Jan  van Beveren

Jan van Beveren

5 maart 1948 - 26 juni 2011

Keeper Jan van Beveren overleden

In het Amerikaanse Houston is Jan van Beveren overleden. De oud-doelman van Sparta en PSV was 63 jaar. Van Beveren gold in de jaren zestig en zeventig als de beste keeper van Nederland
Van Beveren, geboren in Amsterdam, verhuisde in zijn tienerjaren naar Emmen, waar hij op 15-jarige leeftijd al in het eerste van amateurclub VV Emmen keepte. Hij vertrok naar Rotterdam om zijn carriŤre als prof in 1967 te beginnen bij Sparta.

Succes bij PSV
In 1970 maakte hij de overstap naar PSV, de club waar hij tien jaar bleef spelen. Van Baveren won in zijn jaren bij de club uit Eindhoven onder meer drie landstitels en de UEFA Cup. Na PSV vertrok hij naar de Verenigde Staten en keepte daar voor de clubs Fort Lauderdale Strikers en Dallas Sidekicks. Hij beŽindigde zijn actieve loopbaan in 1985.

Ruzie met Cruyff
Van Beveren kwam 32 keer uit voor het Nederlands elftal, maar maakte nooit een eindronde van het wereldkampioenschap of Europees kampioenschap mee. Ruzies met vooral Johan Cruijff speelden daarin een beslissende rol.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 57        Volgende >
Jan van Beveren, hij staat nog op mijn netvlies hoe hij zijn sportwagen parkeerde in de Hoogmadestraat in Overschie. Waar hij als scheidsrechter was uitgenodigd door dhr Ouwehand. Ik was als kleinste altijd de klos dat ik moest keepen. Na afloop zei Jan of ik niet wilde trainen bij Sparta. Twee seizoenen was hij mijn keepertrainer, veel geleerd en getraind. Voor mij was hij de beste keeper die we gehad hebben in de wereld. 
Op 12 december 2013
om 11:40 getekend door:
H.a.n.s. .H.o.l.l.e.m.a.n.
Dit is niet ok
Geweldige vent! wat een mooi portret kwam van hem toen Mart Smeets hem opzocht in Dallas, wat een onrecht is hem aangedaan door Cruijf en consorten, onbegrijpelijk!!
Ik denk aan ja, Jan! 
Op 29 september 2011
om 10:43 getekend door:
T.o.m.
Dit is niet ok
Vlak voor mijn vakantie naar Afrika hoorde ik van het plotselinge overlijden van Jan van Beveren. Ik was geschokt. Jan was mijn grote voorbeeld als keeper toen ik zelf keepte bij Rood Wit Veldhoven C3 en ook daarna toen ik hem heb zien trainen bij PSV ten tijde dat ik in PSV B2 zat. Ik was al een paar jaar zoekende naar informatie over Jan op het internet en was stomverbaasd dat er zo weinig over hem gelogd was aangezien hij de beste keeper aller tijden van Nederland was. Alleen het boek van Ruud Doevendans werd hier en daar vermeld. De documentaire die Mart Smeets over Jan maakte kwam dan ook als een blijde verrassing, geweldig gedaan Mart. Een van mijn hartewensen was om Jan ooit zelf nog eens te ontmoeten in de VS of hier maar dat mocht niet zo zijn. Ik hoop Jan bij mijn hemelse Vader te ontmoeten. Ik wens zijn vrouw, zijn kinderen en zijn eventuele kleinkinderen veel sterkte toe en God's rijke zegen. 
Op 18 augustus 2011
om 13:52 getekend door:
J.o.h.a.n. .B.r.o.e.r.s.m.a.
Dit is niet ok
Veel te vroeg is mijn jeugdidool overleden.Nooit ben ik deze bijzondere PSVer vergeten;Je was zonder enige twijfel de beste keeper;ongelooflijk katachtige reacties waar ik van genoten heb.Dank daarvoor!NOS sportdocument met Mart Smeets verdient lof;de eer die bij Jan hoorde hebben jullie naar hem toegebracht tijdens jullie bezoek aan van Beveren in Texas.
Jan rust zacht en veel sterkte voor zijn familie&vrienden 
Op 30 juli 2011
om 2:54 getekend door:
P.a.u.l.
Dit is niet ok
bij deze wil ik mijn medeleven uitspreken voor het veel te vroege overlijden van onze beste keeper ooit.
ik heb Jan in de jaren 70 persoonlijk gekend en veel tijd met hem doorgebracht. het was een hele fijne man en met weemoed denk ik aan deze tijd terug.
veel sterkte voor zijn huidige vrouw en kinderen en ook voor zijn exvrouw Petra.
dag lieve Jan, rust zacht! 
Op 11 juli 2011
om 14:03 getekend door:
M.a.r.i.Ž.t.t.e. .H.e.r.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Bij deze wil ik Jan postuum bedanken voor die prachtige voetbalherinneringen uit mijn jeugd.Deze zal ik nooit vergeten!Had graag wat langer van zijn keepen genoten maar hij wilde destijds weg uit Nederland.Begrijpelijk...Veel sterkte toegewenst voor de familie. 
Op 7 juli 2011
om 2:41 getekend door:
m.a.r.k.
Dit is niet ok
Mijn jeugd idool en groot sportman, is helaas veel te vroeg overleden.Ik wens de familie heel veel sterkte met dit verlies.Ik verwacht dan ook een standbeeld voor deze topper.
Jan van Beveren was de aller...allerbeste. 
Op 6 juli 2011
om 20:30 getekend door:
J.o.h.n. .C.a.p.e.l.l.o.
Dit is niet ok
Jan ik zal je herinneren als de beste keeper waar ik ooit mee gespeeld heb .
Jammer dat er mensen op de wereld zijn als Johan Cruyff waar veel mensen achter aan lopen en die veel kapot kunnen maken .Het jaar met jou in het militaire elftal zal ik nooit vergeten . Rust in vrede Guus Hoevenberg 68-3 Heracles 
Op 2 juli 2011
om 21:35 getekend door:
G.u.u.s. .H.o.e.v.e.n.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Jan was mijn jeugdidool. Ik had posters van hem boven mijn bed hangen. Als mensen mij het doel zagen verdedigen zeiden ze: je 'keept' als Jan van Beveren. En dan was ik trots! 
Op 1 juli 2011
om 21:39 getekend door:
R.e.n.ť. .t.e.n. .B.r.u.g.
Dit is niet ok
Destijds heb ik de werkelijke redenen van het vertek van Jan uit het Ned.elftal niet geweten. Weggepest blijkt in een TV documentaire. Ik herinner me hem als de beste NL keeper ooit, hoewel vergelijken moeilijk is. Zijn vertrek uit dit leven is natuurlijker vele malen heftiger. Van harte condoleances voor zijn naasten.
Ernst Naber, Alkmaar 
Op 1 juli 2011
om 12:56 getekend door:
e.r.n.s.t. .n.a.b.e.r.
Dit is niet ok
Hiermede wil ik de famillie van Jan van Beveren condoleren met het verlies van hun dierbare man vader schoonvader en opa en ook de voetbalclubs Sparta en PSV condoleren met het verlies van hun oud-collega. Hij hoort voor mij thuis in het rijtje van Nederlandse keepers zoals Frank de Munck allias De Zwarte Panter Edwin van der Sar Eddy Pieters Graafland Eddy treytel Hans van breukelen en Piet Schrijvers en vele buitenlandse keepers zoals Lew Yashin Dino Zoff Sepp Maier en Jean-Marie-Pfaff. Jan rust in vrede en bedankt voor het mooie keeperswerk dat je ons hebt laten zien. William van Duin. 
Op 1 juli 2011
om 0:33 getekend door:
W.i.l.l.i.a.m. . .v.a.n. . . .D.u.i.n...
Dit is niet ok
Wij in Emmen zijn altijd zo trots geweest op Jan.Dat zo'n talent bij ons vandaan kwam. Wat ontzettend jammer dat hij er plotseling niet meer is.
In stilte gedenken we hem. En heel veel sterkte voor de mensen dicht om hen heen, die hem zo zullen missen. 
Op 30 juni 2011
om 23:40 getekend door:
L.u.c.i.e. .B.l.o.m.s.m.a.
Dit is niet ok
Shit, hier ben ik kapot van. Rust zacht, gigant van een sportman. Ik heb er pijn van in mijn buik. Dag Jan, je was de allerbeste die ik ooit heb gezien!!! 
Op 30 juni 2011
om 22:12 getekend door:
t.i.j.s.
Dit is niet ok
Je was geweldig. Nooit een betere gezien, ballet. Ik ben er al de hele week stil van.
Rust zacht... 
Op 30 juni 2011
om 21:45 getekend door:
P.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Op een zondag in de tweede helft van de jaren zestig werd de kiem gelegd voor een van mijn mooiste jeugd herinneringen bij Sparta - Ajax. Het werd die dag 1-0 voor Jan van Beveren en voor mij het aanschouwen van de geboorte van een legende.

Rust in vrede Jan. Jou vergeten is onmogelijk voor hen die jou zagen schitteren. 
Op 30 juni 2011
om 21:32 getekend door:
R.o.b.e.r.t. .d.e. .K.o.r.t.e.
Dit is niet ok
Hij was en blijft een voorbeeld voor heel voetballend Nederland.
Voor de familie heel veel sterkte toegewenst. 
Op 30 juni 2011
om 21:13 getekend door:
J.o.
Dit is niet ok
lieve jan jij was een sport man in hart en nieren ,wij genoten altijd van jou.jij had meer verstand in jou pink van voetbal dan crijff in zijn hele body fam. heel veel sterkte 
Op 29 juni 2011
om 18:26 getekend door:
e.l.s. .v.a.n. .p.u.t.t.e.n.
Dit is niet ok
De beste keeper die ik ooit heb gezien. Jan, bedankt je was een geweldenaar in en buiten het veld. RIP 
Op 29 juni 2011
om 18:02 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .P.a.u.w.
Dit is niet ok
geachte familie leden

Ik wens lle nabestaande sterkte toe met dit verlies en dat jullie de kracht vinden dit te verwerken 
Op 29 juni 2011
om 11:42 getekend door:
K.a.r.i.n.
Dit is niet ok
Jan van Beveren bedankt voor wat je mij hebt geleerd ergens voor staan niet over je heen laten lopen, geweldig je was een voorbeeld. Maar als sportman, keeper geweldig die techniek niemand zo als jij.ik hoop dat je moge rusten in vrede en we zullen je nooit vergeten.
Je was de beste keeper, mooiste keeper weinige zullen jou evenaren. 
Op 29 juni 2011
om 2:10 getekend door:
L.a.u.r.e.n.s. .h.u.r.k.m.a.n.s.
Dit is niet ok
       1 2 3        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Joke
op 26 juni 2011

Contact met beheerder >
Contact met Joke:


  annuleren
Een blijvende herinnering aan:

Jan van Beveren

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: