Mien Noordstrand-Stronks

Mien Noordstrand-Stronks

17 februari 1924 - 5 november 2020

Het is onmogelijk om iemand te vergeten die zoveel gaf om te herinneren!

Mien werd op 17 februari 1924 geboren in een warm en hecht gezin in Ratum. Als boerendochter leidde zij een eenvoudig leven waarin hard werd gewerkt. Tijdens de tweede wereldoorlog ging zij als jonge vrouw de Bijbel bestuderen met Jehovah's Getuigen. Zij werd gedoopt op 11 mei 1944. Vrij snel begon zij te pionieren en dit heeft zij gedaan totdat zij in 1956 naar Amsterdam kwam om op Bethel te werken. In 1961 begon een nieuwe fase in haar leven, door haar huwelijk met Nico Noordstrand en daardoor werd zij de moeder van Yvonne. Nico en Mien hadden een gevuld leven, waarin zij genoten van elkaar, hun gezin en later de kleinkinderen. We missen haar nu al, maar de vele leuke herinneringen zijn een troost voor ons. We kijken uit naar de toekomst om haar weer terug te zien!
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 34        Volgende >
Lieve familie,
Gecondoleerd met het verlies van tante Mien. Zoals mijn broers en zussen al schreven hebben we zo ontzettend veel mooie herinneringen samen. Het is te veel om hier even kort en bondig op te schrijven. Voor ons is tante Mien een voorbeeld van ijver en liefde voor Jehovah en onze naasten geweest. We zijn Jehovah dankbaar dat we zo een lieve zus in ons leven hebben gehad! En zien er naar uit tante Mien, ome Nico en al onze geliefde terug te zien?? Joh. 5:25,28 Voor nu heel veel sterkte? 
Op 21 november 2020
om 15:16 getekend door:
A.r.j.a.n.,. .J.e.a.n.n.e.t.t.e.,. .S.a.m. .&.T.i.m. .d.e.n. . .B.e.s.t.e.n.-.J.o.s.e.f.a.
Dit is niet ok
Aan tante Mien heb ik diverse herinneringen. Mooie van vroeger en ontroerende van later. Vanaf mijn 6e ging ik naar de zaal en daar waren altijd ome Nico & tante Mien. Vaak mocht ik met haar in de velddienst en toespraakjes doen. Dan ging ik bij hun op visite en maakten we van het oefenen een gezellige middag. Ome Nico vertelde dat hij elke avond, voor het slapengaan, de zaal inspecteerde vanaf het balkon. Hun liefde voor de waarheid was, en is nog steeds, aanmoedigend. Twee steunpilaren! Later, in Nieuw Sloten, zag ik hun vaak tijdens de velddienst fietsend nabezoeken doen. Wat een ijver op zo?n leeftijd. Ik verheug me erop ze beiden weer te zien, in een gezond, sterk lichaam. En dan weer samen gezellige dingen doen.
Lieve familie, het verdriet is vast heel dubbel. Sterkte. En veel liefs. 
Op 18 november 2020
om 22:37 getekend door:
D.i.k. .e.n. .J.a.n.i.n.e.
Dit is niet ok
dear Haages family & especially Yvonne, we are so sad to hear of oma's passing. what happy memories we have from 1999 when we had the privilege of meeting your whole family & being 'adopted' into it as well. Such a treasure it was to meet oupa & oma too AND that beautiful coffee grinder gift from them we still use in our morning ritual most days. please know that we are with you in heartfelt sadness. We are praying that the Resurrection may come soon, so that we can be with both oma & oupa as well as beloved Bert once again together, but then it will be Forever. Deep love and hugs from Afrique Sud, Lynne & Mike Houghting 
Op 16 november 2020
om 11:39 getekend door:
L.y.n.n.e. .&. .M.i.k.e.
Dit is niet ok
Lieve fam.
gecondolerd met het verlies van jullie moeder en oma (tante Mien)
Heel veel sterkte en jehovahs zegen en kracht toegewenst.
Liefs Angelique en Ricardo Josefa 
Op 15 november 2020
om 11:57 getekend door:
A.n.g.e.l.i.q.u.e. .&. .R.i.c.a.r.d.o.
Dit is niet ok
Lieve Yvonne,

Gecondoleerd en heel veel sterkte

Liefs,
Edith 
Op 13 november 2020
om 19:53 getekend door:
E.d.i.t.h. .J.o.s.e.f.a.
Dit is niet ok
Lieve Yvonne en familie, Gecondoleerd met het verlies van Mien. Ik wens jullie heel veel sterkte. Ik ging altijd graag bij Mien langs. Ik kijk uit naar de tijd dat we elkaar weer zullen zien. 
Op 13 november 2020
om 11:02 getekend door:
A.s.t.r.i.d. .N.e.e.r.i.n.g.s.
Dit is niet ok
Lieve Yvonne, lieve familie,

Met jullie zijn we verdrietig door het toch nog snelle overlijden van onze lieve, getrouwe zus Mien. Wij herinneren ons haar graag als voorbeeld van loyaliteit en bescheidenheid, met een bijzonder geestelijk niveau en opmerkelijke ijver. Zonder zelf op de voorgrond te staan stond zij in het 'hart' van de gemeente en zorgde zij voor rust en stabiliteit. Mien heeft een prachtige reputatie opgebouwd door zo veel van haar energie en talenten aan Jehovah te hebben gegeven, iets wat Jehovah ongetwijfeld heeft geraakt en graag bewaart.

Wij hebben veel waardering voor en jullie kunnen absoluut trots zijn op de liefde, zorg en aandacht die jullie haar gegeven hebben, zeker gedurende de laatste jaren. Wij zijn er van overtuigd dat het Mien heel goed heeft gedaan.

Samen met jullie zien wij reikhalzend uit naar de onvermijdelijke overwinning op de dood en hereniging met Mien en Nico.

Liefs,
Fam. Schout 
Op 12 november 2020
om 13:02 getekend door:
F.a.m... .S.c.h.o.u.t.
Dit is niet ok
Lieve Yvon, Daphne, Clair en Nico Jaap
Willem, Ruben en Fleur.
Wanneer ik aan tante Mien en Ome Nico denk, denk ik terug aan onze vroege jeugd, van de logeerpartijdjes eerst in de Jacob v Lennepstraat en later in de
Duikerstraat.
Het was altijd leuk.
Tante Mien heel concervatief maar zorgzaam en Ome Nico altijd met flauwe grapjes.
Yvon jij had ouders uit duizenden die een prachtig voorbeeld gaven.
Niets was te veel wat jouw betreft maar zeker ook voor de waarheid.
Wat zouden wij de tijd die wij moeten wachten om hen terug te zien graag overslaan maar ons rust de taak om dat mooie voorbeeld te blijven volgen. Wij mogen daarom uit kijken naar de tijd dat wij al onze geliefden straks weer kunnen knuffelen en verwelkomen.
Maar op dit moment wensen wij jullie heel veel sterkte en vooral onze liefde om dit te verwerken.

Veel liefs en knuffels van ons.
Yves Ria en Mathieu Duvivier 
Op 11 november 2020
om 21:45 getekend door:
Y.v.e.s. .R.i.a. .e.n. . .M.a.t.h.i.e.u. . .D.u.v.i.v.i.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Familie dit is een groot verlies van een heel sterke persoonlijke Vrouw.
Mw Noordstrand.
Voor Kinderen en Kleinkinderen alle andere naaste Familie.
We zullen Haar gedenken met een lach en soms met een traan.
Heel Veel Licht en Liefde
En heel veel Sterkte.
Mavis.Graskamp. 
Op 11 november 2020
om 19:16 getekend door:
M.a.v.i.s... .G.r.a.s.k.a.m.p.
Dit is niet ok
Lieve Yvonne en familie gecondoleerd met het verlies van je moeder en oma. Heel veel sterkte en Jehovah's zegen en kracht toegewenst. Liefs Rauni en Peter. 
Op 11 november 2020
om 15:24 getekend door:
R.a.u.n.i. .e.n. .P.e.t.e.r. .F.r.a.n.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve familie,
We kennen Mien niet persoonlijk, maar door de verhalen van Claire weten we dat ze een lieve schat was met veel humor. Wat zullen jullie haar missen. We wensen jullie heel veel sterkte en Jehovah's kracht om ook dit verlies een plekje te geven en de hoop op het weerzien nog sterker te maken, zodat jullie mama,oma Mien en Nico, papa weer hartelijk kunnen verwelkomen in het paradijs. Dan vloeien er alleen nog maar tranen van geluk.
Veel liefs,
Peter & Marja-Ann 
Op 11 november 2020
om 9:59 getekend door:
P.e.t.e.r. .&. .M.a.r.j.a.-.A.n.n. .v.a.n. .d.e.r. .K.l.a.a.u.w.
Dit is niet ok
Als ik aan tante Mien denk, komen er zoveel herinneringen naar boven. Toen ze nog in de Duikerstraat woonden en ik op de lagere school zat zat ik tussen de middag op donderdag vaak bij hun. Oom Nico had dan een ongesneden dubbelgebakken pannenbruin bij Hoeve gehaald en tante Mien belegde een snee met bruine suiker voor mij. Of de keren dat we samen met Claire en Daphne en volgens mij ook Sharon Wirken en Asmara Heyden bij hun voor de deur gingen schaatsen; tante Mien had dan warme chocolademelk gemaakt. Altijd gastvrij, jaren de actie in huis en met haar achterhoekse accent (het huis waar ze geboren was, hing volgens mij als schilderij in de huiskamer) herinner ik me haar als een enorm lieve vrouw, die soms dingen moest sussen waar oom Nico een niet zo goed ontvangen rechtlijnige uitspraak had gedaan. De overstap naar de Laan van Vlaanderen was een grote, maar samen hebben ze daar een leuke en goede tijd gehad. Nooit klagen en genieten van de kleine dingen in het leven. Altijd fietsend, maar zeker niet beperkend. Ik herinner mij de fietstocht naar het Noordzeekanaal nog, waar we naar Sail gingen kijken. Zoveel mooie herinneringen, maar ook het gevoel van afscheid nemen van een generatie die niet meer bestaat. Ik koester de herinneringen, maar kijk nog meer uit naar de tijd dat we deze herinneringen verder kunnen delen.
Liefs Niels 
Op 10 november 2020
om 20:44 getekend door:
N.i.e.l.s. .e.n. .N.a.t.h.a.l.i.e. .S.c.h.o.r.-.E.d.e.l.k.o.o.r.t.
Dit is niet ok
Lieve Yvonne en familie, gecondoleerd met het verlies van tante Mien. Tante Mien en Ome Nico. Voor ons (de Josefa's) een begrip. Wat hebben we veel meegemaakt met elkaar. Tante Mien en Ome Nico waren een stabiele factor in onze jeugd. Wij kwamen daar wekelijks over de vloer voor de boekstudie. We aten daar regelmatig en het was altijd gezellig. De moeder van tante Mien (oma Stronk) uit Winterswijk, maakte elk jaar handsschoenen en sokken voor ons. En wat waren we daar blij mee. Tijdens congressen (toen nog met avond programma) viel ik soms in de armen van ome Nico in slaap. Allemaal mooie herinneringen. Tante Mien altijd heel rustig, maar met mama op het podium was het lachen geblazen en konden ze niet stoppen met lachen. We woonde dicht bij elkaar en als ik uit school langs de flat liep dan zwaaide we altijd naar elkaar en soms ging ik naar boven en kreeg ik iets lekkers. Lieve tante Mien een trouwe vriendin van mijn mams maar ook een groot voorbeeld in de waarheid. Ik zie uit naar de tijd dat we al onze geliefde weer terug zullen zien. Heel veel sterkte en liefs. Vincent en Catharina 
Op 10 november 2020
om 20:23 getekend door:
C.a.t.h.a.r.i.n.a. .v.a.n. .d.e.n. .B.r.o.e.k.-.J.o.s.e.f.a.
Dit is niet ok
Lieve Familie gecondoleerd met het verlies.
We hebben mooie herinneringen aan Mien.Ze was een groot voorbeeld voor iedereen.
Tot ziens in het paradijs. 
Op 10 november 2020
om 19:59 getekend door:
F.a.m. .d.e. .R.o.o.i.j.
Dit is niet ok
Lieve Yvonne. En kleindochters en kleinzoon. Gecondoleerd met het verlies van tante Mien. Ik heb haar gekend als een goede onderwijzeres. 1966 denk ik waren bij hun op de boekstudie. Bij Marijke tijhof. Er waren geen broeders geen punt voor tante Mien. Een hoofd doekje op. En tante Mien deed het wel ff.ze was een kanjer sterkte kus Hennie de Rooij 
Op 10 november 2020
om 19:48 getekend door:
H.e.n.n.i.e.
Dit is niet ok
tweevoetjes@hotmail.com

Lieve Yvonne en familie gecondoleerd met het verlies van je moeder en oma .
Ze was een groot voorbeeld voor iedereen.
Veel sterkte hoor? 
Op 10 november 2020
om 19:40 getekend door:
M.e.r.i.a.m. .e.n. .l.e.o. .d.e.r.k.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve familie,
Gecondoleerd met het verlies van jullie zo lieve moeder en oma.
Mien en uiteraard Nico heb(ben) ik / wij leren kennen als lieve mensen, zuster en broeder en natuurlijk vele jaren als buren.
Wat ik zo geweldig vond aan Mien, dat zij echt empathisch was, zij voelde de pijn die ik voelde bij het verlies van Mirelva, wat zij later, zelf mee maakte bij het verlies van Bert en later Nico. De empathie had zij al, zij hoefde het niet eerst zelf mee te maken maar helaas zij maakte het mee.
Dankbaar ben ik dat ik haar dan ook nog regelmatig heb kunnen bezoeken in de "Schutse", selfies maken vond zij geweldig het maakte haar aan het lachen, helaas, later kon dat niet meer.
Ik ben ervan overtuigd dat ook zij tot degene behoort zoals omschreven in Job 14:15, Hij het vurige verlangen heeft Mien weer tot leven te wekken.
Lieve familie, de leegte die er overblijft doordat Mien er nu niet meer is kan een verschrikkelijke leegte en pijn zijn, deze ervaring hebben jullie al.
Heel veel sterkte en kracht toegewenst bij deze periode.
Spreuken 14:10.
Veel liefs van
Arthur & Mirelva (in herinnering) 
Op 10 november 2020
om 15:07 getekend door:
A.r.t.h.u.r. .A.r.e.n.d.s.
Dit is niet ok
Lieve familie,
Aan Mien heb ik veel fijne herinneringen. Vanaf 1962 dat we bij elkaar in de gemeente Osdorp zaten gingen we samen in de velddienst, ieder halfjaar in de vakantiepioniersdienst 75 uur. Begonnen we om 9 uur nb te doen. Moet je nu eens proberen. Ook deelde Mien haar zorgen met mij, ze nam dingen heeel serieus. Toen Yvonne met Bert ging trouwen had Yvonne een trouwjurk gekocht met een bloemetje en een hoed Mien wilde een witte jurk. Ze was er helemaal door van slag af. De witte jurk is er gekomen.
De waarheid was haar leven. Ze miste dat erg toen ze lichamelijk niet meer in staat was de vergaderingen te bezoeken. De dagtekst met haar doornemen was dan ook het enige en praten over vroeger. Ik ging graag naar haar toe en hou mooie herinneringen aan haar. 
Op 10 november 2020
om 13:36 getekend door:
J.o.k.e. .S.c.h.o.r.-.V.o.o.r.s.t.a.d.
Dit is niet ok
Lieve Yvonne, kinderen en familie,

Gecondoleerd.
Als onze moeder of onze oma ons ontvalt geeft dat ons heel veel intens verdriet.
Wij bidden voor jullie om dit te kunnen verwerken en een plaatsje te kunnen geven.
Maar zoals uit de vele berichten blijkt heeft tante Mien en ome Nico een geweldige naam, reputatie opgebouwd bij onze hemelse vader Jehovah.
Wat een prachtige herinneringen van ijver, geloof en zelfopoffering hebben wij allemaal mogen waarnemen.
Het heeft ons geraakt en aangemoedigd en zij hebben ons een voorbeeld van getrouwheid gegeven.
Terecht schreef Pauls daarom in Rom. 10:11 "Niemand die zijn geloof op hem bouwt, zal worden teleurgesteld."
Nee, want Jehovah heeft dit alles waargenomen en heeft hen en ons belooft wat Paulus in dat zelfde hoofdstuk vers 13 zegt "Want iedereen die de naam van Jehovah aanroept, zal worden gered."
Wat een vooruitzicht en toekomst staat ons te wachten, van vreugde en blijdschap om tante Mien en ome Nico weer in onze armen te kunnen sluiten d.m.v. de opstanding.
Liefs van Sem, Milan, Rachel en Richard van Unen. 
Op 10 november 2020
om 13:07 getekend door:
S.e.m.,. .M.i.l.a.n.,. .R.a.c.h.e.l. .e.n. .R.i.c.h.a.r.d. .v.a.n. .U.n.e.n.
Dit is niet ok
Lieve familie, gecondoleerd met het overlijden van tante Mien. Zij heeft haar strijd gestreden. Wat een voorbeeld van getrouwheid was tante Mien voor ons. Wij hebben hele mooie herinneringen aan tante Mien. Tante Mien heeft mijn moeder met haar 7 kinderen in de waarheid geholpen en bijbelstudie gegeven. We gingen als kinderen met tante Mien en ome Nico in de velddienst en deden toespraakjes met tante Mien. We hebben daardoor een speciale band ontwikkeld. Na mijn trouwen vond in het heel fijn om weer bij elkaar in de gemeente te komen. Het voelde zo vertrouwd. Tante Mien en ome Nico waren een prachtig voorbeeld van liefde voor Jehovah, ijver in de dienst, gastvrijheid en aandacht voor anderen. Het was bijvoorbeeld heel leuk om door hun (op hun oude dag) uitgenodigd te worden, gezellig op visite te zijn en oude herinneren op te halen. We hebben heel wat met elkaar meegemaakt en zullen haar dan ook nooit vergeten. Toen ik een tijdje geleden met mijn moeder bij haar in het bejaarden tehuis was, was het zo aandoenlijk, 2 oudjes hand in hand allebei in de rolstoel. We zien uit naar de tijd dat we haar weer in de armen mogen sluiten. Heel veel sterkte en liefs van ons. Edwin en Jolanda 
Op 10 november 2020
om 9:50 getekend door:
J.o.l.a.n.d.a. .e.n. .E.d.w.i.n. .N.i.e.u.w.e.n.h.u.i.s.
Dit is niet ok
       1 2        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Yvonne Haages-Noordstrand
op 6 november 2020
en blijft zichtbaar tot:
6 januari 2021
Contact met beheerder >
Contact met Yvonne Haages-Noordstrand:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Mien Noordstrand-Stronks

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: