Douwe Remmelts

Douwe Remmelts

22 januari 2002 - 30 april 2023
With total shock, we heard of the unexpected passing of Douwe Remmelts. Douwe was about to complete his BSc studies in astronomy and physics, and he was an active member of De Leidsche Flesch. They write about him: ‘Douwe was befriended by many members, he gave his all to committees, and brought smiles and laughs to us on a daily basis.’ Students and staff also know him as a valued Teaching Assistant. His presence touched many in the LION and STRW family and the resonance of these moments will always remain with us.

We have Douwe in our thoughts and we wish all the strength to Douwe’s family and friends in these most difficult of times. His cheerful presence will be missed tremendously.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 25        Volgende >
Lieve Douwe,

Het is inmiddels een aantal weken geleden, maar van binnen lukt het me nog niet om het helemaal te beseffen. We kenden elkaar van het EJW, waar jij en Wout onze begeleiders waren.
Ik zal nooit vergeten hoe je jouw geweldige enthousiasme onbewust perfect overbracht op ons dat hele weekend. Je was als een zonnetje die voor een constante warmte zorgde, ik ben erg dankbaar dat ik je toen heb mogen leren kennen.

Ik hoop dat je weet hoeveel mensen je gaan missen. Rust zacht lieve Douwe❤️ 
Op 24 mei 2023
om 17:03 getekend door:
I.s.m.a.e.l.
Dit is niet ok
Lieve Janneke en familie,
Ik hoorde net van het verdrietige bericht van jullie geliefde Douwe, zoon, broer, oom, vriend.
Wij wensen jullie alle kracht toe en heel veel sterkte.

🙏 
Op 23 mei 2023
om 15:15 getekend door:
M.i.r.a.n.d.a. .K.o.o.p.m.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Douwe,

Het was zo’n mooie dag toen wij gebeld werden om te verzamelen op het Snellius. Geblinddoekt werden wij naar binnen gebracht, met een stroopwafel in de mond. Toen we neergezet werden, hield Bas een praatje over hoe elke persoon in het KB een tompouce zou eten. Na deze presentatie kregen we ook allemaal de kans om onze methoden, die soms toch wel redelijk uniek waren, los te laten op echte tompoucen.

In het zonnetje hebben we een hele collectie foto’s met elkaar gemaakt, in allerlei configuraties en met veel gelach. We hadden er zin in. Een heel jaar samenwerken en plezier maken. Het is zo gek om te bedenken dat we dit avontuur zonder jou door moeten zetten.

Het is ontroerend om te zien wat voor impact je hebt gehad op de mensen om je heen. “Vrolijk”, “enthousiast”, en “een stralende zon” zijn beschrijvende termen die vaak terug te vinden zijn in de grote verzameling brieven en berichten die voor jou geschreven zijn. Hopelijk wist je hoe geliefd je bent geweest. Het doet ons groot verdriet dat je niet het gevoel had je gedachten bij iemand kwijt te kunnen. We waren er graag voor je geweest. Hopelijk ben je nu op een betere plek.

We missen je.

Heel veel liefs,
Annabelle, Bram, Florian, Myrdhin, Renske, en Revenna 
Op 22 mei 2023
om 15:17 getekend door:
K.B. .1.0.1.
Dit is niet ok
Lieve Douwe,

Ik leerde je eerst kennen tijdens EJW wat uiteindelijk een van de leukste weekenden ooit bleek, waarvoor ik eeuwig dankbaar zal zijn dat Wout en jij mijn mentor papa’s waren.

In de maanden die volgde heb ik nog zoveel goede herinneringen aan jou. Alle EN sessie's waarin we de domste dingen gingen bespreken maar ook onze liefde voor muziek uit de jaren 70. Flesch activiteiten en feestjes waar je altijd te vinden was.
Ik en vele andere gaan je missen, rust zacht.
Annemiek 
Op 19 mei 2023
om 12:05 getekend door:
A.n.n.e.m.i.e.k.
Dit is niet ok
Lieve Joost, Janneke en Bernard,
wat een ongelooflijk verdrietig nieuws. Gecondoleerd met dit verlies en heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd. 
Op 17 mei 2023
om 12:14 getekend door:
J.e.r.o.e.n. .K.o.o.p.m.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Douwe,

Ik denk veel aan hoe je voor anderen altijd een luisterend oor was, een schouder om op te huilen of om mee te knuffelen en je stomme grapjes en vrolijke lach om iemand op te vrolijken. Ik wou zo graag dat wij dit ook voor jou hadden kunnen zijn. Ik hoop heel erg dat je ziet hoe we je nu missen en dat we elkaar ooit nog tegenkomen en dat je dan weet, ik was niet alleen. Je laat een groot gat achter bij de flesch, in de bar, op de uni, in het leven en vooral in ons hart.

Douwe het ga je goed, waar je ook mag zijn. We blijven altijd aan je denken, het gemis is groot.

Liefs Nikki

Heel veel sterkte aan de familie, Anfie en Wout. Jullie zijn in mijn gedachten 
Op 16 mei 2023
om 23:30 getekend door:
N.i.k.k.i. .G.e.e.s.i.n.k.
Dit is niet ok
Beste Douwe,
Tijdens de dienst vorige week leerde ik (als collega van je vader) je een klein beetje kennen. Wat jammer dat je leven ten einde is, het leek zo mooi. Warme familie en vrienden, vriendin die je wist te ontdooien, goede vriend die toch geen K Belg bleek te zijn, boeiende reizen, prachtige muziek. Sterkte aan ieder die je moet missen. 
Op 16 mei 2023
om 12:27 getekend door:
K.a.r.i.n. .Z.o.n.d.e.r.v.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Janneke, Bernard en Joost.
Zonet hebben wij het vreselijke bericht gekregen van het overlijden van jullie zoon, broer Douwe.
Woorden schieten tekort als je bedenkt hoe donker dit voor jullie moet zijn.
Wij wensen jullie voor de komende tijd alle liefs.

Janneke Droog-Mallant
Rob Droog. 
Op 13 mei 2023
om 22:16 getekend door:
J.a.n.n.e.k.e. .D.r.o.o.g.-.M.a.l.l.a.n.t. .e.n. .R.o.b. .D.r.o.o.g.
Dit is niet ok
Lieve Douwe

Jij was een goede vriend van onze dochter Naomi. Samen op vakantie, samen op de borrel. Wij kennen de verhalen en zien nu ook het verdriet van jou overlijden.
Wij wensen jou familie, vrienden en jou vriendin veel sterkte toe in deze tijd. 
Op 12 mei 2023
om 17:16 getekend door:
F.a.m... .S.c.h.u.t.t.e.
Dit is niet ok
Lieve Douwe,

Wij kennen jou alleen uit de verhalen van onze Annabelle. Het was duidelijk dat jij een goede en zorgzame vriend was en daarom waren we, zonder dat jij het wist, groot fan van jou. Het is afschuwelijk om de verleden tijd te moeten gebruiken nu.

We denken aan jou en leven mee met jouw familie en jouw vriendin. En natuurlijk met al je vrienden, waarvan je er heel veel hebt.

Marrie & Richard 
Op 11 mei 2023
om 20:44 getekend door:
M.a.r.r.i.e. .&. .R.i.c.h.a.r.d.
Dit is niet ok
Wij wensen de familie, vrienden en studiegenoten veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit enorme verlies.

Namens studentenhuisvester DUWO, Laurens Cramer, vestigingsdirecteur 
Op 10 mei 2023
om 11:29 getekend door:
L.a.u.r.e.n.s. .C.r.a.m.e.r.
Dit is niet ok
Als docent heb ik het voorrecht gehad om aan jou onderwijs te mogen geven. De altijd vrolijke maar toch ook kristische manier waarop jij ons onderwijs hebt gevolgd is voor mij een bron van inspiratie om ons onderwijs (nog) beter te maken. Voor mij voelt het alsof we pas net waren begonnen aan deze ontdekkingsreis. Helaas is er nu plots een einde gekomen aan deze reis. Ik had nog zoveel van je kunnen leren.

Vaarwel en rust zacht, lieve Douwe.

Michiel de Dood
Docent Statistical Physics 2 & Opleidingsdirecteur B.Sc. Natuurkunde 
Op 8 mei 2023
om 15:49 getekend door:
M.i.c.h.i.e.l. .d.e. .D.o.o.d.
Dit is niet ok
Wij wensen de familie, vrienden en alle dierbaren kracht, moed en tijd om dit grote verlies enigszins te kunnen plaatsen.
Familie Klinkert 
Op 8 mei 2023
om 11:57 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .&. .G.e.r.m.a.i.n.e. .K.l.i.n.k.e.r.t.,. .I.s.a. .M.a.r.t. .F.l.o.r.e. .R.o.e.m.e.r.
Dit is niet ok
Douwe, ik ken je vooral van de verhalen en een enkele ontmoeting. Je hebt op veel mensen impact gehad door wie je was. Getalenteerd, zorgzaam, vrolijk, enthousiast en genietend. Een jong, mooi mens met een uitbundige toekomst voor zich. Het heeft niet zo mogen zijn. Je had, zonder dat we het wisten, de lat voor jezelf wel heel erg hoog liggen. Je had zo veel milder voor jezelf mogen zijn.
De stilte die je achterlaat is oorverdovend en intens verdrietig.
Ik wens iedereen heel veel sterkte toe! 
Op 8 mei 2023
om 11:09 getekend door:
A.t.z.e.
Dit is niet ok
Lieve, lieve, lieve Douwe. Vorig jaar op studiereis heb ik jou leren kennen, en later heb ik - tegen iedereens verwachting in - als jouw vriendin mijn gelukkigste maanden mogen beleven. Vlak voor onze tweede studiereis samen, ben je ineens weer weg. Ik mis je zo ontzettend veel, en er was nog zoveel dat we samen zouden meemaken. Maar ik weet dat je door zal leven in elke plek waar ik kom, elk voorwerp dat ik zie, elke gedachte die in me opkomt, en elk stukje muziek dat ik hoor. Ik hoop dat je stiekem in spirit nog elke nacht naast me in bed kruipt. Ik hoop dat je af en toe nog eens op ons neer kunt kijken, en kunt lachen over hoe mooi de leuke dingen waren, over hoeveel liefde we hebben en delen voor jou, over hoe geliefd je bent. Rust zacht, lieve Duif, en laten we elkaar weer ontmoeten als de tijd rijp is. Ik houd van je, voor altijd. 
Op 6 mei 2023
om 17:58 getekend door:
A.n.n.a. .S.o.f.i.e. .K.r.ä.m.e.r.
Dit is niet ok
Voor Douwe en familie,
Ik heb je maar kort gesproken op de ouderdag. En via de verhalen die Wessel ons vertelde, hoorde je wat een fijn medemens jij was en hoe jij voor anderen klaarstond, de wereld mooi kleurde.
Als ouder staan we aan de zijlijn en zien we de intense rouw bij onze zoon om jou.
Pijn, verdriet en blijdschap, het is er allemaal. En altijd tegelijk, ook al ervaren we dat niet altijd bewust.
Je laat een leegte achter en tegelijkertijd heb je voor heel veel jongeren juist nu nog meer richting gegeven.
Dankjewel man, dat jij de wereld durfde te kleuren.
Ik heb intens te doen met alle mensen om jou heen die jou hier moeten leren missen en wens iedereen heel veel sterkte.
X Iris 
Op 5 mei 2023
om 9:17 getekend door:
I.r.i.s.
Dit is niet ok
Lieve Douwe,
Jouw aanwezigheid als student-assistent heeft mijn ervaring van EN een heleboel beter gemaakt. De herkansing volgende week zal erg pijnlijk zijn. De odes aan jazz zijn nu alleen voor mij en vrede hopelijk met jou. 
Op 5 mei 2023
om 5:16 getekend door:
G.i.a.n.n.i. .B.r.u.n.k.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Douwe. Wat hebben wij toch ongelooflijk veel beleefd, besloten, gedacht, bereikt en betekend met en voor elkaar. Een jaar lang voelde het zelfs meer als één dan als twee en konden we elkaars zinnen praktisch aanvullen. Ik heb veel van jou geleerd en altijd naar jou opgekeken, dat wist je. Ik ben trots op je. Ik respecteer je keuze en vergeef je de pijn die ik ervaar. Want uiteindelijk heb ik zoveel meer door jou gewonnen dan ik hiervoor zal moeten inleveren. Het ga je goed, mijn beste vriend. Je blijft voor altijd bij me.
Wanneer ik oud en wijs zal zijn: "I'd smile and say you were the best friend of mine."~A.P.P.

Dear Douwe. We have been through so much. We shared memories, decisions, thoughts, achievement and were highly important to each other. For one year, it felt more as one whole than as two and we could autocomplete each others sentences. I learned a whole lot from you and have always looked up to you, you knew that. I am proud of you. I respect your choice and forgive you for the pain that I experience. Because in the end, I gained much more from you than I will loose from your choice. All the best, my best friend. You will always stay with me.
When I'm old and wise: "I'd smile and say you were the best friend of mine."~A.P.P. 
Op 4 mei 2023
om 20:57 getekend door:
W.o.u.t. .G.o.e.s.a.e.r.t.
Dit is niet ok
Beste Douwe,
Ik ben enorm geschokt door jouw heengaan. Je was altijd zo'n slimme, enthousiaste en behulpzame TA. Ik heb spijt dat ik je niet beter heb kunnen leren kennen. 
Op 4 mei 2023
om 19:11 getekend door:
L.u.k.a.s. .O.o.m.s.
Dit is niet ok
Lieve familie,
Mijn zoon deelde het droevige bericht dat Douwe 30 april is overleden. Sindsdien leef ik erg mee met wat er gaande is op de Universiteit. Het is prachtig hoe alle jonge mensen reageren en samen komen. Ik kan het verdriet en het ongeloof wat jullie overkomt niet bevatten en ik wens jullie kracht en liefde voor nu en voor de tijd die komen gaat. Lieve groet,
Saskia. ( moeder van een medestudent van Douwe) 
Op 4 mei 2023
om 19:06 getekend door:
S.a.s.k.i.a. .S.i.m.o.n.s.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Michelle Willebrands
op 3 mei 2023
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Michelle Willebrands:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Douwe Remmelts

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto