Barend Zuurmond

Barend Zuurmond

26 april 1955 - 21 juli 2022

Ik heb het leven geleid dat ik wilde leiden

De broers van Barend willen hem gedenken in dit register. Hij is ons ontvallen op een veel te jonge leeftijd. Op 25 mei heeft hij ons gebeld dat hij een ernstige ziekte had. De afgelopen weken hebben we geleefd tussen hoop en vrees. Helaas is die vrees bewaarheid geworden. We weten dat Barend de afgelopen weken rustig heeft doorstaan te midden van zijn geliefden. Dat besef biedt enige troost.

De broers en de naasten van Barend stellen het zeer op prijs als u de mooie momenten die u persoonlijk met Barend hebt meegemaakt in herinnering zou willen roepen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 37        Volgende >
Lieve Barend, liefdevol anarchist met een groot hart, voor cultuur en kunstenaars in verdrukking en verder voor iedereen die hulp nodig had. Zonder principes maar wel gewetensvol. Dankbaar voor de opvang van Frans in de Kunstpassage. 
Op 16 september 2022
om 18:56 getekend door:
A.n.t.o.n. .s.y.t.s.e.m.a.
Dit is niet ok
Dear Barend. Thank you for everything...Save travels!
Lots of strength for the family.
Love, Vaida 
Op 9 september 2022
om 19:52 getekend door:
V.a.i.d.a. .C.e.r.v.i.n.a.i.t.e.
Dit is niet ok
Mooie herinneringen heb ik met Barend gehad 
Op 20 augustus 2022
om 16:21 getekend door:
M.i.c.h.e.l.l.e.
Dit is niet ok
Ergens in de jaren 90 heeft Barend mij voor advies bij de Kunstpassage betrokken - heel informeel. Ik was toen directeur tentoonstellingen bij het Gemeentemuseum en vond Barends project heel boeiend vanwege zijn hartstochtelijk engagement voor de kunst buiten bekende paden en clichés. Na een aantal jaren in Duitsland gewerkt te hebben ben ik sinds een jaar weer terug in Den Haag. Ik wou weer contact opnemen - en het is helaas te laat. Dat is zeer treurig. Wat een verlies! 
Op 11 augustus 2022
om 9:41 getekend door:
F.r.a.n.z. .W. .K.a.i.s.e.r.
Dit is niet ok
Beste lieve Barend.

Hoe moeten we nu verder zonder jou, partner in cultural crime?
Altijd mochten we bij je aankloppen als we weer op zoek waren naar een speellocatie voor een voorstelling.
En dan konden we of op jouw prachtige (beheer) locatie spelen of je vond altijd wel een ander briljante plek. Hoogtepunt was voor ons de 17e etage van het Rijkswaterstaat gebouw en mooiste plek was misschien wel Plein 23, waar we een monumentale voorstelling mochten neerzetten. En ook waren we altijd welkom op jouw locaties aan het Plein 1813 en Lange Voorhout voor de kleine presentaties. Dan dronken we een glas na afloop in de tuin,proosten op het geluk dat we in het leven hadden en namen de culturele politieke wereld onder de loep, waar jij een heel duidelijke mening over had. Wij voelen ons verweesd nu jij er niet meer bent om met ons te brainstormen en ons de goede kant uit te sturen.
Wij wensen je dochter, vrouw, familie en vrienden veel kracht en sterkte toe in de komende periode.
Namens alle medewerkers van Drang, Lucienne van Amelsfort en Ton Theo Smit. 
Op 2 augustus 2022
om 18:59 getekend door:
L.u.c.i.e.n.n.e. .e.n. .T.o.n. .T.h.e.o.
Dit is niet ok
Beste Familie Zuurmond,

Veel sterkte met het verwerken van het onverwachte verlies van jullie geliefde Barend.

Ik herinner me Barend als een erg lieve collega bij de Rijksgebouwendienst die op mijn verzoek een collegaatje van mij echt heel erg heeft geholpen. Zonder vragen, zonder dat er iets tegen over moest staan. Zo was hij, dat kleurde hem, dat sierde hem. Een mooi integer mens is veel te jong heen gegaan. Rust zacht Barend. 
Op 2 augustus 2022
om 11:38 getekend door:
H.e.l.e.n.e. .d.e.n. .D.r.i.j.v.e.r.
Dit is niet ok
Ach, wat een verdrietig nieuws! Barend was de neef van mijn overleden stiefmoeder Irene Gouweloos. Ook na haar dood, en na de dood van mijn vader Bram van Luyk in 2015 hadden we nog regelmatig contact met Barend. Hij heeft ons geholpen met diverse verhuizingen en stond altijd voor ons klaar. Een hele lieve, zorgzame man en een geweldige vader voor zijn dochter.
Soms verdween hij een tijdje van de radar, maar hij kwam altijd weer terug en dan was het fijn om weer bij te kletsen.
Mijn man Stanley, mijn kinderen en ik zullen hem enorm missen! ❤️ 
Op 29 juli 2022
om 10:02 getekend door:
A.n.n.e.t.t.e. .v.a.n. .L.u.y.k.
Dit is niet ok
Ik ken Barend uit de tijd van de ‘Kunst Passage’.. dat was ergens eind jaren 80.( in mijn herinnering leek Barend toen 10 jaar jonger dan dat ik was.. terwijl hij 10 jaar ouder was😳😃) Heel lang geleden dus. Mijn man, John Kelly was fotograaf en ik werkte als model. We mochten altijd gebruik maken van de prachtige panden die Barend in zijn beheer had. We hebben vreselijk gelachen, vaak afgesproken voor etentjes en vooral Barend en John raakten bevriend en zagen elkaar heel vaak. Na het overlijden van John in 2008 heb ik contact gehouden met Barend. Helaas zijn we elkaar door omstandigheden de laatste jaren uit het oog verloren. Ik ben heel erg geschrokken toen ik via fb vernam dat hij inmiddels is overleden🥲
Maar ik ben ook blij om te lezen dat Barend de laatste 5 jaar weer zo gelukkig was. Ik wens de familie, geliefden en vrienden van Barend heel veel sterkte de komende tijd. Ik zal hem niet vergeten🥲♥️ Heel veel liefs, Linda. 
Op 28 juli 2022
om 21:10 getekend door:
L.i.n.d.a. .K.r.i.i.j.g.s.m.a.n.
Dit is niet ok
Beste familie, Gecondoleerd met het verlies van Barend. Ik ben docent van de opleiding tot vertrouwenspersoon en mocht Barend in april in mijn groep leren kennen. Een cursist die ik niet meer zal vergeten. Door zijn interesse in de mensen om hem heen, zijn leergierigheid en ook durf om nieuwe dingen te leren en zijn oprechte dankbaarheid voor feedback. We hebben mooie gesprekken gevoerd. Ik wens jullie veel sterkte met dit plotselinge verlies. Irene Verplancke -Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen 
Op 28 juli 2022
om 1:16 getekend door:
I.r.e.n.e. .V.e.r.p.l.a.n.c.k.e.
Dit is niet ok
Beste familie, Mijn deelneming met het zo onverwachte en veel te vroege verlies van Barend. Hoewel wij elkaar uit het oog zijn verloren (vooral doordat mijn leven veranderde), koester ik dierbare herinneringen aan de jaren waarin Barend en ik veel met elkaar optrokken en een vriendschap voor elkaar opvatten. Dankzij Barend heb ik onvergetelijke verjaardagsfeesten kunnen geven in het gebouw Willem Wistenplein en het gebouw Kneuterdijk (nu Raad voor de Rechtspraak). Hij was een aimabel en positief mens, een hartelijke gastheer en hij kon goed regelen en organiseren. Barend genoot van de vrijheid en het ondernemerschap die het tijdelijk beheer van bijzondere rijksgebouwen hem bood. Hij had veel passies, zoals kunst, snookeren en schaken. In schaakpartijen was hij mij meestal de baas, maar ik genoot van de avonden die we zo samen doorbrachten. Wat jammer en intens verdrietig dat ik hem niet meer zal kunnen ontmoeten. Maar gelukkig heb ik wel die mooie herinneringen. 
Op 27 juli 2022
om 21:45 getekend door:
R.o.b. .v.a.n. .P.u.t.t.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie Zuurmond,

Wat een verdrietig nieuws. Ik kende Barend als gastheer van Plein 1813 waar ik, jaren terug inmiddels, veel bijeenkomsten mocht organiseren voor de Rijksgebouwendienst. Barend was hartelijk, warm, had persoonlijke aandacht en deed alles om de boel goed te laten lopen. Denk met veel warmte aan hem,

Marleen Hermans 
Op 27 juli 2022
om 21:30 getekend door:
M.a.r.l.e.e.n. .H.e.r.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Beste gebroeders Zuurmond,
Via de al heel lange vriendschap met Kees en Erna en de fijne bijeenkomst in Den Haag, waar overigens ook Paul nog bij was, voel ik mij op een bijzondere manier met jullie verbonden. Daarom van harte gecondoleerd met het verlies van Barend. 
Op 26 juli 2022
om 12:04 getekend door:
T.j.a.l.l.i.n.g. .o.p. .d.e. .H.o.e.k.
Dit is niet ok
Jaren geleden zat ik bij Barend in de klas. Hij was toen al gul en joviaal, viel op door zijn vrije geest. Zijn dierbaren wens ik veel kracht toe in het (leren) omgaan met dit grote verlies. 
Op 26 juli 2022
om 8:18 getekend door:
L.i.n.d.a. .v.a.n. .d.e.r. .N.o.o.r.d.a.a.
Dit is niet ok
Ook ik heb Barend onlangs leren kennen op de cursus voor vertrouwenspersoon. Ik heb hem leren kennen als een man met een groot hart. Die vol trots vertelde over zijn familie. En ook die vraag beantwoord wilde hebben van al zijn mede cursisten. Een familiemens. Ik wens al zijn naasten vrienden en familie veel sterkte toe met de enorme gemis 
Op 25 juli 2022
om 22:18 getekend door:
S.a.f.f.i.r.a. .B.e.c.k.e.r.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het verlies van Barend. Ik heb hem ontmoet bij de opleiding tot vertrouwenspersoon. Hij trof mij met zijn open en leergierige houding. Een boeiend en markant mens. Heel veel sterkte. 
Op 25 juli 2022
om 21:55 getekend door:
M.i.c.h.i.e.l. .G.e.u.r.s.e.n.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met dit tragisch verlies
Simon 
Op 25 juli 2022
om 19:56 getekend door:
S.i.m.o.n.
Dit is niet ok
Barend heeft de wereld een beetje mooier gemaakt. Als markante persoonlijkheid, met een groot vertrouwen in de mens en met een hart voor kunst en cultuur heeft hij menig pand (en mens) van de ‘ondergang’ gered. Dat je hemel, hel en aarde een beetje wakker schut met je komst. Diegene die achterblijven: heel veel sterkte met het verlies van Barend met zijn hartverwarmende gastvrijheid. 
Op 25 juli 2022
om 17:23 getekend door:
i.n.g.r.i.d. .j.a.n.s.z.e.n.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het overlijden van Barend. Ik zat met hem in de opleiding voor Vertrouwenspersoon. Een origineel, markant en vriendelijk mens. Ik wens jullie veel sterkte. 
Op 25 juli 2022
om 16:05 getekend door:
H.a.r.r.i.e.t. .B.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
dag lieve Barend,

ik koester de herinneringen aan Plein 1813 waar ik zo vaak bijeenkomsten mocht organiseren en waarbij jij dan de gastheer-achter-de-schermen was 
Op 25 juli 2022
om 14:57 getekend door:
R.e.n.e. .C.l.a.e.s.e.n.
Dit is niet ok
Beste Barend,

Je leidde het leven dat je wilde leven op jouw eigen gecreëerde Haagse domein,
het was fijn om samen met Bert - en later de kinderen - af en toe bij jou in de villa te zijn.
In jouw villa aan plein 1813 was plek voor iedereen,
je verzamelde niet alleen kunst maar ook graag mensen om je heen.
Je broer Paul, stiefkinderen, vrienden, kunstenaars vonden er hun plek,
je gaf ze zonder te oordelen een doel, werk, onderdak, warmte en een goed gesprek.
Je had jezelf eens na een avondje snookeren een nacht opgesloten in één van je panden en vroeg Bert om je te bevrijden,
je bleek jarig, we namen behalve de sleutel ook verse broodjes en croissantjes mee om je nieuwe levensjaar in te wijden.
Veel te vroeg je dierbaren verlaten. Je was een uniek mens met een groot hart genietend van een vrij leven,
bedankt voor de mooie en gezellige momenten die je ons tijdens je belle époque hebt gegeven.
Veel kracht & sterkte voor je familie en in het bijzonder voor Celicia gewenst.

Sarabande 
Op 25 juli 2022
om 14:06 getekend door:
S.a.r.a.b.a.n.d.e.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Jacob Zuurmond
op 23 juli 2022
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Jacob Zuurmond:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Barend Zuurmond

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto