Piet Schrijvers Foto: https://de.wikipedia.org

Piet Schrijvers

15 december 1946 - 7 september 2022
Piet Schrijvers

Schrijvers is een van de bekendste Nederlandse keepers ooit. Hij kwam in zijn loopbaan uit voor DWS (1965-1968), FC Twente (1968-1974), Ajax (1974-1983) en PEC Zwolle (1983-1985). Ook speelde hij 46 wedstrijden voor het Nederlands elftal.

Met Ajax werd Schrijvers vijf keer landskampioen (1977, 1979, 1980, 1982 en 1983) en won hij twee keer de KNVB-beker (1979 en 1983). Hij kreeg in Amsterdam de bijnaam 'De Beer van De Meer', die verwees naar zijn indrukwekkende postuur en het stadion waarin Ajax destijds speelde.

In negen seizoenen keepte Schrijvers 356 wedstrijden voor Ajax. Daarna koos de doelman voor een overstap naar PEC Zwolle. Daar werd hij - verwijzend naar zijn bijnaam bij Ajax - 'De Bolle van Zwolle' genoemd. Na de degradatie in het laatste seizoen van zijn carrière veranderde de bijnaam van Schrijvers in 'Het Lek van PEC'.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 11 van 11
Piet,rust zacht. We zullen je niet vergeten. Gecondoleerd en veel sterkte toegewenst aan alle nabestaanden. 
Op 10 oktober 2022
om 8:49 getekend door:
E.m.i.l.e. .v.a.n. .E.s.c.h.
Dit is niet ok
gecondoleerd fam van Piet. 
Op 22 september 2022
om 16:59 getekend door:
v.i.c.t.o.r. .d.r.o.o.p.
Dit is niet ok
Pietje Schijvers, mijn held is niet meer. De Beer van de Meer. Gisteren kreeg hij de aandacht in de Arena! Deze onuitwisbare keeper van Ajax, Twente en Zwolle, trainer van AZ. Ik kreeg een brok in mijn keel.

Mijn plakboek kan ik afronden... als kind gebiologeerd door Piet om zelf te gaan keepen. In Adidas natuurlijk en ik slaap in Adidas. Het is mijn huispak en draag het merk dagelijks gezien mijn 10 gympen met de /// strepen. Als Ajax bij AZ op bezoek kwam mocht ik naar die wedstrijd toe. Nee, niet naar Ajax, dat is te gevaarlijk vond mijn moeder. Ik had daarom ook een seizoenkaart van AZ.

Als de bus van Ajax de Hout binnen kwam keken we naar de spelers die eruit kwamen, Lerby, Arnesen, la Ling, Van Dort en als laatste Piet Schrijvers! De spelers van Ajax deelde handtekeningen uit. Piet liep door met op zijn schouder een enorme Adidas sporttas. Piet was al bij de wedstrijd. Klasgenootjes en vriendjes vonden dat maar raar. Ik vond het prachtig. Geen poespas, gewoon doorlopen... Dan die wedstrijd. Piet eiste altijd een hoofdrol op. In het kampioensjaar van AZ was er 1 wedstrijd die AZ verloor in de Hout dat seizoen... van Ajax, en door Wie? Frank Arnesen scoorde en Piet hield alles tegen... Pietje Pietje Pietje scandeerde mijn broer en ik tussen de F-side in het uitvak. De mooiste wedstrijd die ik heb gezien.

Ik heb zijn boek persoonlijk van Piet gekregen via de sportredactie van RTV Noord Holland waar Jeroen Elshof nog werkte. Hij regelde dat met die jongens want ze wisten dat ik fan van Piet was. Ik droeg ook Van Hanegem schoenen, die waren hoog zodat je goede bescherming had om je enkels. Ik denk dat ik wel 5 paar versleten heb. Telkens vond mijn vader ergens op zolder van een sportzaak weer een paar voor mij. Hilariteit in mijn elftal dat ik weer nieuwe Van Hanegems gevonden had...die toen allang uit de mode waren. Later ging mijn interesse ook naar Duitse keepers. Die hadden vaak mooie keepershirts aan. Ook met de /// strepen. Die moest in dan ook hebben. Toni Schumacher was mijn favoriet in Duitsland. Ook zijn boek gekocht destijds. Als ik nu een keeper moet opnoemen waar ik van geniet is dat Lars Unnerstal van Twente. Spectaculaire doelman. Ik ben blij dat PSV die weggedaan heeft.

Piet draag ik mijn hele leven met mijn mee. Al 18 jaar keep ik niet meer door zware blessures maar dat merk, ja dat Adidas spul waar ik in loop. Dat heeft Piet toch ook maar voor elkaar gekregen. 
Op 11 september 2022
om 11:14 getekend door:
H.e.r.b.e.r.t. .S.t.i.k.k.e.l.m.a.n.
Dit is niet ok
Fantastische keeper. Imposante manier van keepen. Combineerde goed voor de bal gaan met atletisch vermogen. Sterkte voor zijn vrouw en overige nabestaanden . 
Op 10 september 2022
om 20:07 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Katie,gecondoleerd met T verlies van deze fantastische man,heb Piet leren kennen en
Jou als twee geweldige en eerlijke mensen.
De beer is niet meer,maar wat heeft hij veel
Geweldige herinneringen nagelaten.heel
Veel sterkte voor jullie 
Op 10 september 2022
om 19:15 getekend door:
P.i.e.r. .t.o.l.
Dit is niet ok
Weergaloze keeper voor fc twente rots in de branding jammer dat hij geen kampioen is geworden. Mooie herinneringen uit die tijd. Rust zacht PIET 
Op 10 september 2022
om 17:39 getekend door:
R.o.l.a.n.d.
Dit is niet ok
gecondoleerd . bijzonder is dat piet is geboren in mijn huisige woning . gelegen aan het merwedekanaal in hoograven . tot 1954 was dit deel nog jutfaas . Ik herkende hem toen hij bij toeval voor de woning stond . 
Op 10 september 2022
om 13:11 getekend door:
a.r.k.o.
Dit is niet ok
En weer een grote naam in het voetbal , is niet meer. Ik ben de dochter van Karel, en heb de naam Piet Schrijvers vaak voorbij horen komen, als kind.
Mijn vader hield van het spelletje voetbal, zoals het vroeger nog gespeeld werd. Ik weet zeker dat ik ,namens mijn vader hierbij mijn condoleance mag uitspreken . 
Op 9 september 2022
om 19:19 getekend door:
C.a.r.l.a. .v.a.n. .R.u.m.t.
Dit is niet ok
mijn grote voorbeeld van vroeger piet rust zacht jij was de allerbeste 
Op 9 september 2022
om 17:14 getekend door:
m.a.r.c.
Dit is niet ok
Door Alzheimer overleden, helaas is dit een ziekte wat steeds meer mensen overkomt.de nabestaanden wens ik veel sterkte met het verlies van piet schrijvers. Rust zacht. 
Op 9 september 2022
om 15:44 getekend door:
M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Wat was je een geweldige keeper Piet!
Bedankt hiervoor .
Het ga je goed hier boven 🚨. 
Op 9 september 2022
om 14:28 getekend door:
H.a.n.n.e.k.e. .R.u.t.t.e.m.a.n.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
L.Smit
op 9 september 2022

Contact met beheerder >
Contact met L.Smit:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Piet Schrijvers

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto