Dirk J. Heslenfeld

Dirk J. Heslenfeld

27 mei 1965 - 27 september 2021

Ruimte om bericht achter te laten n.a.v. het overlijden Dirk Heslenfeld

Beste collega of student van Dirk; als je naar aanleiding van het plotselinge overlijden van deze gewaardeerde en geliefde collega en docent een bericht achter wilt laten voor de nabestaanden van Dirk, dan is daarvoor via dit Condoleanceregister de ruimte. Wij zorgen er dan voor dat het bij de nabestaanden terecht komt.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 52 van 52
Dirk!

Byłeś wspaniałym nauczycielem i kolegą. Będzie mi Ciebie brakować!

Op 7 oktober 2021
om 17:01 getekend door:
J.a.c.e.k. .B.u.c.z.n.y.
Dit is niet ok
Ben ook geschokt door het overlijden van Dirk. Ik leerde Dirk al snel kennen tijdens mijn eerste werkdagen op de VU vanwege zijn betrokkenheid bij het MRI-onderzoek, en later was hij ook als docent betrokken bij de cursussen in onze gezamenlijke minor. Een vakman en altijd aardig en behulpzaam. Ik wens familie, vrienden en collega’s veel sterkte toe in de komende tijd. 
Op 7 oktober 2021
om 16:13 getekend door:
D.e.n.n.i.s. .v.a.n. .'.t. .E.n.t.
Dit is niet ok
Beste familie, vrienden en familie van Dirk,

Wat een groot verdriet is het om te weten dat we Dirk nu voor altijd zullen moeten missen. Dirk heeft ons geweldig geholpen bij de promotie van Lotte van Dillen. Dirk was de enige die verstand had van fMRI. Hij was onmisbaar voor ons en we konden altijd op hem rekenen. In het persoonlijk contact was Dirk altijd vriendelijk, meelevend en enthousiast. Het was een voorrecht voor ons om met hem te kunnen samenwerken. Ik wens zijn naaste vrienden en familie veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies. 
Op 7 oktober 2021
om 15:06 getekend door:
S.a.n.d.e.r. .K.o.o.l.e.
Dit is niet ok
ik ben
geschokt door Dirks vroege overlijden. Hij was mijn eerste cum laude promovendus. Mijn gedachten gaan weer terug naar de leuke etentjes van onze groep in Amsterdam. Zijn grote ambities en de visuele mismatch negativiteit door hem ontdekt. Dat hij ruste in vrede
Albert Kok 
Op 7 oktober 2021
om 13:42 getekend door:
A.l.b.e.t. .K.o.k.
Dit is niet ok
Ik leerde Dirk kennen toen ik nog AIO was aan de UvA en hij nog postoc bij de VU, ongeveer 20 jaar geleden. Ik was direct enorm onder de indruk van zijn ongekende kennis over aandacht en ERPs. Voor mij was hij een voorbeeld van hoe je goed, rigoreus onderzoek doet, met scherp oog voor methodologische details maar gericht op de grote vragen. Over de jaren verloren we contact, maar vlak voor de pandemie uitbrak werden we directe collega's toen ik ook bij de VU kwam werken. Door de pandemie hadden we vooral op afstand contact, maar Dirk was nog steeds dezelfde. Sterk gericht op goed onderzoek, en ook op goed onderwijs. Hij was betrokken bij een enorme hoeveelheid onderzoeksprojecten. Een hele generatie studenten heeft van hem kunnen leren, net als ik eertijd. We zullen Dirk missen als een betrokken, fijne collega binnen onze sectie Cognitieve Psychologie. Mijn diepste deelneming. 
Op 7 oktober 2021
om 12:51 getekend door:
H.e.l.e.e.n. .S.l.a.g.t.e.r.
Dit is niet ok
Dirk, Johan Karremans en ik deden vele jaren terug een onderzoek naar de neurologische effecten van buitensluiting. Allen vol inspiratie en enthousiasme en dat had veel te maken met Dirk: bedachtzaam en zeer prettig in de omgang. Eigengereid maar heel constructief. Ik wens vrienden en familie veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies. 
Op 7 oktober 2021
om 11:20 getekend door:
P.a.u.l. .v.a.n. .L.a.n.g.e.
Dit is niet ok
Bondig, rustig, no nonsense, sympathiek, humoristisch, eigengereid, toegewijd. Blijf bij wat er echt toe doet in een wereld die groter is dan de academie. Dirk ging zijn eigen gang, en deed dat met aandacht, met liefde en met verve. Tegelijkertijd stond hij altijd klaar voor wie zijn advies of hulp zocht. We zullen hem zeer missen. Ik wens vrienden en familie alle sterkte met de verwerking van dit immense verdriet. 
Op 7 oktober 2021
om 9:41 getekend door:
C.h.r.i.s. .O.l.i.v.e.r.s.
Dit is niet ok
Het overlijden van Dirk trof mij diep. Mijn innige deelneming met dit grote verlies.
Dorret Boomsma 
Op 7 oktober 2021
om 8:14 getekend door:
D.o.r.r.e.t. .B.o.o.m.s.m.a.
Dit is niet ok
De afgelopen paar jaar heb ik als werkgroep docent in meerdere cursussen van Dirk lesgegeven. Ik heb Dirk leren kennen als een hele betrokken docent en cursus coördinator, met veel zorg voor de studenten en voor de werkgroep docenten. In de laatste cursus die ik met Dirk heb gegeven was hij zelfs drie weken lang elke dag de hele dag aanwezig voor vragen van studenten. Ik vind het een groot gemis dat Dirk er niet meer is. Ik wens de familie en vrienden van Dirk heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. 
Op 6 oktober 2021
om 19:23 getekend door:
N.i.n.a. .A.m.b.a.c.h.t.s.h.e.e.r.
Dit is niet ok
In augustus van dit jaar, schreef Dirk me het volgende, toen hij erachter kwam dat ik op vakantie was in Stargrad, Hvar (eiland tegenover Split):

"Ach!!

Zo leuk, Starigrad! Daar was ik ook, 3 weken gelden, met een boot! We hadden een boot gehuurd in Split en zijn langs die eilanden gevaren. Brac, Hvar, Pakleni, Solta. Zo leuk daar!!

Fijne dagen nog! En groeten aan de havenmeesters 😊

Dirk"

Het is niet te bevatten dat hij er niet meer is. Zo uit het leven weggerukt. Ik ga hem erg missen. 
Op 6 oktober 2021
om 16:12 getekend door:
S.a.n.d.e.r. .L.o.s.
Dit is niet ok
Diep geschokt zijn wij door het overlijden van onze dierbare collega. Dirk was als docent onder andere betrokken bij het methodenonderwijs van de bacheloropleidingen Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Hij was de cursuscoördinator van het grote tweedejaars vak Methodologie 2, waarin hij studenten leerde om hun kennis over onderzoeksmethoden en statistiek toe te passen op een eigen uit te voeren onderzoek. In die rol is Dirk jarenlang van onschatbare waarde geweest voor de academische vorming van vele studenten. Als coördinator van de methodenvakken heb ik Dirk leren kennen als een zeer toegewijde, betrokken en hardwerkende docent. We gaan hem binnen het team van methoden-docenten enorm missen. Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en iedereen die dicht bij hem stond. 
Op 6 oktober 2021
om 14:18 getekend door:
M.a.r.l.e.e.n. .d.e. .M.o.o.r.
Dit is niet ok
Het overlijdensbericht van Dirk trof de technici van FGB waarvan ik afdelingshoofd ben diep. Wij herinneren hem als een enthousiast(e) en inspirerend(e) docent en wetenschapper die ook zijn liefde voor het vak en de experimenten aan de technici wist over te brengen. We zullen hem heel erg missen en het is natuurlijk bijna niet voor te stellen hoe zwaar dat voor de familie moet zijn. Wij wensen jullie heel veel sterkte! 
Op 6 oktober 2021
om 13:25 getekend door:
O.l.g.a. .J.u.k.e.m.a.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 
Dit register is aangemaakt door:
Bestuurssecretariaat FGB
op 6 oktober 2021
en blijft zichtbaar tot:
6 december 2021
Contact met beheerder >
Contact met Bestuurssecretariaat FGB:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Dirk J. Heslenfeld

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto