Joost van der Veer

Joost van der Veer

3 december 1977 - 11 januari 2023
Op 11 januari bereikte ons het verdrietige nieuws dat onze geliefde collega en docent Joost van der Veer na een oneerlijke strijd tegen kanker is overleden.

Joost was een echt onderwijsmens. Hij genoot ervan om bij Zuyd te zijn, om contact te hebben met studenten en om betekenisvol te kunnen zijn in hun ontwikkeling en in hun leven. Andersom waren de studenten en collega’s betekenisvol in het leven van Joost. We hebben samen het ziekteproces van Joost beleefd. Waar het vorig studiejaar steeds beter leek te gaan kwam er in oktober toch het bericht dat de kanker terug was. Dat was opnieuw schrikken! Joost heeft tot het einde gevochten en hij heeft tot het laatste moment alles uit het leven gehaald.

Joost, door jou beseffen we nog meer dat we het leven en onze gezondheid niet voor lief moeten nemen. We proostten meermaals samen op het leven en dat blijven we doen, ter nagedachtenis aan jou. Je wordt herinnerd om de hilarische opmerkingen in je instructie-filmpjes, om samen hakken op een gabberplaat tijdens opleidingsfeestjes, om je grote mate van betrokkenheid, om je VEERkracht en bovenal om het fijne positieve mens dat je was. We zullen het glas op je heffen, je zou het niet anders hebben gewild, met een traan en een glimlach. Want die glimlach had jij ook altijd. Genieten van het leven was jouw levensfilosofie…

Het ga je goed, Joost. Onze opleiding is een engeltje rijker. Tot ooit!

Voor studenten en collega’s is, naast dit online condoleanceregister, een herdenkingshoek ingericht op de B0-gang om herinneringen aan Joost te delen of een boodschap aan zijn nabestaanden achter te laten.

We willen alle dierbaren van Joost, in het bijzonder Nynke en Femke, heel veel sterkte wensen met dit grote verlies. We denken aan jullie!
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 21        Volgende >
Lieve Joost

Bedankt voor al uw wijze lessen, u had altijd tijd voor ons en nam de tijd als wij het even niet snapte.
Dankuwel voor alle herinneringen
We zullen u missen 
Op 18 januari 2023
om 17:26 getekend door:
B.r.a.m.
Dit is niet ok
Lieve Joost, fijne collega,

Jouw glimlach in het leven,
doet je telkens stilstaan, heel even,
bij een stukje geluk in het bestaan,
maar helaas, we moeten jou nu laten gaan ...

Veel sterkte aan alle nabestaanden 
Op 17 januari 2023
om 9:53 getekend door:
A.n.i.t.a. .K.o.s.m.a.n.n.
Dit is niet ok
Lieve Joost,

Jouw kalmheid en glimlach maakte de lessen erg leuk. U bent een van de leraren die me altijd bij zal blijven. Moge je de rust vinden die je verdient. 
Op 16 januari 2023
om 14:20 getekend door:
H.i.e.l.k.e.
Dit is niet ok
Lieve Joost,

Wat een gemis... je vriendelijkheid en positivisme zal ik niet gauw vergeten. Wat hebben we nog gelachen tijdens een lunch in Maastricht om die gekke tijd op Grotius.
En wat herinner ik het me nog goed toen je me voorstelde aan je meiden tijdens Parkcity Live. Zo trots als je was!
Ik hoop dat je inderdaad op die prachtige plek bent die Nynke beschreef. Rust zacht.

Liefs, Nicole 
Op 14 januari 2023
om 19:46 getekend door:
N.i.c.o.l.e.
Dit is niet ok
Onze posibol is niet meer fysiek bij ons. Zijn energie, zijn wezen waar hij als mens voor stond, blijft gelukkig bij ons. Joost, dank voor alles wat je ons voorleefde. 
Op 14 januari 2023
om 17:32 getekend door:
R.e.i.n.o.u.d. .B.o.i.t.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Joost,

Niets wetend van elkaars situatie trof ik jou bij het dagcentrum in Maastricht. Stom en oneerlijk was het dat ik jou daar moest treffen. Een geweldige docent die altijd met iedereen het beste voor had, altijd een glimlach kon opbrengen en zelfs toen straalde van de energie.

De tijden erna hebben we vaker contact gehad. Het was fijn om elkaar te steunen in de betere en vooral mindere tijden. Ik zag je als een ware vriend en ik dank je voor al je steun.

Afgelopen tijd heb ik ontzettend veel aan je moeten denken. Met tranen in de ogen las ik in oktober het bericht dat je naar me stuurde. Ik hield mijn hart vast voor wat komen ging en flink terneergeslagen las ik dan gister het bericht. Met al je wilskracht en levenslucht mocht het niet baten.

Enorm trots ben ik op je en ik hoop dat het net zo mooi is als dat ze zeggen.

Ik ga je ontzettend missen kameraad.

Veel liefde en kracht toegewenst aan familie, vrienden, collega’s en iedereen op wie Joost zijn energie mocht uitstralen.

Daan van der Klugt 
Op 13 januari 2023
om 18:11 getekend door:
D.a.a.n. .v.a.n. .d.e.r. .K.l.u.g.t.
Dit is niet ok
Lieve Joost,

Heel erg bedankt voor alle fijne lessen en studieloopbaanbegeleiding. Ik zal je positiviteit en vriendelijkheid niet vergeten.
Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe!

Liefs, Noëlle 
Op 13 januari 2023
om 12:13 getekend door:
N.o.ë.l.l.e.
Dit is niet ok
Lieve Joost,
Je weet dat het gaat komen dat bericht. En toch staan de tranen in je ogen. Je was meer dan een collega en kamergenoot, je was een vriend. De lol die je uitstraalde en,hoewel we ook best serieuze gesprekken voerden, was er toch altijd die glimlach en dat positivisme. Ik ga je ontzettend missen badmuts.
Han 
Op 13 januari 2023
om 11:08 getekend door:
H.a.n. .V.e.r.r.e.u.s.s.e.l.
Dit is niet ok
Lieve Nynke en Femke,

Gecondoleerd met dit grote verlies.Wij wensen jullie samen ontzettend veel sterkte en kracht om dit verlies te kunnen dragen.

Betty,Peter en Brandon
Namens Judo en Jiu Jitsu vereniging Budosport Parkstad 
Op 13 januari 2023
om 9:40 getekend door:
B.u.d.o.s.p.o.r.t. .P.a.r.k.s.t.a.d.
Dit is niet ok
Lieve Nynke en Femke,

gecondoleerd met dit grote verlies. Joost, eenmalig ontmoet via de opvang van onze kinderen: een Heemhuysfeestje bij jullie thuis. Hartelijk, vriendelijk, sociaal, de indruk die hij achter liet. Jullie strijd daarna van de zijlijn meegekregen. Niet eens wetende dat hij indirect een collega van me was.
Ik wens jullie samen ontzettend veel liefde en kracht om dit verlies te kunnen dragen.

Liefs, Mira 
Op 12 januari 2023
om 22:55 getekend door:
M.i.r.a.
Dit is niet ok
Wij zijn hier en jij bent boven. Ik kan het niet geloven.

Je bent en persoon die ik niet snel zal vergeten. Je straalde energie uit en had lol aan alles wat je deed en vertelde. Je bracht een glimlach bij heel veel mensen. Daarom nu nog pijnlijker dat we jou aanwezigheid nu voor altijd zullen moeten missen.

Ik wens je vrouw en kinder heel veel sterkte.

Liefs Pelle 
Op 12 januari 2023
om 21:48 getekend door:
P.e.l.l.e. .B.i.n.d.e.l.s.
Dit is niet ok
Lieve Joost, dag lief maatje,

Wat is het lastig de juiste woorden te vinden.
Wetende je vrolijke brede lach niet meer tegen te komen op de brede gangen van Zuyd, doet mij enorm verdriet. Toen ik net bij Zuyd werkte kwam je mij vrolijk tegemoet met diezelfde brede lach, je gaf mij een welkom gevoel maar ook het gevoel alsof we elkaar al jaren kenden.

We hadden geregeld lol samen. Je ging als enige vent voor mij op de knieën (omdat ik niet meer aan mijn veters kwam door mijn zwangere buik), hielp mij met mijn hoogtevrees de hoge brug over in Rotterdam en we sloten samen BBE feestjes af.
Waar ik je ook tegen kwam, jij had altijd goede zin en je bracht alle mensen om je heen in verbinding.
Jouw mooie lach en positiviteit zal ik altijd met mij meedragen en ik hoop dat jouw positieve gevoel naar iedereen zal blijven uitstralen.

Liefs, Loes 
Op 12 januari 2023
om 16:55 getekend door:
L.o.e.s.
Dit is niet ok
Lieve Joost,

Ik zag jou op het werk altijd als een maatje en eigenlijk ook als een soort mannelijke versie van mezelf: we hadden dezelfde humor en vaak dachten we hetzelfde, dat vond ik altijd frappant.
Ook maakten we regelmatig selfies; stiekem tijdens uitreikingen maar ook wel bijna bij alle uitjes/feestjes/borrels. Dit soort momenten ga ik het meeste missen aan jou, maar ook gewoon het even binnenlopen op ons kantoor en de koffiemomentjes op de gang.
Ik hoop dat je nu je rust hebt gevonden en ik hoop nog meer dat we elkaar weer gaan zien als mijn tijd ooit is gekomen…
Ik ga je missen en zal je nooit vergeten!

Veel liefs,
Romina 
Op 12 januari 2023
om 16:30 getekend door:
R.o.m.i.n.a.
Dit is niet ok
Lieve Joost,

Ik moet toch echt even zoeken naar woorden.
De laatste keer dat ik je echt sprak was met introkamp en toen ging alles nog goed. Het besef dat zo'n mooi, vrolijk en liefdevol persoon weg valt.. Ik kan het nog niet helemaal bevatten.

Ik hoop dat je vanaf waar je ook bent nog steeds zo mag stralen als dat je hier deed!

Je hebt bij veel mensen een plekje in hun hart, zo ook in die van mij!

Veel sterkte aan alle nabestaanden. 
Op 12 januari 2023
om 16:04 getekend door:
M.a.n.o.n. .D.a.m.
Dit is niet ok
Woorden schieten je te kort bij de gedachten dat je niet meer even bij hem langs kan om hem iets te vragen of eens een leuk praatje te maken. Ook al blijf je dat gevoel toch nog steeds houden als je door de gangen van Zuyd loopt.

Joost maakte de grap "met mijn hoofd voor over gebogen lijk ik net de opkomende zon" indirect was hij ook een zon die altijd positiviteit uit straalde of hij dat nu deed met een grapje of met een glimlach toen hij door de gangen van Zuyd liep.

We zullen je gaan missen Joost, maar jouw herinneren zullen we meenemen.

Veel sterkte voor alle nabestaanden. 
Op 12 januari 2023
om 14:29 getekend door:
F.l.o.r.i.s. .K.o.k.s.h.o.o.r.n.
Dit is niet ok
Joost,

The first time I met you at school in 2016, you were such an energetic, enthusiastic, and fun guy.
You were one of the people who gave me hope in life back then, a good friend and teacher.
Man, may your soul rest in peace, in a better place with the good ones who left us before.

I wish your family immense strength and peace in life.

Till we meet again!

Rida 
Op 12 januari 2023
om 14:23 getekend door:
R.i.d.a. .A.l.k.a.b.b.a.n.i.
Dit is niet ok
Joost gaan we missen.
Voor mij was Joost een oud-collega voor 2 verschillende werkkringen, en later de leraar Joost die wel eens op stagebezoek kwam.
De Joost die hij op school was, was hij ook als collega en prive. Zoveel enthousiasme en betrokkenheid kom je maar zelden tegen.
Het was een voorrecht om met hem te werken, een prachtvent!
Veel sterkte voor Nynke en Femke. 
Op 12 januari 2023
om 11:13 getekend door:
G.e.r.a.r.d. .v.a.n. .B.o.o.m.a.
Dit is niet ok
Lieve Joost,

Een van de weinige docenten die ik bij zijn voornaam noemde. Je was altijd een heel vrolijk persoon en ik kwam altijd graag in jou lessen.
De grapjes die we dan met elkaar maakte over mijn trage en oude laptop. 'Is iedereen zo ver?' vroeg je dan, waarop ik vaak nee antwoorde 'ach jij weer met je oude laptop.' inmiddels zeker 3 jaar geleden maar zal het niet snel vergeten.

In de gangen van school zei ik vaak 'hey..! Joost' en maakte we vaak een praatje, bijvoorbeeld hoe het gaat tussen mijn vriend (Tim, oud student) en mij. Het gaat nog altijd goed tussen ons.

je hebt een speciaal plekje in mijn hart gekregen en zal je niet snel vergeten.

Ik wens je rust en veel liefs toe.

Elena - en Tim. 
Op 12 januari 2023
om 10:49 getekend door:
E.l.e.n.a. .v.a.n. .R.i.e.l.
Dit is niet ok
Ik herinner mij Joost nog van mijn 1e leerjaar, waar hij ons les gaf in AutoCAD. Hij was altijd een vrolijk persoon en hield van lachen en grappen maken tijdens de les.
Dit sierde hem als persoon zijnde!

Ik wens alle nabestaanden veel sterkte met het verlies van een zeer mooi mens. 
Op 12 januari 2023
om 10:29 getekend door:
R.e.m.c.o.
Dit is niet ok
Bedankt voor de fijne lessen en begeleiding. Ik zal je nooit vergeten. 
Op 12 januari 2023
om 10:29 getekend door:
M.M.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Ellen Kerbusch
op 12 januari 2023
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Ellen Kerbusch:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Joost van der Veer

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto