René Kerkhoven

René Kerkhoven

10 april 1959 - 28 januari 2022

Neem je gedachten mee op reis, en de verhalen komen je tegemoet. - René

Zo plotseling, zo machteloos.

Wij zijn diepgeraakt door het onverwacht overlijden van onze vader, schoonvader en opa.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 138        Volgende >
Twee maanden geleden alweer dat je uit het leven stapte René, moet veel aan je denken. Je wordt door zoveel mensen gemist. Het is nog steeds ongeloofwaardig...temeer omdat de meesten niet wisten wat er in jouw hoofd speelde...ik ook niet. Good luck in heaven! 
Op 31 maart 2022
om 22:36 getekend door:
R.i.t.a. .d.e. .J.o.n.g.
Dit is niet ok
Net terug uit Zwitserland attendeert Onno Groustra me op dit schokkende nieuws. Dankjewel.
Rene, ik ken je zo goed en zo helemaal niet. We reisden samen door Canada en Amerika en deden dingen die helemaal niet konden. We genoten van de spanning, de echtheid, het onverwachte, de toevallige ontmoeting en het gevaar.
Ik draag je met me mee. Al 40 jaar. 
Op 31 maart 2022
om 16:37 getekend door:
C.e.e.s. .A.n.t.o.n. .d.e. .V.r.i.e.s.
Dit is niet ok
·
Jarenlang kenden wij elkaar. Ooit schreef hij iets over mij in één van zijn boeken. Nu, enkele weken na zijn heengaan, schrijf ik iets over hem: een kleine bijdrage om René te éRen.
·

Het is niet te rijmen: René... plotseling is hij vertrokken, om nooit meer terug te keren. Zomaar ins Blaue hinein?
Toch, als hij al die warme belangstelling van de afgelopen tijd eens zou ervaren…

In het verleden is hij al vaak weggeweest. Boeiend zijn z’n verhalen daarover. Als schrijver zou hij het volgende meteen begrijpen.


│ Hemelsblauw:

│ The sky was the limit,
│ but who’ll stop the rain?
│ 😰😰


Ook de laatste tijd was René regelmatig weg. Hij schreef erover op facebook. Zoals op 27 november, toen hij een restaurantje had gereserveerd: ‘Auf welcher Name?’ zou de Fräulein hebben gevraagd; ‘Friedhofen!’ antwoordde hij zonder huiver voor humor.

Friedhof is anders best een mooi woord voor een plaats waar je altijd terecht kunt; juist wanneer je definitief niet meer verlangt naar zaken als friet… hooguit naar vrede.
Op zo’n plaats ligt hij nu.


│ Ruhe in Frieden,
│ Herr Friedhofen!
│ 😔


Een leven, met pieken en dalen; René is zijn weg gegaan. Hij moet hebben genóten, al met al, voorheen.

Met zijn vertrek heeft hij een diep tranendal achtergelaten. Hopelijk zal het overgaan in een vorm van berusting. Hopelijk zal zijn gemis uiteindelijk worden overstegen door waardering; waardering voor wat hij heeft betekend, voor wat hij blijft betekenen.


│ Maar René,
│ maar wát graag had ik jou meer gegund,
│ maar toe, je bent gegaan...
│ Maar dat je überhaupt gekómen bent,
│ hé, dat vind ik meer dan gaaf:

│ Hémelsgaaf!


Wie wil, kan de ogenschijnlijke ongerijmdheid van de loop der dingen (nog eens) overdenken door mee te deinen met een toepasselijke song: ‘Een van de mooiste songs aller tijden wellicht...’ aldus René, omstreeks 24 oktober. Het nummer is (met een songtekst onder de video) te horen op youtu.be/OGE6gzkMAfw
· 
Op 25 maart 2022
om 22:25 getekend door:
F.r.e.d. .R.i.j.l.a.a.r.s.d.a.m.
Dit is niet ok
Elkaar ontmoet op één van je fietstochten
René kwam met z'n fiets bij ons aan, heb hem gerepareerd en na een beerenburgje werd de reis vervolgd (volgens mij naar Ameland)
Sindsdien contact via fb en nog een keer beeldbellen via
messenger
Ik zal je nooit vergeten!! RIP René💐💐 
Op 8 maart 2022
om 18:36 getekend door:
E.r.i.k.
Dit is niet ok
Nadat we elkaar na Develstein eigenlijk nooit meer gezien hadden, maakte Rene ineens een afspraak bij mij op kantoor om eens bij te praten. Onze levens hebben zich heel verschillend ontwikkeld maar we hadden nog steeds genoeg raakvlak.
Ik wens de familie sterkte met het verlies van een markant mens! 
Op 1 maart 2022
om 19:08 getekend door:
A.d. .F.r.ö.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Beste Rene,
Toevallig schoot je gisteren door mijn gedachten, en
vandaag kom ik dit bericht tegen…
Ik heb je gewaardeerd om je enthousiasme toen het nodig was om onze bedrijfsstrategie verder te ontwikkelen binnen onze organisatie. Je zette daarbij figuurlijk vensters en deuren open die wij niet zagen. Heel bijzonder. Je creativiteit was ongekend.
Je positivisme zal ik nimmer vergeten.
Ik ben blij je gekend te hebben.
Rust zacht. 
Op 27 februari 2022
om 12:58 getekend door:
W.e.r.n.e.r. .d.e. .D.e.c.k.e.r.e.
Dit is niet ok
Toen ik nog maar net kwam kijken in de journalistiek, trof ik René. Net zeventien jaar oud interviewde ik René terwijl hij in zijn hangmat lag voor boekhandel Hyperion. In de jaren daarna voorzag ik zijn nieuwste boek van eindredactie en sprak ik met hem over het Usutu-virus bij merels en natuurlijk de Birdswing. Het was altijd een warm welkom en ik leerde veel van hem. Wat betekende hij veel voor de regio. Veel sterkte aan de nabestaanden. 
Op 25 februari 2022
om 16:10 getekend door:
M.i.r.t.h.e. .v.a.n. .W.i.j.n.g.a.a.r.d.e.n.
Dit is niet ok
Beste Rene,
We hebben je leren kennen op een camping in Putte in 1988. Je was toen nog samen met vriendin en (toen nog) een kind. In die tijd hebben we elkaar nog wel eens opgezocht en mede plannen gesmeed omdat jij alles achter wilde laten en naar Amerika te gaan. Later toen je terug was hebben we je ook nog regelmatig gezien. En dat was juist zo leuk, want als jij toevallig in de buurt was dan stond jij volkomen onverwacht voor de deur en kletsten we weer verder alsof we elkaar de dag er voor nog gezien hadden. Nog later toen je de kinderboeken schreef ben je nog een keer op mijn verzoek in de boekenweek op mijn school wezen voorlezen en je werk wezen signeren voor de kinderen. We hebben je via de sociale media nog altijd gevolgd. Na onze verhuizing van Brabant naar Noord-Holland hebben we eigenlijk altijd nog gedacht (en gehoopt) dat je hier ook ineens weer eens onverwacht aan de deur zou staan. Dat gaat niet meer gebeuren en dat zullen we erg gaan missen. Gelukkig hebben we genoeg dingen samen gehad om dierbaar aan terug te denken. Zoals altijd heb je je weg weer gekozen. We hopen dat je op deze route gelukkig zult kunnen worden. Lidia en Steyn 
Op 22 februari 2022
om 12:55 getekend door:
S.t.e.y.n. .R.i.j.l.a.a.r.s.d.a.m.
Dit is niet ok
René,

Ik kon je alleen als mijn huisbaas, maar ik ben je nog steeds erg dankbaar dat je me een mooie woning gunde nadat ik een tijd geen eigen woning kon krijgen.

Ik hoop dat je je rust hebt gevonden.

Heel veel sterkte gewenst voor je familie en vrienden.

Pieter 
Op 15 februari 2022
om 23:21 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .K.e.u.z.e.n.k.a.m.p.
Dit is niet ok
Nog maar een maand geleden zat je bij mij thuis gezellig op de bank voor het raam. Hier zou de birdswing prima staan met al die mezen in je tuin zei je. Hij hangt er René. En zo blijf je altijd in mijn hart en in mijn tuin. Het blijft soms zo onwerkelijk. Kom nou maar weer terug denk ik vaak. Wees in vrede. 
Op 12 februari 2022
om 14:17 getekend door:
A.n.j.a. .S.l.i.j.k.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Ik had zo'n bewondering voor deze man. Hoe hij dingen kon opfleuren zoals nog maar net de smileys van de Develhal! Ik reed er dan met mijn kinderen langs en vertelde over de man die dit idee had bedacht en ik dacht aan de gekko die hij had bedacht en de andere grappige dingen die hij vast nog zou bedenken. En nu is hij er niet meer... Veel sterkte aan zijn familie en alle mensen die op de een of andere manier (een deel van) hem hebben liefgehad. Dat zijn warme inspiratie in jullie mag voortleven 
Op 10 februari 2022
om 9:43 getekend door:
P.a.u.l.i.n.e. .-. .Z.w.i.j.n.d.r.e.c.h.t. .O.u.d.e.l.a.n.d.
Dit is niet ok
Hé grote vriend je bent een nieuwe reis begonnen. Ik dacht daar wel eens over na als je in je eentje in de beek zat of zag je die eindeloze wegen rijden. We ontmoeten elkaar te pas en te onpas. In een volgend leven waar social media niet volgend is zie ik je weer. Chrisjewierook 
Op 7 februari 2022
om 18:21 getekend door:
C.h.r.i.s. .M.o.o.r.m.a.n.
Dit is niet ok
Ik kan het moeilijk bevatten. Maar het is niet aan mij om het te begrijpen.

We kwamen elkaar onregelmatig tegen. Na IO liepen we ongeveer gelijk op met onze (oudste) zonen, met z’n vieren naar de speeltuin. En kanoën met onze (toenmalige) eega’s in de Ardennen. Omdat ik van vogels houd, gaf je me een birdswing cadeau.

De vrije vogel is gevlogen. Ik wens je een goede vlucht.
Timo, Peter en Mies, veel sterkte! 
Op 7 februari 2022
om 10:19 getekend door:
E.d.u.a.r.d. .v.a.n. .R.o.s.s.u.m.
Dit is niet ok
Beste René,

Ik ben sprakeloos. En toch ga ik proberen hier wat op te schrijven. We kennen elkaar vanaf het Develsteincollege, we zaten enkele jaren bij elkaar in de klas. Daarna had ik pas weer contact met je toen je me vroeg mee te lezen met een van de eerste kinderboeken, die je was begonnen te schrijven. Op zich al een enorme verrassing! Je boek is mooi van toon, schreef ik je toen terug. Later, na de laatste reünie van het Develsteincollege in april 2015, hadden we wat meer contact. Je kwam een keer naar Haarlem gefietst, en ik reed op de terugweg vanuit België bij je langs in Zwijndrecht.

Ik herinner me je enorme veelzijdigheid: van het ontwerpen van een vogelvoedertafel tot een speelobject van een gekko. Je was dan ook officieel industrieel ontwerper, afgestudeerd in Delft. Daarnaast dus de kinderboeken die je opeens bent gaan schrijven. En reisverhalen, je gaf me 'Hemelsblauw' en ik moet het nog gaan lezen. Ik herinner me ook je nuchtere, scherpzinnige humor, die zich op Develstein al toonde. Je avonturen, waarin je je iedere keer weer vol overgave stortte. De rondleidingen, badderdagen in Dordrecht en een tocht met een Zalmschuit die je organiseerde (helaas zelf niet meer meegemaakt). En dan nu dit totaal onverwachte, plotselinge einde. Het voelt erg verdrietig, en ik wilde dat ik méér met je had meegemaakt. Het is nu zo definitief, dit einde. Ik laat me graag - ook achteraf - door je inspireren, bijvoorbeeld door je schrijfdrift. Het feit dat jij er zomaar aan begon, waar ik jarenlang blijf talmen...
Op 23 januari was je nog op de lokale RTV zender Atos te horen in het programma 'Zoals de Waard is'. Enerzijds was je professioneel met pensioen, zoals je het zelf noemde - over die advies- en bedrijfskant van je weet ik sowieso minder - maar anderzijds nog vol plannen. Nogmaals, het is erg verdrietig.

Beste René, het ga je goed. En heel veel sterkte voor je zoons, andere familie en vrienden!

Een laatste groet,
Onno 
Op 6 februari 2022
om 17:14 getekend door:
O.n.n.o. .G.r.o.u.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Rene, Jaren geled en werd je uit de Ourte gered door ons.We deelden ve el oa reizen, schrieben, avontuur. Je liegt me Tiengemeten zien. Je was matroos op mijn Boot en Nu Ben je dood. Onwerkelijk. Het avontuur hast door ook in die andere dimensie.. 
Op 6 februari 2022
om 9:29 getekend door:
A.r.e.n.d.
Dit is niet ok
Beste Rene,
Je kwam met enige regelmaat, in de 40 jaar dat we elkaar kennen, mijn leven binnenfladderen. We begonnen in hetzelfde jaar aan de studie IO. Het ID café was een vaste stek voor een biertje en een goed verhaal. En verhalen waren er altijd. Ineens was je weg, geïnspireerd door een docent naar Nicaragua.
Altijd in voor een avontuur: zomaar een paar dagen mee met een schipper, geen probleem. Ik zou 10 dingen bedenken waarom dat soort dingen niet kunnen, jij deed het gewoon.
Ik heb ook veel van je geleerd over je geliefde Cuba. Wij gingen er ook heen, maar dan op de "gewone" manier. Ik dacht wel eens: wat moet jou manier van leven enorm veel energie kosten. Dat deed het misschien ook. Ik hoop dat deze mooie verhalen je op enige wijze bereiken.
Vaarwel vriend 
Op 5 februari 2022
om 16:52 getekend door:
S.a.n.d.a. .S.t.e.f.a.n.o.v.i.c.
Dit is niet ok
Zomer 2021, René werkt vol enthousiasme aan de gekko (Gecko). Hoedje, koffie, vogel in kooi erbij, hangmat. De klus vordert. Ik zaag wat latjes in zijn opdracht, er komt iemand langs met likeur genaamd Gekko. Het was ook een sociaal ontmoetingsproject voor René. En dan opeens nu het bericht van zijn overlijden… alle nabestaanden heel veel sterkte toegewenst. 
Op 4 februari 2022
om 13:09 getekend door:
J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .V.a.n. .D.o.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Beste Rene, je onconventionele levenslust vond ik vaak inspirerend en af en toe ergerlijk. Dat de dood jou nu al is komen halen, is echt heel ongepast. De straatbeelden van Dordt en Zwijn hebben nu een gapend gat. Veel sterkte aan je naasten. 
Op 3 februari 2022
om 21:59 getekend door:
G.e.e.r.t. .t.e.r. .S.t.e.e.g.
Dit is niet ok
René, geheel onverwacht, onvoorstelbaar, Multimobiel project op IO, Rotterdam, vrijbuiter en levensgenieter. Ten minste dat laatste dachten we altijd.

Peter, Timo en Mies, heel veel sterkte gewenst, hopelijk kunnen jullie elkaar bijstaan, en dat alle goede herinneringen mogen overheersen.

Hubert en Carmen 
Op 3 februari 2022
om 19:52 getekend door:
C.a.r.m.e.n.
Dit is niet ok
Rene,

Ruim 25 jaar lang was je mijn achterbuurman. De eerste 10 jaar maakte ik je mee als partner van Mies en als vader van Peter en Timo. Na je breuk met Mies zag ik Timo nog weleens in de brandgang. Peter en Mies heb ik nooit meer gezien. Van jou vernam ik dat het goed met ze ging. Omdat onze achtertuinen aan elkaar grenzen voerden we onze eerste gesprekjes in de brandgang. Later kwamen we wel eens bij elkaar over de vloer. Ik dronk bij jou je eeuwige oploskoffie en jij kreeg bij ons een bakkie thee of een biertje. In ruil voor het verzorgen van je plantjes en je post(als je weer eens een paar weken weg was) ontving ik je bird swing of een van je boeken. Je was een prettige verschijning maar bovenal een vriendelijke, inspirerende, onafhankelijke en levenslustige man. Dus ja, ook ik was in shock toen ik het nieuws vernam van je plotselinge overlijden en heb je boeken Hemelsblauw en de Hanenfluisteraar nog eens liefde vol doorgebladerd en gestreeld. Hoop ten diepste dat je je rust gevonden hebt.
Peter en Timo, heel veel sterkte toegewenst met het verlies van jullie vader en geeft Mies een dikke knuffel van mij, Liefs Astrid 
Op 3 februari 2022
om 18:05 getekend door:
A.s.t.r.i.d. .Z.w.a.r.t.b.o.l.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Peter & Timo
op 31 januari 2022
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Peter & Timo:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

René Kerkhoven

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto