Esther Smits

7 juni 1971 - 25 juli 2021
In Memoriam

Bedroefd hebben we kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Esther Smits.

Esther is in 2005 als IT-ondersteuner begonnen bij TLS waar ze met name een vraagbaak was voor docenten die problemen met Blackboard ervaarden. In 2016 heeft Esther de overstap gemaakt naar LIS waar ze, naast haar reguliere ondersteuningstaken, deel uitmaakte van het Computer Emergency Response Team (CERT) waar ze menig IT-security incident afhandelde. Het primaire onderwijsproces bleef echter trekken en Esther stond dan ook meteen klaar toen anderhalf jaar geleden van de een op de andere dag het onderwijs digitaal moest worden. Esther nam de uitrol en coördinatie van ZOOM op zich en werd daarin bijgestaan door ‘haar’ studentenpoule. Vele honderden sessies hebben plaatsgevonden waarbij ze ook vaak de welverdiende complimenten in ontvangst mocht nemen.

Vanaf het nieuwe collegejaar zou Esther binnen AS het functioneel beheer van het scriptiedossier op zich gaan nemen. Helaas heeft het niet zover mogen komen en verliezen we in Esther een zeer betrokken en gedreven medewerkster.

In dankbare herinnering wat ze voor onze universiteit heeft betekend zal Esther in onze gedachten blijven.

Tilburg University
Hilde Baert (Directeur Academic Services)
Corno Vromans (Directeur Library & IT Services)
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 58        Volgende >
Lieve Esther, Ik hoorde tijdens mij vakantie van je overlijden. We hebben jarenlang met elkaar te maken gehad bij het faculteitsbureau van TLS. Altijd fijn contact. Wat een gemis! Heel veel sterkte voor je kinderen, familie, vrienden. 
Op 30 augustus 2021
om 15:54 getekend door:
H.e.i.n. .C.o.p.p.e.s.
Dit is niet ok
De laatste keer dat ik Esther gesproken had, was begin november vorig jaar. Ze hadden toen al even contact met elkaar via Zoom, omdat ze bij mij had aangeboden om actief te worden binnen de medezeggenschap van AS. Ik was destijds de voorzitter van de AS medezeggenschap. Alhoewel we elkaar slechts een paar keer via Zoom hebben gesproken, heeft Esther als persoon veel indruk op mij gemaakt. Ze vertelde hoe ze slecht kan tegen onrecht in de wereld en altijd erg betrokken is bij het welzijn van anderen. Wat een krachtige en zelfbewuste persoonlijkheid, vol power en strijdlust. Iemand die echt handelt vanuit het hart en vanuit de lijfspreuk van Pippie Langkous: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik weet zeker dat ik het kan. Ik wist dat er zaken waren waar ze mee worstelde, daar was ze heel open over. Lieve Esther, je bent een mooi mens en een voorbeeld voor velen. Ik hoop dat je de rust hebt gevonden die klaarblijkelijk zo nodig had. Heel veel sterkte voor de familie en alle nabestaanden. 
Op 30 augustus 2021
om 10:33 getekend door:
Z.a.r.r.e.a. .P.l.a.i.s.i.e.r.
Dit is niet ok
Lieve familie en vrienden van Esther,

Wat een verdrietig nieuws en wat een gemis, zeker voor haar drie kinderen! Ik wens jullie veel kracht toe!

Lieve groetjes,
Janneke 
Op 26 augustus 2021
om 8:45 getekend door:
J.a.n.n.e.k.e. .S.c.h.r.a.m.a.-.S.c.h.e.e.p.e.n.s.
Dit is niet ok
Wat schrik ik van dit bericht! Samen met Esther en haar Zoomexpert-team heb ik vorig jaar de online Open Stage Nights georganiseerd. Esther was een heel gedreven en betrokken, zorgzame teamleider met oog voor mensen en voor details. Ze kon ook heel grappig zijn. Ik heb erg fijn met haar samengewerkt.

Lieve Esther, ik vind het onvoorstelbaar dat je er niet meer bent. Rust zacht 
Op 23 augustus 2021
om 14:50 getekend door:
I.n.g.e.m.a.r.i.e.
Dit is niet ok
Ik heb Esther via de Divisiecommissie leren kennen als een hele gedreven, spontane en kundige collega. Ze zette zich zo vol in voor haar collega's en haar werk. Ik wens haar kinderen, familie en vrienden veel sterkte toe. 
Op 17 augustus 2021
om 12:07 getekend door:
H.a.n.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Lieve familie en vrienden van Esther,
Wat een verdrietig bericht. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe.

Warme groet, Anouk. 
Op 17 augustus 2021
om 10:21 getekend door:
A.n.o.u.k.
Dit is niet ok
Wat een ontzettend droevig nieuws. Hoewel het maar een enkele keer was, als ik contact had met Esther was dit meteen heel positief. Ze kwam meteen over als echte aanpakker, niet met een kluitje in het riet sturen maar me heel gedegen helpen. Erg prettig persoon. Heel veel sterkte voor de nabestaanden in deze moeilijke tijd. Warme groet, Elly 
Op 16 augustus 2021
om 12:43 getekend door:
E.l.l.y. .K.l.i.j.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve nabestaanden van Esther, In mijn korte tijd dat ik hier werkzaam ben, herinner ik mij Esther als een uiterst behulpzame collega. In een gesprek deelden we een prive bericht over honden. Slechts 2x contact heb ik met haar gehad en deze zijn nu een blijvende herinnering. Geeft toch aan hoe bijzonder ze is. Veel kracht toegewenst. Hartelijke groet, Ingrid 
Op 16 augustus 2021
om 11:29 getekend door:
I.n.g.r.i.d. .O.o.n.k.
Dit is niet ok
Lieve Esther,
Ik hoorde gisteren pas van je overlijden, wat een gemis…Ontelbare keren heb je mij met mijn computerproblemen geholpen. We kletsten dan gezellig bij over echt van alles. Je was lief, behulpzaam en ik kon altijd erg met je lachen nadat we samen hadden lopen klagen over alles wat er niet goed ging… we kwamen dan altijd tot de conclusie ‘ach, komt wel weer goed’… Maar nu helaas niet meer. Ik zal je missen op de uni! Ik wens je naasten en vooral jouw kinderen waar je zo vaak en zo vol van trots over vertelde heel erg veel sterkte. 
Op 14 augustus 2021
om 10:05 getekend door:
C.o.l.e.t.t.e.
Dit is niet ok
Onze wegen hebben zich maar sporadisch gekruist, bij TLS, via Zoom of in de gangen van de grote AH. Een mooi, authentiek mens is niet meer. Rust zacht. Heel veel sterkte gewenst aan iedereen die Esther enorm gaat missen. 
Op 9 augustus 2021
om 16:29 getekend door:
Y.v.e.t.t.e.
Dit is niet ok
Lieve Esther, in 2008 werden wij collega's bij het faculteitsbureau van TLS. Een stoere vrouw, dat vond ik je. Steeds meer zag ik ook je zachte kant. Het voelt onwerkelijk dat je er niet meer bent. Ik wil de mensen die dichtbij je stonden heel veel sterkte wensen met dit verlies. 
Op 9 augustus 2021
om 15:37 getekend door:
C.h.a.r.l.o.t.t.e.
Dit is niet ok
Wat een schok dit bericht van Esther. Hoewel ik met Esther de laatste jaren, door alle veranderingen op het werk, heel weinig contact had, weet ik wel dat ze altijd een fijne collega was; altijd bereid te helpen en een gezellig praatje te maken. Ik wens haar familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Elvira van Vliet 
Op 8 augustus 2021
om 11:19 getekend door:
E.l.v.i.r.a. .v.a.n. .V.l.i.e.t.
Dit is niet ok
Esther was een fijne collega die graag kwam helpen als je er weer eens niet uitkwam met je computer. We hadden dan altijd leuke gesprekken. Het doet pijn te vernemen dat juist zij met haar grote hart voor iedereen het zo moeilijk heeft gehad.
Hopelijk vinden haar familie en vrienden steun aan goede herinneringen; of in de de woorden van Kahlil Gibran:
Wanneer je verdrietig bent
kijk dan in je hart
en je zult zien dat je huilt
om wat je vreugde schonk 
Op 5 augustus 2021
om 14:27 getekend door:
K.a.r.l.i.j.n.
Dit is niet ok
Wat verdrietig om te horen dat Esther het achter de altijd aanwezige lach heel moeilijk had. Esther was een fijne collega, harde werker die altijd klaarstond om je problemen op te lossen. Familie en vrienden wens ik veel sterkte met het plotselinge verlies van Esther. 
Op 5 augustus 2021
om 9:46 getekend door:
A.n.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Wat een intens verdrietig en onverwacht bericht. Ik heb Esther leren kennen als een zeer toegewijde en behulpzame collega, altijd in staat om mijn IT vragen te beantwoorden. Een enorm gemis voor haar familie, vrienden en collega's, nu ze er niet meer is. Heel veel sterkte toegewenst. 
Op 4 augustus 2021
om 16:07 getekend door:
R.e.n.s.k.e.
Dit is niet ok
Lieve Esther,

Ik heb er geen woorden voor. Het raakt me zo ontzettend diep. Het doet pijn om op deze manier te ervaren met hoeveel onrust je te kampen hebt gehad.

Ik begrijp het niet. Ik snap het niet, maar ik hoop dat je de rust hebt gevonden. De onrust moet ondraaglijk zijn geweest.

Liefs,

Charles

___________________________

Lieve familie van Esther,

Esther was een zeer gewaardeerd collega. Daar is geen woord aan gelogen. Esther was authentiek, lief en eerlijk. Esther kon zich altijd op kleine dingen vastbijten en niet loslaten. Het sierde haar hoe veel ze voor collega's overhad en hoe ver ze wilde gaan om doelen te bereiken.

Ik wens jullie veel sterkte met dit enorme verlies.

liefs,

Charles 
Op 4 augustus 2021
om 12:55 getekend door:
C.h.a.r.l.e.s.
Dit is niet ok
Lieve familie en vrienden van Esther, wat schrik ik van dit bericht. Esther was fijne en betrokken collega. Behulpzaam en oprecht en altijd in voor een praatje. Ik wens jullie heel veel sterkte toe!! 
Op 4 augustus 2021
om 0:24 getekend door:
A.n.j.a. .H.u.i.j.b.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Esther,
Met kerst stuurde je me een tot puzzel geknipt kaartje met de boodschap "Al loop het nu voor geen 1,5 meter, Volgend jaar wordt het beter! Ik gunde het je zo dat dit ook voor jou zou gelden. Hopelijk heb je nu rust gevonden. We gaan je missen als collega en om wie je was.

Ik wens de familie en vrienden veel sterkte. 
Op 3 augustus 2021
om 21:58 getekend door:
M.i.r.j.a.m.
Dit is niet ok
Een heel droevig bericht, Esther was altijd een gezellige collega waar wij veel mee hebben samengewerkt, je kon er ook altijd een gezellig praatje mee maken.
Heel veel sterkte toegewenst voor de nabestaanden. 
Op 3 augustus 2021
om 15:01 getekend door:
N.i.c.k.
Dit is niet ok
Wat een vreselijk droevig bericht... Heel veel sterkte gewenst aan de nabestaanden en haar naaste collega's. Esther was altijd behulpzaam, geduldig en je kon altijd met haar lachen. Vaak even een praatje mee gemaakt toen ze nog vaak in gebouw M werkte. We verliezen in Esther een behulpzame, hardwerkende en gezellige collega... 
Op 3 augustus 2021
om 11:46 getekend door:
B.o.b. .v.a.n. .S.o.o.l.i.n.g.e.n.
Dit is niet ok
       1 2 3       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Nora van de Meerakker
op 28 juli 2021
en blijft zichtbaar tot:
28 september 2021
Contact met beheerder >
Contact met Nora van de Meerakker:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Esther Smits

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto