Meino  Zandwijk

Meino Zandwijk

9 mei 1959 - 8 juni 2021

we laten je stevig los
maar houden je altijd vast

in ons hoofd
in ons hart
in honderd herinneringen
dichtbij
blijf jij

iemand als jij
kan niet gaan
zo iemand blijft
je altijd bij

Een plek om de herinneringen van ons maatje, onze geweldige man, vader, opa, (schoon)zoon, broer, zwager, collega en vriend te delen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 159        Volgende >
Beste Meino,

in 2010 mocht ik samen met een aantal andere Dutch collega's deelnemen aan het Habitat for Humanity project in de Filipijnen. Na een intensieve week huizen bouwen, overweldigende indrukken en weinig slaap heb ik je onwijs bedankt voor de kans die je me daarmee gaf. Een levensveranderende ervaring.

Onlangs zijn we weer met elkaar in contact gekomen, meer dan tien jaar na die reis. Ik herkende veel aan je, maar je was ook wijzer, meer in balans. Ik had graag vanuit ons nieuwe contact nog regelmatig met je samengewerkt. Het is verdrietig dat dat niet zal kunnen.

Ik wens je familie alle sterkte en rust toe met het verwerken van dit verlies en het doorleven van de rouw om jouw ontbreken. 
Op 18 juni 2021
om 12:38 getekend door:
K.a.y. .v.a.n. .d.e.r. .K.o.o.i.
Dit is niet ok
Meino heb ik leren kennen als een aimabel persoon. Hij is veel te vroeg van deze wereld, maar heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Voor alle nabestaanden heel veel sterkte. 
Op 18 juni 2021
om 7:39 getekend door:
M.a.r.t.i.n. .v.a.n. .d.e.r. .V.o.o.r.t.
Dit is niet ok
Beste Meino,
Via Eric van Berkel kwam ik in contact met toenmalige PiP (Dutch)...jullie gaven mij een kans op een nieuwe ontwikkeling vol vertrouwen en met een lach. Eerste gesprek met een wijntje...en later mijn laatste gesprek waarin ik vertelde voor mijzelf te willen beginnen, ook weer met een lach en een wijntje bij de lunch. Zoveel geleerd bij jullie en het heeft mij zeker richting gegeven. Al jaren geen contact meer, maar toch dank voor alles...ik proost op jou en gewoon het leven. Sterkte voor iedereen en vooral voor Nicoline, familie en naaste vrienden. 
Op 17 juni 2021
om 17:57 getekend door:
C.a.r.o.l.i.n.e. .A.b.e.l.s.
Dit is niet ok
Lieve Meino,

Het was 2006 toen we elkaar ontmoeten. Ik, pas 21 jaar, bloedje zenuwachtig, op gesprek voor een stage bij Pip/TiB. Het pand aan de Soestdijkerstraatweg werd verbouwd, dus ik kwam in de heerlijke chaos terecht, die zo kenmerkend was. Jij in een oude spijkerbroek met een wit t-shirt, mee helpen met het verhuizen. Wow, hier voel ik me meteen thuis dacht ik.
En zo geschiede, van een stage op mijn 21ste, ben ik 13 jaar bij dutch blijven werken. Wat was het feest, wat waren we een familie!

Handen uit de mouwen, dat is wat je me vanaf dag 1 hebt geleerd. Zelf aan roer staan, als je ergens voor wilt gaan. Poten in de modder, niet lullen maar poetsen!

Urenlange ritjes in de BMW op weg naar hier en daar, gesprekken op kantoor, lunches, wijntjes. Er waren na zoveel jaren van samenwerken weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen.

En ook al hebben we elkaar de laatste 2 jaar veel minder gezien dan ik zou willen, wat ben ik blij dat jij mijn "eerste baas" was. Dank voor alle wijze lessen, het relativeren, je positiviteit, je begrip en je begeleiding naar mijn toekomst.

Lieve Nicoline, lieve kids, lieve kleinkids,
Al 1,5 week laat het me niet los, laat staan hoe het voor jullie moet zijn. Was was het prachtig afgelopen maandag, wat was het Meino. Hele dikke knuffel voor jullie en alle kracht! 
Op 17 juni 2021
om 15:42 getekend door:
M.a.r.l.o.u.s. .H.o.o.g.e.n.d.o.o.r.n.
Dit is niet ok
Lieve Meino, als de dag van gisteren herinner ik me met jou op kantoor op de soestdijkerstraatweg in Hilversum. Ik, onzeker en wat onwennig. Onzeker, omdat ik het net zo goed wilde doen als de PIP’-ers en onwennig, omdat ik eigenlijk niet wist hoe ik een bepaald project moest aanpakken, wat je me had gegeven. Jij hielp me te relativeren en moedigde me aan (met weinig woorden) om het ‘gewoon’ te doen. Wat voor mij als bijbaan begon, werd al snel een ‘echte baan’. Jij hebt mij vertrouwen gegeven, oneindig veel mogelijkheden en laten zien hoe je met positiviteit en ondernemerschap ergens komt.
Meino, wat ben ik dankbaar voor de tijd bij PiP, wat ik geleerd heb, wat ik gezien heb en wat was ik trots dat ik als echte PiP’-er met jou mocht lunchen bij Lapershoek. Bovenal, heb je me geleerd het ‘gewoon’ te gaan doen, vertrouwen in jezelf en positiviteit. Dank je wel, lieve Meino 
Op 17 juni 2021
om 14:40 getekend door:
i.l.o.n.a. .W.e.l.f.i.n.g.
Dit is niet ok
Ik herinner me nog zo goed het werk in Roemenië die jij deed met je collega’s en vrienden. De steun als donor en met je kennis hebben levens geraakt van mensen die dat steuntje in de rug echt hard nodig hebben. Je hebt veel mensen geraakt. Rust zacht. 
Op 17 juni 2021
om 13:46 getekend door:
W.i.l.l.o. .B.r.o.c.k.
Dit is niet ok
Hier ben ik echt stil van. Als 27 jarig broekie gaf hij mij, als mede-oprichter van Talent&Pro, het vertrouwen om een bedrijf op te zetten en ondernemer te worden. Sindsdien heb ik nooit meer iets anders gedaan. Wat heb ik veel van hem geleerd. Ik hoor me nog regelmatig zijn wijze lessen herhalen als ik zelf jonge ondernemers help. Dank hiervoor Meino. Veel sterkte Nicoline, kinderen en familie. 
Op 17 juni 2021
om 11:56 getekend door:
M.a.a.r.t.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Meino,

Normaal zijn woorden wel echt mijn ding eigenlijk. Maar ik merk al 1,5 week dat het heel stil is in mij. Jij? Weg? Gewoon zomaar in één keer? Ik weet dat het waar is. Heb je gezien. Meino.
Ik wist altijd wel hoe belangrijk je voor me bent. Hoe vaak je even langskwam in mijn gedachten omdat ik dacht: wat zou Meino nou zeggen. Of: hier was een Meinograp beter geweest. Als ik geweten had dat je veel te vroeg zou vertrekken, had ik nog meer van je genoten. Had ik veel meer tijd met je doorgebracht. Wij waren nooit uitgepraat. Altijd samen op zoek naar de grote lijn. Het totaalperspectief. Heel irritant soms voor anderen. En (buiten je stokpaardjes) was ik elke keer weer verrast over de manier waarop je kennis, visie, logica en ideeën aan elkaar wist te knopen. Niet alleen mopperen over wat er mis is, maar daadwerkelijk zien en gepassioneerd kunnen uitleggen hoe het ook kan. En daar dan de juiste mensen bij zoeken om het ook nog eens te gaan realiseren.
Je werd niet altijd begrepen door iedereen en dat frustreerde je soms. Want hoe konden mensen het nou niet begrijpen? Er is een groot talent verdwenen Meino. En dat samen met jouw vermogen om mensen te raken en verbinden is een megaverlies. Maar je hebt de wereld heel veel gegeven. En dan heb ik het nog niet gehad over je zorgzaamheid, je gezelligheid, je maffe humor en gastvrijheid. Ik ben zo dankbaar dat we 15 jaar met elkaar hebben opgetrokken. En al is er in die tijd veel veranderd en zag ik je minder dan ik wilde, het was altijd goed tussen ons. Ik word vooral blij als ik aan jou denk merk ik. En dat is een heel fijn gevoel.
Ik zal er zijn met Leo en mijn meisjes voor jouw lieve Nicoline en Jasmijn, Marlotte, Krsten en Herco. Het is helemaal niet goed dit en wat zal het moeilijk zijn. Maar het komt wel weer een soort van goed met ze. En jij blijft altijd. Love you. 
Op 17 juni 2021
om 8:11 getekend door:
I.l.s.e. .B.e.c.k.e.r.s.
Dit is niet ok
“iemand als jij
kan niet gaan
zo iemand blijft
je altijd bij”

Dat is heel erg waar.

Één project heb ik samen met Meino gedaan, en dat was rond 1990. En toch denk ik nog regelmatig aan hem, omdat hij zo positief was. Als projectleider had hij een prachtige mix van doelgerichtheid, menselijkheid en humor. Daarmee wist hij iedereen te bereiken.

En op de reis naar Tenerife hebben mijn vrouw en ik vreselijk met Meino en zijn vrienden gelachen. Op Schiphol kwamen we hem al tegen en hij had een enorme vliegangst, en daarom ging hij alleen maar harder lachen.

Heel veel sterkte iedereen, een mooie man is heengegaan. 
Op 17 juni 2021
om 7:41 getekend door:
A.l.e.x.a.n.d.e.r. .d.e. .W.i.l.d.e.
Dit is niet ok
Lieve Meino, Lieve Nicoline, lieve Jasmijn,
Wat een schok voor jullie en je gezin en wat een verdriet. Ik ben er nog steeds stil van. Vond het fijn Meino om je maandag op straat nog uit te zwaaien.
Je zult niet vergeten worden door je vele vrienden.
Lieve Nicoline, je hebt een stel fantastische kinderen om je heen, houdt elkaar goed vast, jullie gaan het zeker redden. Ik denk aan jullie. Zoek later contact met je als je behoefte daaraan hebt. Dikke zoen 💛 Renée 
Op 17 juni 2021
om 0:16 getekend door:
R.e.n.é.e. .W.i.l.k.e.
Dit is niet ok
Hier schrik ik van! Wat een vreselijk verdrietig en naar nieuws. Rust zacht Meino en heel veel sterkte gewenst voor jou familie, vrienden, nabestaanden en dierbaren. Ik herinner en koester mij onze goede gesprekken en je persoonlijke adviezen. Gecondoleerd. ❤️ 
Op 16 juni 2021
om 21:05 getekend door:
J.a.a.p. .B.o.u.m.a.
Dit is niet ok
Beste Meino, wat een schok ging er door mij heen toe ik hoorde van jouw overlijden.
Ik ken je ruim 25 jaar en je was een markante en inspirerende man. Het was altijd gezellig als we elkaar zagen, zoals ook de laatste keer dat je in Vught kwam lunchen op ons kantoor. Je was en bleef zoals ik je ooit heb leren kennen. Altijd een luisterend oor en een goed advies.
In de tijd dat ik ben gestart met mijn eigen onderneming heb ik ontzettend veel steun aan jou gehad en daar ben ik jou altijd dankbaar voor.
Vreemd om te beseffen dat ik je nooit meer zie, nooit meer een advies aan jou kan vragen, nooit meer een hapje en een drankje met jou kan nemen, nooit meer jouw stem hoor. Kortom: ik ga jou ontzettend missen.
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden. 
Op 16 juni 2021
om 20:35 getekend door:
R.u.u.d. .v.a.n. .d.e.n. .B.r.o.e.k.
Dit is niet ok
Ga je goed vriend !! 
Op 16 juni 2021
om 17:05 getekend door:
M.i.c.h.a.e.l. .m.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
Menno, je was pas nog zo lief bezig om Nicoline haar 50 jaar verjaardag goed te regelen. Was leuk contact en je boek is prachtig. Je hebt een paar sterke vrouwen om je heen!
Lieve Nicoline, sterkte met dit grote verlies. We hadden het net over alle plannen gehad. Blijf het leven vieren, ook voor Menno. Sterkte voor je dochters
Liefs
Andrea 
Op 16 juni 2021
om 16:13 getekend door:
A.n.d.r.e.a.
Dit is niet ok
Wow, Meino, die foto: letterlijk in your face. Ik herinner me je vooral van tijdens de fusie van Cap Gemini en Volmac, als collega manager binnen de divisie Telecom & Diensten. Een bulderende lach, quite ‘vocal’ zoals de Engelsen zeggen en met een enorme energie. Wat een verlies voor familie, vrienden en bekenden. Allemaal heel veel sterkte gewenst! 
Op 16 juni 2021
om 14:54 getekend door:
M.a.r.c.e.l. .B.o.s.
Dit is niet ok
Lieve Meino,

Ik schrok heel erg toen ik via mijn hockey vriendinnen hoorde dat jij er niet meer was. Heel goed kende wij elkaar niet maar wil toch via deze weg laten weten dat ik er voor de nabestaande ben. Samen met mijn vader Jeroen Tebbens was ja altijd met een glimlach langs het hockeyveld te vinden kijkend naar je dochter Jasmijn die toen de tijd bij mij in het hockey team zat. Dit herinner ik mij nog goed!

We gaan die glimlach missen!

Groet,

Olivia Tebbens 
Op 16 juni 2021
om 14:14 getekend door:
O.l.i.v.i.a. .T.e.b.b.e.n.s.
Dit is niet ok
Dag Menno,

Wat een schokkend bericht op jouw linkedin. In mijn geval was het een enkele ontmoeting bij Dutch waarbij ik ook je boek de directiefluisteraar kreeg, een ontmoeting die ik me nog steeds goed herinner. Het goed doen vanuit positieve energie en zelfverzekerdheid, dat blijft me bij. Ik weet dat dat vonkje in vele harten wordt verder gedragen.

Familie en vrienden: ontzettend veel steun en sterkte bij het dragen van dit verlies.

Warme groet, Wieke 
Op 16 juni 2021
om 12:36 getekend door:
W.i.e.k.e.
Dit is niet ok
Man o man, wat missen we onze Meino in ons voetbalteam.
Lieve Nicolien, lieve kinderen en familie, sterkte voor jullie allemaal.

Mijn woorden tijdens de ceremonie in Soest.


Lieve mensen,

Binnen ons voetbalteam was Meino als een warm bad.
Een van ons zei 'iedereen hield van Meino'.
En zo is het.

We hebben in die ruim 25 jaar dat we met elkaar voetballen zoveel meegemaakt.
En er zijn zoveel anekdotes.
Het zijn er teveel om op te noemen.

Ik beperk mij vandaag daarom.
Tot het voorlezen van een e-mail die ik in juni 2009 aan Meino stuurde.
Met ons hele team in de cc.

Eerst even de aanleiding voor dat emailbericht.

Ik stuurde die email na thuiskomst van ons team na een reis naar Ghana.
Wij gingen daar, onder leiding van Meino, als grote inspirator en Karin Nas, als begeleiding vanuit Habitat for Humanity, huizen bouwen voor de lokale bevolking.
Meino en Karin organiseerden alles.
En zórgden in die week bijna letterlijk voor ons.
Meino schepte ons zelfs, tijdens de lunch, dagelijks ons eten op.
Hij sloeg geen dag over.

Dan de email aan Meino van toen.
En ik sta nog volledig achter wat ik hem toen, in 2009, schreef.

Lieve Meino,

Dankjewel voor je spilfunctie in de organisatie en je enthousiasme waarmee je, samen met Karin, onze bouwreis tot een succes maakte.

Ik heb genoten van je sprankelende persoonlijkheid tijdens onze week in Afrika.
Het is mooi om te zien dat zelfingenomenheid eigenlijk een bijzonder plezierige karaktertrek is!
Ik weet, het heeft een negatieve klank, maar ik zal uitleggen dat ik het alleen maar goed bedoel.

Zelfingenomenheid is een eigenschap waarmee je laat zien dat je blij bent met jezelf.
Eigenlijk prachtig dus. Er gaan massa's mensen voor in therapie om dát te bereiken.
Verder laat een mens d.m.v. zijn zelfingenomenheid aan anderen zien wie hij is.
Ook niks mis mee dus.
Alléén maar zelfingenomen, dat zou echter niet goed zijn.
Bij jou gaat dat blij-zijn-met-jezelf, laten we het vanaf heden zo noemen, vergezeld van veel humor, zelfspot, warmte, sociaal gevoel en intelligentie.
Een mooie combinatie van talenten in één Meino.

Mijn 'bedankt voor het opscheppen' geldt hier dus niet alleen voor het dagelijks vullen van onze borden tijdens de lunch op de bouwsite, maar vooral voor het plezierige opscheppen wat je in de rest van de week deed.

Tot zover.

Verder had ik in die e-mail als bijlage een paar foto’s meegestuurd.
Onder andere een foto van Meino in actie. Op het voetbalveld.
En we hebben daar vast allemaal wel een beeld bij. Meino in een voetbalshirt.
Een strak afgetraind lijf had hij al een poosje niet meer, zal ik maar zeggen.
Hij was, na jaren van bijna onpasseerbare rechtsback, ook ook eigenlijk misschien niet voor niks inmiddels onze keeper geworden.

Later kwam die actiefoto nog ’s voorbij in een whatsapp-bericht. Zijn reactie daarop was: 'Wát was ik dik toen'.
Ik heb destijds, met de toon van die e-mail in gedachten, geprobeerd om dat gevoel een beetje bij hem weg te nemen.
Want wat maakte het uit, lieve Meino.
Dat grote lijf.
Geloof me, hoe meer Meino, hoe liever het ons is.

Tenslotte
Over de reden waarom ik deze email juist vandaag aan jullie heb voorgelezen.

Ik stuurde de email later, dat was in 2018, nog 's in een whatsapp naar Meino. Als een screenshot. Dat kwam zo ter sprake.
Waarop hij reageerde met, en ik citeer,
... 'die moet je voorlezen als ik er niet meer ben, wat God verhoede natuurlijk' ...
Einde citaat.

En vandaag, lieve Meino, heb ik met bloedend hart gehoor gegeven aan je vraag.

Onze Meino, het is niet te bevatten dat je er niet meer bent.
Wat hebben we van je persoonlijkheid genoten.
Van je grappen, van je serieuze verhandelingen, van je warmte en van je gulle lach.

Iedereen hield van je Meino.
En zo is het.

We zullen je nooit vergeten! 
Op 16 juni 2021
om 11:49 getekend door:
A.l.e.x. .R.u.i.t.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Meino, poesss, vriend, Generaal en zelfbenoemd,

Een week verder en het ongeloof dat je er echt niet meer bent, overheerst. In mijn hoofd zijn gedachten en plannen voor vandaag en morgen ineens gisteren, eergisteren en verleden geworden. Geen uitzicht meer op onze lunches, wijntjes, wereldverbeterende verhalen, paternalistische adviezen, flauwe grappen, reflecties, schaterlachen, metaforen, nieuwe en altijd ideeën, Arafat-sjaaltje en lelijke berentrui. Dus gewoon geen Meino!

Zoals we altijd nadat we elkaar zagen even terugblikte in de app en nog iets liefs of noodzakelijks tegen elkaar zeiden, herhaal ik mijn antwoord toen jij mij
Johan “de Verlosser” en jij jezelf Rinus “de Generaal” noemde.

Ik schrijf je terug.

“Dat vind ik lief. Was weer een dierbaar middagje. Er kan maar 1 Generaal zijn. Je kunt wel goede mensen hebben die spel kunnen maken en verdelen. Daar zit de metafoor. Ik heb spel kunnen maken onder de generaal. Heb graag geluisterd en ben trouw aan de filosofie. Wellicht aanhang daarin. Een goede generaal kiest koers en laat zich slechts leiden door sterken. Je bent als je wilt een generaal en hebt niet veel nodig.
Was top en dit even voor de vuist weg. X

Jij schrijft:

“Geen proza, wel uit het hart (i.p.v. vuist), lufjoe.

Meino, dank je voor het “ontprooien”, de kansen, je vriendschap, onze conflicten, ons goedmaken, je zijn!

Lufjoe 2! X

Michiel 
Op 16 juni 2021
om 11:29 getekend door:
M.i.c.h.i.e.l. .v.a.n. .d.e.r. .V.e.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Meino, voor het eerst maakten we kennis in Spanje, dat was 23 jaar geleden. Simone en ik, kersvers samen op reis en jullie met Marlotte in de Maxi-Cosi. Meteen grappig en gezellig, Er was ook een onuitgesproken verlangen om daar uiteindelijk'oud' te worden. En samen lachten we veel om - en relativeerden we al onze familie-perikelen, die zich natuurlijk ook in Nederland afspeelden. Betrokken bij jouw dutch en jij bij mijn activiteiten bij design bureaus, eindigden we tegelijkertijd in rottige rechtspraak perikelen met het 'oude werken'. Gelukkig niet met elkaar, maar we hielden elkaar wel op het spoor. Onze families ook verweven, de verjaardag van Jasmijn en de mijne werden steevast tegelijkertijd in Spanje gevierd. Op 8 augustus was het een strijd, wie dit jaar de Kaarsenmuts op moest. Want dat ding was warm! Toen we de zondag voor jouw overlijden, bij jullie in Soest waren, was het als vanouds. En er waren weer plannen voor de toekomst. Voornamelijk familieplannen. Port de la Selva speelde een grotere rol, maar Soest, met de meest strakke tuin die ik ooit gezien heb, zat gewoon in het plaatje. Het was positief allemaal. Zo wil ik me jou graag herinneren. Familieman, zakenman, positief, relativerend, motiverend en alle goeds voor iedereen om je heen. De grote boom. In Llanca, op het plein, vereeuwigd in je boek 'De Directiefluisteraar'. Ik zal me nog vaak afvragen wat Meino ervan zal denken. En ben er van overtuigd dat ik het antwoord dan alsnog krijg. Ik zal je missen, maar altijd met een smile. Hans 
Op 16 juni 2021
om 10:51 getekend door:
H.a.n.s. .R.i.e.t.v.e.l.d.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 8      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Dorith Kruft
op 9 juni 2021
en blijft zichtbaar tot:
9 augustus 2022
Contact met beheerder >
Contact met Dorith Kruft:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Meino Zandwijk

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto