Maurice Kip

Maurice Kip

12 juli 1975 - 21 mei 2004

NON SCOLAE SED VITAE DISCIMUS

Maurice Kip was als docent Engels werkzaam op het van Lutterveltplein en was op het Staring College een bekend en geliefd persoon die op geheel eigen wijze met leerlingen en docenten omging.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 1717        Volgende >
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Ik heb net het telefoongesprek met je vriendin achter de rug en hebben weer over verschillende dingen gesproken. Ook over haar dochter die bezig is in jouw sporen te treden als lerares Engels. Persoonlijk vind ik dat heel erg mooi en het duurt niet eens zo lang meer dat ze haar studie afgerond heeft. Ik weet zeker dat jij dit ook prachtig gevonden zou hebben. Ik heb, als ik aan haar denk, nog vaak het beeld van het meisje van zeven jaar dat mooie tekeningen kon maken, voor me.
Vandaag en gisteren speciale dagen. Gisteren een erg verdrietige dag , omdat "ons zonnetje" weer vertrokken is vanaf Schiphol waar we hem naartoe gebracht hebben. Ik hoef je niet uit te leggen hoe moeilijk dit was en helemaal voor je broer. Vandaag is het Eerste Paasdag en was het een dag van gemis nadat hij weer een aantal weken bij ons was en we zo van hem hebben kunnen genieten en hij van ons. Dat liet hij gelukkig dankzij de moderne media aan ons weten. Het zal weer even wennen worden aan de nieuwe situatie.
Morgen is het Tweede Paasdag en de sterfdag van mijn vader, maar daar heb ik het pas met je over gehad op 3 april. Maar Tweede Paasdag blijft daarom altijd speciaal voor me.

We zullen zien wat er de komende tijd weer gaat gebeuren.
Weet dat we aan je blijven denken en we je nog altijd heel erg missen.
Kus en knuffel van ma. 
Op 21 april 2019
om 21:23 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Wat fijn dat er weer een berichtje is dat betrekking heeft op je schoolperiode waarin voor veel mensen Robbie Williams dankzij jou een grote rol heeft gespeeld. Natuurlijk geldt dat ook voor ons. Als wij die muziek van hem horen of zijn naam eens horen noemen, dan associëren we dat gelijk met jou. Het is in ieder geval erg fijn te lezen dat dit bij Jasmijn ook nog altijd het geval is. Nu weet ik niet welke Jasmijn hier heeft geschreven, maar ik ken van jouw school maar één meisje met deze naam en zij was de zus van een leerlinge met wie je ook een heel speciale band had. Ik ga er maar vanuit dat zij het is die dit bericht heeft geschreven. Ik vind het erg fijn dat ze ons in dit verband ook nog even noemt en daarom is het gemakkelijker om hier ook op dit berichtje te kunnen reageren. Volgende maand is het al 15 jaar geleden dat we je kwijt raakten en dan toch nog deze reactie. Geweldig toch?
Ik ga nu met mijn kleine grote vriend naar het zwembad. Aan het eind daarvan zullen we samen jouw graf nog bezoeken , omdat dit bij het zwembad is en dan is het toch logisch je nog even met een bezoekje te vereren?

Liefs, dikke knuffel en kus van ma. 
Op 11 april 2019
om 13:08 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag lieve Maurice (en ouders)

Even een berichtje van mijn kant, om te laten weten dat ik elke keer als ik Robbie Williams hoor, ik aan Maurice denk. En ik hoor zijn muziek best vaak ?

Hij wordt dus niet vergeten!

Groetjes Jasmijn 
Op 7 april 2019
om 19:34 getekend door:
J.a.s.m.i.j.n.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag is het een speciale dag voor me, omdat het de sterfdag van mijn vader is. Hij is nu 58 jaar overleden en dat was in 1961. Het was toen Tweede Paasdag. Wat er die dag gebeurde, zal ik mijn hele leven niet vergeten, omdat hij net als jij, totaal onverwacht overleed. Ik was van plan je dit te schrijven, omdat het altijd fijn is om ook dingen die mij ontroeren aan jou te kunnen vertellen.
Maar ik werd net net heel erg ontroerd door het bericht dat Liesbeth hier neer heeft gezet. Ik las dat vanzelfsprekend eerst door voor ik aan dit schrijven begon.
Ik zag opeens de naam Liesbeth Hoenderkamp en het kwam me nog zo bekend voor. In eerste instantie dacht ik nog even dat het een oud-leerling van je was, maar na het lezen van een paar regels wist ik het weer. Liesbeth was was je studiegenote en van haar vertelde je zeker aan ons en ook hebben we haar ontmoet. Je studietijd was zo mooi en je had ook daar kostbare contacten. Natuurlijk is het voor ma en mij hartverwarmend hoe Liesbeth over je spreekt en je zult begrijpen hoe dit ons ontroert. We danken haar voor voor haar mooie woorden en voor het ophalen van warme herinneringen die ze aan jou heeft. Ik weet zeker dat jij de herinneringen die je aan haar had, zeker gekoesterd zou hebben. Want de studententijd is zeker één van je mooiste periodes uit je leven geweest. Echt fijn dat ze je op deze manier herdacht heeft.

We hebben een speciale tijd zoals je weet, want onze "kleine ster" die intussen behoorlijk uit de kluiten is gewassen, brengt zijn vakantie hier weer door. We gaan regelmatig naar het zwembad en we genieten dan heel erg samen. Vandaag ook weer geweest. Hij zit hier nu naast me en is op zijn computer bezig en ik zie hem stilletjes genieten.

Toch een speciale dag geworden op deze manier. Je weet dat ik je nog zoveel andere dingen zou willen vertellen, maar in verband met de "privacywet" doe ik dat maar niet. Smile. Jij zou erom lachen, omdat het voor jou moeilijk zou zijn je hieraan te houden met zoveel vrienden en kennissen.

Dag mijn lieve jongen.
Knuffel en kus van ma. 
Op 3 april 2019
om 20:43 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Ha die Kip!

Ineens sta jij weer op de radar. En zo kom ik op jouw site. En weer ben ik onder de indruk. Zo bijzonder hoe jij nog steeds in ere wordt gehouden. Ik verdwaal in de berichtjes van je vader, de tijd tikt weg en jij komt weer helemaal tot leven. Tegenwoordig ben ik aan het hardlopen om te trainen voor de Dam tot Damloop, en van mijn vriend heb ik een sporthorloge gekregen die alles bijhoudt. Ook je fitnessleeftijd. Ik was al blij als ik onder de 'magische' 30-grens kwam, maar sinds maandag ben ik '28'! Gisteren kwam mijn vader even ter sprake, die maar 27 is geworden. Later ging ik weer lopen met mijn horloge om en dacht: het zou wel mooi zijn als ik nu 27 zou zijn door de prestatie die ik geleverd heb. Nu bleek ik ineens 25 te zijn. Beetje jammer. Maar dat is ook de leeftijd waarop ik nog met jou om ging en mooie tijden heb beleefd. Ik dacht na over mijn vader: zal ik een foto ophangen? Daar rust een taboe op, want over hem mocht nooit gepraat worden. Maar eigenlijk heeft hij als persoon nooit invloed op mij gehad. Toen dacht ik aan jou en besefte ik dat jij zelfs veel meer present bent geweest, ook sinds jij er niet meer bent. En dat jij ook nog zo present bent in het leven van zoveel anderen, daar ben ik zwaar van onder de indruk. Jouw persoonlijkheid is LETTERLIJK larger than life. Ik heb het boek van Francien op Bol.com bekeken om met eigen ogen te zien dat deze aan jou is opgedragen. Hoe krijg je het voor elkaar ;) En wat leuk om verhalen te lezen over de 'Kiptrip'en wat maakt het mij blij om te weten dat je zulke mooie avonturen hebt beleefd als parachutespringen en het bezoek aan Edwin Evers, en dat jij dat zelf allemaal in gang hebt gezet. Het is alsof ik je weer ben tegen gekomen en we gezellig hebben bij zitten kletsen. Met een lach en een traan, dat wel. Maar dan vooral van ontroering. Vooral ook om je vader, die jij altijd zo hoog had zitten. Ik heb besloten om een foto op te hangen van jou, dus ging ik op zoek en vond er één met jou en consorten in Sally O Briens in Zwolle (die je notabene zelf aan mij hebt verkocht, met op de envelop 'koopje' - typisch Maurice). Good times. Hier word ik blij van en dit mag iedereen zien.

Zo. Nu ga ik weer naar buiten, want het is een zonovergoten dag. Frappant dat ik juist weer op zo'n mooie dag aan jou denk. Het is een voorrecht dat ik jou gekend heb en nu nog een lijntje met je mag hebben. See you in the next life, my friend!

liefs, Hoen 
Op 30 maart 2019
om 13:11 getekend door:
L.i.e.s.b.e.t.h. .H.o.e.n.d.e.r.k.a.m.p.
Dit is niet ok
Vandaag is het 21 maart en begint de lente.Voor ons scheen de voorjaarszon eigenlijk al op afgelopen zondagavond toen, voor ons totaal onverwacht, ons "ZONNETJE" tegen tien uur zo de kamer kwam binnenwandelen. We wisten niet anders dan dat hij afgelopen maandagavond zou komen. Dus echt weer een totale verrassing. Ik zei de vorige keer al dat "zonnetje" nu misschien wel "zon"zou worden en dat begint er al aardig op te lijken.
We zijn ook al naar het zwembad in Meppel geweest en na afloop zijn we natuurlijk ook even bij jou langsgegaan. Met zijn tweetjes hebben we weer even de mooie bloemen, die ma altijd zo goed verzorgt, bewonderd. Het voelde wel heel apart samen met onze kleinzoon bij je graf te staan. Hij is intussen al twaalf jaar en behoorlijk uit de kluiten gewassen en het duurt niet lang meer dat hij even groot is als ik.
Het was gewoon fijn, voor mij in elk geval, om op deze manier bij je te zijn geweest en helemaal omdat hij er op stond ook bij je te willen kijken.
De komende weken zal hij bij ons zijn en we hopen dat we samen een fijne tijd hebben. We zijn al weer druk bezig met spelletjes en ook het zwembad zal weer geregeld bezocht worden. We wachten maar weer af wat de toekomst verder brengt. Alleen zo jammer dat jij er lichamelijk geen deel meer vanuit maakt. Knuffel en kus van ma. 
Op 21 maart 2019
om 9:26 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Ook even bij jou kijken natuurlijk, nadat ik even bij Randy een berichtje had geschreven hier. Het was gisteren veertien jaar geleden dat hij overleden is. Toen lag er allemaal sneeuw en gisteren was het mooi weer. Ma en ik stonden mooi in de zon bij de voetbalwedstrijd van onze voetbalclub. Omdat ze in de laatste minuut het winnende doelpunt maakten, werden ze ook nog periodekampioen. Dus na afloop een extra feestje. Je zult het wel leuk vinden voor ma en mij, maar op zich had je weinig of niets met voetballen. Je had je eigen sport waarin de zwarte band voor jou zo belangrijk was en waar je ook trots op was. Dat mocht ook wel, want je had er vreselijk veel voor over.Het zijn jammer genoeg allemaal herinneringen geworden die we nog altijd koesteren.
Vanmiddag zijn we nog even bij je geweest, maar helaas niet meer in de zon, maar in de regen.
We hopen binnenkort weer een poosje de zon weer te zien schijnen door ons ander "zonnetje" te kunnen begroeten. "Zonnetje" zal ondertussen al wel een "zon"genoemd kunnen worden, denk ik. We wachten maar af.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 3 maart 2019
om 18:30 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is weer een 21ste. De hele dag was ik al van plan jou dit berichtje te sturen, maar er kwam iedere keer iets tussen.Vanmorgen was ik om half negen bij de voetbalclub om van daaruit naar Zaal Spoorzicht te gaan om het toneel af te breken. Gelukkig was ook de timmerman die het meehielp op te bouwen erbij en hij wist precies hoe het zo snel mogelijk weer uit elkaar gehaald moest worden.Van daaruit zijn de decors weer naar het sportpark gebracht om volgend jaar weer gebruikt te kunnen worden. Natuurlijk was ma ook weer van de partij om de schoonmaak af te ronden. Vanmiddag is ma met de achterbuurvrouw naar Zwolle geweest om wat te winkelen.Je vriendin uit Borculo heeft ook al gebeld en we hebben weer de nodige informatie uitgewisseld. Ik zei het de vorige keer al dat er iets vervelends was gebeurd op je school en dat nieuws bereikte zelfs de televisie. Daar hebben we natuurlijk ook over gesproken , omdat er mensen bij betrokken zijn die jij ook goed hebt gekend en die jou nog altijd in ere houden. Daarom zo pijnlijk allemaal. Wat er gebeurd is laten we maar in het midden. Alleen maar verliezers.
Dinsdagavond heeft onze club een bekernederlaag geleden en dat kwam hard aan bij de supporters. We waren de laatste jaren zo verwend. Oma Redder is maandag begraven en daar zijn ma en ik ook naartoe geweest. Zij was 93 en is totaal onverwacht overleden. Als ik in dit geval een leeftijd hoor, denk ik ogenblikkelijk aan jouw 28 jaren. Dit getal 28 associeer ik altijd met jouw overlijden. Zo gauw ik het getal 28 hoor, denk ik ogenblikkelijk aan jou.Dat je intussen ouder bent geworden, dringt niet echt tot me door.
Tegen vijf uur zijn ma en ik nog bij je graf geweest waar ma een mooi bakje met voorjaarsbloemen heeft neergezet. Zij zorgt ervoor dat je niet vergeten wordt en dat "jouw plekje daar" altijd keurig verzorgd is.
Het is nu voorjaarsvakantie hier, maar van je vriendin hoorde ik net dat ze in Lochem de volgende week pas vakantie hebben. Op dit moment miezert het buiten. Een beetje een troosteloos aanzicht.
Lieve jongen, een kus en een knuffel van je moeder.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 21 februari 2019
om 18:49 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Een drukke tijd achter de rug en dat nog wel voor mensen die met pensioen zijn.Vroeger hoorde ik wel eens van mensen die ook niet meer werken dat de tijd dan vliegt, maar ik ervaar het nu ook gewoon zo. De tijd van toneelspelen is nu weer voorbij. Ma en ik hadden weer veel te regelen. Daar had ik het de vorige keer al over. In totaal weer zeven voorstellingen gehad. We hebben afgesproken niet meer dan zeven te houden. Ik denk dat we anders wel negen hadden kunnen houden. Binnenkort gaan we samen met de groep bij Spoorzicht weer film kijken.
We hebben drukke week achter de rug op gebied van gezondheid. Ik met mijn oog naar het ziekenhuis in Emmen en ma vandaag naar Assen. Daarna nog even bij Fokke geweest.
Gisteravond gezellig een etentje gehad met je "judomaatje" en haar moeder. Dat was heel gezellig. Zij vergeet ons gelukkig niet.Gezellig weer wat bij kunnen praten.
Ook je school is de laatste tijd in de publiciteit geweest, maar daar ga ik hier nu niet verder op in.
Kan gemakkelijker praten over de voorjaarsbloemen die bij jou op het pleintje weer in bloei staan op het grasveldje. Van mij mag het voorjaar komen. Ik sta ook steeds versteld van de tulpen die bij jou op je graf staan. Die hebben sneeuw en vorst overleefd.En ze doen het nog steeds goed.

Voor nu heel veel liefs.
Van ma geef ik je een dikke knuffel en een kus.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 13 februari 2019
om 19:42 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen.

Vandaag weer de 21ste. Nu het begin van het nieuwe jaar. Buiten is het koud, want het is sinds kort begonnen te vriezen en de mensen halen de schaatsen al weer uit het vet. Voor ma en mij is het weer een drukke periode. Zoals je weet, is het weer de tijd van het toneelspelen. Vroeger kwam je ook altijd even kijken bij de repetities die we toen nog hadden in de oude voetbalkantine. Je kwam dan meestal wat later en dan kon je nog even aanwezig zijn bij het bekende nazitten.Dan was je er ook niet van op de hoogte waar het stuk over ging, zodat je tijdens de toneelavonden kon genieten van de dingen die voor jou ook nog onbekend waren.Ik heb het natuurlijk hier al eerder gehad over ons toneelspelen, waarbij ik aanhaalde dat ik jouw lach uit het vele publiek gewoon herkende. Zo jammer dat we dat nu al zo lang missen. Wat voorbereiding van het toneelspelen voor ma en mij betekent, is jou vast nog wel bekend. Daar hoef ik je verder niets over te zeggen.
Ook ben ik intussen weer een jaartje ouder geworden. Door de drukte met het toneel hebben we geen verjaardag gevierd.

Afgelopen zaterdag zou het voetballen weer beginnen met een thuiswedstrijd. Toen ma en ik lopend onderweg naar het sportveld gingen, kregen we te horen dat het was afgelast. Voor morgen wordt sneeuw verwacht in heel Nederland.
Ik moet daarom nu weer denken aan jouw dagelijkse ritjes van Staphorst naar Lochem. Als er sneeuw lag of het was glad, dan waren ma en ik natuurlijk altijd ongerust. Komend weekend is er ook weer een thuiswedstrijd gepland voor het eerste elftal, maar ik denk dat dat vast ook wel wordt afgelast.
Je vriendin zal ook wel weer bellen vandaag. Zij is nu veel minder betrokken bij het lesgeven aan jullie schooltje, omdat het wethouderschap veel andere dingen van haar vergt. Nu is ze meer betrokken bij het besturen van scholen en alles wat daarmee samenhangt. Maar toch ook is het altijd fijn om herinneringen aan jullie schooltijd op te halen.
Het schiet me ook te binnen dat je andere lieve schoolvriendin die in jouw tijd nog in Laren woonde en nu in Lochem, nog altijd je foto bewaart waar jullie samen op staan. Ma zag het op Facebook en we waren daar erg ontroerd door. Je zult je wel afvragen wat Facebook is, maar als je "van boven "alles een beetje meekrijgt van wat "hieronder"allemaal gebeurt, zul je het vast wel weten. In een eerder berichtje aan je heb ik het wel eens gehad over de supersnelle veranderingen die er hebben plaatsgevonden de laatste jaren op elektronisch gebied. Jouw oude mobieltjes liggen hier nog altijd op het kastje in de kamer en als je die ziet, weet je hoe snel alles is veranderd in de "social media".
Ze gebruiken hier een Engels woord voor, maar als neerlandicus heb ik hier wel problemen mee natuurlijk. Jij als leraar Engels zult wel glimlachen. Je weet ook wel dat Engels niet echt mijn favoriete taal was. Daarbij komt nu weer bij me boven dat je altijd wel kritiek had op mijn uitspraak terwijl ik dacht dat het wel goed was. Ik zou er alles voor over hebben deze correctie weer te horen van jou, maar helaas mijn lieve jongen. Je weet ook wel dat we je elke dag nog missen en en dat we alleen maar kostbare herinneringen aan vroeger kunnen koesteren. Het leven gaat door, zeggen de mensen altijd, maar dat is niet voor iedereen hetzelfde helaas.
Ma heeft net weer mooie tulpen die ze van Fokke heeft gekregen gisteren, op jouw graf neergezet. Ook begonnen de bloembolletjes daar al uit te komen in het grasveld, maar door de vorst zal dit wel afgeremd worden door de komende vorst en sneeuw. We zagen de bloempjes gisteren door het gras naar boven komen. Toch maar even wachten op de lente.

Dag mijn lieve jongen. Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 21 januari 2019
om 16:06 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Zo ben ik hier een poos niet, zo maar vaker op één dag. De aanleiding hiervoor is een tekst die ik aantrof op een kaartje dat ma had gekocht en ik weet dat jij dit ook een leuke tekst vindt en daarom laat ik het je graag weten. Vandaag ook al weer een fijn gesprek met je vriendin uit Borculo gehad.

Hieronder de tekst die ik erg leuk vind en jij hopelijk ook.

RECEPT VOOR EEN MOOIE VRIENDSCHAP

Een scheutje zorg
2 lepels geheimen
1 snufje humor
Een ons vertrouwen
2 kopjes begrip
Bestrooid met respect.

Ik hoop dat er een glimlach van herkenning om je mond verschijnt.

Kus en knuffel van ma 
Op 21 december 2018
om 15:44 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is nog vroeg in de morgen. Ik ben al op tijd wakker en kan geen slaap meer vatten. Net als ma trouwens. Ik hoor het buiten regenen, maar ik zie nog niets. Vandaag weer de 21ste en nu al weer december. Het begin van de winter waar het helemaal niet op lijkt.
Woensdag een speciale dag, omdat we in stilte de verjaardag van onze lieve vriend "vierden". Gisteren was het de verjaardag van onze buurjongen die 23 jaar werd en was het fijn daar nog op bezoek te zijn geweest. Ik kan me nog herinneren dat jij nog op hem paste als zijn ouders eens weg moesten. Jullie deden dan spelletjes. Ongelooflijk eigenlijk. Ikzelf heb altijd het gevoel dat deze jongen jou net zo mee heeft gemaakt als wij, maar hij was nog maar een kind zoals hij tegen jou aankeek en zoals hij jou heeft meegemaakt,
Afgelopen maand onderging ik oogoperatie waarna ik op een gegeven moment door iemand met een pandabeer werd vergeleken wat mijn ogen en de bijbehorende kleuren en uitstraling betreft. Ook weer een sterfgeval in de buurt van een leeftijdgenoot van ons waarvan ma en ik de crematie hebben bijgewoond. In mijn beleving van nu heb je hem misschien al begroet "daarboven". Hier "beneden" is het letterlijk lang donker vandaag. Maar ook figuurlijk zijn het voor veel mensen donkere dagen voor Kerst. Voor veel mensen een feest en voor anderen gewoon heel moeilijke dagen door allerlei moeilijke omstandigheden of eenzaamheid. Maar het leven gaat door, wordt er vaak gezegd en dus moet iedereen maar mee in de vaart der volken, maar zo is het natuurlijk niet voor iedereen.
Ma heeft jouw kerstboompje van vroeger uit je klaslokaal weer een plekje gegeven en dat brandt elke avond op je kamer en zo probeert ze de herinnering aan jou "warm"te houden.
Ook je vriendin uit Meppel heeft aan jou gedacht met haar mooi bloemstukje op je graf en een aandenken voor ma en mij. Ook ma heeft natuurlijk weer een mooi kerststuk voor jou gemaakt, maar dat vind je intussen wel gewoon neem ik aan.
Ik zou jou ook goede dagen "daarboven" willen wensen, maar als ik uitga van mijn eigen voorstelling in dit geval, hebben jullie "daarboven" alleen maar goede dagen en is tijd gewoon tijdloos.
Vandaag zal je vriendin uit Borculo zeker weer bellen en zullen we het vast nog weer even over je hebben.De vorige keer hebben we het nog gehad over je studiebegeleider van toen die nu de studiebegeleider van Esther is, zo bleek. Maar fijn was voor ons dat hij jou zich nog heel goed herinnerde, omdat je blijkbaar toch een goede indruk had achtergelaten. Dat bleek wel uit zijn reactie richting Esther.
Het is nu 6.41 uur en ik probeer misschien nog weer even te gaan slapen.
Dag mijn lieve jongen.
Liefs en extra dikke kerstknuffel van ma. 
Op 21 december 2018
om 6:37 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste. De tijd vliegt gewoon. Net als de jaargetijden.Het ene moment zie je op de begraafplaats bomen ontluiken, dan volop bloeien om zoals nu weer alle bladeren kwijt te raken en ma en ik het druk hebben om de boel bij jou netjes te houden en de gevallen bladeren weer op te ruimen. Als straks de sneeuw weer valt, is de cirkel al weer rond en zijn we zo weer een jaar verder. Het is buiten al behoorlijk koud en gisteren dacht ik al dat er misschien wel sneeuw zou vallen. Maar op dit moment is het gelukkig nog blad vegen in plaats van sneeuw.
Gisteren naar Emmen geweest en ik ga er vanuit dat telepathie voldoende is tussen ons twee.Dan snap je me vast wel. Je vriendin zal zich vast ook wel weer melden vandaag en dan nemen we weer heel wat dingen door samen. Haar leven is totaal anders geworden door haar huidige werkzaamheden, maar ik weet dat je heel trots op haar zou zijn geweest op wat ze nu doet voor haar gemeente, maar zeker ook omdat ze nooit op de 21ste verzaakt contact met ons op te nemen. Verder hoef ik daar ook niet op in te gaan, maar jullie vriendschap van toen en ook nu nog dus, al ben je daar lijfelijk geen onderdeel meer van, geeft ons tot op de dag van vandaag en zeker ook in de toekomst heel veel steun en troost.
Wat een zin is dit toch geworden. Dat zou een leuke zijn om op school door de leerlingen te laten ontleden bij het onderdeel grammatica.
Ma komt nu net met de auto weer thuis en dat is dus een goed moment om het hier af te sluiten.
Van haar een extra dikke knuffel en een liefdevolle kus.
Ik wens je voor nu ook maar gewoon een fijne dag, al is alles voor en bij jou tijdloos. Tenminste daar ga ik maar vanuit. Dag Maurice. We missen je nog altijd. Ieder op zijn of haar eigen manier. 
Op 21 november 2018
om 11:54 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het was een bijzondere dag. Zo had ik mijn bericht aan jou willen beginnen hier. De reden hiervan is dat ma en ik vandaag wat dingen hebben opgeruimd op zolder, waarbij we heel veel dingen ook van jou tegenkwamen. Heel veel documenten en ook heel veel dingen waaraan jij gewerkt hebt en ook veel over dingen die te maken hadden met jouw leerlingen aan het Staring. Je begrijpt dat we het niet op konden brengen om alles te lezen, omdat een groot aantal papieren herinneringen aan vroeger opriepen en die weer heel dichtbij kwamen en op onze emoties werkten. Dat er af en toe wat traantjes weer vloeiden is toch een logisch gevolg?
Je weet dat ik niet elke dag hier kijk, maar omdat het zo'n indrukwekkende dag voor ma en mij was, wilde ik je hiervan op de hoogte brengen om mijn verhaal en mijn bijbehorende gevoelens kwijt te kunnen en wat zie ik opeens? Het bericht van Hendrik Jan.

Hoe is het toch mogelijk dat hij jou ook opeens weer opzoekt en jou daarbij vertelt hoe hij nog altijd over jou denkt en wat voor voor positieve invloed jij op hem hebt gehad. Het is toch wel heel speciaal dat Hendrik Jan zo over jou schrijft als leraar en mens.Natuurlijk heb ik 2 juni 2014 weer even opgezocht om te lezen wat Henrik Jan jou toen te vertellen had en wat is er nu fijner te lezen dan dat hij blijkbaar in een echte "studiebol" is veranderd. Ook nu zul je waarschijnlijk weer heerlijk glimlachen en vast ook wel trots op Hendrik Jan zijn. Je lijfspreuk "Non scolae sed vitae discimus" komt in dit geval weer helemaal tot zijn recht.

In dit verband moet ik denken aan een mevrouw die ongeveer twee weken geleden bij ons kwam op de begraafplaats om ma te complimenteren met het mooie aanzien van je graf en bijbehorend onderhoud van alle mooie bloemen en planten. Maar ze was ook vooral benieuwd wat de spreuk op je steen betekende. We hebben haar verteld dat jij je leerlingen eigenlijk wilde bijbrengen dat dat "leren niet voor de school is, maar voor het leven". Een mooier en fijner voorbeeld van dit streven bestaat toch niet. Als ouders willen wij ook Hendrik Jan namens jou bedanken voor dit geweldig bericht voor jou en ook wij danken hem voor de fijne woorden die hij tot ons richt en die ook heel veel steun geven aan ons als ouders. Al blijft Hendrik Jan voor ons toch een beetje als "een grote onbekende", het geeft ons ook wel het gevoel dat het een fijn, meelevend mens is. Hartelijk bedankt voor het fijne gevoel dat je met je bericht ook bij ons hebt teweeggebracht.

Nu ben je weer een beetje op de hoogte wat zich er vandaag bij ons afspeelde hier.
Het doet ons goed weer zo'n fijn bericht te hebben kunnen lezen.

Extra dikke knuffel van ma ( ze had deze nog zo graag van jou) en kus. 
Op 7 november 2018
om 21:16 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Mijn laatste bericht was van 2 juni 2014, de dag voordat ik mijn scriptie moest inleveren. Tijdens dat proces waren het de woorden van meneer Kip die mij steunden.

Nu, ruim vier jaar later, ben ik weer bezig met het schrijven van een scriptie en weer heb al meerdere keren gedacht aan wat hij toen zei. Net als vele andere avonden bracht mij dit vanavond terug naar deze plek, de nog steeds actieve pagina waar meneer Kip herdacht wordt. Maar vandaag koos ik ervoor om weer eens een bericht achter te laten.

Het blijft hartverwarmend om de liefde van familie en vrienden van meneer Kip te kunnen lezen! Net zoals meneer Kip bijzonder is geweest in mijn leven, en in het leven van vele anderen, zo wordt naar mijn idee met deze pagina ook de herinnering aan hem op een bijzondere wijze in stand gehouden.

Voor de ouders van meneer Kip: ik hoop dat het goed met u gaat en ik hoop dat u door berichten van anderen te lezen op deze pagina blijvend wordt herinnerd aan hoe bijzonder uw zoon was voor veel van zijn leerlingen.

Na deze scriptie begin ik aan een vierjarig promotietraject, ik hoop en ga er vanuit dat de gedachte aan meneer Kip mij ook gedurende dat proces laat inzien dat alles mogelijk is, zolang je maar je beste beentje voor zet!

Hartelijke groet en ongetwijfeld tot in de toekomst,
Hendrik Jan 
Op 4 november 2018
om 22:39 getekend door:
H.e.n.d.r.i.k. .J.a.n.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. De herfst is nu in aantocht en dat is op de begraafplaats al weer duidelijk te zien. We zijn daar regelmatig even bezig met het verwijderen van de bladeren die nu vallen doordat het herfst begint te worden. Maar dit vallend blad is eigenlijk al een hele tijd aan de gang door de warme zomer die we achter de rug hebben. Tegenwoordig praten ze steeds over klimaatveranderingen. Dat was iets waar jij toen in veel mindere mate aan dacht, omdat het niet zo actueel was zoals nu. Ik heb het er vaker over gehad. Er is de laatste jaren op het gebied van elektronica en andere vormen van techniek zoveel veranderd. Omdat het zo geleidelijk gaat, valt het veel minder op.
Vandaag verwacht nog wel weer telefoon uit Borculo. De vorige keer heb ik met Esther gesproken en vooral over haar studie en over vele raakvlakken met jou gedurende je studietijd.
Vandaag krijg ik daar vast meer over te horen.
Vandaag is het zondag. Het is mooi weer buiten. We zullen proberen te genieten van de mooie herfstkleuren, maar ik had nog liever willen genieten van een "kleurrijk" mens, maar helaas.
Knuffel en kus van ma. 
Op 21 oktober 2018
om 8:33 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste. Toen ik vanmorgen op het perron van het station in Meppel stond voor mijn reisdag en de de trein in aankomst was, ging opeens mijn mobieltje. Het was Anjo al die haar telefoontje weer pleegde vanwege de 21ste. Ze blijft het trouw volhouden Maurice. Ongelooflijk gewoon.Maar je snapt dat het gesprek heel kort was en ik zal haar zo meteen zelf nu bellen. Dat heb ik beloofd in ieder geval.
Zelf heb ik vandaag een bezoek gebracht aan Veenendaal. Ik had de treinkaart bestudeerd en ik dacht:"Daar ben ik nog nooit geweest". Zo gedacht, zo gedaan. Ik had nooit gedacht dat het zo'n grote plaats zou zijn met een heel mooi winkelcentrum.
Ik heb heel wat kilometers weer afgelegd vandaag en ik kan altijd genieten van de treinreis, waarbij ik kan genieten van de zo verschillende landschappen of industrieterreinen.
Ik ga nu het telefoongesprek voeren waarover ik het net had.Het zal me benieuwen wat ik allemaal weer hoor.
Heel veel liefs en dikke knuffel van ma. 
Op 21 september 2018
om 18:56 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag is het voor mij een bijzondere dag. Het is de geboortedag van mijn vader. Maar dat niet alleen. Het is vandaag precies honderd jaar geleden dat hij geboren is. Helaas heeft hij van die 100 jaar maar 42 jaar meegemaakt en dus is hij al 58 niet meer hier. Over tien dagen zou mijn moeder ook 100 geworden zijn, maar zij is hier gelukkig een stuk langer geweest. Zij was er nog toen jij overleed, al begon ze toen al minder goed te begrijpen wat er aan de hand was. Op dat moment een beetje geluk bij een ongeluk. Zoiets kan ik na een aantal jaren nu wel zeggen.
Er beginnen ons in de loop van de tijd steeds meer mensen te ontvallen. Natuurlijk heeft dit met leeftijd te maken, maar ook zo veel met die verschrikkelijke ziekte die steeds meer doden eist. Af en toe klinkt er positief bericht dat mensen het toch redden en dat is dan erg fijn.
Natuurlijk is het leven niet altijd zwartgallig. Zo was jouw instelling ook bepaald niet.
De voetbalcompetitie is weer begonnen en dat geeft ma en mij ook wat afleiding. PEC Zwolle komt binnenkort zelfs op bezoek. Ook het toneel is weer gestart en daar hebben we ook wat ontspanning door dat steeds ook weer tot meer inspanning leidt wanneer de voorstellingen eraan beginnen te komen.
Lieve jongen. Heel veel liefs van ons en een dikke knuffel en kus van ma. 
Op 14 september 2018
om 20:10 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
Dag grote vriend,

Ik kom hier zo af en toe langs om iets te schrijven, maar vaak blijft het dan bij mijmeren en hangen in herinneringen. Vandaag is anders. Eerder dit jaar hebben we afscheid moeten nemen van de vrouw van een goede vriend van mij. Zij had euthanasie laten plegen. Uitzichtloos lijden heet dat dan. Ze was van onze leeftijd Maurice. En de ouders en schoonouders konden het niet echt bevatten. Afgelopen maandag kreeg ik nog zo'n naar bericht. Een oud klasgenoot van de MTS moest met spoed terug naar Nederland. Hij woont tegenwoordig in Kuala Lumpur, maar de politie had hem gebeld. Achteraf bleek dat zijn jongere zus zelfmoord gepleegd had. Met de vaste MTS vriendengroep zijn we zaterdag naar Middelburg gegaan om Dennis te ondersteunen. Zoals Bløf dan zingt: een mooie dag. Maar zeker een zware. Op dit soort weken is het missen het meest pijnlijk.
Vandaag tijdens het hardlopen kon ik wat dingen op een rijtje zetten. Maurice, ik mis je nog steeds. (And I miss you like the desserts miss the rain...) Maar ik ben ook nog steeds heel erg blij dat je in mijn leven was. Nu ik wat ouder wordt realiseer ik me steeds vaker dat je mijn leven completer gemaakt hebt. Daar ben ik je dankbaar voor. 
Op 2 september 2018
om 21:25 getekend door:
M.a.r.c.o.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Al weer een maand verder. Wederom de 21ste. Ik ben nog niet zo lang thuis, want ik heb geholpen op het sportveld, omdat daar een voetbalwedstrijd is morgenavond.Staphorst bekert weer verder na een overwinning in Goes afgelopen zaterdag. Wat een afstand Maurice en dat voor een partijtje voetbal. Ma heeft vanmorgen Anjo aan de lijn gehad en ook je vriendin Marjan kwam langs vanmorgen. Tussen de middag broodje gegeten met haar en ook Harry was aanwezig. Het is nog steeds mooi weer en ook nu zit ik nog buiten.Zo kalm aan begint de toneelperiode ook weer. Na veel wikken en wegen ook weer een stuk uitgezocht en vanaf begin september gaan we weer beginnen met de repetities. Zo zie je wel weer dat alles doordraait. Jij zou ook niet anders voor ons willen.
Ik zou nog zoveel willen zeggen, maar dat doe ik in gedachten zeker.

Groeten en dikke knuffel en kus van ma. 
Op 21 augustus 2018
om 13:46 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 86       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Staring College
op 23 mei 2004
en blijft zichtbaar tot:
1 januari 2020
Contact met beheerder >
Contact met Staring College:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: