik mijn scriptie moest inleveren. Tijdens dat proces waren het de woorden van meneer Kip die mij steunden.

Nu, ruim vier jaar later, ben ik weer bezig met het schrijven van een scriptie en weer heb al meerdere keren gedacht aan wat hij toen zei. Net als vele andere avonden bracht mij dit vanavond terug naar deze plek, de nog steeds actieve pagina waar meneer Kip herdacht wordt. Maar vandaag koos ik ervoor om weer eens een bericht achter te laten.

Het blijft hartverwarmend om de liefde van familie en vrienden van meneer Kip te kunnen lezen! Net zoals meneer Kip bijzonder is geweest in mijn leven, en in het leven van vele anderen, zo wordt naar mijn idee met deze pagina ook de herinnering aan hem op een bijzondere wijze in stand gehouden.

Voor de ouders van meneer Kip: ik hoop dat het goed met u gaat en ik hoop dat u door berichten van anderen te lezen op deze pagina blijvend wordt herinnerd aan hoe bijzonder uw zoon was voor veel van zijn leerlingen.

Na deze scriptie begin ik aan een vierjarig promotietraject, ik hoop en ga er vanuit dat de gedachte aan meneer Kip mij ook gedurende dat proces laat inzien dat alles mogelijk is, zolang je maar je beste beentje voor zet!

Hartelijke groet en ongetwijfeld tot in de toekomst,
Hendrik Jan 
Op 4 november 2018
om 22:39 getekend door:
H.e.n.d.r.i.k. .J.a.n.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. De herfst is nu in aantocht en dat is op de begraafplaats al weer duidelijk te zien. We zijn daar regelmatig even bezig met het verwijderen van de bladeren die nu vallen doordat het herfst begint te worden. Maar dit vallend blad is eigenlijk al een hele tijd aan de gang door de warme zomer die we achter de rug hebben. Tegenwoordig praten ze steeds over klimaatveranderingen. Dat was iets waar jij toen in veel mindere mate aan dacht, omdat het niet zo actueel was zoals nu. Ik heb het er vaker over gehad. Er is de laatste jaren op het gebied van elektronica en andere vormen van techniek zoveel veranderd. Omdat het zo geleidelijk gaat, valt het veel minder op.
Vandaag verwacht nog wel weer telefoon uit Borculo. De vorige keer heb ik met Esther gesproken en vooral over haar studie en over vele raakvlakken met jou gedurende je studietijd.
Vandaag krijg ik daar vast meer over te horen.
Vandaag is het zondag. Het is mooi weer buiten. We zullen proberen te genieten van de mooie herfstkleuren, maar ik had nog liever willen genieten van een "kleurrijk" mens, maar helaas.
Knuffel en kus van ma. 
Op 21 oktober 2018
om 8:33 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste. Toen ik vanmorgen op het perron van het station in Meppel stond voor mijn reisdag en de de trein in aankomst was, ging opeens mijn mobieltje. Het was Anjo al die haar telefoontje weer pleegde vanwege de 21ste. Ze blijft het trouw volhouden Maurice. Ongelooflijk gewoon.Maar je snapt dat het gesprek heel kort was en ik zal haar zo meteen zelf nu bellen. Dat heb ik beloofd in ieder geval.
Zelf heb ik vandaag een bezoek gebracht aan Veenendaal. Ik had de treinkaart bestudeerd en ik dacht:"Daar ben ik nog nooit geweest". Zo gedacht, zo gedaan. Ik had nooit gedacht dat het zo'n grote plaats zou zijn met een heel mooi winkelcentrum.
Ik heb heel wat kilometers weer afgelegd vandaag en ik kan altijd genieten van de treinreis, waarbij ik kan genieten van de zo verschillende landschappen of industrieterreinen.
Ik ga nu het telefoongesprek voeren waarover ik het net had.Het zal me benieuwen wat ik allemaal weer hoor.
Heel veel liefs en dikke knuffel van ma. 
Op 21 september 2018
om 18:56 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag is het voor mij een bijzondere dag. Het is de geboortedag van mijn vader. Maar dat niet alleen. Het is vandaag precies honderd jaar geleden dat hij geboren is. Helaas heeft hij van die 100 jaar maar 42 jaar meegemaakt en dus is hij al 58 niet meer hier. Over tien dagen zou mijn moeder ook 100 geworden zijn, maar zij is hier gelukkig een stuk langer geweest. Zij was er nog toen jij overleed, al begon ze toen al minder goed te begrijpen wat er aan de hand was. Op dat moment een beetje geluk bij een ongeluk. Zoiets kan ik na een aantal jaren nu wel zeggen.
Er beginnen ons in de loop van de tijd steeds meer mensen te ontvallen. Natuurlijk heeft dit met leeftijd te maken, maar ook zo veel met die verschrikkelijke ziekte die steeds meer doden eist. Af en toe klinkt er positief bericht dat mensen het toch redden en dat is dan erg fijn.
Natuurlijk is het leven niet altijd zwartgallig. Zo was jouw instelling ook bepaald niet.
De voetbalcompetitie is weer begonnen en dat geeft ma en mij ook wat afleiding. PEC Zwolle komt binnenkort zelfs op bezoek. Ook het toneel is weer gestart en daar hebben we ook wat ontspanning door dat steeds ook weer tot meer inspanning leidt wanneer de voorstellingen eraan beginnen te komen.
Lieve jongen. Heel veel liefs van ons en een dikke knuffel en kus van ma. 
Op 14 september 2018
om 20:10 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag grote vriend,

Ik kom hier zo af en toe langs om iets te schrijven, maar vaak blijft het dan bij mijmeren en hangen in herinneringen. Vandaag is anders. Eerder dit jaar hebben we afscheid moeten nemen van de vrouw van een goede vriend van mij. Zij had euthanasie laten plegen. Uitzichtloos lijden heet dat dan. Ze was van onze leeftijd Maurice. En de ouders en schoonouders konden het niet echt bevatten. Afgelopen maandag kreeg ik nog zo'n naar bericht. Een oud klasgenoot van de MTS moest met spoed terug naar Nederland. Hij woont tegenwoordig in Kuala Lumpur, maar de politie had hem gebeld. Achteraf bleek dat zijn jongere zus zelfmoord gepleegd had. Met de vaste MTS vriendengroep zijn we zaterdag naar Middelburg gegaan om Dennis te ondersteunen. Zoals Blf dan zingt: een mooie dag. Maar zeker een zware. Op dit soort weken is het missen het meest pijnlijk.
Vandaag tijdens het hardlopen kon ik wat dingen op een rijtje zetten. Maurice, ik mis je nog steeds. (And I miss you like the desserts miss the rain...) Maar ik ben ook nog steeds heel erg blij dat je in mijn leven was. Nu ik wat ouder wordt realiseer ik me steeds vaker dat je mijn leven completer gemaakt hebt. Daar ben ik je dankbaar voor. 
Op 2 september 2018
om 21:25 getekend door:
M.a.r.c.o.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Al weer een maand verder. Wederom de 21ste. Ik ben nog niet zo lang thuis, want ik heb geholpen op het sportveld, omdat daar een voetbalwedstrijd is morgenavond.Staphorst bekert weer verder na een overwinning in Goes afgelopen zaterdag. Wat een afstand Maurice en dat voor een partijtje voetbal. Ma heeft vanmorgen Anjo aan de lijn gehad en ook je vriendin Marjan kwam langs vanmorgen. Tussen de middag broodje gegeten met haar en ook Harry was aanwezig. Het is nog steeds mooi weer en ook nu zit ik nog buiten.Zo kalm aan begint de toneelperiode ook weer. Na veel wikken en wegen ook weer een stuk uitgezocht en vanaf begin september gaan we weer beginnen met de repetities. Zo zie je wel weer dat alles doordraait. Jij zou ook niet anders voor ons willen.
Ik zou nog zoveel willen zeggen, maar dat doe ik in gedachten zeker.

Groeten en dikke knuffel en kus van ma. 
Op 21 augustus 2018
om 13:46 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag mijn beste vriend,

Vandaag weer de 21ste. Dus weer even reageren. Je vriendin heeft net al weer gebeld en ik heb weer uitvoerig met haar gesproken. Het is weer eens een bijzondere situatie omdat Fokke weer eens capriolen uithaalde ten koste van zijn gezondheid. Dus je snapt dat we hier moeten inspringen en zo zijn er nog enkele dingen die me de nodige kopzorgen bezorgen, maar dat snap je vast.
Het is vreselijk warm en droog. De vakanties zijn begonnen en dus komt dit weer goed uit.
Ik wil je graag zoveel dingen zeggen, maar je snapt dat ik helaas niet in details kan treden. Maar ik weet dat je dat aanvoelt en begrijpt.
Je krijgt een extra knuffel van ma en kus.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 21 juli 2018
om 19:50 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Lieve mensen,

We zijn weer een jaar verder!
De geboortedag van Maurice 12 juli.
We hopen dat jullie de dag goed doorgekomen zijn.
De zon heeft zijn best gedaan om jullie te verwarmen.

Lieve groet,

Trees en Jouk 
Op 13 juli 2018
om 10:11 getekend door:
T.r.e.e.s. .e.n. .J.o.u.k.
Dit is niet ok
Dag lieve Maurice,

Vandaag weer een heel speciale dag. Je zou jarig zijn geweest of je bent jarig? Voor ma en mij het laatste.
Ongelooflijk dat je vandaag al 43 jaar bent geworden, al blijf je voor ons 28.
Ma en ik hebben je vanmorgen al wat bloemen gebracht en vandaag zullen er zeker weer mensen komen. We wachten maar af. Het is nu 9.48 uur. Ik zal de koffie vast klaarzetten.
Deze week behoorlijk hectisch omdat Femmy is overleden. Ik weet niet of zij ook "daarboven"bij je is. Over dat "daarboven"heb ik het de laatste tijd ook veel gehad met mensen die zich daar ook nauw bij betrokken voelen. Maar voor jou en mij is het zeker een manier om te "communiceren". Daarom sluit ik nu maar af met: "Van harte gefeliciteerd met je verjaardag."
En "nog vele jaren" hoef ik dus niet te zeggen.
Dag mijn lieve jongen.
Extra knuffel en kus van ma. 
Op 12 juli 2018
om 9:53 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve Maurice,

Meestal zeg ik: "Dag mijn lieve jongen", maar het is ook wel fijn om je gewoon bij je naam te noemen natuurlijk. Vandaag is het weer een 21ste. En nu 21 juni. De zomer begint nu officieel, maar vanmorgen wel met een regenbui en nu weer de zon die schijnt.Ik krijg net telefoon waar iemand vraagt of het goed is te komen koffiedrinken. Natuurlijk is dat prima. Ma is even naar de markt en ze zal voor jou vast en zeker wel weer mooie bloemen meenemen of misschien ook wel gelijk brengen.
Omdat ik zo bezoek krijg, stop ik nu met mijn bericht naar jou. Mooi excuus toch om niet meer op te hoeven schrijven?
Ik zie ma nu weer met de auto de oprit opkomen.
Daarom nu ook van haar een dikke knuffel en kus.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 21 juni 2018
om 10:13 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve Maurice,

De 21ste is weer bijna voorbij. Was ik gisteravond er vroeg bij, nu is het nog net voor twaalf en kan ik je nog net mijn berichtje op deze gedenkwaardige dag versturen. Ik ga er nog altijd vanuit dat je mijn berichtjes nog altijd "leest".
De laatste bezoekers zijn om half twaalf naar huis gegaan en we hebben vanaf vanmorgen tien uur bezoek gehad en door het mooie weer hebben we de hele dag en avond buiten kunnen zitten.
Ma en ik vroegen ons natuurlijk af of er ook dit jaar weer veel mensen op bezoek zouden komen, maar dat was gelukkig weer het geval. Van heinde en ver kwamen ze weer. Van Boven Pekela tot Oldenzaal en natuurlijk weer telefoon uit Borculo.
Het was inderdaad heel verrassend voor ma en mij dat Linda ook helemaal uit Oldenzaal was gekomen om jou met een bezoek te "vereren".
Dat was voor ma en mij totaal onverwacht en met haar kwamen we natuurlijk ook weer terecht op de schoolperiode in Lochem. Natuurlijk is het voor ons als ouders erg fijn leuke dingen van vroeger van oud-leerlingen te horen over hoe ze je meegemaakt en ervaren hebben als leraar en mens.
Natuurlijk is het moeilijk om namen te noemen, want alle mensen die er vandaag waren om jouw overlijden te herdenken, zijn ons allemaal even dierbaar. Maar het was zeker fijn dat je broer ons ook tot steun is geweest.
14 jaar geleden. 2x14= 28. Zo maar een rekensommetje. Voor mij is het de helft van 28. Nu ben je al weer de helft van je leeftijd bij ons vandaan, maar in werkelijkheid voelt het zo anders mijn jongen.
Ik ga maar niet door met dit rekenwerk. Het liefste zou ik terug willen rekenen zodat je weer bij ons zou zijn. Maar deze vorm van rekenen bestaat helaas niet. Wat zou ik dan graag naar me toerekenen.
Ik zou nog zoveel willen zeggen over deze bijzondere dag mijn lieve jongen, maar voorlopig was het weer goed. We hebben goed gevoel aan deze speciale dag overgehouden.
Heel veel liefs en dikke knuffel van ma.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 22 mei 2018
om 0:03 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Lieve mensen,

Weer een jaar verder!
Het gemis word niet minder, maar meer.
Veel sterkte! 
Op 21 mei 2018
om 22:19 getekend door:
J.o.u.k. .e.n. .T.r.e.e.s.
Dit is niet ok
Hey Maurice

Een tijdje terug dat ik hier wat gepost heb...Vandaag ben ik nog bij je geweest...met mijn autootje naar je toe gereden...samen met je broer bij je geweest...toen ook nog bij je ouders geweest...je hebt lieve ouders...Doe je mijn lieve opa een knuffel van me..love Linda 
Op 21 mei 2018
om 19:05 getekend door:
L.i.n.d.a.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is nog heel vroeg op de dag en laat in de nacht, maar ik wil je gewoon even laten weten dat we aan je denken. We zullen veel bezoek krijgen en vandaag 21 mei voelt zo speciaal voor ons hier.
Ik ben nu op tijd zodat ik morgen niet te laat ben, omdat we waarschijnlijk bezoek krijgen van de ochten tot en met de avond. Er zijn al weer bloemen voor je gebracht Maurice.
Hopelijk vind ik morgen nog even tijd om je te zeggen hoe de dag is verlopen. Het belangrijkste is dat de mensen je niet vergeten. Wij in elk geval niet, maar dat weet je wel.
Extra dikke knuffel van ma en kus ook van haar.
Dag Maurice.
We houden van je en missen je. Zeker op een dag als vandaag. 
Op 21 mei 2018
om 0:17 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 86       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Staring College
op 23 mei 2004
en blijft zichtbaar tot:
1 januari 2020
Contact met beheerder >
Contact met Staring College:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: