Meino  Zandwijk

Meino Zandwijk

9 mei 1959 - 8 juni 2021

we laten je stevig los
maar houden je altijd vast

in ons hoofd
in ons hart
in honderd herinneringen
dichtbij
blijf jij

iemand als jij
kan niet gaan
zo iemand blijft
je altijd bij

Een plek om de herinneringen van ons maatje, onze geweldige man, vader, opa, (schoon)zoon, broer, zwager, collega en vriend te delen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         101 t/m 120 van 159        Volgende >
Beste Meino en familie,

Mijn blijvende herinneringen aan jou: (naast plezierige samenwerking rond een aantal projecten) inspirerende, bespiegelende en vriendschappelijke ontmoetingen; de afgelopen jaren vooral in Muggebeet, qua reistijd zo ongeveer tussen onze woonplaatsen in. We toetsten soms bij elkaar, sparden, deelden ideeën en werkelijkheden; ook als vaders. Het meedenken (uiteraard in oplossingen) bij m’n jongste toen ze ernstig ziek werd was daar weer een bijzonder voorbeeld van.
Humor, de wereld helpen verbeteren, voorwaarts denken en doen en altijd: tot de volgende keer! Dank voor al die momenten.

Het was een erg verdrietig bericht afgelopen week. Lieve familie, veel sterkte! 
Op 13 juni 2021
om 11:11 getekend door:
J.u.r.r. .v.a.n. .D.a.l.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Meino,

We leerden elkaar kennen tijdens een bouwreis van Habitat for Humnanity, in Ghana, en we hadden direct een klik. Jij was altijd nadrukkelijk aanwezig, slim, wijs, soms ook niet te volgen, maar bovenal altijd grappig, positief en bereid om anderen te helpen. Een mensenmens en levensgenieter pur sang. Je bent veel te jong heengegaan, maar hebt in 62 jaar meer uit het leven gehaald en tot stand gebracht dan veel anderen in 80 jaar. Bedankt voor wie je was en wat je deed. Ik draag je met me mee. 
Op 13 juni 2021
om 10:19 getekend door:
P.a.t.r.i.c.k. .v.a.n. .H.e.e.s.
Dit is niet ok
Lieve Meino,
Wat een vreselijk bericht dat je er niet meer bent.
Ik zal je missen, je klankbord & adviezen en onze gesprekken over de fouten in het systeem.
We hadden met een zekere regelmaat contact; de laatste keer slechts kort en hadden we alleen tijd voor
'zaken' en zeiden we 'de volgende keer praten we bij, dan zullen de terrassen ook wel weer open zijn.
Bij PiP en later dutch leerde ik denken in ecosystemen, duurzaamheid, andere mentale modellen en het innemen van posities die verder gaan dan alleen adviseren. Groot is mijn dankbaarheid hiervoor.
Lieve Meino, rust zacht. 
Op 12 juni 2021
om 23:29 getekend door:
A.n.i.t.a. .d.e. .W.i.t.
Dit is niet ok
LIEF HEBBER

Meino was mijn beste maat en een machtig mooi mens.

Samen hebben we de wereld een beetje mooier gemaakt, niet alleen met het steunen van bedrijven (BBB, CCC) maar met name met het steunen van iedereen die op deze journey opstapte.

Medewerkers, opdrachtgevers, ondernemers, financiers: voor iedereen had juist Meino een luisterend oor en hielp de verbinding tussen deze doelstelling en persoonlijke doelen, leven en ontwikkeling vorm te geven.

Met respect, aandacht, rust en erkenning van iedereen, in ieder zijn kracht en naar vermogen. Alleen daardoor konden we succesvol zijn (laat ik voor mezelf praten; alleen daardoor kon ik succesvol zijn) en nu terugkijken op een prachtige journey waarin echt iedereen, zoals uit deze condoleance wel blijkt, met liefde en waardering terugkijkt op een prachtige tijd en samenzijn.

We hadden dit niet zonder Meino gekund of zelfs geprobeerd en daarom is er een stukje van ons allemaal gestorven.

Ik ben dankbaar voor alle energie die Meino ons gegeven heeft uit de bron die hij was: een lief-hebber.

Niet alleen van de wereld maar van alle mensen. Inclusiviteit avant la letter. Een liefhebber van het leven. Een liefhebber van de geneugten, elke dag. Een liefhebber van het geven van zijn kracht en liefde voor ieder die hij aanraakte en daarvoor open stond. Daar leefde hij voor.

Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn en dit is de eerste week in ruim zestig jaar dat de wereld niet een stukje beter is geworden.

Laten we allemaal zorgen dat dit de enige week zal zijn en indachtig zijn energie en passie vol doorgaan op deze missie.

Het is er al met al een stuk moeilijker mee geworden dus we zullen alle kracht die hij ons gegeven heeft hard kunnen gebruiken.

Ik wens de familie maandag alle kracht op de begeleiding van zijn laatste reis.

Pablito 
Op 12 juni 2021
om 21:15 getekend door:
P.a.b.l.i.t.o.
Dit is niet ok
Vol ongeloof, verbijstering en verslagenheid heb ik het trieste nieuws van Meino’s overlijden vernomen.
Veel te jong en nog vol plannen. Ik zal je en onze gesprekken en wereld beschouwingen missen.
Rust zacht.
Heel veel sterkte voor je naasten die met deze leegte moeten leven. 
Op 12 juni 2021
om 18:43 getekend door:
R.i.k. .D.o.u.w.e.s.
Dit is niet ok
Meino,

Anders dan veel anderen die dit register hebben gevuld, hebben wij elkaar de laatste jaren niet meer gesproken. Stom genoeg ben ik er vanuit gegaan dat die tijd nog wel weer zou komen en nu is het ineens te laat. Toch heb ik nog steeds na al die jaren het gevoel van verbinding door de vertrouwelijke, intensieve gesprekken die we voerden tijdens mijn dutch tijd voornamelijk in de ‘kantine’ Lapershoek. Een enkele keer schoven Pablo en/of Georgette aan. Dan was het wel echt opletten geblazen. Een schijnbaar eenvoudig grapje kon zoveel meer bevatten.

Na de ‘warme’ introductie van Rene van Hulst gaf je mij de kans om PiP en TiB te rebranden naar dutch, waarbij ook de vele mooie initiatieven vanuit het investeringsfonds FFF een plek kregen. Net als Decide, W&S, D-support, The Engineers,... Het organogram bleef zich steeds maar uitbreiden. Gedreven door de vele ‘prikkelend, eigenzinnige’ resultants, talents en later ook executives. Continu was er ook nieuwe aanwas van mensen, zonder dat daar enige arbeidsmarktcampagne voor nodig was. Soms waagde een collega de stap naar het ondernemerschap. Trots kon je dan zeggen dat “we weer een ondernemer aan de maatschappij hadden afgeleverd”. Het bruisde, gierde, borrelde en liep soms helemaal over. Maar wat was het fijn om daar onderdeel van te mogen zijn!

De rebranding was een enerverende tijd waarbij we tegen allerlei gevoeligheden opliepen. Niet in de minste plaats bij jou als één van de oprichters/eigenaren van al die mooie initiatieven. De naam dutch gaf echter direct richting en verbinding. Dutch symboliseerde het Nederlands ondernemerschap, met aan de basis de Building Better Business filosofie. Het was onze onderscheidende manier van ondernemen. Daarom kreeg het dutch logo een oranje kleur en markeerden we dutch met een streep onder het logo. Jij laadde de nieuwe naam nog meer door deze op z’n Nederlands uit te spreken; ik hoor het je nog zeggen. Ook de collega’s die je in eerste instantie wilden verbeteren, namen het in de loop van de tijd over. Typisch dutch. Dat was het credo. Met jou en Pablo als drijvende krachten erachter.

Je kon je vreselijk storen aan mensen die niet de ‘gezamenlijkheid’ voor ogen hadden. Zulke mensen, of het nu klanten, relaties of collega’s waren, nam je het liefst mee op bouwreis met Habitat for Humanity om ze ‘te verrijken’. Die reizen hadden grote impact. Duurzaamheid zag je niet als een aparte discipline, maar als een bewuste keuze om het te verweven in de dagelijkse manier van werken. Creating conscious companies. Dit soort ideeën leken zo normaal in mijn dutch tijd, maar hoe meer ik heb gezien van bedrijven, hoe beter ik weet dat dit toch echt ‘typisch dutch’ was.

Meino, het doet mij pijn dat we elkaar niet meer zullen spreken, maar jouw gedachten en ideeën koester ik en blijven actueel en levend.

Caroline de Vries 
Op 12 juni 2021
om 17:23 getekend door:
C.a.r.o.l.i.n.e. .d.e. .V.r.i.e.s.
Dit is niet ok
Lieve Nicoline, Herco, Kirsten, Jasmijn en Marlot,

Zomaar weg; zonder afscheid, een laatste groet of kus. Onwerkelijk voor jullie, hij zou morgen zomaar weer binnen kunnen lopen , alsof deze nachtmerrie niet waar is. Maar helaas is het maar al te waar.

We hopen dat jullie kunnen putten uit talrijke mooie herinneringen aan Meino als partner en vader. Wij kennen hem als een ontzettend gezellige maar vooral lieve man,

Veel sterkte en onze gedachten zijn bij jullie ,

Eino en Lizzy van Duyn 
Op 12 juni 2021
om 15:46 getekend door:
L.i.z.z.y. .e.n. .E.i.n.o. .v.a.n. .D.u.y.n.
Dit is niet ok
Lieve familie van Meino, lieve Meino,

Toen ik het nieuws hoorde van Daphne schrok ik. Hoewel we geen contact meer hebben gehouden ná Dutch, heb ik wel aan jou hele bijzondere herinneringen. Begin 30, vol enthousiasme en leergierig als ik was, en enorm blij dat ik ben aangenomen door Pablo bij Dutch. Ik moest ook nog even langs Meino die dag en wat een leuke ontmoeting was dat! Niet lang daarna kreeg ik mijn eerste klus samen met Mauritius en Bart in Dubai. En wie stond daar met zijn rode zwembroek elke ochtend: Meino. En wij maar ploeteren achter die laptop in de airco ;). We hebben het ook enorm gezellig gehad, en ook de klus goed afgeleverd. Vele lunches in de zon met jou, en de laatste was het bijzonderst. Ik kan me namelijk geen feestelijker einde van een werkperiode wensen dan hoe wij onze werkrelatie hebben beëindigd in 2013. Warm, op met nieuwe plannen en ook van Pablo een mooi boek ter afscheid. Ik denk nog vaak terug aan deze jaren bij jullie, veel geleerd en veel lol gehad met de avondjes, Habitat in Roemenië en skiën. De oranje koe die niet werd getolereerd in de achtertuin door de buren. Gelukkig heb ik nog contact met wat oud-collega’s waarmee ik dit kan delen, want oh wat een tijd! Dank je wel voor je wijze woorden en vooral ook het plezier in leven. Ik wens iedereen veel sterkte met het verlies van deze bijzondere man! 
Op 12 juni 2021
om 14:48 getekend door:
R.a.q.u.e.l. .D.e. .J.o.n.g.-. .B.o.u.m.a.
Dit is niet ok
Meino,je was de motor van ons bestuur. Nieuwe ideeën, out of the box, creatief. We zullen je missen bij het WIJIJ-Platform. 
Op 12 juni 2021
om 14:23 getekend door:
M.i.r.e.i.l.l.e. .H.o.r.d.e.n.-.B.l.o.e.m.e.n.
Dit is niet ok
Tsja, sprakeloos toen ik dinsdag van Pablo hoorde wat er met jou, Meino, was gebeurd!

Onze tijd dat we elkaar kennen gaat z’on 25 jaar terug waar jij, Pablo en ik bij Capgemini werkten.
Na jullie beider vertrek daar elkaar uit het oog verloren tot vijf jaar geleden waar we een middag op het terras in Hilversum zittend met z’n drieën spraken alsof we elkaar de dag ervoor nog hadden gezien.

Meino: Open, direct, lekker cynisch en altijd op zoek naar de glimlach.

Sterkte voor je familie & Pablo! 
Op 12 juni 2021
om 12:39 getekend door:
R.o.b. .v.a.n. .d.e. .S.t.a.r.
Dit is niet ok
Meino was een echte vriend. Zal onze gesprekken en z'n enthousiasme gaan missen. Rust zacht. 
Op 12 juni 2021
om 11:50 getekend door:
M.e.n.n.o. .S.t.i.j.l.
Dit is niet ok
Lieve Meino,

Eerste baan bij dutch, 7 jaar lang voelde het als thuiskomen. Meestal bij KPN en vaak ‘s avonds naar kantoor voor trainingen, denksessies, brainstormend over 1001 initiatieven. We noemde het soms gekscherend de freubeltuin maar wij waren nog jong en naïef en konden nog niet zien wat jij en Pablo zagen: de wereld een stukje mooier maken. Een visionaire blik met oog voor wat echt belangrijk was en is in het leven.

Je was altijd betrokken (spoorde me bijv aan de wijnhandel van m’n vader over te nemen), zorgzaam en geïnteresseerd, je voelde je eeuwig jong (“lunch/wijn in Utrecht? wat hips?”). Je droeg het ondernemerschap uit en daagde mij (en de 121212 young professionals van destijds) uit om het verder te zoeken dan mijn neus lang was, niet belerend, wel als mentor met wijze woorden die soms pas later doordrongen. Mooi herinneringen... Van Nepal tot Hilversum, van corporates tot startups, van ‘hoe een koe een haas vangt’ tot meedenken/ discussiëren over hoe het nu met dutch verder moest. Bedankt voor de wijze levenslessen en de beste start die ik als professional kon krijgen!

Ik had je nog zo veel mooie bourgondische jaren gegund Meino! Heel veel sterkte voor Nicoline en (klein)kinderen met deze heftige en verdrietige periode.. 
Op 12 juni 2021
om 9:36 getekend door:
A.u.d.e. .M.o.l.k.e.n.b.o.e.r.
Dit is niet ok
Meino,

in de jaren die ik bij dutch heb gewerkt heb je me laten zien dat aandacht en vertrouwen de basis is van goed en sterk leiderschap. Luisteren, mensen echt horen en zien, dit waren een van jouw vele talenten. Geregeld liep er een afspraak uit en was je iets te laat maar nee, dit deed jou nooit zoveel want het draaide om de persoon zelf. Dit leek altijd zo simpel, normaal, bijna vanzelfsprekend. Maar dat was het niet.

Pas later toen ik weg was bij dutch werd dit perspectief keihard buitenspel gezet. Toen pas realiseerde ik me dat wederzijds vertrouwen het meest belangrijke is om een veilige basis te creëren.
Fouten maken mag, leer risico's te nemen en voel je vrij je eigen pad te bewandelen.

Het lef en de kracht hebben om op deze manier in het leven te staan is op zijn zachts gezegd bewonderingswaardig.

Ik neem deze levensles mee en hoop dit stukje bij beetje uit te dragen. 
Op 11 juni 2021
om 22:52 getekend door:
W.i.l.l.e.k.e. .v.a.n. .D.o.n.k.e.r.s.g.o.e.d.
Dit is niet ok
Meino, ik heb afgelopen week veel mensen gesproken over jou. Deed ik wel vaker, maar deze week was wel apart. Want jij bent er niet meer. Wat een rotzooi. Wij kennen elkaar nu bijna 15 jaar, en als niet dutch-er, voelde ik me altijd heel fijn bij jou en jullie op kantoor. Talloze projecten gedaan, veel wijntjes en bitterballen, nog meer slappe mannen verhalen en vooral heel veel diepgang, ideetjes en lachen. Want dat kon je, lekker lachen. In de afgelopen jaren was je er veel voor mij, toen het even minder met mij ging. Toen had ik je nodig en je was er ook. Zoals altijd. Ik zal er ook voor je zijn nu je hier als een rockster afscheid hebt genomen door er stiekem uit te piepen. Veel te vroeg en vooral door heel veel mensen geliefd. Ik ben er om je naam levend te houden onder de mensen die ik probeer te inspireren. Ik zal de directiefluisteraar nogmaals lezen en over vertellen om je naam hoog te houden. Je bent mijn mentor en vriend. Dank je voor alles maatje.
Xxx Jaspar Roos 
Op 11 juni 2021
om 22:04 getekend door:
J.a.s.p.a.r. .R.o.o.s.
Dit is niet ok
Lieve Meino,
Ik had me veel redenen kunnen voorstellen dat wij als oud-dutchers weer zo met elkaar in verbinding zouden komen. Maar niet dit...
Een lief en sociaal mens, voor een ieder waar dan ook ter wereld. Jouw enthousiasme, kritische blik, grappen en grollen en zorgzaamheid. De lunches in Lapershoek, de Jugaad sessies, de wintersport, het gekibbel tussen jou en Pablo (Zand versus Smolders) en de mooie sociale initiatieven die je steunde.
Wat gaan we jou missen.
Verdrietig om te zien wat je achter je laat. Prachtig om te zien wat je, ook nu je er niet meer bent, teweeg brengt. Rust zacht. 
Op 11 juni 2021
om 22:01 getekend door:
D.o.r.i.t.h.
Dit is niet ok
Afslagen.

Meino, tja. Wat nu te zeggen. Dan maar dit.

Enige tijd geleden zaten we weer eens ergens in Hilversum aan de witte wijn en zelfs aan de oesters tijdens de lunch... En maar geinen en lachen. En toen kwam het gesprek op 'afslagen'. Waarom sommige mensen meestal goede afslagen lijken te nemen en andere vaak slechte. En hoe je die laatste mensen kon helpen. Een passie die we deelden. En toen kwam het op de afslagen in onze eigen levens. Je vertelde over jouw afslagen en hoe blij je was dat je meer tijd aan echte belangrijke dingen kon gaan geven. Zonder de verantwoordelijkheid voor omzet en personeel. En over hoe belangrijk 'De stopknop' was: op tijd stoppen als het zinloos was.

En over mijn afslagen waaronder ons' nieuwe' huwelijk 2 jaar geleden waar je met Nicoline bij was. En over samen een nieuw boek schrijven, over 'waarom zegt hier niemand iets van?' en je 'Kommer en Kwelverhalen'.

Je zei toen ook 'dat het niet erg was om een verkeerde afslag te nemen. Dan moest je er gewoon bij de volgende oprit weer op!'.

En je had gelijk. Alleen deze afslag, Meino, nu je nu genomen hebt, dat is toch wel ff een dingetje...

Wat zal ik onze gesprekken, de telefoontjes en de berichten missen, de energie, de positiviteit en 'wat wel'. En ook de lol, je humor en je meedenken.

Ik ben blij dat je je nieuwe kleindochter nog vast heb kunnen houden. Want wat keek je uit naar die gebeurtenis.

Meino, ik zie je graag terug als ik dezelfde afslag neem als jij nu zo plotseling. Zeker weten.

Ik wens Nicoline, je kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe. Het is stil zonde r jou. 
Op 11 juni 2021
om 21:59 getekend door:
T.o.n.y. .d.e. .B.r.e.e.
Dit is niet ok
Lieve Meino,

Ik kende je nog maar kort. Door Rowan heb ik je leren kennen.
Eerst een ontmoeting op jullie nieuwe hippe locatie in Hilversum, wat een energie. Later bij ons op kantoor in Utrecht of tijdens een wandeling samen met Rowan en Jorrit.

Ik weet nog goed dat ik je vertelde over de plannen op de vliegbasis Soesterberg en de kansen voor de verkeerstoren.
Enthousiast als je was ben je naar Soesterdal gereden en hebt op een afstand gekeken naar de plek waar ik op doelde.

Als ik aan jou denk dan denk ik aan de menselijke maat. Via Rowan heb je mij meegezogen in deze nieuwe realiteit en hetgeen echt belangrijk is.

Je bruisende energie, altijd goedlachs; energiek en veel te hip gekleed.

Het mooie aan jou vond ik het enorme netwerk dat je had. Jij zorgde ervoor dat ik in contact kwam met een van jouw connecties. Nooit te beroerd om te verbinden. Dank daarvoor!

Ditmaal is het iets anders dat jou verbindt. Hopelijk naar een plek waar je minstens zoveel energie krijgt maar ook kwijt kunt als op deze aarde. En met nog mooiere aanzichten als de Soesterduinen!

Rust zacht lieve Meino. Helaas kende ik je veel te kort, maar ik wil je danken voor het delen van jouw kennis en de fijne gesprekken!

Rowan neemt het stokje van de menselijke maat over!!!

Lieve groet,

Bernard 
Op 11 juni 2021
om 21:18 getekend door:
B.e.r.n.a.r.d.
Dit is niet ok
Wij wensen het gezin,en de familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit enorme verlies van Meino.

Jan Kamphuis & Marjan Kamphuis-de Ruijter 
Op 11 juni 2021
om 20:07 getekend door:
M.a.r.j.a.n. .&. .J.a.n. .K.a.m.p.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Lieve Meino,
Wat een gemis….. Jouw warme, inspirerende, gezellige, steunende, humoristische, ondernemende aanwezigheid zal door velen worden gemist. Je was er altijd….en nu niet meer…maar toch zal je er ook weer altijd zijn in herinnering. Ik ben je voor heel veel dankbaar, de mooie tijden bij dutch, met habitat op de Filippijnen, je gastvrijheid in Spanje, praten over van alles en vooral de steun en vriend die je altijd voor Hille bent geweest. De mooie foto die je van Beer hebt gemaakt in Spanje blijft hier pronken in huis en herinnert ons elke dag weer.
Liefs Marjon 
Op 11 juni 2021
om 18:59 getekend door:
M.a.r.j.o.n.
Dit is niet ok
Lieve Meino,

Wat ben ik ontzettend blij je gekend te hebben. Tegelijkertijd ook zo verdrietig dat ik je pas 2.5 jaar geleden ben 'tegengekomen'.

Ik opzoek naar meer zingeving en betekenis in werk en leven. Jij bezig met een nieuwe fase na dutch en 'next generation' ideeën en projecten. Heel erg blij om onderdeel te zijn geweest van die nieuwe start en 'nieuwe werkelijkheid'.

No bricks, no boundaries en no bosses. Jouw mantra dat onze samenwerking typeert. Tegelijkertijd onderstreept dit ook jouw/onze grootsheid qua denken, the sky is the limit, alsmede de vriendschappelijke relatie die we opbouwden. Van mentor, motivator, naar vriend.

De lessen die je mij in een adem of vaak 4 tot 5 woorden in moeilijk te ontcijferen appjes overbracht zijn te veel om hier over te doen. Echter een daarvan is dat alles goed is, zolang het maar bijdraagt aan de feestvreugde. Die positieve houding zal ik als herinnering koesteren. Op de weg voorwaarts die wij samen zijn ingeslagen en ik met jou in gedachten voortzet.

Veel sterkte voor Nicoline en de (klein)kinderen ❤️ Rowan, Mabel, Norah en Lilly. 
Op 11 juni 2021
om 18:02 getekend door:
R.o.w.a.n. .H.o.r.d.i.j.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 3 4 5 6 7 8       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Dorith Kruft
op 9 juni 2021
en blijft zichtbaar tot:
9 augustus 2022
Contact met beheerder >
Contact met Dorith Kruft:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Meino Zandwijk

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto