Eric Balemans

Eric Balemans

17 november 1961 - 2 juli 2021

“Ieder mens heeft de vrijheid om te zijn wie die is.”

Met groot verdriet hebben we vernomen dat wethouder Eric Balemans vrijdag 2 juli is overleden. Hij is slechts 59 jaar geworden. “Eric was sinds januari 2020 wethouder in onze gemeente. Hij bracht veel kennis en ervaring mee. Hij was erg betrokken en zette zich vol overgave in voor de Wijkse samenleving. Wij gaan hem ontzettend missen als collega en als de warme persoon die Eric was. Wij wensen zijn vrouw, zijn zoon en dochter en alle andere dierbaren heel veel sterkte toe met dit grote verlies,” aldus burgemeester Iris Meerts en fractievoorzitter Sybren van der Velden in een eerste gezamenlijke reactie.

Zeer ervaren politicus
Voordat Eric als wethouder aan de slag ging in Wijk bij Duurstede, had hij al veel ervaring in de landelijke en provinciale politiek. Hij begon in 1983 als redacteur van Liberaal Utrecht en was van 1994 tot 1998 voorzitter van de afdeling Utrecht. Van 1998 tot 2006 was Eric lid van de Tweede Kamerfractie. Van 2007 tot 2014 was hij statenlid van de Provinciale Staten van Utrecht, waarna hij van 2014 tot 2018 het ambt van wethouder in de gemeente Stichtse Vecht bekleedde. Hiervoor ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Stikker Plaquette
Voor zijn enorme inzet en betekenis voor de partij heeft het Hoofdbestuur van de VVD Eric op 28 juni de Stikker Plaquette toegekend. De Plaquette is genoemd naar de eerste voorzitter van de VVD en bedoeld voor personen die hun sporen hebben verdiend door hun jarenlange inzet in het politiek bestuur. De fractie van de VVD Wijk bij Duurstede herkent de inzet waarvoor Eric de Stikker plaquette kreeg. De VVD fractie is hem zeer erkentelijk voor alles wat hij voor de gemeente Wijk bij Duurstede heeft betekend.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 10 van 10
Heel veel sterkte voor jullie als familie met dit grote verlies. Ik heb Eric tijdens zijn werk in Stichtse Vecht leren kennen als een bijzonder aardige man, met veel interesse in anderen, het hart op de goede plaats en gezegend met de nodige humor. Hij heeft veel indruk op mij gemaakt.

Groet,
Ria
(voormalig) De Vechtstroom 
Op 13 juli 2021
om 17:01 getekend door:
R.i.a.
Dit is niet ok
Boordevol plannen
Zo herinner ik jou
Met diep respect voor
je echtheid zonder franjes
Ik zal je missen

Beste familie,
ik kende Eric nog niet zo lang. Pas in januari 2020 zijn we gaan samenwerken. Ik hield van zijn manier van werken. Niet praten maar werken. En kort en krachtig. Duidelijk ook. Heel fijn.
De schok was dan ook groot toen hij 2 maanden geleden kwam met het bericht dat hij zich ziek had gemeld. De angst die ik toen had is waarheid geworden. En ook veel te snel. Ik ga hem missen. Eric was iemand die je niet vergeet.
Ik wens jullie heel veel sterkte toe met dit verlies.

Alma van Baal
Gemeente Wijk bij Duurstede
Beleidsadviseur Geldzorgen 
Op 12 juli 2021
om 15:55 getekend door:
A.l.m.a. .v.a.n. .B.a.a.l.
Dit is niet ok
Beste familie Balemans, gecondoleerd met het overlijden van Eric. In zijn en mijn studententijd hebben we samen opgetrokken bij JOVD in Heerlen. Ik heb veel van Eric geleerd. Ik wens jullie alle sterkte tot met dit immense verlies. Vivianne Zeestraten 
Op 9 juli 2021
om 20:22 getekend door:
V.i.v.i.a.n.n.e. .Z.e.e.s.t.r.a.t.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie Balemans,

Gecondoleerd met het veel te vroege overlijden van Eric. Van 2011-2014 waren we collega’s in Provinciale Staten van Utrecht, en heb ik hem leren kennen als een enorm hartelijk mens en open minded politicus.

Ik wens jullie heel veel sterkte.

Karin Boelhouwer
GroenLinks Provincie Utrecht 
Op 9 juli 2021
om 16:56 getekend door:
K.a.r.i.n. .B.o.e.l.h.o.u.w.e.r.
Dit is niet ok
Geachte familie Balemans, de CDA fractie kijkt met trots terug op de formatie van de coalitie van 2018-2022 onder de kundige leiding van Eric. Niet alleen een kundig bestuurder, maar ook respectvol en warm. Iemand naar wie je kon luisteren, maar bovenal kon Eric zelf goed luisteren, een bijzondere kwaliteit tegenwoordig.
Wat moet het vreselijk zijn om jullie Eric nu te moeten missen. Hij sprak vol trots over zijn gezin! Wij wensen jullie alle kracht en sterkte toe met het verwerken van dit verlies!
Namens de fractie,
Werner de Groot fractievoorzitter 
Op 9 juli 2021
om 13:13 getekend door:
C.D.A. .D.e. .B.i.l.t.-.M.a.a.r.t.e.n.s.d.i.j.k.
Dit is niet ok
Lieve Anna Elsa en kinderen, wat n heftig bericht! Van harte gecondoleerd met dit enorme verlies en ik wens jullie allemaal heel veel sterkte met het verwerken van een groot gemis.

Hartelijke groet,
Jacqueline Groen-Scheele,
Oud collega-wethouder gemeente Stichtse Vecht 
Op 7 juli 2021
om 22:51 getekend door:
J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .G.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie Balemans,
Gecondoleerd met het overlijden van Eric, uw man en jullie vader. Ik wens u sterkte met dit grote verlies.
Lia van Bemmel
Medewerkster team Dienstverlening, gemeente Wijk bij Duurstede. 
Op 7 juli 2021
om 22:24 getekend door:
L.i.a. .v.a.n. .B.e.m.m.e.l.
Dit is niet ok
Beste familie Balemans,
Namens het gemeentebestuur van Bunnik condoleer ik u met het verlies van Eric. Hij heeft niet alleen in Wijk bij Duurstede indruk gemaakt, maar ook in de regio. Dat hebben we in Bunnik zeker ervaren. Twee maanden geleden kwam het onverwachte bericht dat hij moest stoppen. Dat raakte ons. En nu zijn overlijden; we zijn geschokt.
Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
Ruud van Bennekom, burgemeester van Bunnik 
Op 7 juli 2021
om 17:59 getekend door:
R.u.u.d. .v.a.n. .B.e.n.n.e.k.o.m.
Dit is niet ok
Geachte familie Balemans,

Ik wil u mijn oprechte gevoelens van deelneming betuigen met het verlies van Eric, jullie man en vader. Vanuit mijn tijd bij de VVD Kamercentrale in de negentiger jaren, ken ik Eric. En zoals hij toen was, eerlijk, oprecht, vriendelijk, warm en respectvol, zo is hij altijd gebleven. Het was een verrassing toen hij hier in Wijk bij Duurstede werd benoemd als wethouder. En wat is het jammer dat hij dit maar zo kort heeft mogen doen. Ik wens jullie heel veel sterkte deze dagen, maar ook de tijd die nog gaat komen en hoop dat jullie met elkaar de kracht hebben en krijgen om zonder hem verder te gaan. 
Op 7 juli 2021
om 14:46 getekend door:
J.e.a.n.i.e. .R.o.l. .v.a.n. .C.a.l.v.e.r.e.n.b.r.o.u.c.k.-.S.c.h.a.a.p.
Dit is niet ok
Geachte familie Balemans, ontzettend veel sterkte met het verlies van jullie geliefde Eric. Wijk bij Duurstede verliest een aimabele bestuurder en Nederland verliest een kundig politicus. Ik heb Eric leren kennen als een gedreven man met humor en een warme en krachtige persoonlijkheid.

Ik wens jullie alle sterkte en kracht toe.
Dirk Zandleven 
Op 7 juli 2021
om 11:03 getekend door:
D.i.r.k. .Z.a.n.d.l.e.v.e.n.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Gemeente Wijk bij Duurstede
op 6 juli 2021
en blijft zichtbaar tot:
6 september 2021
Contact met beheerder >
Contact met Gemeente Wijk bij Duurstede:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Eric Balemans

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto