Geert Hoornweg

4 december 1955 - 30 maart 2022
Ik heb de droeve plicht jullie te melden dat mijn broer, Geert Hoornweg, jl. 11 maart op 66 jarige leeftijd is overleden.
Nadat bij Geert ruim 6 jaar geleden (long- en bot-) kanker was geconstateerd, werd hem nog een levensverwachting van zo'n 2 jaar gegeven. Na chemo en bestralingen is deze periode uiteindelijk ruim 6 jaar geworden. Dat deze behandelingen soms gepaard gingen met veel narigheid voor Geert behoeft geen betoog. Aan de andere kant zag Geert het ook positief in: zoveel extra jaren waren hem nog gegeven, zo veel jaren meer dan wat de specialisten hem voorspeld hadden.
De laatste 2 ½ maand van zijn leven heeft Geert doorgebracht in hospice Issoria in Leiden, waar hij bijzonder liefdevol verpleegd werd. Waarvoor onze grote dank. Tijdens deze periode werd Geert dagelijks bezocht door zijn goede vrienden en familie. Door de kwaliteit van de verpleging en het frequente bezoek heeft Geert (deels) een prettige eindfase van zijn leven gehad, waarbij hij zelfs nog kon opleven en met zijn typische, bijzondere humor zijn situatie tegemoet trad. Tijdens dit verblijf is Geert ook nog bezocht door het bestuur van zijn 25-jarige grote hobby, de Bill Baker Big Band, waar hij al deze jaren de vaste drummer was en met welke band Geert onvergetelijke internationale tournees heeft gemaakt.
Geert heeft zijn lichaam aan de wetenschap ter beschikking gesteld. Om deze reden is er geen begrafenis of crematie.
Ik dank iedereen voor zijn / haar belangstelling en medeleven.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 8 van 8
Goede morgen Peter,ik heb je broer voor het eerst ontmoet op de hervormde pedagogische academie in Amsterdam. Dat was in de periode 1973 - 1977. Vandaag worst in dit gebouw het Holocaust museum geopend. Ik ben met Geert in die jaren een keer op vakantie geweest in Parijs. Ik ben ook nog een aantal keren bij Geert thuis geweest en hem toen kennis gemaakt met zijn ouders. Ik herinner mij ook dat hij op ons trouwfeest is geweest en dat we toen een rechaud van hem hebben gekregen. De reden van dit geschenk was dat Geert een keer bij ons had gegeten en dat hij het eten te koud vond. Een paar dagen geleden hadden mijn vrouw en ik het over Geert. Op het internet las ik over zijn overlijden. We willen en je familie alsnog condoleren. Met vriendelijke groet, Ron en Carla Emmerik 
Op 10 maart 2024
om 11:18 getekend door:
R.o.n. .E.m.m.e.r.i.k.
Dit is niet ok
Ach lieve Geert, wat een verdrietig bericht.
Mijn eerste serieuze liefje! Ik was 18 jaar en begin jaren 80 woonde hij achter mij in Leidschendam. Nadat we een jaar naar elkaar gezwaaid hadden, maakten we een afspraakje en dat was het begin van een relatie.
Hij is beslist van invloed geweest op mijn ontwikkeling destijds, met name op het gebied van taal, boeken en muziek.
Zoveel, voor mij hele dierbare, herinneringen heb ik aan hem; onze vakanties samen, altijd met zijn bestelauto, Geert zittend op een opklapstoel in het kleine 2 persoonstentje en paffend aan een dikke sigaar, op Terschelling samen in een telefooncel het nummer opzoeken van Jan Wolkers en hem ook bellen (zijn vrouw nam op en had geen zin in fans over de vloer), elkaar het nieuwste boek van Jan Wolkers om de beurt voorlezen, een glas brandy of cognac bij de koffie, de optredens met The Boxx, etentjes met vrienden, zijn zelfgemaakte pizza (en vooral die bòdem), de drumkamer met de flipperkast, de uitspraak van "Drambuie"...
Zijn grapjes, waar hij meestal zelf het hardst om moest lachen.
Beste Peter en andere nabestaanden, dank voor dit monumentje voor Geert.
Ik zal hem nooit vergeten. 
Op 4 november 2023
om 14:18 getekend door:
E.s.t.h.e.r. .B.a.t.e.l.a.a.n.
Dit is niet ok
Beste Peter, laatst had ik het met een vriend nog over Geert! Ik dacht ik Google even om te kijken of hij nog in BBBB speelde maar werd opgeschrikt door het bericht van jou over je broer. Wat ik graag nog met je zou willen delen is dat ik mooie zaterdagochtenden met Geert heb beleeft, ik achter het drumstel en hij nog even snel ontbijten.
Hij heeft me veel techniek bijgebracht en daar ben ik dankbaar voor. Nog een leuke anekdote, als ik begon met een stuk uit het boek te spelen zei hij altijd Hans ik vind het prima als je drumt maar ik wil wel rust horen, en als ik nu drum, denk ik altijd nog aan zijn wijze worden. Misschien wat laat maar alsnog veel sterkte toegewenst. 
Op 13 september 2023
om 23:11 getekend door:
H.a.n.s. .v.a.n. .d.e.r. .M.e.e.r.
Dit is niet ok
Dag Peter,
Ik las zojuist het bericht van het overlijden van Geert, ik heb jaren van vriendschap met hem gehad, zeilkampen met de vliegenthart school, samen op vakantie naar bretagne, de verbouwing van zijn woning.Helaas de laatste 20 jaar elkaar uit het oog verloren maar met warme gevoelens denk ik aan hem terug.
Ik wens jou en familie en vrienden veel strekte toe. 
Op 10 april 2022
om 16:51 getekend door:
R.o.b. .W.i.n.d.
Dit is niet ok
Beste Peter,

De buurman, zo noemde we uw broer. De buurman met de mooie overhemden, de schoenen, waar je zo nu en dan een babbeltje mee maakten over meubels, zijn Wassily stoel, zijn leven, gewoon de buren praatjes. Later toen hij ziek werd 's ochtends even zwaaien als hij achter zijn PC zat, maar ook of de gordijnen niet te lang dicht bleven. De markante buurman, we zullen hem missen!

Nancy en Constantijn 
Op 7 april 2022
om 9:50 getekend door:
N.a.n.c.y. .e.n. .C.o.n.s.t.a.n.t.i.j.n.
Dit is niet ok
Geert heeft zich jaren ingezet bij de Bill Bakers Bigband en door zijn ziekte deze ook naar zijn mening veel te vroeg verlaten. de band denkt met veel plezier terug aan de periode dat hij een belangrijke ritmische stempel op de band drukte!

Sterkte aan alle familieleden en vrienden

Bert Damsma
(huidige muzikaal leider Bill Baker's Bigband) 
Op 1 april 2022
om 17:34 getekend door:
B.e.r.t. .D.a.m.s.m.a.
Dit is niet ok
Beste Peter.

Mag ik u en andere familieleden en vrienden oprecht condoleren met het verlies van uw broer Geert.

Ik ken u allen niet maar ik werd geraakt door de mooie, liefdevolle en integere manier waarop u uw broer en het verloop van zijn ziekte beschreef.
Wens u veel warmte en kracht toe.

Hartelijke groet, Marianne. 
Op 31 maart 2022
om 16:08 getekend door:
M.a.r.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Respect! Gecondoleerd! 
Op 30 maart 2022
om 22:13 getekend door:
S.a.s.h.a.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Peter Hoornweg
op 30 maart 2022
en blijft zichtbaar tot:
30 mei 2024
Contact met beheerder >
Contact met Peter Hoornweg:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Geert Hoornweg

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto