Maurice Kip

Maurice Kip

12 juli 1975 - 21 mei 2004

NON SCOLAE SED VITAE DISCIMUS

Maurice Kip was als docent Engels werkzaam op het van Lutterveltplein en was op het Staring College een bekend en geliefd persoon die op geheel eigen wijze met leerlingen en docenten omging.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 1683        Volgende >
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Gelukkig nu niet mijn plicht verzaakt, zoals de vorige keer, maar toen had ik er gelukkig wel mijn reden voor. Ma en ik zijn vanmorgen eerst naar het stembureau geweest voor het uitbrengen van onze stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Gisteren hadden we al contact met je vriendin uit Borculo die ook altijd de 21ste belt. Wij konden ons voorstellen dat ze het vandaag zo druk had met de verkiezingen in haar eigen gemeente dat ze geen tijd zou hebben voor onze traditionele telefoongesprekken op de 21ste van de maand. Wat jij niet hebt meegemaakt,is dat je vriendin heel actief is in de gemeentepolitiek en ook onderdeel uitmaakt van de gemeenteraad van Berkelland. Maar toen ik net in de supermarkt was met ma, ging de de mobiele telefoon en was je vriendin toch voor de telefoon. Onvoorstelbaar lief is dat Maurice. Ik heb het al vaker gezegd dat ze zo waardevol voor ma en mij is en dat we door haar haar de band met je (school)verleden op een erg fijne manier in stand kunnen houden. We praten over heel veel verschillende dingen en ook voor jou is er ook vaak plaats.
We hebben sinds vorige week vrijdag ook onze lieve "ster" bij ons te logeren. Hij heeft nu vakantie Je zult begrijpen hoe fijn dit voor ons is. Ik zou hier heel veel over kunnen vertellen, maar je begrijpt dat dit niet hoeft hier.
We gaan zo meteen nog even naar je toe om je een mooi paasbloemstuk te brengen die ma weer voor je gemaakt heeft. Dat ziet er heel mooi uit. We hebben nog even gewacht met brengen, omdat het soms nog vriest. Het is ongelooflijk wat het weer betreft. We hadden twee keer een heel koude periode met minder prettig gevoelstemperatuur. Afgelopen zaterdag en zondag was het nog erg koud. Maar nu schijnt het beter te gaan en kunnen we het bloemstuk voor je neerzetten.
Ik laat het hier voorlopig maar even bij.
Heel veel liefs van ons en een dikke knuffel en kus van ma. 
Op 21 maart 2018
om 12:27 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

de buurman is nu net weer weggegaan. Jij weet ook nog dat hij altijd heel gezellig en hulpvaardig is. Ooknu hebben we weer even gelachen om allerlei leuke filmpjes die hij op zijn telefoon had.
Voor ik mijn reactie hier wilde schrijven, werd ik natuurlijk geraakt door het berichtje van een oud-leerling van je. Voor ons als ouders is het zo fijn nog eens te kunnen lezen hoe oud-leerlingen over jou schrijven en denken. De meeste van je leerlingen zullen nu zo'n beetje net zo oud zijn als bent geworden. Wanneer ik hoor dat een ander persoon 28 is, associeer ik dat gelijk met jou. Dat je intussen ouder bent geworden, gaat in jouw geval niet op. Jij hebt voor mij de "eeuwige jeugd" om het zo te zeggen.
Wat fijn voor ma en mij dat deze oud-leerling de moeite heeft genomen om toch nog iets aan jou te schrijven en de manier waarop dit gebeurd is, is zo hartverwarmend voor ons. Het geeft ons ook troost, omdat we dan tegen onszelf kunnen zeggen dat je toch niet voor niets hebt geleefd. Zo fijn te lezen dat jij blijkbaar toch hebt meegewerkt aan de vorming van jonge mensen die positief over jou schrijven als mens. Hoe is het toch mogelijk dat mensen jou bedanken voor je wijsheid terwijl je nog maar 28 was toen. In onze ogen blijf je ons kind van wie we op onze manier hebben gehouden en nog natuurlijk, al is de manier waarop zo veranderd.
Vandaag is het vreselijk koud buiten. Gevoelstemperatuur praten ze tegenwoordig over.Ons vogelhuisje in de voortuin is al twee keer omver gewaaid vandaag en en dus hebben we die tijdelijk maar even verplaatst naar de achtertuin waar het veel minder waait. Ook bij jou waren de lampjes gedoofd en heeft ma de tochtgaatjes in de lantaarns wat dichtgemaakt,in de hoop dat ze blijven branden.
Ik heb je weer wat bijgepraat en kon mijn gevoelens daardoor zelf ook weer kwijt.
Dikke knuffel en kus van ma. 
Op 1 maart 2018
om 16:43 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

In de auto vroeg ik aan ma toen we bij jou vandaan kwamen om je lichtjes weer aan te steken die uitgegaan waren door de koude storm, of ik wel iets aan je geschreven had op de 21ste, waarvan ik intussen een traditie heb gemaakt. Zij wist het ook niet en ik wist bijna wel zeker dat ik dit wel had gedaan, omdat ik ook nog weer gebeld was door Anjo met wie ik weer hele gesprekken voerde. Dan praten we altijd over verschillende dingen en ook wel over jou natuurlijk. Nu ik weer thuis ben, ben ik voor alle zekerheid maar gaan kijken hier en ontdek ik dat ik toch niet gereageerd had. Ik maar nadenken natuurlijk hoe dit toch kan, maar ik weet nu weer dat ik op 21 februari heel lang in het ziekenhuis was in Groningen. Blijkbaar had ik later zoveel aan mijn hoofd dat jij er helemaal bij ingeschoten bent wat berichtgeving op de 21ste betreft.Ik kom zo terug want buurman Henk komt net binnen. Tot zo. 
Op 1 maart 2018
om 15:27 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Waar blijft de tijd.. ik die 'al' bijna 28 mag worden.
En me nog zo kan herinneren hoe ik me voelde toen ik een jaar of 13 was en hoorde van je overlijden.
Ik denk nog vaak aan je en ik had je zoveel meer gegund in dit leven.
Bedankt voor je wijsheid en herinneringen die ik nooit meer zal vergeten. 
Op 15 februari 2018
om 13:18 getekend door:
o.u.d. .l.e.e.r.l.i.n.g...
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Nu weer in het nieuwe jaar. Alles lijkt zo snel te gaan. Helemaal nu ik niet elke dag meer aan het werk ben. Tegenwoordig heel druk met het toneel waarvan de uitvoeringen binnenkort al weer beginnen. Ik heb het hier wel vaker met je over gehad. Daarbij denk ik dan weer aan jouw bezoekjes die je aflegde bij de repetities in de oude voetbalkantine.
Vandaag bij je oom op bezoek en kan van hieruit toch berichtje aan je sturen. Ik leg maar niet uit hoe dit allemaal kan, omdat jij het begrip "wifi"niet meer hebt meegemaakt. "Wiefie" zei jou duidelijk meer.Daar hoef ik hier verder niet op in te gaan.
Heel veel liefs, kus en knuffel van ma. 
Op 21 januari 2018
om 12:40 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is de laatste avond van het oude jaar. Dan wordt 2017 afgesloten en begint 2018. Ongelooflijk gewoon als je dit vergelijkt met 2004. Het weer is bijzonder slecht en veel regen. Ik heb de hele dag niet het gevoel gehad dat het oudjaar is. Dat heeft vast te maken met het slechte weer en zeker ook met de zondag. Bij oudjaar denk je vaak aan vuurwerk en oliebollen, maar die hebben we vandaag niet gehad en ook vuurwerk wordt er door ons niet ontstoken.
Ik zou op deze avond een soort van overzicht kunnen houden van alles wat belangrijk in ons leven is. Maar dan kom ik toch vaak weer op hetzelfde uit. Doen we maar niet.
Ma en ik zitten gewoon rustig thuis nu en gaan straks naar Youp van het Hek kijken op de tv. Ik denk dat het om 12 uur heel rustig zal zijn buiten vanwege het slechte weer.
Gisteren zijn we met zijn drieën gezellig naar een restaurant geweest en hebben daar op positieve manier het jaar afgesloten, zoals we het zelf maar benoemd hebben.
Straks krijgen we weer de beste wensen te horen, maar ik heb eigenlijk maar één of twee wensen die helaas niet meer vervuld kunnen worden en van die twee ben jij ook onderdeel natuurlijk. Die andere begrijp jij ook.
Ik moet proberen vooruit te kijken, wordt steeds gezegd. Dat zal ook wel, maar een mens wordt mede gevormd door zijn of haar verleden en dat verleden blijft voor mij heel belangrijk. Jij begrijpt waarom ik dat vind.Een gepaste afsluiting voor het oude jaar heb ik niet, omdat ik me dit jaar ook zal blijven herinneren als één van de vele jaren in mijn leven waarbij 2004 voor mij tot dusver het het meest memorabele is en blijft.
Dag lieve Maurice. Het is gewoon weer fijn om je NAAM weer eens te noemen.
Dat ma me vanmiddag daar bij jou heeft "gedoopt"zal je vast niet zijn ontgaan. Ben ik toch nog "gezegend" het oude jaar uitgegaan.
Toch wel passend bij de start van een nieuw jaar.
Liefs, kus en knuffel van ma. 
Op 31 december 2017
om 22:26 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Traditiegetrouw weer even zeggen dat ik aan je denk. Niet dat ik op andere tijden niet aan je zou denken, maar dat weet je wel. We hebben net gezellig even zitten theedrinken met achterbuurman Henk. Het is erg druk in de winkels en ma maakte al vergeefse reis om in de winkels terecht te kunnen. En dat allemaal hier in ons dorp. Je kunt de auto gewoon nergens kwijt.
Ik ben al druk weer bezig met toneelzaken, maar dat heb ik je pas verteld. Vandaag weer de kortste dag en dat betekent dat het vanaf nu weer wat lichter begint te worden. Die donkere dagen voor kerst zijn niet echt mijn favorieten. De scholen krijgen morgen ook weer vakantie, maar daar maak jij je niet meer druk om. Alles draait gewoon door mijn lieve jongen. Wat zou ik de klok graag terug willen draaien. Het is toch onvoorstelbaar dat het straks al 2018 wordt. Zo jammer dat jij dat niet meer hebt meegemaakt. Er verandert zoveel en zo snel, onvoorstelbaar gewoon.
Sinds jouw sms'jes is er op dat gebied zoveel verandert. Ook daar heb ik het al vaker over gehad.
En ik moet natuurlijk niet in herhaling vervallen.
Maar misschien heeft dat ook met leeftijd te maken?
Is niet altijd zo gelukkig, want van soms ook veel jongere mensen hoor ik ook vaak dezelfde verhalen. Waar het hart vol van is, zullen we maar zeggen.
Ik ga nu even met ma naar de kringloopwinkel om te kijken of ze daar nog iets hebben wat te gebruiken is voor het toneel dat we moeten inrichten,
Liefs en dikke knuffel van ma. 
Op 21 december 2017
om 15:10 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Dat je oud-collega Jelte en zijn vrouw Gretha jou niet vergeten, blijkt wel weer uit het feit dat ze ze je weer hebben bedacht met een mooi kerststuk. Ma en ik waren er erg door ontroerd, omdat ze na zoveel jaren nog altijd op liefdevolle manier aan jou denken en dit laten merken door jou te verrassen met dit aandenken.
Natuurlijk zijn er ook nog altijd andere mensen die jou af en toe nog bloemen of iets anders komen brengen, maar het komt misschien ook door de grote afstand die er tussen Deventer en Meppel bestaat dat het voor ma en mij daarom zo speciaal is.
Vandaag is een bijzondere dag, omdat je wel weet wat ik bedoel. Het zou eigenlijk feestelijk moeten zijn maar ook hier is de afstand bepalend.
We zijn al weer druk met toneel bezig. Er zijn momenten dat we jou daar ook missen. Ik denk dan aan de momenten dat jij vaak aan het eind van de avond nog even binnenviel bij de oude kantine waar we toen nog oefenden. Nazitten was dan extra gezellig even.
Komende tijd weer druk met de organisatie van toneelzaken. Je weet nog wel van de bekende toneelspanning. Ma kent haar rol al uitstekend moet ik zeggen.
Dag mijn lieve jongen. Ik zou je zoveel willen vertellen, maar kan het hier niet zeggen.Privacy is een woord dat erg in is tegenwoordig en hier ook van toepassing, maar jij snapt me vast.
Liefs en kus van ma. 
Op 19 december 2017
om 12:52 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Zo ben ik een maand lang niet hier, dan zo een dag later weer. In dit geval heeft dit te maken met het feit dat ma en ik een erg fijn telefoongesprek hebben gevoerd met Mustafa. Waar we allemaal over hebben gesproken houden we in dit geval voor onszelf, maar dat begrijp je, Het zou ook te veel worden, omdat heel veel dingen ter sprake is geweest. De aanleiding voor het gesprek was niet het onderstaand verhaal, maar een document over dialecten. Voor ma en mij was het telefoongesprek een enorme verrassing.
Knuffel en kus van ma 
Op 22 november 2017
om 21:54 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Buiten is het heel vervelend weer. Veel regen en het blad begint steeds meer af te vallen. Je wordt van dit soort weer niet echt vrolijk, maar het is wel een reden om snel even met de laptop op schoot te gaan zitten. Als ik eerlijk ben, is dit wel een smoes, want na het schrijven van deze opmerking realiseer ik me echt wel dat ik heel vaak met mijn laptop op schoot zit en het gebruik van de laptop bepaald niet afhankelijk is van het weer. Als het mooi weer is, zit ik ermee buiten in de tuin. Ik lees dit verhaaltje nu even voor aan ma en ze zegt ogenblikkelijk: "Mijn laptop en ik!" Klopt helemaal.
In de tuin en op andere plaatsen in of rondom huis heb ik overal internetverbinding. Wifi wordt het genoemd en ik realiseer me dat dat tijdens jouw leven een kreet was die niet zo massaal werd genoemd, als het al wel werd gebruikt.
Ik heb het al vaker gezegd Maurice. Er is zoveel veranderd op gebied van elektronica. Jij hebt nooit een laptop gehad. Je oude pc staat nog altijd bij mij op mijn kamer en draait nog op een verouderd systeem van Windows.Heel af en toe gebruik ik die nog wel eens even als het gaat om cd-gebruik, omdat die niet op mijn laptop zit.
Ma leest me nu net een leuke tegelspreuk voor vanaf haar tablet. Je zult je ook wel afvragen wat een tablet is, schiet nu door mijn hoofd. Facebook zegt je ook niets. Je zou het er zelf heel druk mee hebben gehad, omdat het toen nog MSN was waar je het in die tijd druk mee had. De tijd schrijdt voort Maurice. Wat heb ik het hier eerder vaak gehad over het begrip "tijd". Dat had meestal meer te maken met herinneringen aan jou.
Lieve jongen, er schieten me nog zoveel andere dingen te binnen en ma leest nu zoveel andere grappige dingen voor van haar tablet. Ik weet zeker dat jij dat ook leuk zou vinden en erom moest lachen.

Liefs en knuffel van ma. 
Op 21 november 2017
om 12:16 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Was ik al erg ontroerd vandaag, dan word ik het nu nog meer. Ik lees nu pas het bericht dat je vriend van vroeger op school, Mustafa dus, een voor ma en mij een echt ontroerend bericht aan jou heeft geschreven. Als ouders doet ons een dergelijk bericht zoveel. Oude herinneringen komen nu ook weer boven bij het horen noemen van je "beroemde kauwgompotje". Nog mooier is te lezen dat Mustafa mei/juni te horen krijgt dat zich een collega van jou kan noemen.Bij Mustafa denk ik gelijk ook weer aan je begrafenis waar hij een heel groot bloemstuk met zich meedroeg om naar jouw graf te brengen vanuit het gebouw van waaruit je werd begraven. Ondanks de warmte van toen, wilde hij geen aflossing van de wacht. Hij was toen een knul van 12 of 13 jaar denk ik. Gelukkig hebben ma en ik hem enkele jaren geleden weer persoonlijk ontmoet toen hij bij ons op bezoek is geweest. Daarom doet het ma en mij ook zo goed te lezen dat hij eindelijk zal halen wat hij heeft nagestreefd. En dat hij jou weer aanhaalt als zijn grote voorbeeld voelt zo goed mijn lieve jongen. Voor ons de bevestiging dat je hart had voor je leerlingen waarop je blijkbaar veel invloed hebt gehad door het goede voorbeeld te geven. Je leven is op dat punt gelukkig niets voor niets geweest.
Ik zei al dat het vandaag een ontroerende dag was voor ma en mij, omdat we onze achterbuurman Albert naar zijn laatste rustplaats hebben begeleid. Als het kan en nodig is, moetje hem "daarboven"ook maar wat "wegwijs" maken. Dat zul je vast wel doen als ik uitga van wat Mustafa net over jou heeft geschreven. Het is voor de achterbuurvrouw en haar kinderen een zware tijd geweest zoals je begrijpt. Gelukkig hebben Albert en ik de laatste jaren een goede band opgebouwd en kon ik vandaag voor hem een afscheidsrede houden, omdat ik aardig op de hoogte was van zijn gevoelens. Meer dan twee jaar heeft hij geleden aan en door die rotziekte.
Ma en ik zitten de hele middag al een beetje te filosoferen over de dood en wat erbij komt te kijken.
Natuurlijk kwam jij in dit verband ook ter sprake. Ook de vraag die Mustafa ook weer noemde: waarom, waarom??? Die vraag zal ons gehele leven bij ons blijven lieve jongen. Nadat we thuis waren van de crematie zijn we daarna met eigen auto weer naar Meppel gegaan om de herfstbladeren weer te verwijderen. Het is op de begraafplaats wat somber door het vallend blad en soms regenbuien. Maar je moeder zorgt ervoor dat op jouw "plekje" de bloemen zoveel mogelijk blijven bloeien. Dat is haar wel toevertrouwd. Dat kun je hier nu ook thuis zien. Ze maakt de prachtigste (herfst)bloemstukken.
Ik hoop dat je mijn gevoelens van dit moment een beetje aan kunt voelen.
Liefs, kus en knuffel voor je van ma.
Dag mijn lieve jongen.
Vandaag mis ik je gewoon wat erger, maar dat je snap je vast. 
Op 17 november 2017
om 17:13 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag lieve Maurice,

Wat gaat de tijd toch snel. Vandaag kwam ik in Lochem een oud docent Engels tegen die volgend jaar bij het Staring met pensioen gaat. We hebben het over van alles en nog wat gehad. Zo kwam de vraag, wanneer ben je klaar met de studie?

Nou Maurice, de vlag kan uit als het volgend jaar mei/juni is, want dan ben ik officieel meester! Iemand die het beste voor elk kind heeft, zoals jij dat voor iedereen hebt gehad.

Je kauwgompotje is nog niet nodig, want dat wordt niet veel gebruikt, maar mocht ik ooit iets tegen kauwgom willen doen, dan zal ik jouw trucje zeker inzetten.

Lieve Maurice, waarom, waarom waarom... iets dat wij nooit zullen komen te weten ...

Rust zacht!
Liefs Mustafa
(V1B) 
Op 21 oktober 2017
om 22:58 getekend door:
M.u.s.t.a.f.a.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

De vorige keer miste ik de 21ste van de maand maar vandaag niet hoor. Buiten is het heel naar weer. Veel regen, terwijl het bijna de hele week prachtig weer is geweest. Vanmiddag moet "onze club"weer aan de bak, maar hopelijk zal het weer hier niet te veel invloed hebben. Afwachten maar dus. Op je school in Lochem hadden ze afgelopen week al herfstvakantie en hier is dat de komende week. Hopelijk verandert het weer dan weer een beetje. Je vriendin uit Borculo zit druk in de politiek en is weer herkozen voor de komende periode. Wat zou je trots op haar zijn geweest Maurice. Dat weet ik wel zeker. Ma komt net thuis van een bezoek aan jou. Zij zorgt ervoor dat alles bij jou er netjes uit blijft zien ondanks alle bladeren die nu van de bomen vallen. Herfst kan zo mooi zijn in de dan kleurrijke natuur, maar als het regent, is alles zo vies en triest. Hopelijk schijnt de zon snel wat weer. Letterlijk dus. Figuurlijk...???
Liefs en kus van ma. 
Op 21 oktober 2017
om 11:01 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is vandaag niet de 21ste, maar de 24ste. Dat is de verjaardag van mijn moeder die vandaag 99 jaar zou zijn geworden. Zoals je uit het vorig berichtje kunt concluderen verschilden mijn ouders maar tien dagen in leeftijd.
Dat ik je op je 21ste niet heb geschreven heeft te maken met het het feit dat ik die dag met de trein naar Oss ben geweest en daar een fijne dag heb gehad met Margaret, jouw tante.Ik heb aan haar toen nog verteld dat we die dag ook vast weer een telefoontje uit Borculo zouden krijgen, omdat we dat elke 21ste van de maand krijgen. Toen ik 's avonds thuiskwam, vroeg ik aan ma of er al telefoontje was geweest en voor het eerst geen telefoontje maar een berichtje dat ze niet in staat was te bellen, omdat haar stem haar in de steek liet. Maar ook dat berichtje deed ons al goed. Al was de reden ervan minder leuk. Omdat ik zo laat thuis was, heb ik je geen berichtje meer gestuurd die dag en doe ik het daarom op deze ook wel voor mij speciale dag.
Natuurlijk denk ik ook nog vaak aan mijn moeder over wie we het afgelopen donderdag in Oss ook nog hebben gehad. Natuurlijk kwamen jij en Jan ook ter sprake. Als er een "boven"bestaat, zul je vast wel goede maatjes met hem zijn geworden en zullen jullie vast wel veel plezier hebben samen. Ik ga hierbij natuurlijk uit van mijn eigen belevingswereld waarin jullie een belangrijke rol vervullen.
Natuurlijk speelt mijn moeder daarin ook een belangrijke rol.Ik besef bij het zelf ouder worden wat zij voor ons kinderen heeft gedaan en betekend. Ga daar maar niet op in hier.
Vandaag is het prachtig weer en kunnen we bij Fokke nog lekker even buiten zitten.
Heel dikke knuffel en kus van ma.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 24 september 2017
om 12:12 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen.

Vandaag is het 14 september. Het is de verjaardag van mijn vader. Ik realiseer me dat hij 99 jaar zou zijn geworden. Hij werd slechts 42 jaar en dus hij al langer overleden dan hij heeft geleefd. Ik weet nog dat ik toen zelf 14 was en dat de mensen zeiden hoe erg het was en helemaal bij zo'n jonge man. Als jongen van 14 voelde ik dat toen heel anders. Nu ik er weer over nadenk, weet ik dat jij nu ook 42 jaar zou zijn geweest als je nog geleefd had. Voor mij zou het nu ook nog jong zijn geweest zoals de mensen toen zeiden.
Dit wilde ik gewoon even aan je kwijt Maurice. Het speelt de hele middag al door mijn hoofd.
En ben jij een soort klankbord voor me. Ik vind het nog altijd jammer dat mijn vader zijn kleinkinderen nooit heeft gekend en ik vind het ook heel jammer dat jij en je broer deze opa nooit gekend hebben. Hij was voor mij een geweldige vader aan wie ik nog altijd met liefde en respect terugdenk. Net als aan jou natuurlijk.
Mocht je hem "daarboven"hebben leren kennen, dan begrijp je vast wat ik bedoel en dan weet ik ook wel dat jullie samen hebben gelachen.
Liefs en kus van ma. 
Op 14 september 2017
om 21:52 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag Maurice,

Waarom weet ik niet, maar ik las nog weer even over wat ik allemaal gezegd had hiervoor. Zo lees ik tot mijn verbazing dat ik heb geschreven: zware band in plaats van zwarte band.
Omdat ik weet hoe belangrijk deze band en sport voor jou waren, corrigeer ik het maar op deze manier. Kan het je goedkeuring wegdragen? Vast wel.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 21 augustus 2017
om 14:39 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is al weer een 21ste. Ik zie nu ook dat het al weer een maand geleden is dat ik hier iets aan je heb geschreven. Je weet dat dit niet betekent dat we niet aan je denken, maar om alles te vertellen hier zou niet goed zijn. We hebben het zeker ook druk met andere dingen. Ma en ik proberen te genieten van de activiteiten die ze bij onze voetbalclub ontplooien. In dit geval gaat het weer om de training en de voetbalwedstrijden van het eerste team die aan de competitie voorafgaan. Afgelopen zaterdag gingen we daarvoor zelfs al naar Den Bosch. We gaan dan met de supportersbus mee. Ik weet natuurlijk dat jijzelf weinig of niets met voetbal had, maar ma en ik weten dat je ons dit plezier graag gunt. Ik vraag me wel eens af hoe het kan dat jij niets met voetbal had, omdat ma en ik er wel gek op zijn. Jouw zware band vond je veel leuker en mooier dan het voetballen. Daar stopte jij je vrije tijd veel liever in. Samen met je twee andere vrienden en niet te vergeten je vriendin.
Theo, de vader van Marjan, is overleden Maurice. Ik hoop dat je hem hebt kunnen "begroeten". Natuurlijk weet ik ook niet hoe ik me dit moet voorstellen, maar het geeft me wat "houvast" met betrekking tot jou. Deze vorm van "houvast" geeft me ook de kracht om jou te berichten over dingen die met jou of ons te maken hebben. Er is wel eens iemand geweest die me vroeg of ik geloofde dat jij dit ook werkelijk zou lezen. Je snapt dat ik hier natuurlijk geen antwoord op kan geven, maar het is voor mij in ieder geval een manier om mezelf het gevoel te geven dat je nog altijd bij me bent, dat je er nog steeds bijhoort en het mij die "houvast"geeft die ik graag wil zodat ik je niet "kwijt" ben. Morgen wordt Theo gecremeerd. Het was voor ons altijd een heel aardige man en ik weet dat jij hem als mens ook altijd aardig vond en hem hebt gerespecteerd. Als hij "daar" bij jou komt of is, vang hem daar maar op. Dat zal Marjan zeker erg waarderen.
Ik ga nu met ma even naar jou toe in Meppel. Het water voor de bloemen verversen en alles weer wat netjes maken. Je weet dat ma dit graag voor je doet en het haar enige manier is om nog zoveel mogelijk voor je te betekenen.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 21 augustus 2017
om 14:33 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste en dus even klein berichtje hier plaatsen, dacht ik bij mezelf. Ik had wat opmerkingen willen maken over verschillende dingen die te maken hebben met de gezondheid van mensen, maar ik werd ontzettend geraakt door het het berichtje van Robbert dat hij aan jou schreef. Natuurlijk denk je als ouders ook: "Waarom worden mooie bloemen het eerst geplukt?" Je weet dat de "waaromvraag" in mijn leven nog altijd de belangrijkste vraag is en dat vooral in betrekking tot jou. Natuurlijk weet ik wel dat er meerdere mensen mij kennen als de man met zijn "wie, wat, welke, waarom, hoe en waardoor"-vragen. Dat heeft vooral te maken met het vak dat we uitvoerden, maar ook best wel vanwege belangstelling voor personen of zaken. Maar in dit geval zal de "waarom-vraag" mij mijn hele leven achtervolgen.
Dit werd versterkt bij het lezen van het bericht van Robbert. Herinneringen die al weer een beetje vervaagd waren, komen opeens weer boven. Ik kijk nu even stilletjes naar de softbalknuppel die ma hier in de kamer heeft neergezet. Het is niet alleen "Henry" voor veel van je oud-leerlingen, maar zeker ook een symbool voor de liefde die je voor softbal had. Dat deed je graag met je leerlingen op school. Je zwarte band voor judo was voor jou persoonlijk het belangrijkste.
Als ouders is het ontzettend fijn te lezen dat iemand over jou zegt dat je "nog steeds geliefd bent op het Staring College", maar het allermooiste om te lezen voor ma en mij is dat Robbert over jou zegt dat je voor hem "14/15 geleden de meest populaire leraar in Achterhoek en omgeving" was. Ik denk nu vooral aan de leuke gesprekken die we samen wel eens voerden over de manier waarop je het leraarschap kon invullen. Dat jouw manier goed heeft uitgewerkt, blijkt wel uit het geweldige compliment dat Robbert je heeft gegeven. Natuurlijk besef ik dat woorden als van hem bij ons veel zwaarder zullen wegen dan in andere situaties en bij andere mensen, maar het maakt onze dag weer helemaal goed.
Ik had niet gedacht dat mijn berichtje van vandaag deze wending zou krijgen.
Knuffel en kus van ma. 
Op 21 juli 2017
om 13:24 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag Maurice,

Alweer zoveel jaren geleden dat ik op die middag het fatale nieuws te horen kreeg. Het was een ongeluk, een ongelukkig ongeval, een tragisch gebeurtenis. Deze week werd ik weer herinnerd door de tragische gebeurtenis van een speler van ajax ( die in 2004 amper 7 jaar oud was), hoe oneerlijk het leven kan zijn. Waarom juist die lieve, jonge, barmhartige, leuke mensen worden weggegerukt uit het leven is niet te begrijpen en niet te verklaren. Ik had je graag nu 13 jaar laten nog even de hand geschud, oude herinneringen opgehaald over de softbal avonturen, werkweken en zoveel meer. Ik, getrouwd inmiddels woonachtig in Loosdrecht, jij misschien ook wel getrouwd, nog steeds geliefd op het Staring College en net als 14/15 jaar geleden de meest populaire leraar in Achterhoek en omstreken. Ik heb bewondering voor je vader die je bijna elke dag nog update over de laatste nieuwtjes. Ik weet zeker dat je er iets van mee krijgt.
Rust zacht

Gr Robbert 
Op 17 juli 2017
om 10:24 getekend door:
R.o.b.b.e.r.t. .V.r.u.g.t.e.v.e.e.n.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is nu zaterdagavond en ik kijk weer even hier. Ik heb intussen gemerkt dat jouw naam ook op Facebook de ronde heeft gedaan. Ik heb het al vaker tegen je gezegd dat er op het gebied van de sociale media heel veel is veranderd. Ik denk dat het begrip "social media" niet eens genoemd werd toen jij er nog was. Van Facebook had niemand nog gehoord, maar het was fijn te horen dat jouw naam daar op positieve manier werd genoemd en ook de daarbij behorende reacties van mensen die jou allemaal op hun eigen wijze hebben meegemaakt.
Van Jouk en Trees kregen we ook een kaart met de tekst die hieronder staat. Toen ik dat las, was het ineens weer heel herkenbaar. Deze zinnetjes geven de kern van onze gevoelens als ouders op de juiste wijze aan.
Ik geef je van ma een dikke knuffel en kus.
Dag Maurice. 
Op 15 juli 2017
om 21:16 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 85       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Staring College
op 23 mei 2004
en blijft zichtbaar tot:
1 januari 2020
Contact met beheerder >
Contact met Staring College:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: