Jan Maiburg

Jan Maiburg

12 oktober 1943 - 3 september 2023

Kijk, ik ben bij jullie tot het einde van de wereld

Met verdriet in ons hart delen wij u mede dat onze vader Jan Maiburg op 3 september in het ziekenhuis is overleden. Ondanks dat zijn geest nog door wilde, gaf zijn lichaam het na een wekenlange strijd op.

Jan laat een mooie nalatenschap achter in de (inter)nationale paardenwereld, waar hij erg trots op mag zijn.

We hopen dat u uw herinneringen en anekdotes met betrekking tot Jan hieronder wilt delen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 66        Volgende >
Hoorde pas laat ( eind oktober ) van Jan's overlijden .
Jan leerde ik kennen op de -vroegere -zorgboerderij van de -vroegere - Hafakker , in de jaren '80 .
Hij gebruikte soms onze Fjordenpaarden voor zijn menlessen . Later ben ik ook bij hem op les gegaan , en behaalde bij hem mijn mijn koetsiersbewijs . Mijn mentechniek noemde hij met humor " meer Boerenbach dan Achenbach ", maar het droeg zijn goedkeuring weg , en gelukkig ook die van de examinator . Nóg weer later ook via zijn lessen het ruiterbewijs .
Jan Maiburg was een geweldige paardenman , maar zijn belangstelling en kennis reikten veel verder in de wereld en het leven . Hij was een praktisch mens , en daarnaast een intellectueel ,
die over veel zaken een visie had , waarover je goed en diep met hem van gedachten kon wisselen , wat ik dan ook vele malen met plezier gedaan heb.
Jan is niet meer bij ons , zijn geestelijke nalatenschap zal blijven bij velen van ons .
Een indrukwekkend en onvergetelijk man.
Gerrit Gons 
Op 25 november 2023
om 13:34 getekend door:
G.e.r.r.i.t. .G.o.n.s.
Dit is niet ok
Bedankt Pieter Bas voor de kennisgeving en ik laat je weten dat ik je vader zeer waardeerde, hij gaf ook dat gevoel wederzijds.
Ik hielp hem met wat administratieve zaken en ik zag een man in de laatste jaren van een eerder zeer bewogen (paarden)leven, je had direct door dat dit een bijzonder mens was. Toen mijn tijdelijke hulp overbodig was hebben we elkaar zoals het hoort losgelaten (na een laatste theetje..), een bijzondere vriendschap achter latende. 
Op 28 oktober 2023
om 14:39 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .N.o.l.s.t. .T.r.e.n.i.t.é.
Dit is niet ok
Lieve Jan, urenlang samen gedanst op de avond van mijn trouwfeest in Manege De Kill, 1975. Stiekem werd ik verliefd op je, maar ja...ik was net getrouwd.Je was onze zeer gewaardeerde instructeur en je bereidde Sander en mij voor op de instructeursopleiding in Deurne. Later zocht ik je op in Den Bosch, als ik daar voor mijn werk moest zijn. Helaas zijn we elkaar uit het oog verloren... Jan, ik zal je nooit vergeten, je onuitputbare paardenkennis maar ook je vriendschap. Rust zacht, oude vriend. 
Op 22 september 2023
om 21:29 getekend door:
M.a.r.t.y. .S.t.e.m.m.e.r.
Dit is niet ok
Samen waren we begonnen aan boek 2 over het leven van onze idool Geza von Hazslinszky. Vele uren praten, ontdekkingen doen en vreselijk veel plezier bij het schrijven van de hoofdstukken. …Jan het boek maak ik af en draag het op aan jou want ook jij mag niet vergeten worden in de wereld van paarden….rust zacht… 
Op 8 september 2023
om 22:02 getekend door:
I.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Lieve Jan, bedankt voor onze vriendschap die vijftig jaar heeft geduurd: dank voor je steun in moeilijke tijd en, voor het plezier dat we hebben gehad, voor de mooie herinneringen die je achterlaat en je wijze raad af en toe: goede reis en als reïncarnatie bestaat, dan kom je vast terug als paard bij jezelf, zoals je altijd zei….smokkie,Tjits 
Op 8 september 2023
om 20:58 getekend door:
T.j.i.t.s.
Dit is niet ok
Een groot man is niet meer. Jaren geleden lessen voor het ruiterbewijs gedaan, trots was ik toen hij mij vertelde dat ik kon rijden. Jaren daarna kwam ik hem tegen een altijd wilde hij weten hoe het ging. Dat was Jan ten voeten uit. Sterkte met dit verlies. 
Op 8 september 2023
om 9:52 getekend door:
L.i.l.i.a.n. .R.o.z.e.n.d.a.a.l.
Dit is niet ok
Jan Merci beaucoup pour les moments partager et surtout l'amitié. Le vin blanc à ta santé Pouilly fumé. Difficile de te laisser dans le passé. Guerit Auvergne France 
Op 8 september 2023
om 6:52 getekend door:
G.u.e.r.i.t. .S.c.h.e.l.l.i.n.g.
Dit is niet ok
So sad to hear of Jan's passing, we had many wonderful times trawling the archives of the masters and discussing the old ways, so few today understand! May he rest in peace and no doubt is driving a coach and four through the next world! 
Op 7 september 2023
om 18:31 getekend door:
C.a.r.o.l.i.n.e. .S.t.e.p.h.e.n.s.
Dit is niet ok
Dank je wel Jan, voor alles wat je voor de boerderij hebt betekent. Je aanwezigheid en de gezellige ritjes die je maakte met onze cliënten zullen gemist worden. Het gezellige praatje op de wagen en tijdens de koffie.
Heel veel sterkte gewenst voor de kinderen en familie.
Lieve Jan rust zacht... 
Op 7 september 2023
om 18:16 getekend door:
Z.o.r.g.b.o.e.r.d.e.r.i.j. .d.e. .H.a.f.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Je hebt mensen met paarden en paardenmensen, zeiden we vaak tegen elkaar. Maar eigenlijk kwam ik bij jou om je te helpen met het regelen van dingen die jou zelf niet zo goed lukte. Ik kwam gewoon m’n werk doen. Toch ging vrijwel elk gesprek over paarden toen bleek dat ik een “paardenmeisje” was. Veel gezamenlijke kennissen, waaronder wijlen mijn opa, uiteraard allemaal van de paarden. Lieve Jan, je was niet zomaar een cliënt, ik ben dankbaar dat ik jou heb mogen leren kennen. Ik hoop dat je naar de eeuwige groene weides bent zodat je met jouw paardenhobby verder kan.
Heel veel sterkte gewenst voor je kinderen en familie. 
Op 7 september 2023
om 17:39 getekend door:
M.i.r.a.n.d.a. .H.u.i.j.g.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Jan, bedankt voor alle mooie momenten tijdens mijn stages en alle kennis die je met mij en zoveel anderen gedeeld hebt. Altijd even een kopje thee,een koekje en een goed gesprek. Het voelde nooit als werk, maar meer als thuiskomen.
Heel veel sterkte gewenst voor de familie ❤️. 
Op 7 september 2023
om 12:13 getekend door:
S.a.b.r.i.n.a.
Dit is niet ok
Jan was so accomplished as a serious horseman. He was always sharing his knowledge generously. I made an attempt to meet him once, but he excused himself.
Jan Maiburg, may you rest in peace. I feel honoured to have known you, even just a little!
Georgina 
Op 7 september 2023
om 11:19 getekend door:
G.e.o.r.g.i.n.a. .B.e.a.r.d.
Dit is niet ok
Such sadness to have lost a wonderful classical rider. RIP Jan, fly high with the unicorns.
May life continue and become a better world with our horses being ridden using the classical concept. 
Op 7 september 2023
om 9:35 getekend door:
T.r.a.c.e.y. .A.r.n.e.l.l.
Dit is niet ok
Beste Jan,
Rust zacht, het ga je goed… 
Op 7 september 2023
om 2:21 getekend door:
Y.o.l.a.n.d.a. .S.t.r.i.k.
Dit is niet ok
Liebe Wilma,

wir wünschen dir und deiner Familie ganz viel Kraft in dieser schweren Zeit!

Wir denken an Euch

Ingrid und Reinhard, Steffi und André mit Familien 
Op 6 september 2023
om 22:28 getekend door:
S.t.e.f.f.i. .K.r.a.m.e.r.
Dit is niet ok
Thank you Jan, for gently trying to teach me the noble art of horse riding!
My thought go to your family. 
Op 6 september 2023
om 20:26 getekend door:
A.n.n.i.k.a. .E.k.b.o.m. .S.c.h.n.e.l.l.
Dit is niet ok
Jan was 17 en ik bijna 16 jaar toen we verliefd op elkaar werden. Dat hij katholiek was en ik protestant werd niet zo leuk gevonden door zijn ouders. Toch hebben we 5 jaar verkering gehad. We zijn tot op heden van elkaar blijven houden. Zo’n bijzonder mens zal een enorme leegte achter laten. Heel veel sterkte voor zijn familie en Jan een hele goede reis, dank je dat je in mijn leven was 
Op 6 september 2023
om 20:14 getekend door:
P.a.m.e.l.a. .v.a.n. .v.l.i.e.t.
Dit is niet ok
Lieve Jan, iconisch paardenman,historicus, intellectueel. Een fijn mens met een fotografisch geheugen,meestal heel diplomatiek, dan weer zeer uitgesproken..zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat zou hij trots geweest zijn als hij al deze herinneringen kon lezen..want..uiteindelijk was hij zeer bescheiden over zijn kennis en kunde. Een prachtige nalatenschap, waar zijn echte trots zijn kinderen en kleinkinderen betrof, veel sterkte gewenst 
Op 6 september 2023
om 18:45 getekend door:
S.a.s.c.h.a. .B.e.n.j.a.m.i.n.s.
Dit is niet ok
Mijn oprechte deelneming wij zullen Jan, een levend lexicon van de Rijkunst heel erg missen. Hij heeft ons zo veel informatie en plezier bezorgt met zijn bijdragen. 
Op 6 september 2023
om 16:24 getekend door:
U.l.r.i.k.e. .T.h.i.e.l.
Dit is niet ok
Lieve familie, gecondoleerd met het overlijden van Jan. Ik zal nooit de les vergeten waar Jan mij liet licht rijden op het verkeerde been op de volte, om het paard beter te balanceren. Dat was een eye opener. Dank voor de wijze lessen en mooie verhalen! 
Op 6 september 2023
om 15:39 getekend door:
G.e.e.r.d.i.n.a. .M.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
       1 2 3 4       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Pieter Bas Maiburg
op 5 september 2023
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Pieter Bas Maiburg:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Jan Maiburg

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto