Anneke Knaap

Anneke Knaap

20 januari 1934 - 20 juni 2022

Een vrouw met een hart van goud.

Met veel verdriet kwam 20 Juni het nieuws van An's overlijden.

An was een vrouw met een groot hart, haar voordeur stond altijd open voor mensen om even langs te komen en hoi te zeggen. Ze toonde altijd belangstelling voor iedereen en vond het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen.

Ze zal eeuwig voortleven in ons hart en herinneringen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 10 van 10
Met Anneke is een bijzonder mens overleden. Een bijzonder aardig, bijzonder eigenzinnig en bijzonder wijs mens. Ik heb mooie herinneringen aan goede gesprekken aan de bar en op An's terras. An had altijd tijd en interesse voor je. Soms wijze woorden, soms een flauwe grap, maar altijd raak en betrokken. Ze zal altijd verbonden zijn met mijn herinneringen aan Catena, maar ook met die van generaties vóór en na mij. Lieve An, rust zacht. 
Op 27 juni 2022
om 10:48 getekend door:
W.i.l.l.e.m.i.j.n. .B.a.l.k.
Dit is niet ok
Ik heb An helaas niet zo goed leren kennen als vele andere leden maar toch wel een kleine band opgebouwd in mijn bestuursjaar. Het was erg moeilijk ze dat jaar te zien vertrekken uit de kolfmakersteeg die daarna ineens zo stil was. Ook al vergat ze vaak wie we waren en wie er langs was geweest, vaak belde ze dan even om het maar even te vragen wie het was want zo was An. Er zijn teveel kleine, lieve momentjes die ik kan noemen en An blijft ook bij mij altijd in mijn hart. 
Op 25 juni 2022
om 16:39 getekend door:
S.i.m.o.n.e. .R.e.u.r.i.n.g.s.
Dit is niet ok
Ik ontmoette Anneke op Catena. Ze praatte heel vriendelijk met mij als buitenlander.
Ik ben een Japanner, en ook een beetje ouderwets. Ik sprak haar aan met ‘u’. Anneke werd boos en zei dat ze nooit meer zou met mij praten als ik op zo’n manier zou doorgaan. Voor het eerst praatte ik met iemand die ouder was dan ik zonder beleefdheidsvormen. Ik voelde mij eerst onbeleefd, maar Anneke was heel blij. Later had ik vaker dergelijke ervaringen in Nederland, die ik toen kon begrijpen en waarderen.
Dus van Anneke heb ik deze geest van gelijkwaardigheid geleerd. Op deze manier, ongeacht de leeftijd, kunnen wij openlijk bespreken, vriendschappen opbouwen. Het was heel nieuw voor mij als Japanner. En ook denk ik dat het erg belangrijk is voor het huidige Japan. Momenteel zijn er in Japan veel gevallen van ‘harassment’, en soortgelijke problemen. Maar als iedereen de manier van Anneke zou kunnen hebben, zijn zulke woorden niet nodig. Dan volg ik ook hier op de manier van Anneke.
Hartelijk dank, Anneke! Ik vergeet je niet. 
Op 25 juni 2022
om 15:05 getekend door:
M.i.n.o.r.i. .K.o.g.u.r.e.
Dit is niet ok
In de tweede helft van de 70-erjaren maakte ik Ans entree bij Catena mee. Ze kwam als vriendin van Adriaan Hendriks en trok bij hem in, in een benedenkamer van de Stichting Horus, aan de Kolfmakersteeg. Iedereen moest even wennen aan haar leeftijd, maar was al snel met haar bevriend. Zo lief en zorgzaam. En wat kon ze lekker koken! Ook deed ze Adriaan helemaal opfleuren. Helaas is Adriaan veel te jong overleden. An, bedankt voor al die fijne jaren! 
Op 24 juni 2022
om 15:29 getekend door:
J.o.k.e. .v.a.n. .d.e.r. .O.u.d.e.r.a.a.-.D.e.l.f.o.s.
Dit is niet ok
Zonder Anneke is Catena niet meer compleet. Hoewel ik sinds 2014 bijna niet meer op Catena ben geweest, denk ik er nog vaak aan en dan ook aan de klaverjasavonden met Anneke. Ze was er vrijwel altijd met veel vreugde, pret en gezelligheid.

Rust zacht, lieve An. 
Op 23 juni 2022
om 13:07 getekend door:
R.o.b.e.r.t. .d.e. .B.r.u.i.n.
Dit is niet ok
An is iemand die voor mij onlosmakelijk verbonden is met Catena. Ze was vaak op Catena aanwezig of zat anders wel buiten in de steeg. Haar deur stond (bijna) altijd open voor een praatje. Het is droevig dat we het nu zonder haar hartelijkheid, warmte, enthousiasme, gezelligheid, openheid en gastvrijheid zullen moeten stellen.
Ik zal je missen, An. Ik vind het een eer en een genoegen dat ik je heb mogen ontmoeten en leren kennen. Rust nu in vrede.

Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en bekenden. Gecondoleerd met dit verlies. Sterkte. 
Op 23 juni 2022
om 10:00 getekend door:
C.r.i.s.t.e.l. .M.e.t.s.c.h.
Dit is niet ok
Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat er niemand is die een rol gespeeld heeft in het leven van zoveel generaties Catenianen.

Ik zal je openheid, gastvrijheid en levenslust nooit vergeten. Rust zacht. 
Op 23 juni 2022
om 6:28 getekend door:
S.t.e.f. .S.c.h.o.o.n.d.e.r.w.o.e.r.d.
Dit is niet ok
Ik kom bijna nooit meer op Catena, maar An hoorde in mijn herinnering bij het meubilair. Ik was actief tussen '97 en '02 terecht dat ze herdacht gaat worden op Catena. Jammer dat ik er niet bij kan zijn. 
Op 22 juni 2022
om 20:14 getekend door:
M.a.r.i.j.k.e.
Dit is niet ok
Ach An, wat een verlies voor de vereniging. Als niet-roker heb ik toch vaak in het rookhok gezeten om gezellig met jou te kunnen kletsen. Bij rondleidingen tijdens de EL CID-week noemde ik je altijd, want je was voor mij een belangrijk onderdeel van wat Catena echt Catena maakt. Je was een prachtig mens. 
Op 22 juni 2022
om 20:09 getekend door:
J.o.o.s.t. .d.e. .H.a.a.n.-.H.o.e.k.
Dit is niet ok
Ik kom al heel lang niet meer op Catena, en ik ben er ook echt niet super vaak geweest. Maar An is me altijd bijgebleven. Vaak middernachtelijke gesprekken met haar gevoerd waarvan in de inhoud helaas niet meer kan herinneren omdat het zo gezellig was! Wat een mooi mens, en wat een prachtig nalatenschap op de vereniging. Rust zacht, en sterkte voor de nabestaanden en iedereen dicht om haar heen. 
Op 22 juni 2022
om 19:27 getekend door:
A.n.o.e.k. .D.e. .L.a.n.g.e.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Vincent Roos
op 22 juni 2022
en blijft zichtbaar tot:
22 augustus 2022
Contact met beheerder >
Contact met Vincent Roos:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Anneke Knaap

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto