Alex Langeveld

Alex Langeveld

26 maart 1959 - 9 december 2021

alias Alex van Veen

Journalism is printing what someone else does not want printed:
Everything else is public relations.

George Orwell
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 54        Volgende >
Lieve Alex, ik herinner je vooral als drijvende kracht achter de Ravage. Je hebt zoveel berichten geschreven over al onze acties. Die ook steevast werden genoemd in mijn politiedossier. Je trok er ook op uit om zelf verslag te doen van die vele acties en demonstraties. En als we flyers wilden verspreiden via de Ravage, dan kon dat allemaal, maar we moesten die dan wel zelf komen invouwen!
Rust zacht! 
Op 27 december 2021
om 23:17 getekend door:
Y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Lieve alex en familie - ik schrok enorm van dit bericht. Er kwamen heel veel herinneringen boven die ver in d tijd waren weggezakt: grachtenkrant rapen in de stencilkelder, de oprichting van de NN en de discussies daarom heen, ouwe lullen avonden in de Vrankrijk, redactievergaderingen op de van Ostadestraatvan NN en later Ravage, lay-outen tot diep in de nacht, strijd om wie de tiepmachine met het schermpje mocht gebruiken... Alex was er in mijn herinnering altijd, een rustige, betrouwbare, slimme, stille en soms ook onverwacht grappige aanwezigheid. We hadden het zelden (of eigenlijk nooit) over persoonlijke dingen, deels denk ik door onze leeftijd & de tijdgeest, deels denk ik omdat dat niet iets was wat jij opzocht of makkelijk toe liet. Dank voor alles wat je gedaan hebt om kritisch te documenteren wat 'de beweging' uitdroeg en bewoog. Ineke 
Op 26 december 2021
om 12:01 getekend door:
I.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Lieve familie, vrienden,

Zojuist heb ik de foto opgezocht van de glazen sap voor ons op tafel toen we samen spraken aan het IJ in Amsterdam. Twee jaar geleden. We hadden er toen dertig jaar samenwerken opzitten vanaf NN. Het kijken naar dat plaatje, was een manier om de schrik van dit bericht vorm te geven.

Ik zie je glimlachgrijns nog zo voor me. Ik weet dat je voor de gewone man ging, voor een wereld zonder geweld, een wereld waarin je op stap ging met patiënten uit Noord op de fiets. Je genoot er van.

Je hebt zoveel van mijn artikelen leesbaar gemaakt dat de sporen nog lang zullen rondwaren op het internet. Je bent dan wel weg, maar niet verdwenen.

Sterkte toegewenst aan de nabestaanden. 
Op 25 december 2021
om 14:13 getekend door:
M.a.r.t.i.n. .B.r.o.e.k.
Dit is niet ok
Moeilijk moment, om je foto te zien van toen...nu je er ineens niet meer bent.
De mijnwerkersstaking, speculanten aanpakken, dapper liep je als 1ste naar buiten, met als resultaat, ijzer in je arm.
De Zwarte Kat, die toch ons levenspad heeft bepaald;we blijven Zwarte Katters...steeds kom je ze weer ergens tegen...jou sprak ik laatst nog bij de appie. De wereld is er niet veel fraaier op geworden, ook onze beweging kon eenzaamheid niet verhinderen, maar we doen ons best. Rust strijdbaar, lieve vriend.
Herinneringen kun je niet ontruimen...kraken gaat door! 
Op 25 december 2021
om 6:05 getekend door:
s.u.s.a.n.
Dit is niet ok
lieve Alex, jaren en jarenlang hebben we elkaar niet meer gezien, ieder een eigen weg gegaan... maar wat was je een belangrijke persoon voor mij in mijn leven. Jarenlang die af-aan relatie, dan weer wel dan weer niet, dan weer geen contact, dan weer samen naar kroeg en het strand als vrienden, ik kon je pas helemaal loslaten toen ik mijn kind kreeg. Je was inderdaad een unicum, iemand die die bijzondere kwaliteit had van volledig zijn eigen persoon zijn, wars van alle trends en ideologieen, je was en bleef altijd gewoon jezelf, en daar had ik altijd bewondering voor, je kracht, je koppigheid, je eigenzinnigheid, je originaliteit. Wat een gemis dat jij niet meer op de wereld bent. Dankjewel Alex voor de vriendschap en alle mooie herinneringen, alles dat je mij hebt gegeven. Heel veel sterkte aan alle nabestaanden, rust zacht AlexXXx 
Op 24 december 2021
om 21:27 getekend door:
S.h.a.r.o.n.
Dit is niet ok
Alex, een vriendelijke en zeer bevlogen strijder. Sterkte voor vrienden en familie. 
Op 24 december 2021
om 19:53 getekend door:
A.m.b.e.r.
Dit is niet ok
Ik zie je nog zo zitten op de ravage redactie op de van ostadestraat. Ik kwam er graag. Wat naar dat je niet meer onder ons bent. Te vroeg heengegaan. vrienden en familie veel sterkte. 
Op 24 december 2021
om 18:41 getekend door:
A.m.a.r.i.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Alex,jou ben ik uit het oog verloren maar niet uit het hart. Ik heb altijd respect gehad voor jouw eigenzinnigheid. Vele mooie herinneringen aan het samen de Ravage maken in de jaren negentig. Nu is de deur naar het leven voor jou voorgoed dichtgemetseld. Lang geleden, maar dit nieuws komt hard aan. Familie en vrienden, heel veel sterkte toegewenst. 
Op 24 december 2021
om 16:57 getekend door:
M.a.r.c. .H.u.r.k.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Alex. je was het briljante thuisfront als Ed en ik weer ergens waren gaan tophoppen en je iets mocht maken van onze haastige mailtjes en telefoontjes. Ed is al een tijd niet meer onder ons en na het verdwijnen van Ravage op papier zag ik je steeds minder. Ten we met ADEV op het Java eiland endigden dacht ik je een keer te zien in de verte, op 'jouw' Ravage Royaal lokatie. Ik zag in ieder geval een rijzige man weg fietsen. Als je ergens bent nu moet je dat wel doen. Doorfietsen. 
Op 24 december 2021
om 16:46 getekend door:
P.i.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Altijd bewondering gehad hoe Alex c.s. de ravage draaiende hielden, en hoe Alex zijn koers hield. Er is veel uit voortgekomen. Jammer dat met het verdwijnen van een wereld het elkaar tegenkomen bijna tot nul werd. 
Op 24 december 2021
om 15:28 getekend door:
O.s.c.a.r. .V.r.i.j.
Dit is niet ok
Verdomd triest nieuws dat Alex niet meer onder ons is. De Bluf!, De NN & Ravage was jarenlang inspirerend leesvoer voor deze activistische punk. Ik ontmoeten hem persoonlijk bij één onze concerten en dat leiden tot een mooi interview/ artikel over SEEIN RED in de Ravage. Alex je zult gemist worden. De strijd gaat door! Familie gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst. Hou de herinnering levend. 
Op 24 december 2021
om 14:02 getekend door:
P.a.u.l. .v.a.n. .d.e.n. .B.e.r.g.
Dit is niet ok
Wat droevig dat Alex niet meer onder ons. We kwamen elkaar zo vaak tegen bij acties hij met de pen en wij met de camera. We gaan hem missen, maar koesteren de mooie herinneringen! 
Op 24 december 2021
om 12:04 getekend door:
H.u.i.b.
Dit is niet ok
Jeetje,slecht nieuws.je was iemand die me heel vaak de andere kant zaken deed beseffen. En me aan het denken zette. Soms provocatief , uitdagend maar altijd recht voor z’n raap. Een strijder voor een betere wereld is heengegaan. Rust zacht. 
Op 24 december 2021
om 10:31 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Lieve familie,

Geschrokken van dit bericht.
In het verleden veel en met veel plezier met Alex samengewerkt, het was een unicum.

Veel sterkte 
Op 24 december 2021
om 2:11 getekend door:
N.a.t.a.s.h.a. .G.e.r.s.o.n.
Dit is niet ok
Familie en vrienden gecondoleerd met dit verlies!

Ik ken Alex als iemand die bergen verzette. Zo belangrijk wat hij deed.

Ooit stond ik voor de deur om de smeris tegen te houden. Had er nu ook willen staan.

Take care! 
Op 24 december 2021
om 0:35 getekend door:
C.h.r.i.s. .O.o.s.t.
Dit is niet ok
Wat een droevig nieuws. Eenzaam gestorven, of in ieder geval alleen. Jarenlang hebben we samen Ravage gemaakt. Tot aan het Europese Hof processen gevoerd tegen een politie-inval op ons redactiekantoor. Een fijne collega was je: tegendraads, eigenwijs, recalcitrant, vasthoudend, en met een hart van goud. Een eigenzinnige en fijne vent. Rust zacht Alex! 
Op 23 december 2021
om 13:55 getekend door:
F.r.e.e.k. .K.
Dit is niet ok
Alex I am shocked to hear of your passing. I have many memories of our escapades together, you taking me under your wing and getting me drunk in every squat bar in Amsterdam. (AA wants a word with you ) Peanut Sauce pasta at the De Zwarte Kat and that wicked strong coffee in a flask that helped put the day together after a night of drunken merriment.I remember us getting shot at with plastic bullets in the Basque Country, where we realised we could run better than we first thought. Then that dreadful 'communal bedroom' with amorous couples. I have many memories of our friendship and one of the last is your serious sense of practical solidarity which extended to our last meeting in Amsterdam for the Hillsborough Justice Campaign. When you spoke you sounded like inspector Clouseau so we got you a train 'inspectors' badge and I remember you wearing it whilst you where having serious discussions with your dutch mates. I will remember the laughs and the discussions and the travel and your warmth and friendship. I send my heartfelt condolences to your family. Lot of love to you Alex. xx 
Op 22 december 2021
om 16:13 getekend door:
B.r.a.n.d.o.n.
Dit is niet ok
volgens mij zag ik je ergens dit jaar nog van de pont af fietsen van die vluchtige ontmoetingen zonder te beseffen dat het de laatste keer kan zijn, net zoals onlangs ook Rob is overleden, die ik in September tijdens de woondemo nog even sprak. Blokhoofd van blok 5, kraakspreekuur en natuurlijk de grachtenkrant blijven onvergetelijk. Jammer dat we je niet mee konden begraven. 
Op 22 december 2021
om 15:58 getekend door:
H.a.p.e.e.
Dit is niet ok
Ik hoorde het via Helen Steel en Dave Morris in Engeland, met wie ik nog steeds werk, onderzoek in het #spycops schandaal daar. Ook ik kende je sinds begin jaren tachtig, bij de Grachtenkrant, ik bleef nog een tijd toen we Bluf! gingen maken. Jij hield het langer vol dan wij allemaal. Toen wij er allang mee gestopt waren, hield jij Ravage op de been, nog jaren digitaal.
Je was een bijzondere combinatie van cynisch & wantrouwend (tegenover alles wat met macht en 'de echte wereld' te maken had) en humoristisch & trouw aan de andere kant. Het laatste wat ik weet is dat je in de zorg beland was, begeleider van gehandicapte kids geloof ik, wat mij bijzonder raakte. Rust zacht. 
Op 22 december 2021
om 9:28 getekend door:
e.v.e.l.
Dit is niet ok
Dat was schrikken. De laatste tijd was er weer belangstelling voor de grachtenkrant. we hebben bij networkcultures net zoiets gemaakt, op de risoprinter, dus toen vertelde ik over jou, bluf! en ravijn en hoe ik de grachtenkrant begin 82 aan je overdroeg omdat wij bluf! gingen maken en hoe dit veertiendaags orgaan onder jou zo'n vlucht nam. een tegendraads model was je. ik loop nog steeds dagelijks schade op door deze attitude. jij was tien keer beter. negativiteit pur sang. genadeloos ongecompromiteerd. vaarwel! 
Op 22 december 2021
om 8:03 getekend door:
g.e.e.r.t. .l.o.v.i.n.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Mitch Langeveld
op 18 december 2021
en blijft zichtbaar tot:
18 februari 2024
Contact met beheerder >
Contact met Mitch Langeveld:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Alex Langeveld

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto