Maurice Kip

Maurice Kip

12 juli 1975 - 21 mei 2004

NON SCOLAE SED VITAE DISCIMUS

Maurice Kip was als docent Engels werkzaam op het van Lutterveltplein en was op het Staring College een bekend en geliefd persoon die op geheel eigen wijze met leerlingen en docenten omging.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 1727        Volgende >
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer een 21ste en dus traditiegetrouw maar weer mijn reactie naar jou toe. Ik zou je willen vertellen wat ik vanavond zou gaan doen, maar ik ben totaal "ontroerd" door de woorden van Bart die hij hier op 12 juni heeft geschreven. Mijn avond kan zeker niet meer stuk wanneer ik totaal onverwacht zulke mooie dingen over jou kan lezen. Ik heb het weleens vaker gezegd dat je door de verschillende dingen die hier ook wel zijn genoemd ons het bewijs hebt gegeven dat je niet voor niets hebt geleefd. Dit is ook weer een overduidelijk voorbeeld hiervan. Ik heb ma het ook net voorgelezen en natuurlijk ontroerde het haar ook. Goed voorbeeld heeft goed doen volgen, zo blijkt maar weer. Namens Maurice ontzettend bedankt Bart dat je dit hebt geschreven. Wij hebben nooit goed kunnen inschatten hoe jij , Maurice, als leraar functioneerde. Je had je verhalen natuurlijk wel in huis, maar dat dit bericht na 15 jaar nog geschreven wordt, zegt ma en mij erg veel en doet ons natuurlijk heel goed.
Ik heb een fijn gevoel na het lezen van dit bericht.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 21 juni 2019
om 19:53 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Vandaag was het een bijzondere dag voor mij waarbij ik een aantal keren aan 'Meneer Kip' moest denken. Dit jaar heb ik voor het eerst een examenklas als mentorgroep. Vandaag heb ik de meesten van hen mogen feliciteren met hun diploma. Één van de redenen om te kiezen voor een beroep als docent was de manier waarop u les gaf en vooral de manier waarop u met leerlingen om ging. Ik hoop dat ik in mijn lessen en mijn mentoraat de leerlingen hetzelfde gevoel kan meegeven als u mij en andere leerlingen heeft meegegeven. 
Dank u wel.  
Op 12 juni 2019
om 23:19 getekend door:
B.a.r.t.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vanavond is het weer een vrijdagavond na Hemelvaart. Voor ons altijd een gedenkwaardige avond. Vijftien jaar geleden was dit op 21 mei. Ik wil me liever niet meer verplaatsen in de gevoelens die ons toen totaal overvielen en ons zo wanhopig maakten, omdat het gewoon niet waar kon zijn wat ze zeiden dat er gebeurd was.
Daarom voelt het als een troost voor ons dat je "vriendin" Janna woorden heeft geschreven die ons warme gevoelens geven. Met haar hadden we toch een heel speciale band in de tijd na je overlijden. Toen kwamen de verhalen over jou los en ik herinner me nog dat ze je toen nog heeft bezocht op de begraafplaats met haar toenmalig vriendje Stefan van wie we nog altijd het portretje op de kast hebben staan hier in huiskamer. Jij en Stefan staan erop afgebeeld en ik weet nog dat hij het toen op je graf had gelegd bij de begrafenis en dat ma en ik het later mee hebben genomen naar huis. Het is ons toen nog overkomen dat we Janna en Stefan passeerden op de begraafplaats zonder dat we dat door hadden. Ik herinner me dat nog heel goed.
Het is toch onvoorstelbaar dat Janna nu al ouder is dan jij bent geworden. Zij is nu 30 en jij werd 28. Ongelooflijk eigenlijk. Maar voor ons is het fijn te lezen dat ze aan je gedacht heeft en dat ze "Angels"hoorde klinken toen ze in het buitenland was.
In dit geval kun je ook zeggen: "Bestaat toeval?" Maar het blijft inderdaad bijzonder, zoals ze het zelf zegt.
Je vriendin Marjan was hier net nog een poosje op bezoek en ze is net weggegaan. Weer even gezellig bijgepraat.
Vandaag is ook de verjaardag van je tante Truus waar we vandaag naartoe zijn geweest.
Je begrijpt dat ik je nog zoveel zou willen zeggen en helemaal op een avond als deze die altijd speciaal blijft voelen. Maar gevoelens laten zich zo moeilijk verwoorden en het is daarom ook maar beter die voor mezelf te houden.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 31 mei 2019
om 22:36 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Lieve Maurice,

Deze week was het alweer 15 jaar geleden dat je overleed. In diezelfde week werd ik toen vijftien jaar.

Momenteel ben ik in het buitenland om morgen mijn 30ste verjaardag te vieren. En op de radio op de hotelkamer hoor ik zojuist Angels...

Toevallig kan je zeggen, maar het blijft bijzonder! 
Op 26 mei 2019
om 9:42 getekend door:
J.a.n.n.a.
Dit is niet ok
Goedemorgen mijn lieve jongen,
We zijn hier weer een dag verder.Gisteren weer een drukke dag gehad met bezoek van familie en vrienden en mensen uit de buurt die ook vrienden zijn. De eersten waren er tegen 10 uur en de laatsten gingen weg tegen 23.30 uur.
Ook was het vreemd dat je vriend Hendrik er niet was, maar Cissy was er wel en dat vonden we heel knap van haar. Natuurlijk hebben we weer herinneringen opgehaald over de ceremonie voorafgaand aan de crematie die zo speciaal was.
Wat is het toch bijzonder dat er nog zoveel mensen zijn die op 21 mei bij ons komen. Zij die niet konden komen en toch aan je dachten, lieten dit aan ons merken via kaartjes of andere berichtjes. Ook de beide berichtjes hier doen ons natuurlijk heel goed.
Het liefst zou ik alle personen willen noemen die allemaal belangstelling hebben getoond, maar dat kan gewoon niet natuurlijk.
Maar Staring 2004 geeft aan dat ze je ook in Lochem nog niet zijn vergeten. Na 15 jaar hebben de meesten van je brugklasleerlingen van toen dezelfde bereikt als die van jou toen. Sommigen hebben al kinderen en geven aan hoe "kostbaar" die zijn.
De tijd gaat verder mijn lieve jongen, maar heelt echt niet alle wonden. Alleen de scherpe kantjes worden minder.
Heel veel liefs, dikke knuffel en kus van je ma. 
Op 22 mei 2019
om 9:20 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Lieve Hennie en Harm,

Weet dat we aan jullie denken..Sterkte. extra op 21 mei. Nu ?al? of ?nog maar? 15 jaar geleden...Vanavond langs de bloemenpracht gelopen en stilgestaan bij jullie Maurice... liefs Karin en Nel 
Op 21 mei 2019
om 22:45 getekend door:
N.e.l.
Dit is niet ok
15 jaar geleden...

Ook in Lochem wordt nog veel aan Maurice gedacht. Jouw jonge leven eindigde in 2004. Wij mogen door en zijn inmiddels ouder en wijzer geworden. Sommigen van ons hebben zelf kinderen en realiseren ons hoe kostbaar dat is.

Ik wens de ouders van Maurice en verdere familie veel sterkte op deze zware dag. 
Op 21 mei 2019
om 19:25 getekend door:
S.t.a.r.i.n.g. .2.0.0.4.
Dit is niet ok
Goedemorgen mijn lieve jongen,

Het is nog vroeg nu. 7.13 uur staat onder aan de computer. Het is weer die bekende datum. 15 jaar geleden trof ons in de avond het bericht wat er met je gebeurd was. Zo pas kreeg ma al een appje van iemand die beschreef wat er die dag gebeurde en dat hij altijd aan je denkt als hij dat punt, waar het gebeurde, passeert. Dat zal ook vandaag zo zijn. Gelukkig vertelt hij er ook bij welke warme herinneringen zijn gezin aan jou bewaart en dat doet hij ook voor ons.
Het was de vorige week heftig allemaal en dat had mede te maken met het overlijden van je vriend Hendrik. Hij was elk jaar samen met Cissy op 21 mei bij ons om ons te steunen. Dat zal wel wennen zijn.
Gisteravond hebben ma en ik de tuinsets maar binnen gezet, omdat het buiten waarschijnlijk te fris is. Meestal konden we buiten zitten met het het bezoek, maar de lucht is nu grijs. Hopelijk gaat de zon weer meer schijnen. Die heb jij wel altijd voor ons laten "schijnen" in de periode voor deze 15 jaar.
Er gaat zoveel door me heen nu. Het is en blijft erg moeilijk dat je er niet meer bent. Een kind behoort niet voor zijn of haar ouders te gaan. Ook Trea Dekker overkwam dit vorige week. Zij door die rot ziekte.
We wachten af wat de dag vandaag zal brengen.
Dag mijn lieve jongen. Liefs, kus en knuffel van ma. 
Op 21 mei 2019
om 7:32 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vanmorgen had ik al een behoorlijk lang bericht naar je gestuurd, maar toen werd aan het eind aangegeven dat er iets niet goed ging wegens drukte, maar ik hoopte dat het later goed zou komen, maar nu bij controle blijkt dat niet het geval. Dus zal ik opnieuw proberen je te vertellen waarom afgelopen week heel heftig was voor ma en mij.
Gistermiddag is je kleine, grote vriend Hendrik van de sportschool gecremeerd. Ik hoef jou niet uit te leggen wie hij was en wat hij na jouw overlijden voor je moeder en mij heeft betekend. Hij is pasgeleden door hartklachten aan zijn hart geopereerd en kreeg vier omleidingen. Na deze ingreep volgden twee herseninfarcten die hem uiteindelijk fataal werden.Je begrijpt wat dit voor impact dit voor zijn gezin had en voor de buitenwereld. Je weet wat voor markante man Hendrik was en dit bleek ook weer uit de manier hoe we samen zijn uitvaart hebben beleefd. Het gebeurde allemaal vanuit zijn tuin. Heel bijzonder allemaal en de uitvaartleider vertelde me dat hij nog nooit een dergelijke uitvaart had gehad. Ik ga niet in op details, maar ik vond het een eer dat Cissy me vroeg om iets te mogen zeggen bij dit afscheid dat achteraf op de meeste aanwezige mensen grote indruk maakte.
Alles ging eigenlijk op zijn "Hendriks". Op mijzelf heeft het zeker heel veel indruk gemaakt door deze speciale ervaring.
Er waren nog een paar van jouw speciale vrienden aanwezig van de sportschool en ook heb ik nog gesproken met de Johan, de oud-eigenaar van de sportschool. Natuurlijk oude herinneringen opgehaald waarbij jij ook bij betrokken was.
Als er een "boven"bestaat, zul je Hendrik vast en zeker al ontmoet hebben en elkaar hartelijk "begroet". Uitgaande van onze aardse situatie.
Ik hoef hier verder niets aan jou uit te leggen welke rol Hendrik en ook Cissy in jouw leven hebben vervuld en daarom later ook in de onze.

Ma is net naar bed gegaan. Van haar krijg je veel liefs, dikke knuffel en kus. 
Op 17 mei 2019
om 23:12 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Gisteren was het wel een beetje een bijzondere dag vanwege het feit dat we bezoek hadden van je beste vriendin uit Borculo met haar vriendin. We waren erg verrast dat we een telefoontje kregen met de boodschap dat ze bij jou op bezoek waren en of we thuis waren en in staat waren bezoek te ontvangen. Natuurlijk waren we dat en er is bijna niets mooiers dan je "beste vriendin" weer eens hier bij ons thuis te ontvangen.
Natuurlijk was het heel gezellig en konden we weer eens bijpraten over dingen die we allemaal gemeenschappelijk hebben. Het is voor ma en mij echt geweldig dat ze nog elke 21ste van de maand contact met ons opneemt en dat is nu deze maand precies 15 jaar geleden.
21 mei is voor ons als familie de meest memorabele datum die er bestaat en dat hoef ik je hier gelukkig niet uit te leggen.
Ik ga op dit moment maar niet verder in wat deze datum voor verdere gevolgen voor ons heeft gehad, Dat zou me te verdrietig maken na het melden van een leuk bericht over de komst van deze beide dames.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 3 mei 2019
om 22:25 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag weer de 21ste. Ik heb net het telefoongesprek met je vriendin achter de rug en hebben weer over verschillende dingen gesproken. Ook over haar dochter die bezig is in jouw sporen te treden als lerares Engels. Persoonlijk vind ik dat heel erg mooi en het duurt niet eens zo lang meer dat ze haar studie afgerond heeft. Ik weet zeker dat jij dit ook prachtig gevonden zou hebben. Ik heb, als ik aan haar denk, nog vaak het beeld van het meisje van zeven jaar dat mooie tekeningen kon maken, voor me.
Vandaag en gisteren speciale dagen. Gisteren een erg verdrietige dag , omdat "ons zonnetje" weer vertrokken is vanaf Schiphol waar we hem naartoe gebracht hebben. Ik hoef je niet uit te leggen hoe moeilijk dit was en helemaal voor je broer. Vandaag is het Eerste Paasdag en was het een dag van gemis nadat hij weer een aantal weken bij ons was en we zo van hem hebben kunnen genieten en hij van ons. Dat liet hij gelukkig dankzij de moderne media aan ons weten. Het zal weer even wennen worden aan de nieuwe situatie.
Morgen is het Tweede Paasdag en de sterfdag van mijn vader, maar daar heb ik het pas met je over gehad op 3 april. Maar Tweede Paasdag blijft daarom altijd speciaal voor me.

We zullen zien wat er de komende tijd weer gaat gebeuren.
Weet dat we aan je blijven denken en we je nog altijd heel erg missen.
Kus en knuffel van ma. 
Op 21 april 2019
om 21:23 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Wat fijn dat er weer een berichtje is dat betrekking heeft op je schoolperiode waarin voor veel mensen Robbie Williams dankzij jou een grote rol heeft gespeeld. Natuurlijk geldt dat ook voor ons. Als wij die muziek van hem horen of zijn naam eens horen noemen, dan associëren we dat gelijk met jou. Het is in ieder geval erg fijn te lezen dat dit bij Jasmijn ook nog altijd het geval is. Nu weet ik niet welke Jasmijn hier heeft geschreven, maar ik ken van jouw school maar één meisje met deze naam en zij was de zus van een leerlinge met wie je ook een heel speciale band had. Ik ga er maar vanuit dat zij het is die dit bericht heeft geschreven. Ik vind het erg fijn dat ze ons in dit verband ook nog even noemt en daarom is het gemakkelijker om hier ook op dit berichtje te kunnen reageren. Volgende maand is het al 15 jaar geleden dat we je kwijt raakten en dan toch nog deze reactie. Geweldig toch?
Ik ga nu met mijn kleine grote vriend naar het zwembad. Aan het eind daarvan zullen we samen jouw graf nog bezoeken , omdat dit bij het zwembad is en dan is het toch logisch je nog even met een bezoekje te vereren?

Liefs, dikke knuffel en kus van ma. 
Op 11 april 2019
om 13:08 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag lieve Maurice (en ouders)

Even een berichtje van mijn kant, om te laten weten dat ik elke keer als ik Robbie Williams hoor, ik aan Maurice denk. En ik hoor zijn muziek best vaak ?

Hij wordt dus niet vergeten!

Groetjes Jasmijn 
Op 7 april 2019
om 19:34 getekend door:
J.a.s.m.i.j.n.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Vandaag is het een speciale dag voor me, omdat het de sterfdag van mijn vader is. Hij is nu 58 jaar overleden en dat was in 1961. Het was toen Tweede Paasdag. Wat er die dag gebeurde, zal ik mijn hele leven niet vergeten, omdat hij net als jij, totaal onverwacht overleed. Ik was van plan je dit te schrijven, omdat het altijd fijn is om ook dingen die mij ontroeren aan jou te kunnen vertellen.
Maar ik werd net net heel erg ontroerd door het bericht dat Liesbeth hier neer heeft gezet. Ik las dat vanzelfsprekend eerst door voor ik aan dit schrijven begon.
Ik zag opeens de naam Liesbeth Hoenderkamp en het kwam me nog zo bekend voor. In eerste instantie dacht ik nog even dat het een oud-leerling van je was, maar na het lezen van een paar regels wist ik het weer. Liesbeth was was je studiegenote en van haar vertelde je zeker aan ons en ook hebben we haar ontmoet. Je studietijd was zo mooi en je had ook daar kostbare contacten. Natuurlijk is het voor ma en mij hartverwarmend hoe Liesbeth over je spreekt en je zult begrijpen hoe dit ons ontroert. We danken haar voor voor haar mooie woorden en voor het ophalen van warme herinneringen die ze aan jou heeft. Ik weet zeker dat jij de herinneringen die je aan haar had, zeker gekoesterd zou hebben. Want de studententijd is zeker één van je mooiste periodes uit je leven geweest. Echt fijn dat ze je op deze manier herdacht heeft.

We hebben een speciale tijd zoals je weet, want onze "kleine ster" die intussen behoorlijk uit de kluiten is gewassen, brengt zijn vakantie hier weer door. We gaan regelmatig naar het zwembad en we genieten dan heel erg samen. Vandaag ook weer geweest. Hij zit hier nu naast me en is op zijn computer bezig en ik zie hem stilletjes genieten.

Toch een speciale dag geworden op deze manier. Je weet dat ik je nog zoveel andere dingen zou willen vertellen, maar in verband met de "privacywet" doe ik dat maar niet. Smile. Jij zou erom lachen, omdat het voor jou moeilijk zou zijn je hieraan te houden met zoveel vrienden en kennissen.

Dag mijn lieve jongen.
Knuffel en kus van ma. 
Op 3 april 2019
om 20:43 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Ha die Kip!

Ineens sta jij weer op de radar. En zo kom ik op jouw site. En weer ben ik onder de indruk. Zo bijzonder hoe jij nog steeds in ere wordt gehouden. Ik verdwaal in de berichtjes van je vader, de tijd tikt weg en jij komt weer helemaal tot leven. Tegenwoordig ben ik aan het hardlopen om te trainen voor de Dam tot Damloop, en van mijn vriend heb ik een sporthorloge gekregen die alles bijhoudt. Ook je fitnessleeftijd. Ik was al blij als ik onder de 'magische' 30-grens kwam, maar sinds maandag ben ik '28'! Gisteren kwam mijn vader even ter sprake, die maar 27 is geworden. Later ging ik weer lopen met mijn horloge om en dacht: het zou wel mooi zijn als ik nu 27 zou zijn door de prestatie die ik geleverd heb. Nu bleek ik ineens 25 te zijn. Beetje jammer. Maar dat is ook de leeftijd waarop ik nog met jou om ging en mooie tijden heb beleefd. Ik dacht na over mijn vader: zal ik een foto ophangen? Daar rust een taboe op, want over hem mocht nooit gepraat worden. Maar eigenlijk heeft hij als persoon nooit invloed op mij gehad. Toen dacht ik aan jou en besefte ik dat jij zelfs veel meer present bent geweest, ook sinds jij er niet meer bent. En dat jij ook nog zo present bent in het leven van zoveel anderen, daar ben ik zwaar van onder de indruk. Jouw persoonlijkheid is LETTERLIJK larger than life. Ik heb het boek van Francien op Bol.com bekeken om met eigen ogen te zien dat deze aan jou is opgedragen. Hoe krijg je het voor elkaar ;) En wat leuk om verhalen te lezen over de 'Kiptrip'en wat maakt het mij blij om te weten dat je zulke mooie avonturen hebt beleefd als parachutespringen en het bezoek aan Edwin Evers, en dat jij dat zelf allemaal in gang hebt gezet. Het is alsof ik je weer ben tegen gekomen en we gezellig hebben bij zitten kletsen. Met een lach en een traan, dat wel. Maar dan vooral van ontroering. Vooral ook om je vader, die jij altijd zo hoog had zitten. Ik heb besloten om een foto op te hangen van jou, dus ging ik op zoek en vond er één met jou en consorten in Sally O Briens in Zwolle (die je notabene zelf aan mij hebt verkocht, met op de envelop 'koopje' - typisch Maurice). Good times. Hier word ik blij van en dit mag iedereen zien.

Zo. Nu ga ik weer naar buiten, want het is een zonovergoten dag. Frappant dat ik juist weer op zo'n mooie dag aan jou denk. Het is een voorrecht dat ik jou gekend heb en nu nog een lijntje met je mag hebben. See you in the next life, my friend!

liefs, Hoen 
Op 30 maart 2019
om 13:11 getekend door:
L.i.e.s.b.e.t.h. .H.o.e.n.d.e.r.k.a.m.p.
Dit is niet ok
Vandaag is het 21 maart en begint de lente.Voor ons scheen de voorjaarszon eigenlijk al op afgelopen zondagavond toen, voor ons totaal onverwacht, ons "ZONNETJE" tegen tien uur zo de kamer kwam binnenwandelen. We wisten niet anders dan dat hij afgelopen maandagavond zou komen. Dus echt weer een totale verrassing. Ik zei de vorige keer al dat "zonnetje" nu misschien wel "zon"zou worden en dat begint er al aardig op te lijken.
We zijn ook al naar het zwembad in Meppel geweest en na afloop zijn we natuurlijk ook even bij jou langsgegaan. Met zijn tweetjes hebben we weer even de mooie bloemen, die ma altijd zo goed verzorgt, bewonderd. Het voelde wel heel apart samen met onze kleinzoon bij je graf te staan. Hij is intussen al twaalf jaar en behoorlijk uit de kluiten gewassen en het duurt niet lang meer dat hij even groot is als ik.
Het was gewoon fijn, voor mij in elk geval, om op deze manier bij je te zijn geweest en helemaal omdat hij er op stond ook bij je te willen kijken.
De komende weken zal hij bij ons zijn en we hopen dat we samen een fijne tijd hebben. We zijn al weer druk bezig met spelletjes en ook het zwembad zal weer geregeld bezocht worden. We wachten maar weer af wat de toekomst verder brengt. Alleen zo jammer dat jij er lichamelijk geen deel meer vanuit maakt. Knuffel en kus van ma. 
Op 21 maart 2019
om 9:26 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Ook even bij jou kijken natuurlijk, nadat ik even bij Randy een berichtje had geschreven hier. Het was gisteren veertien jaar geleden dat hij overleden is. Toen lag er allemaal sneeuw en gisteren was het mooi weer. Ma en ik stonden mooi in de zon bij de voetbalwedstrijd van onze voetbalclub. Omdat ze in de laatste minuut het winnende doelpunt maakten, werden ze ook nog periodekampioen. Dus na afloop een extra feestje. Je zult het wel leuk vinden voor ma en mij, maar op zich had je weinig of niets met voetballen. Je had je eigen sport waarin de zwarte band voor jou zo belangrijk was en waar je ook trots op was. Dat mocht ook wel, want je had er vreselijk veel voor over.Het zijn jammer genoeg allemaal herinneringen geworden die we nog altijd koesteren.
Vanmiddag zijn we nog even bij je geweest, maar helaas niet meer in de zon, maar in de regen.
We hopen binnenkort weer een poosje de zon weer te zien schijnen door ons ander "zonnetje" te kunnen begroeten. "Zonnetje" zal ondertussen al wel een "zon"genoemd kunnen worden, denk ik. We wachten maar af.
Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 3 maart 2019
om 18:30 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Het is weer een 21ste. De hele dag was ik al van plan jou dit berichtje te sturen, maar er kwam iedere keer iets tussen.Vanmorgen was ik om half negen bij de voetbalclub om van daaruit naar Zaal Spoorzicht te gaan om het toneel af te breken. Gelukkig was ook de timmerman die het meehielp op te bouwen erbij en hij wist precies hoe het zo snel mogelijk weer uit elkaar gehaald moest worden.Van daaruit zijn de decors weer naar het sportpark gebracht om volgend jaar weer gebruikt te kunnen worden. Natuurlijk was ma ook weer van de partij om de schoonmaak af te ronden. Vanmiddag is ma met de achterbuurvrouw naar Zwolle geweest om wat te winkelen.Je vriendin uit Borculo heeft ook al gebeld en we hebben weer de nodige informatie uitgewisseld. Ik zei het de vorige keer al dat er iets vervelends was gebeurd op je school en dat nieuws bereikte zelfs de televisie. Daar hebben we natuurlijk ook over gesproken , omdat er mensen bij betrokken zijn die jij ook goed hebt gekend en die jou nog altijd in ere houden. Daarom zo pijnlijk allemaal. Wat er gebeurd is laten we maar in het midden. Alleen maar verliezers.
Dinsdagavond heeft onze club een bekernederlaag geleden en dat kwam hard aan bij de supporters. We waren de laatste jaren zo verwend. Oma Redder is maandag begraven en daar zijn ma en ik ook naartoe geweest. Zij was 93 en is totaal onverwacht overleden. Als ik in dit geval een leeftijd hoor, denk ik ogenblikkelijk aan jouw 28 jaren. Dit getal 28 associeer ik altijd met jouw overlijden. Zo gauw ik het getal 28 hoor, denk ik ogenblikkelijk aan jou.Dat je intussen ouder bent geworden, dringt niet echt tot me door.
Tegen vijf uur zijn ma en ik nog bij je graf geweest waar ma een mooi bakje met voorjaarsbloemen heeft neergezet. Zij zorgt ervoor dat je niet vergeten wordt en dat "jouw plekje daar" altijd keurig verzorgd is.
Het is nu voorjaarsvakantie hier, maar van je vriendin hoorde ik net dat ze in Lochem de volgende week pas vakantie hebben. Op dit moment miezert het buiten. Een beetje een troosteloos aanzicht.
Lieve jongen, een kus en een knuffel van je moeder.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 21 februari 2019
om 18:49 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen,

Een drukke tijd achter de rug en dat nog wel voor mensen die met pensioen zijn.Vroeger hoorde ik wel eens van mensen die ook niet meer werken dat de tijd dan vliegt, maar ik ervaar het nu ook gewoon zo. De tijd van toneelspelen is nu weer voorbij. Ma en ik hadden weer veel te regelen. Daar had ik het de vorige keer al over. In totaal weer zeven voorstellingen gehad. We hebben afgesproken niet meer dan zeven te houden. Ik denk dat we anders wel negen hadden kunnen houden. Binnenkort gaan we samen met de groep bij Spoorzicht weer film kijken.
We hebben drukke week achter de rug op gebied van gezondheid. Ik met mijn oog naar het ziekenhuis in Emmen en ma vandaag naar Assen. Daarna nog even bij Fokke geweest.
Gisteravond gezellig een etentje gehad met je "judomaatje" en haar moeder. Dat was heel gezellig. Zij vergeet ons gelukkig niet.Gezellig weer wat bij kunnen praten.
Ook je school is de laatste tijd in de publiciteit geweest, maar daar ga ik hier nu niet verder op in.
Kan gemakkelijker praten over de voorjaarsbloemen die bij jou op het pleintje weer in bloei staan op het grasveldje. Van mij mag het voorjaar komen. Ik sta ook steeds versteld van de tulpen die bij jou op je graf staan. Die hebben sneeuw en vorst overleefd.En ze doen het nog steeds goed.

Voor nu heel veel liefs.
Van ma geef ik je een dikke knuffel en een kus.
Dag mijn lieve jongen. 
Op 13 februari 2019
om 19:42 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
Dag mijn lieve jongen.

Vandaag weer de 21ste. Nu het begin van het nieuwe jaar. Buiten is het koud, want het is sinds kort begonnen te vriezen en de mensen halen de schaatsen al weer uit het vet. Voor ma en mij is het weer een drukke periode. Zoals je weet, is het weer de tijd van het toneelspelen. Vroeger kwam je ook altijd even kijken bij de repetities die we toen nog hadden in de oude voetbalkantine. Je kwam dan meestal wat later en dan kon je nog even aanwezig zijn bij het bekende nazitten.Dan was je er ook niet van op de hoogte waar het stuk over ging, zodat je tijdens de toneelavonden kon genieten van de dingen die voor jou ook nog onbekend waren.Ik heb het natuurlijk hier al eerder gehad over ons toneelspelen, waarbij ik aanhaalde dat ik jouw lach uit het vele publiek gewoon herkende. Zo jammer dat we dat nu al zo lang missen. Wat voorbereiding van het toneelspelen voor ma en mij betekent, is jou vast nog wel bekend. Daar hoef ik je verder niets over te zeggen.
Ook ben ik intussen weer een jaartje ouder geworden. Door de drukte met het toneel hebben we geen verjaardag gevierd.

Afgelopen zaterdag zou het voetballen weer beginnen met een thuiswedstrijd. Toen ma en ik lopend onderweg naar het sportveld gingen, kregen we te horen dat het was afgelast. Voor morgen wordt sneeuw verwacht in heel Nederland.
Ik moet daarom nu weer denken aan jouw dagelijkse ritjes van Staphorst naar Lochem. Als er sneeuw lag of het was glad, dan waren ma en ik natuurlijk altijd ongerust. Komend weekend is er ook weer een thuiswedstrijd gepland voor het eerste elftal, maar ik denk dat dat vast ook wel wordt afgelast.
Je vriendin zal ook wel weer bellen vandaag. Zij is nu veel minder betrokken bij het lesgeven aan jullie schooltje, omdat het wethouderschap veel andere dingen van haar vergt. Nu is ze meer betrokken bij het besturen van scholen en alles wat daarmee samenhangt. Maar toch ook is het altijd fijn om herinneringen aan jullie schooltijd op te halen.
Het schiet me ook te binnen dat je andere lieve schoolvriendin die in jouw tijd nog in Laren woonde en nu in Lochem, nog altijd je foto bewaart waar jullie samen op staan. Ma zag het op Facebook en we waren daar erg ontroerd door. Je zult je wel afvragen wat Facebook is, maar als je "van boven "alles een beetje meekrijgt van wat "hieronder"allemaal gebeurt, zul je het vast wel weten. In een eerder berichtje aan je heb ik het wel eens gehad over de supersnelle veranderingen die er hebben plaatsgevonden de laatste jaren op elektronisch gebied. Jouw oude mobieltjes liggen hier nog altijd op het kastje in de kamer en als je die ziet, weet je hoe snel alles is veranderd in de "social media".
Ze gebruiken hier een Engels woord voor, maar als neerlandicus heb ik hier wel problemen mee natuurlijk. Jij als leraar Engels zult wel glimlachen. Je weet ook wel dat Engels niet echt mijn favoriete taal was. Daarbij komt nu weer bij me boven dat je altijd wel kritiek had op mijn uitspraak terwijl ik dacht dat het wel goed was. Ik zou er alles voor over hebben deze correctie weer te horen van jou, maar helaas mijn lieve jongen. Je weet ook wel dat we je elke dag nog missen en en dat we alleen maar kostbare herinneringen aan vroeger kunnen koesteren. Het leven gaat door, zeggen de mensen altijd, maar dat is niet voor iedereen hetzelfde helaas.
Ma heeft net weer mooie tulpen die ze van Fokke heeft gekregen gisteren, op jouw graf neergezet. Ook begonnen de bloembolletjes daar al uit te komen in het grasveld, maar door de vorst zal dit wel afgeremd worden door de komende vorst en sneeuw. We zagen de bloempjes gisteren door het gras naar boven komen. Toch maar even wachten op de lente.

Dag mijn lieve jongen. Liefs, knuffel en kus van ma. 
Op 21 januari 2019
om 16:06 getekend door:
J.e. .v.a.d.e.r.,.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 87       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Staring College
op 23 mei 2004
en blijft zichtbaar tot:
1 januari 2020
Contact met beheerder >
Contact met Staring College:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: