Allaert  Troost

Allaert Troost

16 maart 1951 - 17 maart 2022

Eigenwijs, veelzijdig en lief

Onze lieve eigenzinnige broer, Allaert, vader van Stine, is er niet meer. Muzikant, schaker, wat hij deed, deed hij vol overgave. We zullen je missen lieve broer.

“Lock the door, sun's a fallin'
Poke the fire, don't let the cold in
Gonna try to sail away from the rest of my life”
Uit: Sail Away, Damburst - Water 1976, met de legendarische gitaarsolo van Allaert Troost zelf.

We zijn er voor je lieve Stine.
Marina, Luchien, Christien, Jan jaap, Gine, Maarten
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 23        Volgende >
Zoveel gehouden van, zoveel gelachen, zoveel jouw liefdesverdriet gedeeld, zoveel mooie verhalen verteld, zoveel middernachtelijke keitjes tegen je kaderaam, en altijd liet je me binnen, zoveel whiskey daarna, zoveel mooie gesprekken, dronken of sober of kater, zoveel sjekkies, zoveel vriendschap, zoveel warmte en hartelijkheid, zoveel humor, zoveel Lindengrachtmarkt met je oogappeltje Stine, zoveel plagerijtjes, en vandaag zegt Google dat je er niet meer bent, niente, nada, tipota, NU, nu ik je zo graag weer had teruggezien en geknuffeld na al die jaren buitenlandse reizen en verblijven, mijn hart breekt, had ik niet eerder...stomme tuthola die ik ben, maar Troost, troost bieden nu je bijeenkomsten met Errit, bergen beklimmen in de eeuwige jachtvelden, en Barry, en Herb, en Menashe om jullie eigen Hemelse Gambiet op te richten, en gezamenlijk op mij neer te kijken, totdat ik steentjes tegen jullie ruiten gooi en naar binnen wil. See you sooner of later agapimou. Kuzz, Mariza 
Op 21 augustus 2023
om 18:20 getekend door:
M.a.r.i.z.a.
Dit is niet ok
Voor Gineke Troost.Gecondoleerd Gine.
Ik denk nog vaak aan jullie. Henkjan.
Weet je nog wie ik ben. Ik heb je nooit meer kunnen bereiken. De laatste keer dat we elkaar zagen was op je kamer op de Koninginne weg op je blote voeten. Voor mij nog steeds de mooiste van de wereld. Had ik ze maar gedurfd aan te raken. En toen kwam Casper. Ik ging toen echt stuk. Jij later ook. Geen verwijt.
E: l.mollee@outlook.com
M:06-45656669

Leon.

Wat ben ik erg hè.
Groet. 
Op 24 november 2022
om 18:01 getekend door:
L.e.o.n.a.r.d. .M.o.l.l.e.e.
Dit is niet ok
Hallo Stine,
Heel veel sterkte.veel plezier gehad met Allaert met onze samenwerking in buurthuizen en waar men ook schaakt. 
Op 28 maart 2022
om 20:26 getekend door:
D.i.c.k. .P.a.u.l.i.s.
Dit is niet ok
Dear Allaert,

Thank you for teaching our children to love the game of chess!!

Rest in peace

Our deepest condolences to the Troost family. 
Op 26 maart 2022
om 17:50 getekend door:
M.o.n.i.c.a.
Dit is niet ok
Lieve familie Troost,
van harte gecondoleerd met het verlies van Allaert.
Zo'n 25 jaar geleden leerde ik Allaert voor het eerst kennen bij de J.G.A. van de Schaakbond. Daarna kwam ik hem altijd tegen bij het School schaken voor basisscholieren, waar hij menig schoolteam naar de finale leidde om ze vervolgens in de Nederlandse kampioenschappen tot grote hoogte te leiden.
Menig kampioenschap wist hij met zijn teams te veroveren.
Een markant figuur, die wij zullen missen en zeker een aderlating voor zijn basisscholen.
Zondag 27 maart bij de halve finale school schaak zullen wij hem herdenken. 
Op 23 maart 2022
om 11:55 getekend door:
T.o.n. .S.p.r.o.n.g.
Dit is niet ok
Mijn condoleances voor de familie en vrienden. Als schaaktrainer bij de Pinksterbloem leerde Allaert mijn zoon Imre schaken. Net voorde pandemie organiseerde Allaert voor het laatst de Pinksterbloemteams voor het schoolschaken. Het was een bijzondere ervaring, niet alleen voor de topteams maar ook voor de beginners, die hij met zorg begeleidde. Allaert was een boegbeeld. We zullen hem missen. 
Op 23 maart 2022
om 9:01 getekend door:
J.u.s.t.u.s. .U.i.t.e.r.m.a.r.k.
Dit is niet ok
Gecondoleerd!

Allaert regelde jarenlang de interne competitie bij de Caissa jeugd. Hij verzorgde de indeling en hield de jeugd hierbij goed in de gaten. En ook gaf Allaert schaakles, waarbij de gebakken lever aanval een vaak terugkomend thema was.

Toen ik jaren geleden de schaaktrainers cursus volgde, heb ik een les van Allaert gevolgd, en daar een verslag van geschreven. In de les werden de kinderen gecomplimenteerd met hun overwinningen, maar ook werden de fouten behandeld. Daarna kwam uiteraard de gebakken lever op het demonstratiebord. De kinderen genoten zichtbaar van de les, en ik ook! 
Op 22 maart 2022
om 15:39 getekend door:
A.b.e. .W.i.l.l.e.m.s.m.a.
Dit is niet ok
Het onverwachte bericht van het overlijden van Allaert stemt mij weemoedig. Als schaaktrainer op de 2e Daltonschool leerde hij mijn drie oudste kinderen schaken, en hoe: zij wonnen meerdere keren met hun team het Amsterdamse scholenkampioenschap.
Eigenzinnig, karaktervol, met onvermoeibare inzet voor het jeugdschaak. Gecondoleerd met dit verlies. 
Op 22 maart 2022
om 12:45 getekend door:
P.e.t.e.r. .v.a.n. .d.e.r. .V.l.i.s.
Dit is niet ok
Beste Allaert,
Jarenlang zaten we 's avonds na het jeugdschaken bij VAS gezellig een biertje te drinken en na te praten. Je was jarenlang een heel belangrijke steunpilaar voor de succesvolle jeugdafdeling. Ook gaf je succesvol schaaktraining op diverse basisscholen. En over de vele successen die je daarmee behaalde, kon je prachtige verhalen vertellen. Het is jammer. We gaan je enorm missen in de Amsterdamse schaakwereld. En heel jammer dat we je nooit meer aan de bar van De Laurierboom zullen aantreffen. Want dat was de plek waar we elkaar de afgelopen jaren meestal tegenkwamen. 
Op 21 maart 2022
om 19:41 getekend door:
E.n.r.i.c.o. .V.r.o.o.m.b.o.u.t.
Dit is niet ok
Lieve familie Troost, gecondoleerd met het verlies van jullie broer en het verlies van je vader. Ik ken bem vooral van verjaardagen bij Frank en Gine. Veel sterkte en kracht en liefs 
Op 21 maart 2022
om 13:13 getekend door:
M.a.r.i.e.-.E.l. .T.h.u.n.n.i.s.s.e.n.
Dit is niet ok
Wat verdrietig om te vernemen dat Allaert is overleden! Zo jong nog! Hij kwam aks vriendje van mijn zus Ellen bij ons vaak over de vloer en ik bewonderde hem zeer om zijn gitaarspel (geniaal), en bovendien was hij gewoon heel aardig en geestig! Hij heeft me nog wat op weg geholpen met mijn gitaar en raadde me aan The Supernatural van Peter Green na te spelen, waar ik inderdaad veel van geleerd heb. Dus indirect moet ik nog best vaak aan hem denken!
Heel veel sterkte, familie! Met het afscheid en de stilte daarna! Liefs, Erik 
Op 21 maart 2022
om 0:10 getekend door:
E.r.i.k. .C.o.u.v.r.e.t.
Dit is niet ok
Lieve familie Troost,
Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie broer, vader en oom Allaert veel sterkte de komende tijd, liefs Sacha 
Op 20 maart 2022
om 22:45 getekend door:
S.a.c.h.a.
Dit is niet ok
Voor jou was t leven om te vieren, veelzijdig, nooit saai! Als kind trokken we er samen vaak op uit, vissen, uren langs de bosbaan zitten, en later op brommertjes de omgeving van amsterdam verkennen. Je Sinterklaas surprises waren legendarisch, zoooo creatief! Daarna kwam de muziek, je wilde de beste gitarist Vd wereld worden! Thuis vooral klassiek. Door jou leerde ik andere soorten muziek waarderen, zo sneakten we vaak Concertgebouw binnen en maakte ik kennis met prachtige muziek, mooiste concert ever, Mahavisnu . Ook vaak Bimhuis en Oktopus. De feesten in t kraakpand in Oud Sloten, vakantie bij Lac de Salagou. De favoriete oom van mijn dochter Sjaan. Er valt nog veel meer te zeggen maar weet zeker dat ze daarboven een begenadigd gitarist,
Pianist en schaker goed kunnen gebruiken! Je wordt gemist! 🎸🎶❤️ 
Op 20 maart 2022
om 22:15 getekend door:
C.h.r.i.s. .T.r.o.o.s.t.
Dit is niet ok
Lieve Allaert,

We hebben zoveel gedeeld samen. Ik werd opgenomen in het gezin; we hebben van alles beleefd met je broers en zussen, je ouders. We hebben bergen beklommen in Zwitserland, je was de beste gitarist ever, oneindig veel herinneringen. Ik ben blij dat we elkaar opnieuw ontmoet hebben en een fantastische week hadden in Barcelona. Bijzonder mens, ik zal je missen.

Veel sterkte lieve familie, we zien elkaar bij de uitvaart. Dat zou hij mooi gevonden hebben. 
Op 20 maart 2022
om 17:38 getekend door:
E.l.l.e.n. .C.o.u.v.r.e.t.
Dit is niet ok
Lieve familie, gecondoleerd met het verlies van jullie Allaert. Hij was er op de verjaardagen bij Frank en Gine thuis, daar herinner ik me hem van. Gitaarles aan Hugo en zeer muzikaal 🎶. Sterkte en koester de mooie herinneringen, Peet 
Op 20 maart 2022
om 17:05 getekend door:
P.e.t.r.a. .Z.i.j.p.
Dit is niet ok
Veel leuke herinneringen aan mijn oom Allaert.
Als klein meisje stuurde je mij soms kaartjes met grappige tekstjes. Ik kon er altijd erg om lachen.
Je noemde me altijd Sjaan, tot vervelends aan toe, maar stiekem vond ik het ook wel grappig.
Kan me nog goed herinneren dat ik een LP van Madonna kocht en dat je die keihard afkraakte, dat was toch geen muziek.
Ik maakte een groot abstract schilderij voor jou en dat hing je op het toilet. Je hebt me wijsgemaakt dat iemand vroeg door welke beroemde kunstenaar dit was gemaakt. Ik was zeer vereerd, maar vroeg me wel af waarom je deze dan op het toilet had gehangen.
Lieve Allaert, het laatste appje dat ik van je heb is dat je schreef 70 is eigenlijk te oud voor mij. Jammer dat we elkaar de laatste jaren niet meer gezien hebben.
Geef een dikke knuffel aan Henk-Jan, Emily en oma Lily. Het ga je goed daarboven! ✨❤️ 
Op 20 maart 2022
om 17:01 getekend door:
D.a.r.s.h.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Stine en verdere familie Troost
Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie aller Allaert 
Op 20 maart 2022
om 16:46 getekend door:
I.n.a. .G.i.e.l.e.n.
Dit is niet ok
Beste Stine

Gecondoleerd met het verlies van je vader, we zagen elkaar en jou bij verjaardagen op de Brusselsingel, ik herinner me muziek, gitaarles voor Hugo en samen een tuinhuis. Sterkte voor jou en ik wens je ook troost toe uit de herinneringen aan jullie mooie momenten. Marie-Jose Thunnissen 
Op 20 maart 2022
om 16:04 getekend door:
M.a.r.i.e. .J.o.s.e. .T.h.u.n.n.i.s.s.e.n.
Dit is niet ok
Schoolschaak, dat was Allaert. Niemand deed dat beter dan hij. Enthousiast en met veel geduld en aandacht voor de kinderen. En succes was er ook, zelfs met Nederlandse kampioenschappen. Bij de Pinksterbloem gaan ze hem missen. Het is al een tijdje terug maar die dagen gaan we niet vergeten. Allaert was een bijzonder mens en daar zijn er te weinig van. 
Op 20 maart 2022
om 15:39 getekend door:
T.i.g.r.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Allaert, de wereld verliest een groot kunstzinnig man. Voor mij blijven vooral de mooie herinneringen aan onze contacten in mijn jeugd. Je adviezen, de postzegels, de sinterklaas avonden. Lieve man, we gaan je missen ❤️ 
Op 20 maart 2022
om 15:29 getekend door:
M.a.a.r.t.e.n.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Gine Troost
op 20 maart 2022
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Gine Troost:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Allaert Troost

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto