Bobby Fischer

9 maart 1943 - 17 januari 2008
Voormalig wereldkampioen schaken Bobby Fischer is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de nationale radio in IJsland vrijdag bekendgemaakt.

Bobby Fisher overleden

De geboren Amerikaanse grootmeester met IJslands paspoort was van 1972 tot 1975 wereldkampioen. Hij werd in 2000 op internet uitgeroepen tot schaker van de eeuw.

Fischer raakte in 1992 in opspraak toen hij een VN-boycot negeerde en tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië in Servië opnieuw een match speelde met de Rus Boris Spasski, zijn tegenstander in 1972.

De Verenigde Staten vaardigden later een internationaal arrestatiebevel uit tegen de schaakmeester wegens dit incident en een flinke belastingschuld.Condolence book Bobby Fischer
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
Er zijn nog geen condoleances voor dit register.
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder


Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto