Cornelis Pieter (Cees) van Drongelen

Cornelis Pieter (Cees) van Drongelen

22 oktober 1936 - 20 mei 2021
Cornelis Pieter (Cees) van Drongelen (Delft, 22 oktober 1936 – Soest, 20 mei 2021) was een Nederlands radio- en tv-presentator.

Van Drongelen begon zijn carrière in de jaren 1950 bij AVRO's jeugdafdeling Minjon. Vanaf 1958 was hij als purser werkzaam bij de KLM. In januari 1963 werd hij omroeper bij de Wereldomroep. Op de radio presenteerde hij vanaf 1964 AVRO's Radiojournaal, zijn debuut op de televisie was bij het actualiteitenprogramma Televizier. Later presenteerde hij ook programma's als AVRO's Sterrenslag, Jonge mensen op weg naar het concertpodium en het Prinsengrachtconcert. De meeste bekendheid genoot hij als presentator van het programma Tussen Kunst & Kitsch, de Nederlandse versie van het BBC-programma Antiques Roadshow, waarvan hij in achttien jaar 250 afleveringen presenteerde. Met Liesbeth Brandt Corstius en Simone Wiegel presenteerde hij in 1995 en 1996 het programma Kunst te kijk, waarin eigentijdse kunstwerken verloot werden.

In zijn vrije tijd schreef Van Drongelen erotische limericks. In 1992 verscheen daarvan de bundel Een golfende Goeroe uit Bombay... In 2001 werd hij tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika op straat overvallen en neergestoken.

Cees van Drongelen ging in 2002 met pensioen en werd bij Tussen Kunst & Kitsch opgevolgd door Nelleke van der Krogt. Hij overleed in 2021 op 84-jarige leeftijd.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 3 van 3
De oude jeugdliefde van mijn moeder. Ook lid van Minjon afdeling Delft.
Veel over gehoord, nooit ontmoet.
Sterkte voor de nabestaanden! 
Op 11 juni 2021
om 15:19 getekend door:
C.o.n.s.t.a.n.c.e.
Dit is niet ok
Rust zacht. Wij zullen u niet vergeten. Gecondoleerd en veel sterkte toegewenst aan alle nabestaanden. 
Op 28 mei 2021
om 9:46 getekend door:
E.m.i.l.e. .v.a.n. .E.s.c.h.
Dit is niet ok
R.i.p. beste heer Cees van Drongelen, uw prettige manier van presenteren, is mij altijd bij gebleven. Kunst & Kitsch is echt een begrip geworden op de Nederlandse televisie. Sterkte gewenst voor uw dierbaren en nabestaanden. 
Op 27 mei 2021
om 6:30 getekend door:
O.s.c.a.r. .R.i.e.t.d.i.j.k.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Oscar Rietdijk
op 27 mei 2021

Contact met beheerder >
Contact met Oscar Rietdijk:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Cornelis Pieter (Cees) van Drongelen

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto